Forum » Strojna oprema » Nvidia GTX 900 series
Nvidia GTX 900 series
Temo vidijo: vsi
Xserces ::
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
oo7 ::
Potem bo treba menjat windowse če boš hotel uporabljati Directx12?
DirectX 12 confirmed as Windows 10 exclusive
http://www.extremetech.com/gaming/19896...
Razlika je pa kar velika med Dx11 in 12
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
SuperVeloce ::
Zakaj tako velika, je dobro tehnično vprašanje. Za tale starswarm izgleda, kot da vso kalkulacijo rukne v eno nit in si močno cpu limited. Vsekakor je krivec driver. Sicer sem tudi sam opazil, da pri AMD pri igrah nasploh driverji precej bolj bremzajo, če imaš bolj bogi cpu.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
54j0 ::
Morda slabši procesor res bolj bremza AMD kartice, ampak nikjer ne piše, kateri procesor so imeli v testih (le nekaj v smislu, da amd nima konkurenčnih in so uporabili intel, ali pa sem narobe razumel). V vsakem primeru je razlika čudno velika. 26 vs 8.
oo7 ::
Potem bo treba menjat windowse če boš hotel uporabljati Directx12?
Cpu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
hojnikb ::
DX12 izboljšave, kot so vidne na teh grafih so skoraj izkjučno zaradi tega, ker je boljša izkoriščenost procesorja oz. manj cpu bottlenecka.
Da bo pa sam gpu kr magično 2x hitrejši z dx12 pa kr pozabte.
Da bo pa sam gpu kr magično 2x hitrejši z dx12 pa kr pozabte.
#brezpodpisa
Senitel ::
Pa je res tako velika razlika v d3d11, med 290x in gtx 980? Rahlo fishy :).
To je nadaljevanje tegale. Star Swarm je sicer precej obscena varianta, ki dejansko nabije mnogo več teh "DrawPrimitive" klicev kot običajne igre. Ni pa prav nič fishy. Točno ta graf je razlog zakaj GeForce-i letijo na nizkih ločljivostih (kjer je CPU problem) na visokih pa Radeon-i to razliko neproporcionalno zmanjšajo (ker CPU ni več problem).
m0LN4r ::
Slab driver? Poglejte unity: http://www.computerbase.de/2015-02/nvid... čist spodaj
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Če bi gledal prejšni driver in tega novega, nebi bilo velikih razlika ampak za molnarja je vse dobro tut če je v reviewu nek str driver.
Če bi gledal prejšni driver in tega novega, nebi bilo velikih razlika ampak za molnarja je vse dobro tut če je v reviewu nek str driver.
Star misliš predlanskega?
Maš kak boljši review driverjev?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Nima veze. Primerjajo nekaj verzij stare driverje proti novim... Tudi če bi pri AMD primerjal tako bi videl velik gain v performancu... Tako da ta test ni neki wau...
Tole ni ravno review driverjev. Tole je primerjava med driverjem, ki nima nobenih specifičnih optimizacij za špil (v tem primeru Assessin's Creed Unity) ter zato teče po neki splošni logiki in driverjem, ki ima specifične optimizacije za špil.
To ti ne pove dosti o sami kvaliteti driverja.
To ti ne pove dosti o sami kvaliteti driverja.
Zato, ker se pričakuje tehnična debata, ne pa vrteški peskovnik, al vam ni bilo povedano?
Tle se lima smešnice: Funny and cool links
Pa btw tista z hitlerjem je bedna, podn smešnosti. Edino un s tistim mexikancem je dobro narjena.
Tle se lima smešnice: Funny and cool links
Pa btw tista z hitlerjem je bedna, podn smešnosti. Edino un s tistim mexikancem je dobro narjena.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Insan3Lik3 ::
še kr lepo povedano imho
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
Dr_M ::
Sej je vseeno kaj je povedal, ampak komentarji spodaj so pa primitivni, da se bi clovek kar zjokal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zdaj so med njimi tudi manj primitivni, a skoraj vsi zahtevajo kri. Mislim, da se Zeleni iz tega ne bo izvlekel brez posledic.
Najbolj ga sekajo tisti, ki kokodakajo da jim zaradi sedaj razkritih podrobnosti grafike slabše delajo (kot recimo to, da ni 64rops-ov, čeprav ljudje sploh ne vedo, zakaj je to dobro in koliko jih konfiguracija pri 970 sploh potrebuje...). Bomo videli, kako se bo končala morebitna skupinska ameriška tožba... Verjetno bodo vsi kupci zaradi "napake" pri marketingu dobili $5 bonus . Zelo dvomim, da bodo morali pod prisilo sprejemati nazaj 970 kartice ali jim dobavljati kakšne manj porezane čipe (ker eni sanjajo, da bi radi v zamenjavo kar 980, sanja svinja kukuruz)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Mene pri tem zanima, kakšna je razlika v konfiguraciji, če primerjamo 970/980, ter 670/680. 670 je bila "porezan" 680 čip - z manj shader jedri, ampak rama sta imeli isto in tudi vodilo je bilo pri obeh 256bit. Torej, zakaj ni tako tudi v primeru 970/980? Kdo ve kaj več o tem?
Sj tudi 970/980 imata isto rama in isto vodilo (tako kot 670/680). Razlika je sam v konfiguraciji memory controllerja; 970gtx lahko hrati piše oz. bere le čez 7 čipov (ampak aggregated bandwidth je pa še vedno isti kot pri 980gtx, ker lahko ti hkrati bereš iz 7 čipov in pišeš v enega pa dobiš teh 224GB/S ven).
#brezpodpisa
Mene pri tem zanima, kakšna je razlika v konfiguraciji, če primerjamo 970/980, ter 670/680. 670 je bila "porezan" 680 čip - z manj shader jedri, ampak rama sta imeli isto in tudi vodilo je bilo pri obeh 256bit. Torej, zakaj ni tako tudi v primeru 970/980? Kdo ve kaj več o tem?
Najbolj jih boli to, da 670 ni bil porezan na tej fronti (čeprav na koncu gledano je zato 970 cenejša), čeprav se praktično nikomur ne pozna. Vsi sanjajo o nekem cukanju pri Shadow of mordor in podobno, testi pa kažejo, da je vse skupaj preseravanje, ker očitno algoritem dovolj dobro sortira po ramu, tudi ko je dejansko prisiljen nafilati do zadnjega. 660ti je bil šele prvi rezan podobno, oziroma še (za moje pojme) precej huje, ker so tiščali 2gb rama na 192bit vodilo.
Zgodovina sprememb…
Tipična situacija bo ravno obratna. Pišeš v 7 čipov, bereš iz osmega. Torej lahko zapišeš 28 bytov in 4 prebereš. Za branje ima Maxwell zlo masiven cache (2MB na 980 in 1.75MB na 970) v primerjavi z Keplerjem (512KB), za pisanje je cache še zmer precej majhen.
Sj tudi 970/980 imata isto rama in isto vodilo (tako kot 670/680). Razlika je sam v konfiguraciji memory controllerja; 970gtx lahko hrati piše oz. bere le čez 7 čipov (ampak aggregated bandwidth je pa še vedno isti kot pri 980gtx, ker lahko ti hkrati bereš iz 7 čipov in pišeš v enega pa dobiš teh 224GB/S ven).
Narobe sem se izrazil, zanimalo me je, zakaj tudi 670 nima razdeljenega rama (ala 1,75 + 0,25 Gb).
Ker je porezan samo SMM (oz. SMX pri keplerju?)
Zgodovina sprememb…
Isotropic ::
Narobe sem se izrazil, zanimalo me je, zakaj tudi 670 nima razdeljenega rama (ala 1,75 + 0,25 Gb).
http://www.anandtech.com/show/8935/gefo...
660ti je bil šele prvi rezan podobno, oziroma še (za moje pojme) precej huje, ker so tiščali 2gb rama na 192bit vodilo.
Ni mi jasno, zakaj se vsi spotikate ob 660Ti, ko pa to ni bila prva graficna s tako konfiguracijo pomnilnika.
GTX550Ti je imela 192 bitno vodilo in 1GB rama.
In ta situacija z nesimetricnim ramom ni niti priblizno enaka, kot tole sranje z GTX970.
> GTX550Ti je imela 192 bitno vodilo in 1GB rama.
tudi 460GTX v2 je mela to.
> In ta situacija z nesimetricnim ramom ni niti priblizno enaka, kot tole sranje z GTX970.
seveda je. V teh primerih je še slabše, ker imaš večji % rama na počasnem delu.
tudi 460GTX v2 je mela to.
> In ta situacija z nesimetricnim ramom ni niti priblizno enaka, kot tole sranje z GTX970.
seveda je. V teh primerih je še slabše, ker imaš večji % rama na počasnem delu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
seveda je.
Seveda to ni res, ker je konfiguracija cipa drugacna in posledicno neprimerljivo.
Btw, GeForce GTX 460 v2 September 24, 2011 in GeForce GTX 550 Ti March 15, 2011. Kaj je bilo prej?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
> Seveda to ni res, ker je konfiguracija cipa drugacna in posledicno neprimerljivo.
In kako je 970gtx konfiguracija slabša od te, ki je na 660ti/550ti/460v2 ?
In kako je 970gtx konfiguracija slabša od te, ki je na 660ti/550ti/460v2 ?
#brezpodpisa
Pri nesimetricni konfiguraciji enostavno das gor cipe iste gostote in tako dobis enak bandwidth cez cel pomnilnik. Kako bos to naredil pri gtx970?
Sem mislil, da je to jasno.
Sem mislil, da je to jasno.
potem to ni več asimetrični konfig :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
sicer pa, ta "bug" se da pri 970gtx zelo enostavno popravit. Vklopiš nazaj SM enote v celoti (in ne deloma, kot so sedaj) in maš enak memory kot pri 980gtx.
#brezpodpisa
Jarno ::
Daleč najboljša cevetka, ki sem jo prebral je ta, da bi uporabniki GTX970 lažje shajali s 3GB kartico, ker bi vedeli pri čem so.
Pri čemer pa velja 3.5GB+0.5GB > 3.5GB > 3GB.
Preveč špekuliranja se pojavlja na račun bodočih neoptimiziranih iger pri 4k, valda.
Pri čemer pa velja 3.5GB+0.5GB > 3.5GB > 3GB.
Preveč špekuliranja se pojavlja na račun bodočih neoptimiziranih iger pri 4k, valda.
potem to ni več asimetrični konfig :)
Sej ves, da so to nardil, da nebi v zelje skakali drazjim modelom.
In ja, ni vec asimetricno in posledicno tudi ni vec problematicno. Pri 970 se pa ne more resit na tak nacin. edina opcija je, da ROP in L2 ostaneta nedotaknjena.
Edina opcija? Če bi bilo 660ti way, bi bilo ropsov in L2 še manj... tukaj kupce boli, da se je to delalo šele pri 660ti/560ti in ne pri 670. Ampak zato pa je bila 670 po predstavitvi en lep cajt 400eur+. Takšna konfiguracija (s toliko SMX) dejansko nujno potrebuje 52ROPS, vse kar je več, je le bonus in le teoretično mogoče prav pride pri kakšnem AA.
Za razliko od 560ti, kjer so še mogoče kombinirali gostote čipov, je tole pri 660ti izgledalo takole:
Za razliko od 560ti, kjer so še mogoče kombinirali gostote čipov, je tole pri 660ti izgledalo takole:
In ja, ni vec asimetricno in posledicno tudi ni vec problematicno. Pri 970 se pa ne more resit na tak nacin. edina opcija je, da ROP in L2 ostaneta nedotaknjena.
Ne sanjaj. Če si dal za primer GeForce GTX 550 Ti z 192 bit vodilom in 1GB rama, potem imaš v tem primeru 512MB "hitro particijo" in 512MB "počasno particijo". Še celo tako je, da pri teh starejših karticah ne moreš sploh dostopat do obeh particij sočasno (ker je stripe čez vse memory controlerje), kar pri GTX 970 lahko (že omenjen write na 3.5GB in read iz 512MB).
No in potem jaz sanjam...
Moj lapsus, še ne pomeni, da nimam prav glede particioniranja. Lahko pa ti razložiš kako 8 32bit 128MB čipov spraviš na 6 32 bitnih kontrolerjev tako, da lahko dostopaš do vseh hkrati.
Sploh nevem kaj ti zdej hoces dosezt?
Iz moje trditve, da konfiguracija GF114 in GK104 s 192 bitnim vodilom in GM204 ni primerljiva, bi ti rad zdej izvlekel kaj tocno?
Iz moje trditve, da konfiguracija GF114 in GK104 s 192 bitnim vodilom in GM204 ni primerljiva, bi ti rad zdej izvlekel kaj tocno?
Tvoja ideja, da konfiguracija GF114, GK104 in GM204 ni primerljiva je BS. Je primerljiva in rešitev v Maxwellu je boljša.
V cem tocno pa je boljsa? Ja, mogoce je koncna resitev "boljsa" (v primerjavi z nesimetricni konfiguraciji rama), ampak lahko bi ubrali boljso resitev in bi imela 660 in 660Ti 3GB rama in tukaj odpade sranje z naslavljanjem pomnilnika. Ampak kot sem rekel, bi sli v zelje drazjim modelom.
Sem mislil, da si nek strokovnjak baje.
In ne, podobnosti med gk104 in gm204 ni v tem primeru.
Sem mislil, da si nek strokovnjak baje.
In ne, podobnosti med gk104 in gm204 ni v tem primeru.
Glej, v vseh teh treh primerih gre v osnovi za čipe z 256 bitnim vodilom. Fermi in Kepler sta oba porezana za cel ROP blok (8 ROP-ov, 2 32bitna memory kontrolerja, 128KB L2 cache). Torej izgubita 1/4 fillrate-a in 1/4 bandwidth-a. Maxwell je v tem primeru bistveno na boljšem. 970 ne izgubi nobenega memory kontrolerja, izgubi 256KB L2 cache (od 2MB na čipu) in izgubi 8 ROP-ov (od 16 v enem bloku).
Ja lahko bi prodajal 660Ti s 3GB rama, namesto z 2GB. Kaj bi bil point? Taka rešitev bi bila dražja za kupce.
Ja lahko bi tudi prodajal 970 s 7GB rama in 224bitnim vodilom. Ta kartica bi bila dražja in počasnejša od obstoječe 970.
Ja lahko bi prodajal 660Ti s 3GB rama, namesto z 2GB. Kaj bi bil point? Taka rešitev bi bila dražja za kupce.
Ja lahko bi tudi prodajal 970 s 7GB rama in 224bitnim vodilom. Ta kartica bi bila dražja in počasnejša od obstoječe 970.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 57216 (50395) | Napajalc |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 86024 (15700) | PredatorX |
⊘ | R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11362 (9685) | D3m |