» »

Bela pika na zaslonu tablice

Bela pika na zaslonu tablice

menjalnik ::

Včeraj zvečer sem pri uporabi tablice opazil belo piko na zaslonu in se jo vidi samo na belem ozadju. Poiskušal sem nekaj slikat pa mi ne uspe zajet. Je imel že kdo isti problem in ali so vam popravili pod garancijo? Gre za tablico Presitigo z 8" ekranom


an3333 ::

garancijo dvomim da bodo priznali, če si kupil preko spleta in še ni minilo 14 dni jih obvesti da odstopaš od pogodbe, potem pa imaš še 14 dani da pošlješ nazaj


drugače je pa to dead/stuck pixel

menjalnik ::

Garancije je še 8 mesecev. Tole piksel? slab centimeter je velika pika

an3333 ::

slab cm? to bi ti mogli popravit/menjat, razen če rečejo da si ga sam poškodoval (v tem primeru probaj še z rmajem pri proizvajalcu)

FX6300B ::

pomoje preveč znucan ekran drugače pa nazaj pošlji si ga kar pošteno plačal ma da ti zrihtajo

lucky13 ::

Sem imel isto težavo na Prestigio tablici 5597 (10 col). Sem jo poslal na servis preko Big Banga. Tam sem ga kupil. To je bilo 9 mesecev od nakupa.
Dober mesec po oddaji tablice v Big Bangu, so me iz BB-ja obvestili, da je servis zavrnil garancijsko potrdilo, ker naj bi bila napaka (imel sem 5 različno velikih belih pik) posledica fizične poškodbe zadnje strani zaslona oziroma, da je tablica bila stisnjena od zadaj na točkah, kjer so se pojavile bele pike.
Če malce poguglaš, boš ugotovil, da se ta napaka pogosto pojavlja na telefonih zaradi napihnjene baterije, ki pritiska na zadnjo stran zaslona.

Jaz sem zadevo rešil tako, da sem preko poslovodje v BB zavrnil prevzem tablice s servisa in zahteval, da jo pošljejo nazaj na servis. Zraven sem dodal demanti njihove trditve o fizični poškodbi zadnje strani tablice (tablica ima aluminijasto zadnjo stran, na kateri bi se točkaste poškodbe definitivno videle) in ugotovitve zakaj do te napake pride. Obrazložitev sem podkrepil z nekaj besedami o nadaljnem ukrepanju.

Čez nekaj dni sem prejel odgovor, da bodo zaslon zamenjali in čez en teden, od ponovnega vračila na servis, sem imel popravljeno tablico v rokah.

V BB-ju so bili korektni. Se pa ne utrujajo in zadeve prepustijo servisu. Pomagajo pa vsekakor. Tudi servis je v drugi rundi uredil zadevo b.p.

Glede baterije pa je tako, da je v garanciji samo 6 mesecev od nakupa.

Veliko uspeha pri uveljavljanju garancije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lucky13 ()

menjalnik ::

U tale odgovor mi bo pa res pomaga, hvala ti:)Tablico sem jaz kupil na mimovrste in jo bom potem jutri nesel v Asbis v Trzin. Nevem kaj naj rečem glede baterije, meni normalno drži.

lucky13 ::

Glede baterije nič, ker domnevam, da je tablica stara 14 mesecev in baterija ni več v garanciji. Če bodo sami ugotovili, da je baterija napihnjena, se poizkusi dogovoriti, da ti jo zamenjajo tako, da plačaš samo novo baterijo, delo pa častijo oni. Saj bo tablica v vsakem primeru razmontirana.

Če tablica nima fizičnih poškodb, se ne pusti prepričati, da so pike posledice fizičnih poškodb. Na splošno imam občutek, da je servis OK. Pač poizkusijo...

menjalnik ::

Ravno s servisa. Tisti na okenčku je takoj rekel, da to ne spada v garancijo in monitor menjajo samo v primeru 3h mrtvih pik. Malo sem zatežil naj tablico odprejo in vsaj pogledajo, če je napihnjena baterija in ni bila na srečo. So mi pa rekli, da naj bi bil jaz kriv, ker naj bi od zadaj pritisnil s prstom:(Dogovoril sem se, da če se bo pika razširila mi bodo menjali monitor.

Gre za Asbis v Trzinu.

Furbo ::

Lol kakšne gnile tablice so pa to, če lahko kar s prstom pokvariš ekran?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

hojnikb ::

TAke za manj kot 100€
#brezpodpisa

menjalnik ::

Dragi prijatelj hojnikb, za njo sem dal 150€ pa še to je bila znižana. Zdaj bom pisal še na Prestigio kaj storit

hojnikb ::

Budget segment, nevertheless..
#brezpodpisa

lucky13 ::

Hm... Očitno imam jaz boljšo mantro pri prepričevanju. Ali pa ima moja tablica bolj konkretno zadnjo stranico, da mi niso ugovarjali.

menjalnik ::

Možno ja :) Jaz mam plastično zadaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652235 (12201) Han
»

Zavrnjena garancija v Big Bangu (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7615284 (12042) St235
»

Pravica do garancije

Oddelek: Pomoč in nasveti
142613 (1987) St235
»

Ko je telefon v žepu se ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
91442 (872) menjalnik
»

Zavrnjena garancija Prestigio

Oddelek: Pomoč in nasveti
123876 (3114) berlusconi

Več podobnih tem