» »

Zoki zmagal, Kangler v drugi krog

Zoki zmagal, Kangler v drugi krog

T-h-o-r ::

kje je nimitz (no pa ostali "desni, da zamenjajo ljudstvo, ki ne zna "pravilno" glasovati)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pšenični ::

"kje je nimitz (no pa ostali "desni, da zamenjajo ljudstvo, ki ne zna "pravilno" glasovati"

Zaenkrat smo še v demokraciji, torej rezultati veljajo. Torej ni treba nikogar zamenjat. Morda kakšne rdeče hujskače?
Jaz sprejemam rezultate, ker so pač ljudje tako glasovali. Pa če začnemo pri referendumu o meji ali volitvah v Ljubljani. Če se trudimo za zmago opcije, ki odgovarja nam, pač to ne pomeni, da se z rezultati ne strinjamo. Jaz se 100%. Mislim da provokacije niso na mestu.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Avenger je izjavil:

mtosev je izjavil:

Po treh letih in pol županovanja Zorana Jankovića je zadolženost občine zrasla z 29,7 na 117,4 milijona evrov, zadolženost pravnih oseb občine s 26,2 na 86,2 milijona evrov. Po pisanju Financ, se je skupna zadolženost prestolnice tako povečala s 55,9 na 203,6 milijona evrov oziroma z 202,3 na 737,41 evra na vsakega Ljubljančana. Gre za uradne podatki ministrstva za finance, ki jih je ljubljanski župan večkrat zanikal, češ da niso povsem skladni s podatki mestne občine.
Zoki the best:)


Zoki je k Tito!

Upam da prej rikne kot kumrovčan.
A z gibanjem Neuvrščenih ste se že pobratili s Tirano in Kairom ?
Kje je Jovanka ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Pšenični ::

"Upam da prej rikne kot kumrovčan.
A z gibanjem Neuvrščenih ste se že pobratili s Tirano in Kairom ?
Kje je Jovanka ?"

Kaj tebe krivi? Je pač zmagal, pa kaj? ČE si razočaran nad volitvami, ne smeš sejati sovraštva po netu, sicer je to še kaznivo.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Bmk me za ljubljanastan in koga ste izvolili , ker pa mi je jasno, kdo bo na koncu vse te prenapihnjene projekte plačal -> "lupaj sinko vratima, tata plati" oz relacija država/občina/vsi državljani, kot je že nekdo (ti) prej napisal in kot kaže tak način tudi podpiraš.

http://slo-tech.com/forum/t435662/p2884...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

energetik ::

jype je izjavil:

Meni je zelo žal, da nisem leta 2005 poslikal Ljubljane.

Bi lahko zdaj še enkrat, da bi bila razlika jasna vsakemu, pa če je še tako zelo nepismen.

Razlika? Za koga? Kot stanovalec Centra LJ ti lahko povem, da za prijetno bivalno okolje Zoki ni storil NIČ.
Še vedno se mi pod oknom valijo trume avtomobilov, gneče je enako ali več kot pred 5 leti. Odprtih je še več bifejev še dalj v noč, od koder se vali še več zadetkov, ki mi kozlajo pred vhodom.
Na "kolesarskih stezah" se sedaj postavljene še avtobusne nadstrešnice, poleg že običajno parkiranih avtov in črepinj. Še vedno se kolesarske steze nenadoma končajo, in še vedno LPP stoji v stoječi koloni avtov.

Torej kaj je v 4 letih storil Zoki? Stadiona, mostov na Ljubljanici in preurejenega obrežja ne rabim. Vsaj dokler niso poštimane osnovne zadeve v prometu in glede prijetnega bivanja. In predvsem ne s pretiranim zadolževanjem.

Matako ::

energetik je izjavil:

Odprtih je še več bifejev še dalj v noč, od koder se vali še več zadetkov, ki mi kozlajo pred vhodom.


Kot Ljubljančana ne morem reči, da me hrup iz lokalov ne moti - samo odpiralni časi so že itak kar precej omejeni, KJE bo lokal pa tudi ne sme biti čisto uzakonjeno do zadnje pikice - že itak je "dogajanje" preveč omejeno na center, drugje je Ljubljana dokaj pusta. Sem proti omejevanju tega, čeprav moram kdaj potrpeti - ok, saj sem tudi sam kdaj pa kdaj uporabnik... oprosti za bruhanje, energetik!
/\/\.K.

Pšenični ::

"http://slo-tech.com/forum/t435662/p2884..."

Na to nimam vpliva. Tko da je irelevantno govoriti o tem, kaj podpiram, je pa res, da to podpirajo prebivalci Ljubljane. Navsezadnje, ko se bo Zoky zaplezal, bomo to vsi pokrili. Isto velja še za Celje in še kje. Zato pa pravim, nej on sam tera. Dokler bo šlo. Ko se bo sistem podru, potem bo morda prišlo do spoznanja da to ni to.

jrtjtejtt ::

rezultati pričakovani, tako da s tega vidika nisem presenečen. Zoki je ustvaril si je ustvaril imidž človeka, ki naredi nekaj. kar po vladavini Vike in Simšičke niti ni blo tako preklemano težko, samo en projekt je moral spelat, pa je presegel oba mandata skupaj. Tudi drugod po sloveniji se nadaljuje tradicija. SLS ima župane, SDS mestne svete.

Je pa Nežmah lepo povedal včeraj, da so taki rezultati že skor demontaža demokracije. Sicer ga nisem tako pozorno poslušal v razlagi tega pojma, ampak mislim da je šlo v smeri medijske pozornosti, pomanjkanja kredibilnih kandidatov, izbire in še nekaj poant. Posledično tudi kilave udeležbe. In moram rečt, da se kot vedno strinjam z njim. Posebej je izpostavil Šrota, ki mu je v času oddaje kazalo, da bo imel okol 72%.

Če se bo rezultat mestnih svetov preslikal na državno raven, bom kar zadovoljen. Predvsem, ker bo Zares in s tem nekaj arhaičnih politikov, odšlo na smetišče zgodovine. Ostali bodo žal lingral še naprej.

Glede Lj, kjer živim pet dni na teden že 9 let, pa moram rečt, da me Zoki ni povsem prepričal. Bolj kot Stožice, se mi zdi urgentno urediti promet v LJ. s tem denarjem, ki ga je dal v stožice, bi se raje investiralo v LPP in ureditev Emonike. Sicer ne vem, kako je z Emoniko, samo se mi zdi, da sem zasledil, da projekt neki šepa. Najbolj mu pa zamerim graditve garaž, ker LJ ne rabi še večjega pritoka prometa v mesto, ampak popolno zaporo ožjega centra in delno zaporo širšega. Seveda pa skladno s tem popolna posodobitev in pohitritev LPP.

Glede zadolženosti ne bom razpravljal, ker se ne spoznam toliko. Investicije so potrebne in brez kreditov pač ne gre, je pa treba vedet, da se to da odplačat, da so investicije kredibilne in rentabilne, ter da denar ne odteka postrani v kake privat žepe. ampak to je stvar inštitucij, da preverijo. kako je pa z denarjem, pa se bo videlo, ko bo treba odplačat. če bodo šle položnice spet za visok % gor, potem se bo vedlo, kako je na stvari.

In še pogled v rodne Zreče: suverena zmaga aktualnega župana in magistra evropskih znanosti g. Podvršnika - 83%. (iz meni priljubljene stranke seveda :D)

Protikandidat (edini) je dobil ostalo peščico glasov. Torej Domen Vogelang, diplomirani organizator dela in nekdanji fusbaler je prejel 417 glasov. Hvala bogu, fusbalisti še ne bodo vladali Zrečam (ker si samo oni lahko zmislijo, da na igrišče za basket položijo umetno travo OMG EPIC FAIL ;((). Tudi moj glas je pripomogel k temu. Zreče se bodo razvijale še naprej.

USS Liberty ::

T-h-o-r je izjavil:

kje je nimitz (no pa ostali "desni, da zamenjajo ljudstvo, ki ne zna "pravilno" glasovati)

Uh, nekateri pa res ne morete brez mene… Kot vidim so me nekateri celo sinoči tukaj omenjali…
Kako bo to ljudstvo glasovalo - to je, da bo tudi tokrat zmagala levica, sem jaz na tem forumu napovedal že pred tedni, pa so me takrat celo nekateri ''levi'' prepričevali, da ne bo tako. Jaz se zaradi teh volitev sigurno ne bom na trepalnice metal… Sem že dvakrat napisal, da ne volim že od leta 96, ko se je zgodila povolilna prevara in tudi na te volitve in na vse volitve, ki nas bodo doletele, ne bom šel niti pod razno. Naj še enkrat ponovim, kar sem tudi že napisal: kdor od ''desnih'' pri nas hodi na volitve, je idiot in mazohist in samo daje legitimnost našemu nedemokratičnemu sistemu, kjer se vedno že v naprej ve, da pri nas drugače ne more in ne sme biti, kot da vedno zmaga levica in kjer 571 lažnivcev 365 dni 24/7 konstantno vodi kampanjo v korist levice, otroke se pa že v 4. razredu OŠ učijo, da, ko odrastejo, morajo voliti kapitana Zokija.

Slovenija je pač najbolj enoumna in najbolj levo usmerjena država v Evropi, to je fact in za časa mojega življenja se ne bo nič spremenilo, kvečjemu bo šlo vse še na slabše v še večje enoumje, mogoče celo v totalitarno enoumje in ponovno preganjanje in zapiranje drugače mislečih….

BTW… Ninitz, ki ga nekateri tukaj obtožujejo nestrpnosti proti južnjakom, je včeraj zvečer raje kot naše hoax volitve, gledal odlično oddajo ''Rat bendova'' na sarajevski komercialni TV postaji OBN, kjer tekmujejo odlični mladi perspektivni rock, metal, alter… bendi s področja Srbije, Bosne in Hrvaške in lahko rečem, da sem ob gledanju te oddaje stokrat bolj užival in koristno zapravil večer, kot pa da bi poslušal povolilne pristranske laži in neumnosti, ki jih trosijo naši levi mediji….
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

T-h-o-r ::

that's what i sought


thank you
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jrtjtejtt ::

kdor ne hodi na volitve se nima kaj bunit IMO, vsaj kar se tiče tega kdo je na oblasti.

jype ::

energetik> Na "kolesarskih stezah" se sedaj postavljene še avtobusne nadstrešnice

Ja. Župan bi tudi po moje moral bolj resno nastopiti zoper izvajalca in zahtevati ureditev, me pa zanima, kdo od protikandidatov se ti zdi, da bi delo opravil bolje? Če bi jaz med njimi videl kakšnega, bi volil zanj - pa ga ni bilo.

energetik> Torej kaj je v 4 letih storil Zoki?

Dokončal je šest parkov, dosegljivih prebivalcem centra, se lotil urejanja prometnega režima v starem delu mesta in pričel z gradnjo objektov, ki bodo pripomogli k urejanju stoječega prometa. Jaz (kolesar, ki se iz predmestja vozi v center delat) vidim veliko razliko. Vidim ogromno reči, ki jih je še treba urediti in bi veliko raje videl, da bi bile urejene prej kot stadion in vzpenjača in mostički čez Ljubljanico, ampak žal sem si to želel že prej, pa je bilo veliko obljubljeno, narejeno pa žal popolnoma nič. Zdaj so se vsaj potrudili nafarbat en kup "kolesarske stez", prej sem se pa vozil _protizakonito_, ker so bile vse legalne možnosti prenevarne!

energetik> Stadiona, mostov na Ljubljanici in preurejenega obrežja ne rabim. Vsaj dokler niso poštimane osnovne zadeve v prometu in glede prijetnega bivanja. In predvsem ne s pretiranim zadolževanjem.

Pretiranim? Mislim, da to ni pretirano zadolževanje. Če bi mesto zdaj varčevalo, bi bilo to zelo nespametno. Denar bi seveda lahko uporabili bolje in bolj v skladu z mojimi željami, sem pa prepričan, da ni malo ljudi, ki bi totalno popenili, če bi se mestne vpadnice in promet skozi center uredili po mojih željah.

Ramon dekers ::

"Ja. Župan bi tudi po moje moral bolj resno nastopiti zoper izvajalca in zahtevati ureditev, me pa zanima, kdo od protikandidatov se ti zdi, da bi delo opravil bolje? Če bi jaz med njimi videl kakšnega, bi volil zanj - pa ga ni bilo."


noben protiknadidat nebi imel možnosti, narod je bil že vnaprej odločen!

"Pretiranim? Mislim, da to ni pretirano zadolževanje. Če bi mesto zdaj varčevalo, bi bilo to zelo nespametno. Denar bi seveda lahko uporabili bolje in bolj v skladu z mojimi željami, sem pa prepričan, da ni malo ljudi, ki bi totalno popenili, če bi se mestne vpadnice in promet skozi center uredili po mojih željah"

Pri nas se sploh ne ustvarja samo zadolžuje, bomo mi še jeb... ježa, ker dela nebo, oziroma se noben idiot ne trudi da bi ustvaril sploh delovno mesto. Tisti zgoraj pa si mislijo gremo do konca, če je evropa pomagala grčiji bo pa še nam:)in tako to bo, ljubljančani pa mislijo kako super jim gre, c'mon nebi rekel da bi imel propagando kot goebels, tole pa je navadno sranje od sranja!

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

noben protiknadidat nebi imel možnosti, narod je bil že vnaprej odločen!
Niti ne. Drugi kandidat bi vsaj prejel omembe vredno število glasov ali pa bi celo prišlo do drugega kroga.

Ramon dekers ::

bluefish je izjavil:

noben protiknadidat nebi imel možnosti, narod je bil že vnaprej odločen!
Niti ne. Drugi kandidat bi vsaj prejel omembe vredno število glasov ali pa bi celo prišlo do drugega kroga.



ja wau omembe vredno število glasov!res super, naj se nekdo organizira, da denar (po možnosti lastnega) zato da bo dobil omembo vredno število glasov?!
ne bluzi jasno je bilo kdo bo zmagal, in sploh ni bilo smisla tekmovati, če je raja hotela štadion ga je dobila, dobili so mesarski most, in to je to! brez argumentov!

bluefish ::

Hja, če vsi tako razmišljajo, potem pa ukinimo volitve.

energetik ::

jype je izjavil:

energetik>
Pretiranim? Mislim, da to ni pretirano zadolževanje. Če bi mesto zdaj varčevalo, bi bilo to zelo nespametno. Denar bi seveda lahko uporabili bolje in bolj v skladu z mojimi željami, sem pa prepričan, da ni malo ljudi, ki bi totalno popenili, če bi se mestne vpadnice in promet skozi center uredili po mojih željah.
No, saj to mislim. Z denarjem za stadion in razne mostičke bi zihr lahko zrihtal P+R parkirišča ob AC za VSE dnevne migrante, fizično ločil pasove za LPP in spedenal kolesarske steze, ki bi bile vredne tega imena in bi potekale povseod, kjer je to možno glede obstoječe pozidave.

BlueRunner ::

WarpedGone je izjavil:

V naslednjih 4 letih pričakujem občinske vinjete za vožnjo po Lj. Taksisti jo že majo. Pa še kako takso za onesnaževanje in gužvo.


To je že stara stvar o kateri se govori in piše že leta. V MOL so vsaj toliko pri stvari, da poskušajo najprej urediti stvari z javnim prometom (P+R parkirišča, Urbana, podaljševanje mestnih prog v primestne občine), preden se bo uvedlo tudi to obliko uravnavanja prometa.

Zagotovo pa bo potrebno količino vozil v mestu omejiti, ker so mejne vrednosti škodljivih snovi in delcev v zraku večkrat letno močno presežene. Bistveni krivec pa je ravno promet.

Tako, da ja. Lahko je biti prerok neukim, če napoveduješ prihodnost iz že sprejetih strategij.

Ramon dekers ::

bluefish je izjavil:

Hja, če vsi tako razmišljajo, potem pa ukinimo volitve.



sem takoj za! jankovič bo tako ali tako dobil še par naslednjih mandatadov, oziroma dokler bo kandidiral. Karkoli naredi ne bi bilo dovolj da ga ovce nebi zvolile tako de...:)ko si enkrat župan, sezidaš par hišk, ljudstvo ti pa reče UUUU a ta je pa res fino naredil, imamo novo štalo za konje, trgovinski center, tega še noben do sedaj ni!
That's the way it goes!

T-h-o-r ::

jankovič je pač dal rezultate


ostali pa niso dali 000000
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

WarpedGone ::

Tako, da ja. Lahko je biti prerok neukim, če napoveduješ prihodnost iz že sprejetih strategij.

A tako hudo da je že? Hvala za opomin, torej se bom končno spravil delat kam drugam ven iz Lj.
Zbogom in hvala za vse ribe

BlueRunner ::

WarpedGone je izjavil:

Tako, da ja. Lahko je biti prerok neukim, če napoveduješ prihodnost iz že sprejetih strategij.

A tako hudo da je že? Hvala za opomin, torej se bom končno spravil delat kam drugam ven iz Lj.

Kar bi bila v bistvu zelo dobra strategija za celotno Slovenijo v splošnem. Večja mobilnost, večja decentraliziranost, več dela na daljavo. Če pa Ljubljana ne prenese več motornega prometa, pa ga je pač potrebno omejiti.

Še vedno iščem nek komentar, ki sem ga prebral ravno na S-T: nekaj na temo, da imamo po eKazalcih najbolj eNapredno eUpravo v eEvropi. Samo kaj je potem težava, da jo le malo državljanov dejansko uporablja... morda njena uporabnost. Če bi bila ta večja, bi bilo tudi manj potrebe po temu, da se vlečeš po nekih večjih populacijskih centrih in bi lahko večina podjetij (predvsem pa tista z manj kot 50 zaposlenimi) delovala praktično kjerkoli med Hodošom in Sečovljami.

Če bi to dosegli, bi postalo vprašanje Ljubljane, njenega posebnega položaja prestolnice, njenega prometa in njenih stadionov čisto drugotnega pomena.

Izi ::

Ljubljančani se sploh ne zavedajo kakšno srečo imajo, da se je pojavil človek, kot Jankovič. Ljubljano je in še bo spet končno postavil na pravo mesto, ki ji pripada, se pravi glavno mesto Slovenije.
Bistvo vsakega župana je v prvi vrsti, da je dober poslovnež in da se čim manj obremenjuje s politiko. Politika nima kaj početi pri vodenju občin.
Jankovič je edini župan glavnega mesta, po županu Hribarju, ki mesto jemlje kot podjetje in ga vodi kot direktor in ne kot politik.
Hribar je sedaj dobil svoj zasluženi spomenik in grem stavit, da bo čez kakšnih 50 let v Ljubljani stal tudi spomenik Jankoviču :D
Trenutni krediti so za tako veliko mesto kot je Ljubljana malenkostni. Marsikdo pozablja, da ima Ljubljana 300.000 prebivalcev, Maribor 100.000, vse ostalo v Sloveniji pa so bolj ali manj ne omembe vredne vasi. Glede na velikost je Ljubljana med najmanj zadolženimi občinami v Sloveniji. Pa se kljub temu največ gradi.

Če pa pogledamo celotno Slovenijo pa je najprej treba močno zmanjšati število občin. Iz sedanjih 200 in več je treba vse skupaj skrčiti na 20 do največ 50. Drugače bo šlo vse skupaj k vragu.
Kar poglejte zemljevid občin v Sloveniji. Že desetletja se kaže, da tam kjer so večje občine je tudi primerno večja gospodarska rast. Vzhod Slovenije sploh pa Prekmurje, kjer ima vsaka kmetija svojo občino in župana pa z zaostalostjo vleče navzdol celo državo.

V prvi vrsti župani nikakor ne bi smeli biti člani nobene politične stranke in pa vsak župan bi moral imeti obvezne večletne izkušnje z vodenjem velikega podjetja. In če je podjetje pripeljal v stečaj seveda ne bi smel postati potem župan, kot se sedaj tako rado dogaja.
Razen Jankoviča lahko take župane prešteješ na prste ene roke.

Čestitke Zokiju, upam samo da ne bo šel prekmalu v penzijo in bo lahko Ljubljano tako uspešno vodil še vsaj naslednjih 12 let :P

amigo_no1 ::

Ja Izi, tako dela uspešen slo poslovnež, Kordež, Bavčar, Boško Šrot :P

mtosev je izjavil:

Po treh letih in pol županovanja Zorana Jankovića je zadolženost občine zrasla z 29,7 na 117,4 milijona evrov, zadolženost pravnih oseb občine s 26,2 na 86,2 milijona evrov. Po pisanju Financ, se je skupna zadolženost prestolnice tako povečala s 55,9 na 203,6 milijona evrov oziroma z 202,3 na 737,41 evra na vsakega Ljubljančana. Gre za uradne podatki ministrstva za finance, ki jih je ljubljanski župan večkrat zanikal, češ da niso povsem skladni s podatki mestne občine.
Zoki the best:)

In Stožice ne ustvarjajo plusa, sem nekje bral v eni razpravi da ga nobeden od teh velikih stadionov po evropskih mestih ne, že če imajo nulo so drugod srečni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Okapi ::

Ljubljano tako uspešno vodil še vsaj naslednjih 12 let
Jankovič je med vrsticami že napovedal ustanovitev nove leve stranke. Po mojem je njegov načrt tak, da ta županski mandat še konča, potem pa ustanovi stranko in na volitvah 2016 štarta na državo.

O.

kmetek ::

Spasi se kdor se lahko.

Looooooka ::

energetik je izjavil:

jype je izjavil:

Meni je zelo žal, da nisem leta 2005 poslikal Ljubljane.

Bi lahko zdaj še enkrat, da bi bila razlika jasna vsakemu, pa če je še tako zelo nepismen.

Razlika? Za koga? Kot stanovalec Centra LJ ti lahko povem, da za prijetno bivalno okolje Zoki ni storil NIČ.
Še vedno se mi pod oknom valijo trume avtomobilov, gneče je enako ali več kot pred 5 leti. Odprtih je še več bifejev še dalj v noč, od koder se vali še več zadetkov, ki mi kozlajo pred vhodom.
Na "kolesarskih stezah" se sedaj postavljene še avtobusne nadstrešnice, poleg že običajno parkiranih avtov in črepinj. Še vedno se kolesarske steze nenadoma končajo, in še vedno LPP stoji v stoječi koloni avtov.

Torej kaj je v 4 letih storil Zoki? Stadiona, mostov na Ljubljanici in preurejenega obrežja ne rabim. Vsaj dokler niso poštimane osnovne zadeve v prometu in glede prijetnega bivanja. In predvsem ne s pretiranim zadolževanjem.


Kdo je pa tebe silil, da zivis v centru?Ce je za ostale ljubljancane, ki majo radi mir dobro eno izmed mnogih "spalnih" naselij...kaj hudica je tebe, ki ti je tok do miru gnalo v center?
Ce zelis ziveti v centru potem MORAS v zakup vzeti hrup in lokale.Ce nisi si si dejansko SAM kriv.Tud drugje po svetu zivijo v centru ljudje, ki zelijo biti blizu "dogajanja"...pomojem smo mi redko mesto v Evropu kjer se dedki in penzionisti pritozujejo nad zivljenjem v mestu in bi naredili bogve kaj vse samo da je "mir" v centru.Potem bi pa vsako leto jamrali kako nataliteta pada in kako mladi zapuscajo drzavo.Ja kaj naj pa tle delajo?Stejejo oblake na nebu z vasim kupom upokojencev(ja ja nisi star si mlad in mas rad mir....upokojenc si sam leta te se niso dohitela).
Nasvet:prodaj stanovanje v centru(cena zihr ni slaba pa tud ce je na pol podrta bajta) in se preseli za bezigrad al pa nekam v sisko....ce ni dovolj pojdi proti Vicu.Ko si bos zelel kavice v centru se lahko v miru pripeljes s kolesom(da ne bos motil prebivalce centra z avtomobilom...).Ostalim nam nekak ze leta in leta rata...z ali brez kolesarskih in(streh?!?).
Pa brez zamere.Ampak...ko sem prebral post je blo priblizno tko kot ce bi se mestnablondinka preselila na vas in potem jamrala, da je stopila v drek pred hlevom.


Aja...pa mogoce bos vesel...ne vem a so lagali pa malo mestne govorice okol prodajal ampak pred volitvami se je govorilo, da nameravajo center Ljubljane zapret od(eni pravijo 11 zvecer drugi pa 1 zjutraj).Tko, da vam bo mogoce se uspelo ubiti edno mesto v Sloveniji, kjer gres sploh se lahko ven po 2 zjutraj.Hooray!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Izi ::

Okapi je izjavil:

Jankovič je med vrsticami že napovedal ustanovitev nove leve stranke. Po mojem je njegov načrt tak, da ta županski mandat še konča, potem pa ustanovi stranko in na volitvah 2016 štarta na državo.

Predsednik stranke ali računa kar na predsednika države?
Nekako mi deluje bolj preračunljiv, kot da bi dajal take nepremišljene izjave. Trenutno nima kaj dosti možnosti v politiki, na Ljubljančane, ki so bolj racionalni, že lahko računa, ampak ostalih 80% Slovencev bi ga sesulo, ker jih vodijo predvsem čustva in ne razum. In dejstvo, da se ni rodil v Sloveniji, čeprav skoraj celo življenje živi tu, mu po moje onemogoča, da bi kdaj koli postal predsednik države.
Kakšno manjšo stranko že, ampak ljudje trenutno niso ravno naklonjeni ustanavljanju novih političnih strank, čeprav so vse stare stranke, tako leve kot desne, za en drek.
Sicer pa je treba počakati, kaj bo pokazal v naslednjih štirih letih. Drugi mandat je ponavadi težji od prvega, ljudje vedno pričakujejo več. Če delaš enako dobro kot prej, tega nihče več ne opazi in te hitro zamenjajo >:D

Z Looooookom se pa strinjam, mestni centri povsod po svetu so bolj primerni za mlade. Center pravega mesta mora biti živahen 24 ur na dan. Starejši ponavadi ko končajo z delovno dobo, vse skupaj prodajo in se preselijo v mirno predmestje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Okapi ::

Predsednik stranke ali računa kar na predsednika države?
Predsednik zmagovite stranke in vlade. Predsednik države je po mojem rezervni scenarij, če mu v dveh poskusih ne bo uspelo postati predsednik vlade.
Nekako mi deluje bolj preračunljiv, kot da bi dajal take nepremišljene izjave.
Zato pa sem napisal "med vrsticami", ker tega neposredno seveda ni povedal.

O.

energetik ::

Looooooka je izjavil:

Kdo je pa tebe silil, da zivis v centru?Ce je za ostale ljubljancane, ki majo radi mir dobro eno izmed mnogih "spalnih" naselij...kaj hudica je tebe, ki ti je tok do miru gnalo v center?
Ce zelis ziveti v centru potem MORAS v zakup vzeti hrup in lokale.Ce nisi si si dejansko SAM kriv.


Aja...pa mogoce bos vesel...ne vem a so lagali pa malo mestne govorice okol prodajal ampak pred volitvami se je govorilo, da nameravajo center Ljubljane zapret od(eni pravijo 11 zvecer drugi pa 1 zjutraj).Tko, da vam bo mogoce se uspelo ubiti edno mesto v Sloveniji, kjer gres sploh se lahko ven po 2 zjutraj.Hooray!
Živim tukaj od rojstva, sicer se ne bi niti v sanjah spravil živeti v center LJ. In čisto slučajno divje šparam, da se odselim ven. Ne, nimam svoje nepremičnine. In sem prisiljen vsaj še par let živeti tukaj, ali pa plačevati hude najemnine.
Glede nočnega življenja - ja, mladi očitno res nimajo drugega veselja kot žurati celo noč po dragih nočnih klubih z obupno glasbo - kar me ne bi motilo, če bi bili samo v zaprtih prostorih. Ampak večina ga žura v parkih ipd, kjer zjutraj občutimo posledice v obliki predrtih gum in svinjarije. Da ne omenjam NFS divjanja z avti z basi do konca ob 3h ponoči - ja, vse to se lepo občuti, ko živiš v centru. Take stvari bi moral poštimati župan.
Se opravičujem za OT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Okapi ::

Zato pa sem napisal "med vrsticami", ker tega neposredno seveda ni povedal.
Malo me sicer skrbi, ker kot vidim, je Požar podobno prebral med vrsticami:P
Zoran Janković je včeraj zvečer dovolj jasno napovedal, da bo čez dve leti poskušal postati predsednik vlade.


O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

bluefish ::

Take stvari bi moral poštimati župan.
Ne, take reči bi morala poštimati policija.

energetik ::

Se strinjam, nekaj pa tudi župan, ki bi lahko recimo omejil delovni čas nočnih lokalov na območju bivalnih površin - pa naj se center nočnega življenja preseli npr. v BTC, kjer se lahko zaradi mene muloti celo noč zabavajo. Ne pa tako kot sedaj, ko so v pritličju lokali, v nadstropjih pa živi N ljudi, ki zaradi tega ne more spati. Taki lokali naj bodo rezervirani za turiste, ki čez dan srkajo kavico. Moj predlog.

USS Liberty ::

poweroff je izjavil:

OMG, Zoki je bil premočno izvoljen... in vi ne morete nič storiti! :D

LOL, ZVEZA ZA PRIHODNOST 14 glasov, 0,17 % (do 21:35). Torej... takole so se neoliberalci obnesli na prostem volilnem trgu. Bo treba zamenjat ljudstvo, hihi.

Res smešno.... Ti imaš fobijo pred nekimi neoliberalnimi totalnimi marginalci, za karere v Sloveniji ve samo kakšen bloger in ki imajo več možnosti, da zadanejo sedmico na lotu, kot pa da dodežejo nek uspeh na volitvah, na drugi strani pa zelo podpiraš tiste, ki v tej državi imajo veliko moč in izvajajo ponorelo neoliberalno ekonomsko politko požgane zemlje, kakršne pri nas še nismo videli, kot to recimo počnejo Svetlik, Križanič, Kresalova, Golobič, ki jemljejo revežem, delavcem, upokojencem, samohranilkam, študentom, brezposlenim, malim ljudem, ki se komaj preživljajo in to dajejo bogatim, da bodo še bogatejši. Če iščeš neoliberalce, ki res ogrožajo Slovenijo, jih išči v vladajoči koaliciji, pa pri tvojem kapitanu Zokiju... To so edini pravi neoliberalci pri nas...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

energetik je izjavil:

Se strinjam, nekaj pa tudi župan, ki bi lahko recimo omejil delovni čas nočnih lokalov na območju bivalnih površin - pa naj se center nočnega življenja preseli npr. v BTC, kjer se lahko zaradi mene muloti celo noč zabavajo. Ne pa tako kot sedaj, ko so v pritličju lokali, v nadstropjih pa živi N ljudi, ki zaradi tega ne more spati. Taki lokali naj bodo rezervirani za turiste, ki čez dan srkajo kavico. Moj predlog.
Ja, tudi res.

madmitch ::

energetik je izjavil:

Se strinjam, nekaj pa tudi župan, ki bi lahko recimo omejil delovni čas nočnih lokalov na območju bivalnih površin - pa naj se center nočnega življenja preseli npr. v BTC, kjer se lahko zaradi mene muloti celo noč zabavajo. Ne pa tako kot sedaj, ko so v pritličju lokali, v nadstropjih pa živi N ljudi, ki zaradi tega ne more spati. Taki lokali naj bodo rezervirani za turiste, ki čez dan srkajo kavico. Moj predlog.


Sorry, to je cena življenja v centru, vedno in povsod. Mestno jedro je treba držati živo, ne želi si, da se vse preseli v BTC. BTW, kje v centru lahko kupiš žarnico?


Zanimivo je, koliko imajo za povedat proti Jankoviču, Kanglerju, Šrotu in še parim, da kako neverjetno kradejo, se zadolžujejo... Ne lupčki zlati, pred par leti je neka stranka izsilila zakon, s katerim je večjim mestom pobrala zajeten kupček, da lahko preživijo občine, ki bi drugače bankrotirale in kjer je največ županov ravno iz te stranke in njenih satelitov.
Finance navajajo neke silne številke... Itak da jih. Nekako se mi zdi, da so nižje od tistih pobranih. Verjetno je v drugih mestih enako.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

jype ::

energetik> Ne pa tako kot sedaj, ko so v pritličju lokali, v nadstropjih pa živi N ljudi, ki zaradi tega ne more spati.

Obstajajo instituti (precej bolj lokalizirani kot mestna občina), ki vam omogočajo preprečiti obratovanje takih lokalov v stanovanjski stavbi.

Izi> ampak ostalih 80% Slovencev bi ga sesulo, ker jih vodijo predvsem čustva in ne razum.

Če bi bil Janković največji lopov kar jih poznam, bi šel volit takoj, ko sem videl plakat "brez minaretov bo šlo, brez čiste pitne vode pa ne". Prekleti hribovci zarukani bojo tle men smetil metropolo z nekimi primitivnimi nacističnimi slogani in se šli populizem, vreden kvečjemu nepismenih plebejcev. S takimi kampanjami naj grejo kandidirat v jeben Aintry.

madmitch> BTW, kje v centru lahko kupiš žarnico?

V Nami, Maksimarketu, mnogih trafikah... Ali kakšnem malem šparu, merkatorju oziroma zasebni trgovini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

madmitch ::

jype thx, zadnjič sem si skoraj možgan spahnil, kje bi jo dobil na walking distance od Kersnikove, na Namo pa nisem pomislil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

energetik ::

madmitch je izjavil:

Sorry, to je cena življenja v centru, vedno in povsod. Mestno jedro je treba držati živo, ne želi si, da se vse preseli v BTC. BTW, kje v centru lahko kupiš žarnico?

Živo? To zate pomeni v glavnem nočno življenje? Zame to pomeni tržnica, manjše trgovinice, kavarne; ne pa nočno popivanje po klopcah in hrupni nočni lokali.

Žarnico se že dobi, ne morm pa dobit CR2032 baterije. Se morm vsest v avto/kolo in se odpeljat v BTC, kar je žalost. OK, sem spregledal še HTE, ki pa ni čisto v centru.
Smo pa še 15 let nazaj kupovali rezervne dele in ostalo avtomobilsko kramarijo v centru, tam kjer je zdaj Guinness.
Torej male trgovinice so se umaknile pravzaprav izključno bifejem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

mojsterleo ::

vceraj sem bil od 19h-22h na mestnem trgu v lj, kjer je bilo res super. ko so razglasili rezultate, se je zoki v svojem slogu sprehodil med folkom in vsak ga je lahko pozdravil ali mu cestital, potem so prisle na vrsto klobase, sunka, palacinke in pivo, ob 21h pa se zokitorta. danijele ni bilo. obiskal sem se stab sds 100m stran, kjer so bili precej potrti, govorili so o totalnem porazu, in da bo v prihodnje treba spremeniti taktiko. so pa imeli vsaj dobro potico ...

glede rezultatov volitev, vesel sem, da so volilci iz mestnega sveta vrgli hujskaca in sovinista mihaela jarca iz "liste za pitno vodo", ker mi je sel totalno na spolni organ.
zoki je suvereno zmagal, saj to je normalno, kaksno konkurenco ap so spravile skupaj ostale skupine? prav nobene. virant se je raje posral in skril v svoj brlog, kot pa da bi se malo vec izpostavil. pa stalno poslusamo, da je jankovic srb po poreklu. kaj pa je potem dragutin mate? zamislite se sdsjevci. ljubljana je edino svetovljansko mesto v sloveniji, in je vceraj jasno pokazala, da provincialci (sds, sls, nsi) v njej nimajo kaj iskati.

glede projektov pa tako. normalno, da se je v zadnjih 4 letih veliko gradilo, saj je jankovic v premikanje sprovedel projekte, ki so prej prakticno od leta 1991 stali zapraseni v predalih. stadiona stozice si nenazadnje ni izmislil zoran jankovic, ampak je recimo to obljubila ze danica simsic leta 2002, ko smo bili na svetovnem prvenstvu v nogometu. in kaj se je zgodilo? nic. tudi dzamija ze 50 let stoji v predalih.

ko se bo ta projekt modernizacije objektov v ljubljani koncal (mislim, da v tem mandatu tega ne bo vec tako veliko), bomo koncno postali mesto, vredno imena prestolnica slovenije. torej ravno tega statusa, ki nam ga predvsem desnicarji tako mocno oporekajo, in so v casu pred zokijem in njegovo vecino blokirali vse projekte v ljubljani. po drugi strani pa se grejo decentralizacijo na nacin, da se nam cela slovenija posmehuje, kako nismo sposobni enega projekta skupaj spravit. samo poglejte celje, maribor, koper, ki so nas pred letom 2006 pustili v kupu prahu dalec zadaj. sedaj je zavist tako velika, da mariborski zupan sploh noce obiskati stadiona stozice vec. pateticno.

pa da ne govorimo o sds bucah tipa gremo zgradit progo do brnika, da bo vec turistov v lj! pa 15000 delovnih mest odprimo! ko pa vprasas, kako in kaj, so pa neki jecljajoci odgovori.

Zgodovina sprememb…

energetik ::

mojsterleo je izjavil:

vceraj sem bil od 19h-22h na mestnem trgu v lj, kjer je bilo res super. ko so razglasili rezultate, se je zoki v svojem slogu sprehodil med folkom in vsak ga je lahko pozdravil ali mu cestital, potem so prisle na vrsto klobase, sunka, palacinke in pivo, ob 21h pa se zokitorta. danijele ni bilo. obiskal sem se stab sds 100m stran, kjer so bili precej potrti, govorili so o totalnem porazu, in da bo v prihodnje treba spremeniti taktiko. so pa imeli vsaj dobro potico ...

zoki je suvereno zmagal, saj to je normalno, kaksno konkurenco ap so spravile skupaj ostale skupine? prav nobene.
To vidiš, je pomembno. Stadion, klobase in pivo... ;((
Ti konkurenco že vnaprej ocenjuješ, preden lahko karkoli pokaže? Si jasnovidec?

Okapi ::

Žarnico se že dobi, ne morm pa dobit CR2032 baterije.
Ja, na dom ti je res ne bo nihče sam od sebe prinesel, če se sprehodiš do enega od 5-6 večjih urarje v centru (Urca, SloWatch ...), pa imajo vedno na zalogi vse vrste gumbastih baterij, vključno s to (ki jo imajo tudi pri praktično vseh najmanjših urarjih in ne bi se čudil, če tudi v kakšni večji trafiki).

O.

kalko ::

OT: CR2032 dobiš tudi v vsaki foto štacuni.

Izi ::

energetik je izjavil:

Ti konkurenco že vnaprej ocenjuješ, preden lahko karkoli pokaže? Si jasnovidec?

Ni treba biti jasnovidec. Imamo internet in knjige in se za vsakega da pregledati dosedanje dosežke. Če nekdo ni naredil še nič je velika verjetnost, da bo tako tudi naprej.
Jankovič je iz Mercatorja naredil eno najuspešnejših slovenskih podjetij in to pove marsikaj. Če je ob tem tudi sam postal bogat mu jaz štejem samo v dobro, človek mora najprej znati poskrbeti zase in potem še za druge. Protikandidati bi po do sedaj videnem poskrbeli samo zase za druge pa nič.

Poleg tega pa sam župan ne more narediti prav ničesar, kar se je do sedaj že precejkrat izkazalo. Rabi močno listo za seboj, ker drugače se v zadeve začno vpletati politične stranke in gre vse avtomatično k hudiču. Edino Jankovič ima za seboj listo, ki je omogoča da se bo kaj naredilo. Čim za katerimkoli županom stoji politična stranka ne bo narejeno popolnoma nič, pa če je župan še tako ambiciozen.

opeter ::

Lahko popravite naslov novice, kajti Kangler je po podatkih sodeč zmagal. Ne bo drugega kroga:
http://www.rtvslo.si/slovenija/lokalne-...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Zeberdee ::

Vesel sem, da je ZJ dobil, skupaj s svojimi 25 svetniki, celoten mandat. Menim, da je to za Ljubljano najboljše.

Še veliko boljše pa je, da se je dokazalo enemu izmed klanov v SDju (Tekavčič, Križanič...), da brez Pahorja ne morejo priti niti nad 10%. Upam, da ZJ ostane na lokalni ravni, a tukaj se odpirajo vrata tistim, ki potrebujejo lokalne odbore, za volitve čez 2 leti. Šeenkrat, upam, da ZJ ostane na lokalni ravni, ker takoj, ko ne bo imel absolutne oblasti, bo propadel.

Naj naj naj boljša stvar pa je, da se je v Ljubljani pokazalo, da na tak način, kot je pokazal SDS, ne gre kandidrati resne kandidatke. To, da največja stranka v Sloveniji v glavnem mestu ne premore niti enega kandidata, ki bi bil sposoben delovati razvojno je za SDS sramotno. Sam sem mnenja, da bi tudi Ž. Turk prišel do recimo 16,17%, s tem, da če bi deloval razvojno, če bi predlagal projekte, ne pa "Ljubljane za vse".

Navkljub dejstvu, da je trenutna pozicija totalno, totalno nesposobna in da bo opozicija verjetno čez dve leti prišla na oblast, tukaj SDS greši. Ljubljana tokrat verjetno ne bo mogla prevagati, a vseeno, jaz menim, da bi bila SDS, če bi že v te volitve prišla konstruktivno, sposobna tudi absolutno zmagati na naslednjih volitvah. Tako pa bodo bili primorani že spet tkati koalicije z Ljudmilami, Karli in ostalimi podobnimi ali drugačnimi indijanci.

Stanje, v kakršni je slovenska politika, na čelu s SD, LDS in Zaresom mora biti spremenjena. A dejstvo je, da SDS - zgleda, te transformacije ni zmožna.

mojsterleo ::

energetik je izjavil:

To vidiš, je pomembno. Stadion, klobase in pivo... ;((
Ti konkurenco že vnaprej ocenjuješ, preden lahko karkoli pokaže? Si jasnovidec?
pozabil si omeniti potico od sdsja. sicer pa je zoki pokazal vec kot vsi zupani po osamosvojitvi, tako da to ni problem. mislim da vecina njegovih volilcev dobro ve, da ni noben angelcek. tudi mene njegova agitacija levemu trojcku in ultri nista prevec navdusila, ampak ce zato dobim mesto, ki dobiva podobo, na katero sem lahko ponosen, je to kaplja v morje.
desne stranke so preprosto izgubile, ker so ze prej pokazali(ko so bili na oblasti), da do glavnega mesta nimajo primernega spostovanja, in da bi najraje videli, da se ljubljana z zokijem vred udre v zemljo. zal je tako, to smo volilci videli, in takim ljudem preprosto ne bomo dovolili srat po mestnih zadevah.

jest10 ::

energetik je izjavil:


Žarnico se že dobi, ne morm pa dobit CR2032 baterije. Se morm vsest v avto/kolo in se odpeljat v BTC, kar je žalost. OK, sem spregledal še HTE, ki pa ni čisto v centru.

Blizu bolnic imaš 1€ shop:P

username ::

U jebote.

Če je tole v spodnjem linku res, potem lahko rečem samo: Yikes...

http://www.finance.si/291746/Jure-Janko...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

srbski posli v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
667131 (4676) jrtjtejtt

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584212277 (180340) Pšenični

Več podobnih tem