» »

Nvidia GTX 900 series

Nvidia GTX 900 series

Temo vidijo: vsi
««
24 / 71
»»

RejZoR ::

Dr_M je izjavil:

Jup, graficna je kar cez noc 15% pocasnejsa. To je logicno, fuL.

Jao spet izkrivljaš stvari s svojo brezmejno ignoranco. Kakšen performance imajo kartice sedaj vsi vemo in temu NIHČE ne oporeka, ker smo to videl v testih. Noben pa ti ne bo delal testov leto po releasu če se je kartica starala enako dobro kot konkurenčna. In če ima kartica pod pokrovom skrite take bedarije dvomim da je veliko ljudi pripravljeno razkirat 350 EUR zato da mogoče čez ta čas dela 10x slabše, lahko pa da bo delala enako dobro. Kar pa je zelo malo verjetno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ezoterik ()

Senitel ::

Enron x86 je izjavil:

@Senitel, podatek za Memory Bandwith je zavajajoč. Pisat bi moralo 196 GB/s (3,5 GB); 28 GB/s (512 MB).

Lp

Kako zavajajoč? Skonstruiraš lahko tudi test, ki bo povsem veljaven in bo pokazal, da je bandwidth 28GB/s neglede na to v katerem delu spomina se nahaja resource. Pa to ne samo na 970, tudi na 980,... in na Radeon-ih.

hojnikb ::

> Skonstruiraš lahko tudi test, ki bo povsem veljaven in bo pokazal, da je bandwidth 28GB/s neglede na to v katerem delu spomina se nahaja resource.

enako lahko narediš test, ki bo pokazal skupaj 224GB/s
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

> Skonstruiraš lahko tudi test, ki bo povsem veljaven in bo pokazal, da je bandwidth 28GB/s neglede na to v katerem delu spomina se nahaja resource.

enako lahko narediš test, ki bo pokazal skupaj 224GB/s

Na GTX 980 ja, na hipotetičnem GTX 970 z 2MB L2 in 64 ROP-i ne.

a ni tko, da lahko hkrati bereš z 196GB/s in pišeš z 28GB/s v pripadajoče regije ?
#brezpodpisa

Dr_M ::

Jao spet izkrivljaš stvari s svojo brezmejno ignoranco.

A se gledas v ogledalo slucajno? Kako tebi sploh rata dihat brez pomoci?

da mogoče čez ta čas dela 10x slabše

Ko ze govorimo o brezmejni ignoranci in izkrivljanju stvari.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hojnikb je izjavil:

a ni tko, da lahko hkrati bereš z 196GB/s in pišeš z 28GB/s v pripadajoče regije ?

Seveda, ampak po naukih tukaj gor je to neveljaven scenarij, ker je dovoljeno samo pisat ali pa samo brat. Sicer ja tole lahko narediš tudi na konkretni 970 in bo suma 224GB/s.

Jarno ::

Seveda je bandwidth zelo relativna kategorija, zato je tukaj še cache, kolikor ga pač je.
Mislim, da se tukaj vsi sprašujejo, če v praksi ne bi celo bolje funkcioniralo 3GB@196bit@52ROP,
sedaj pa je po črnogledih ugibanjih tako, kot bi glasbo poslušal s pokvarjene plošče, ki za 5ms škrtne 10x na sekundo.

Ker so se tega zavedali tudi inžinerji in seveda marsikaj gre skozi driverje, mislim, da je bojazen neupravičena.
Lahko pa (ko berem o namerno počasnih testih) kakšni game teami namerno @podj. pri svojih igricah.
Potem bi res postalo zabavno.

AapocalypseE ::

Dinokomp je spremenil specifikacije:

http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...

TOP ::

Seveda je spremenu,tako bodo tud drugi,ker se jim ne bo dalo ubadat z enimi fosili,ki iščejo jajcu dlako.

Poglejte malo koliko rabi FarCry 4 na max. nastavitvah pri 1080p.

Sprva 4xMSAA potem pa še spremeni na 8xMSAA.

Je pa zanimiva različna poraba vrama pri karticah.

Sploh mi ni jasno zakaj se pri 980 zmanjša poraba vrama pri MSAA 8x in zakaj 980 pri MSAA 4x rabi cca. 1GB več vrama od 970 in 290x?

MSAA 4x
980 3.8GB
970 2.9GB
290x 2.7GB
290 3.2GB

MSAA 8x
980 3.4GB
970 3.4GB
290x 3.8GB
290 3.7GB

Seba22 ::

AapocalypseE je izjavil:

Dinokomp je spremenil specifikacije:

http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...

Je spremenil ja...cene pa še vedno take smešne za vse gtx 970 da glava peče...
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

AapocalypseE je izjavil:

Sploh mi ni jasno zakaj se pri 980 zmanjša poraba vrama pri MSAA 8x in zakaj 980 pri MSAA 4x rabi cca. 1GB več vrama od 970 in 290x?

Dve vprašanji:
-Zakaj misliš, da številka ki jo izpljune driver odraža količino rama, ki ga igra rezervira za grafične resource? Direct3D 11 nikjer ne specificira eksplicitne kontrole nad tem kje bo določen buffer ali tekstura pristal.
-Zakaj misliš, da se igra ne mora sama odločat kaj bo sploh naložila glede na razpoložljivo količino rama?
In ponovno: manjša številka tukaj nima ničesar s kompresijo framebufferja! Ta kompresija prihrani samo bandwidth in ničesar drugega, ker ne moreš vedno računat, da ti bo blok pikslov uspelo zakompresirat in ker ne smeš ničesar izgubit.

Nevem zato sprašujem :D

Zanimivo mi je to, ker pri meni vidim, da pri vsaki igri, ko vklopim ali zvečam AA, se dvigne poraba vrama.

A potem, če bi še enkrat snemal isti gameplay, bi bile številke uporabljenega vrama drugačne?

In kako videt potem koliko je dejansko zasedenega vrama, če ne odraža driver tega?

Primer pri meni recimo v Far Cry 4, če mam na SMAA mi piše poraba rama cca. 2.5GB, ko dam na MSAA 4x je na 2.9GB in ko dam na 8x poklekne čisto, ker že zmanjka vrama.

Jaz sem se vedno tako orientiral pri porabi vrama, ampak pišeš, da ne odraža količino vrama.

m0LN4r ::

Ne verjamem, dokler ne vidim (3.135 × 1.960 - höchste Texturdetails - 4 × MSAA):

CB pravi, da povzamem po svoje.
Na večjih detajlih, kot to zgoraj 970 res poklekne. Zakaj? - Ker je 970 in ne 980.

Folk pričakuje od 970, da dela kot 980. Halo, guten morgen, kaj bi radi? Da bi delala hitrej od 980?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Kdo pa pravi, da bi morala 970 delat hitreje kot 980?

Bi pa morala bit hitrejša 970 proti stock 980, če je gpu oc na 1.5GHz in dodatno navit ram. No vsaj do 3.5GB :)

Mene zanima kako je s porabo vrama.

Zgodovina sprememb…

Bi pa morala bit hitrejša 970 proti stock 980,

Ne in še enkrat ne: http://www.computerbase.de/2014-09/gefo...
Trade Republic 38MVDVXM

AapocalypseE je izjavil:

Zanimivo mi je to, ker pri meni vidim, da pri vsaki igri, ko vklopim ali zvečam AA, se dvigne poraba vrama.

A potem, če bi še enkrat snemal isti gameplay, bi bile številke uporabljenega vrama drugačne?

Niso vse igre enake. FarCry 4 uporablja virtual texturing. To pomeni, da igra alocira vse svoje bufferje, ki jih rabi za rendering (koliko to zasede je zelo odvisno od AA nastavitev). Kar ostane prostora se uporabi kot cache za teksture, ki se streamajo iz diska v sistemski ram in po potrebi v Direct3D (D3D ne GPU, ker ima tukaj igra svoj management). Glede na to koliko rama ostane prostega po tem, ko so vitalni bufferji alocirani ima igra verjetno nekaj različnih scenarijev kako velik cache bo hotela. Če dvigneš MSAA tako implicitno zmanjšaš razpoložljiv spomin za ta cache (ergo poraba rama pade, ko dvigneš AA).

AapocalypseE je izjavil:

In kako videt potem koliko je dejansko zasedenega vrama, če ne odraža driver tega?

Zasedenega je toliko kot sporoča driver in razni GPU-Z in podobni tooli pokažejo. Ne veš pa:
a) Koliko od tega zasedejo razni sistemski heci, recimo: DWM (Windows GUI), render ahead, command bufferji, overflow bufferji (teselacija), "opuščeni" dinamični resource-i,...
b) Ne veš koliko resourcev, ki jih alocira igra je dejansko v vramu.
Kaj bo dejansko pristalo v ramu grafične kartice določa driver. Kar pomeni, da če igra neke teksture ne uporablja trenutno, potem ni nobene koristi, če je na GPU strani. PCI-Ex 3.0 16x omogoča da driver zamenja tam za 200MB tekstur med sistemskim in GPU ramom vsak frame pri 60fps. In ta management ni enak med NV in AMD. Niti ni enak med različnimi karticami znotraj ene generacije (kar se na 970 lepo vidi, je pa isti štos tudi pri drugih).

AapocalypseE je izjavil:

Primer pri meni recimo v Far Cry 4, če mam na SMAA mi piše poraba rama cca. 2.5GB, ko dam na MSAA 4x je na 2.9GB in ko dam na 8x poklekne čisto, ker že zmanjka vrama.

Kaj pomeni "poklekne čisto"? Slowdown za faktor 10? Ker tule je spet več štosov. 4x MSAA je kar se GPU performance v bistvu zastonj (skuri nekaj več bandwidtha to je to), 8x MSAA pa razpolovi fillrate.
Boljši indikator, da je zmanjkalo rama je, da se bus traffic hudo poveča (kar GPU-Z tudi pokaže). To pomeni, da igra dejansko rabi več stvari, kot jih paše na GPU in mora zato driver premetavat stvari med sistemskim in GPU ramom znotraj posameznega frame-a.

oo7 ::

EVGA launches GeForce GTX 980 KINGPIN Edition
http://hexus.net/tech/news/graphics/802...

http://www.evga.com/articles/00904/EVGA...

The rumors are true, the worlds most advanced GeForce GTX 980 is now available for pre-order. The EVGA GeForce GTX 980 K|NGP|N graphics card is meticulously designed for the extreme overclocker. With a 14+3 power phase design, this new digitally controlled VRM can deliver up to 600A of current, all delivered through 3 power inputs, 8pin + 8pin + 6pin. ACX 2.0+ keeps the card running cool, and the ability to go single slot, with the included single slot bracket, makes this one of the sleekest graphic cards designed to date.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Btw, zdele gledam review gtx960 na TPU in opazim eno zanimivost.
Vse kartice, ki so jih testirali, imajo na vsaki strani se po en kvadratek za pomnilniski cip. Torej, pcb je pripravljen za 192 bitno vodilo in 3GB rama.
Dvomim pa, da sta GM204 in GM206 pin kompatibilna.

mogoče je GM206 v resnici 1280SP/192bit reč in ne 1024/128bit...

Vsaj nekako logično bi blo. 750Ti je namreč 640SP...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

SuperVeloce ::

Dr_M je izjavil:

Btw, zdele gledam review gtx960 na TPU in opazim eno zanimivost.
Vse kartice, ki so jih testirali, imajo na vsaki strani se po en kvadratek za pomnilniski cip. Torej, pcb je pripravljen za 192 bitno vodilo in 3GB rama.
Dvomim pa, da sta GM204 in GM206 pin kompatibilna.

Imam 7870xt, ki je ubistvu tahiti čip na plati od pitcairna. Tako da možno ziher je...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Qrents ::

oj
Je kdo kaj zasledil kako deljuje v SLI, ker nekdo na nvidia forumu javil da mu deljuje še slabše kot z eno imam v sestavi sli z ek-bloki upam da deljuje dobro na 1440p :)
Turn your pc into piece of ART

Mind_Game ::

Qrents je izjavil:

oj
Je kdo kaj zasledil kako deljuje v SLI, ker nekdo na nvidia forumu javil da mu deljuje še slabše kot z eno imam v sestavi sli z ek-bloki upam da deljuje dobro na 1440p :)

včeraj sem testiral 2x 960 strix...delujeta brez problema, in 3dmark rezultat je cca 11000
i7 4790K@4.7GHz|NZXT Kraken X41 140|2x Galax GTX980 4GB SOC|8GB 2666MHz|
Asus Maximus VII Hero|120GB/256GB/480GB SSD|SeaSonic M12II 850W EVO 80+|
LG Blu-ray BH16NS40|Corsair Carbide Air 540 White|Logitech G105/G500/Z623

2 x 960 ok milsil sem 2 x 970 sory

imel sem na testu tudi 2 referenčni(gigabyte) gtx970 v sli in je vse ok, 3dmark cca 13500-14000

14000 graphics score v sli?

drži, pognal sem 3x test in prvič je bilo 13400 drugič če se prav spomnem je bilo 13500

Jest z eno navito dobim 13700.

potem imaš dober primerek in se super navije

tudi tukaj je razvidno, da so rezlutati tam-tam: http://www.guru3d.com/articles_pages/ge...

tale 970 res ni ne vem kaj od grafične kartice
če se da 2x 960 zraven, bi rajši kupil to, ker je proti dvema 970 le 2000 pik razlike, v denarju pa veliko

Jest sm mel SLI 3 mesce in sm eno graficno vrgel ven, ker mi skoraj noben spil ni delal ali pa nekaj napol, tako da raje eno malo boljso grafo, pa si brez problemov.
Ampak ce imas izjemno dobre zivce, je verjetno za prezivet.

To mora biti pa kar nabrita kartica 1500mhz + da se dobi toliko pik

od kar sem sam na sli...se pravi od serije 480 naprej, nisem imel na "srečo" nikoli težav
vedno se je tudi ena in druga kartica lepo navila

osebno nebi šel na gtx970, najboljši nakup za sli se mi zdi 2x rabljena gtx780 ali 2x rabljena gtx780ti ali pa 2x gtx980

če si pa kdo lasti starejše 660ti/680, se pa tudi splača še eno dodati, ker se razlika dobro pozna

Qrents je izjavil:

To mora biti pa kar nabrita kartica 1500mhz + da se dobi toliko pik

Moja se bolj svoh navija ~1480MHz, gre pa ram precej visoko, 8400/8500.

Btw, SLI sem imel 2x 660Ti 3GB. Edini spil, ki mi je delal brez problema, je bil Far Cry 3.

Koliko je meni znano, ni na vseh 970 isti ram.
Trade Republic 38MVDVXM

Sem dobil po ok ceni še 970 g1 in sestava se je malo zavlekla in nisem mogu vedit, da ga malo hecajo no upam, da bo delovalo hh
http://www.guru3d.com/articles_pages/gi...

dva rama sta na gigabytu samsung ali HYNIX

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qrents ()

al so drajverji za en ku... napisani al pa ma 970ka res tok slab scaling...

ker da bi šel sli delat in dnar stran metat za tistih 2000 pik več...polom, res

moram pa priznat, da ko sem mel 2x 780ti, super navite...s temi dvemi gtx980 nisem veliko pridobil
vzel sem jih samo zaradi dobre cene, če ne jih nebi

Trade Republic 38MVDVXM

mitkos ::

Pred 1 tednom sem dobil iz nemčije Asusovo Strix 970 in danes ko prižgem računalnik laufa en ventilator na polno in se ne ustavi. Ima kdo tak problem? Namen jo imam poslati nazaj, sam kaj vzeti potem, doplačati za 980 glede na zadeve okoli 970 ki so prišle v zadnjem tednu ven.

Xserces ::

Najprej poglej če je kšn bios update?...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

MStrix ::

To je znana težava MSI GTX970 in zakaj bi doplačeval za 980 če je 970 še vedno top kartica

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MStrix ()

TOP ::

MStrix je izjavil:

To je znana težava MSI GTX970 in zakaj bi doplačeval za 980 če je 970 še vedno top kartica

Zato ker je slišal zgodbo,da 970 nima 4gb rama,ampak 3,5gb rama in to pri igranju iger na 4K se bo poznalo.:D

mitkos ::

Xserces je izjavil:

Nič ne najdem, kje so, če so? Moj je 84.04.1f.00.2B.

Glih flešal je ne bi.

mitkos je izjavil:

Pred 1 tednom sem dobil iz nemčije Asusovo Strix 970 in danes ko prižgem računalnik laufa en ventilator na polno in se ne ustavi. Ima kdo tak problem? Namen jo imam poslati nazaj, sam kaj vzeti potem, doplačati za 980 glede na zadeve okoli 970 ki so prišle v zadnjem tednu ven.

To je tudi mene srkbelo, ko sem jo kupil, da se enkrat ventilatorji sploh niso vrteli enkrat se je eden počasi eden na polno enkrat se je samo eden ampak to je normalno jaz jo uporabljam že od septembra 2014 brez vsakih težav.

Vsak ventilator deluje samostojno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

dj_uro ::

govora je o ASUS STRIX kartici... ne o MSIjevi
vw-klub.si

dj_uro je izjavil:

govora je o ASUS STRIX kartici... ne o MSIjevi

Narobe sem prebral se opravičujem:)

dj_uro ::

nič hudega, samo opozarjam ;)
vw-klub.si

Machete ::

TOP je izjavil:

MStrix je izjavil:

Zato ker je slišal zgodbo,da 970 nima 4gb rama,ampak 3,5gb rama in to pri igranju iger na 4K se bo poznalo.:D

Zakaj si ne ogledaš malo testov za 4K, če še nimaš monitorja ali TVja.
Za tekoče igranje v 4K boš rabil kar SLI 980. Niti ena ga ne sfolga, še manj pa ena 970. Tako da za to generacijo pozabi, razen če ne boš v rig vrgel minimalno 600-800EUR.
Poglej si vsaj Molnarjev link par postov nazaj.

Uf spregledal je slišal zgodbo za sem slišal.. meh. Sry.

lahko DELETE prosim

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Xserces ::

mitkos je izjavil:

Xserces je izjavil:

Nič ne najdem, kje so, če so? Moj je 84.04.1f.00.2B.

Glih flešal je ne bi.

Za asus nevem, MSI ima unofficil forum kjer lahko requestaš "zadnji" bios. Tko da poglej na ksnmu asus forumu al pa piši na support (ki je porazn pri asusu)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
««
24 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
24057323 (50502) Napajalc
»

grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50786167 (15843) PredatorX

R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9011376 (9699) D3m

Več podobnih tem