» »

Drones

Drones

vostok_1 ::

http://digg.com/video/john-oliver-sound...

Sicer komična oddaja, ampak z resnimi podatki.
Se pa strinjam s povedanim...ko človeku narediš fobijo pred jasnim in sončnim nebom...you pretty much win in the evil department.

Na zahodu se vrjetno oboroženi droni ne ravno pogosto pojavljajo, ampak kako naj vemo, koliko jih leti nad našimi glavami, morda zgolj za izvidnico in nadzor. In koliko se jih bo praktično še uporabljalo.
Kr shitty outlook if you ask me.

pegasus ::

Lej drone bojo zakonodajno tko zregulirali, da se modelarji bojimo, če bomo sploh lahko še kjerkoli leteli ... Tko da če boš videl nekaj čudnega v zraku, ne skrbi, je samo prijazna vladna agencija, ki skrbi za tvoje dobro.

urbecar ::

Droni so logičen korak v evoluciji vojskovanja/ razvoja orožja. Cenejši, en "pilot" lahko opravi več poletov v enem delavniku, ni nevarnosti za pilota... Problem je v uporabnikih teh dronov in s tem ne mislim na pilota, temveč tistih višje. Kajti tako dron kot klasični bombnik imata praktično enake podatke o tarči. In izbor orodja ne more spremeniti rezultata, če se je operater namenil narediti napačno stvar. Analogija bi lahko bila: "Vseeno je ali poizkušaš preluknjati vrečko s šravfcigarjem ali zobotrebcem. V vsakem primeru bo vrečka pretrgana, pa čeprav pretrgana vrečka ne koristi nikomur".

Sicer pa video izpostavi ravno to. Identične napake bi se dogajale s klasičnimi bombnik, saj te napake pretežno v izbiri tarč. Le da se video osredotoči tu na drone, ker je to pač sedaj in.

Qcube ::

pegasus je izjavil:

Lej drone bojo zakonodajno tko zregulirali, da se modelarji bojimo, če bomo sploh lahko še kjerkoli leteli ... Tko da če boš videl nekaj čudnega v zraku, ne skrbi, je samo prijazna vladna agencija, ki skrbi za tvoje dobro.


Se strinjam, Še posebej ko vidim amaterje, ki letijo z RTF Phantomi nad mestom in ljudmi, ker mislijo da se ne more nič zgodit. Vsaj nekakšen enostaven izpit bi moral bit po zakonu, vsaj toliko da so informirani o potencialnih nevarnostih, ki se jih niti ne zavedajo.

pegasus ::

V bivši državi je to vse čisto lepo funkcioniralo, zdaj pa nimamo več posluha za tehnično kulturo, modelarski klubi živijo zgolj zaradi entuziazma posameznikov in na prste ene roke jih preštejem, ki še aktivno delajo na izobraževanju mladine. Tudi mladino tehnični vidiki več ne zanimajo, vse te leteče zadeve so jim igrače in jih tako tudi obravnavajo. Nekdo enostavno mora potegnit črto med igračami in potencialnimi projektili, kar pa se do sedaj še ni zgodilo.

dronyx ::

Kar se tiče špijunaže z letali je v ZDA že nekaj časa vroča debata o tem, ali povsem umakniti iz uporabe U2, ki je poznan še iz časov hladne vojne in ga nadomestiti z dronom tipa Global Hawk. U2 sicer ni sposoben leteti tako dolgo kot dron, je pa v veliki prednosti, ker lahko leti višje in ima vgrajene precej bolj zmogljive sisteme za zbiranje podatkov.

Sem pa zadnjič zasledil podatek, da je bil v boju proti ISIS prvič uporabljen stealth lovec F22 raptor, pri čemer je po slikah sodeč zadel z JDAM (GPS vodeno bombo) neko prazno večnadstropno parkirišče, torej tarčo, ki nima praktično nobene vojaške vrednosti. Zanimiv bi bil tudi podatek, koliko ZDA stane vsak ubit "terorist" oziroma skrajnež, glede na investicije v vso to vojaško tehnologijo. Po moje gredo cifre v desetine milijonov/glavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

vostok_1 ::

http://www.theguardian.com/world/2014/o...

Napredek? Maybe.

Če bodo droni redno preletavali za nadzor...bo nedvomno tudi veliko inovacij in svobode šlo po gobe. Če je že prihodnost brez zasebnosti, naj bo zakonodaja tudi popustljivejša.

Dajte mi povedat, kak filing bi imeli, če bi vam 5x dnevno preletaval policiski nadzorni drone?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroga regulacija letalnikov v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23170060 (41539) JeBelaCesta
»

Dron skoraj sklatil helikopter (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
619354 (6459) scenic16
»

Letala, ropi in gole ženske: Z droni vašo zasebnost napadajo tudi navadni smrtniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11832878 (29703) Okapi
»

Dronom ugasnili kamere? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11427393 (21328) vostok_1

Več podobnih tem