» »

Nvidia GTX 900 series

Nvidia GTX 900 series

Temo vidijo: vsi
««
23 / 71
»»

trnvpeti ::

Ludnica je. Prodajalci sprejemajo kartice, tozili bodo proizvajalce kartic, ti bodo naprej Nvidio. Zraven pa se AMD Ron Taylor tweet je full razsirjen) daje ponudbo nezadovoljnih 970 z popustom za 290(x) z 4G rama.
Nihce ne ve, koliko bo to stalo Nvidio.

Verjetno se to ne dogaja kr tako.

Senitel ::

RejZoR je izjavil:

Če ti firma prikriva design flaw

Kakšen design flaw? Zadeva je namesno dizajnirana tako. Ampak forumaši so itak vedno bolj brihtni kot arhitekti GPU-jev.

RejZoR ::

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Kakšen design flaw? Zadeva je namesno dizajnirana tako. Ampak forumaši so itak vedno bolj brihtni kot arhitekti GPU-jev.

Aja sej res Senitel, it's not a bug, it's a feature. Riiiight, sem čist pozabil. Sorry.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Robi182 ()

hojnikb ::

Aja sej res Senitel, it's not a bug, it's a feature.

točno tako.
#brezpodpisa

RejZoR je izjavil:

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Aja sej res Senitel, it's not a bug, it's a feature. Riiiight, sem čist pozabil. Sorry.

Če tega feature-ja nebi bilo, bi bil 970 192bit 3GB. Tko da ja, not a bug.

klinker ::

Kakorkoli obrnete, je 970ka trenutno najboljsi nakup, lagali ali ne. Grafa je odlicna, pa ceprav je proizvajalec gnil laznivec.

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Ja, predvsem da na papirju izgelda lepše ker ima širok bus in velik spomina. Če pa to dejansko lahko učinkovito uporablja je pa druga stvar. Ampak hej, to je irelevanten podatek ne?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ezoterik ()

970 je kripl
Reklame, za vec kot 1080p. Sedaj pa naj kupim 970tko za najvec 1080p?

Zanimiv feature, zaradi katerega bodo padale tozbe, zaradi feateru bo veliko strank odslo v drug tabor, zaradi feateure bo Nvidia imela velike stroske.

Zgodovina sprememb…

mihco ::

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

In bi bila prakticno enako zmogljiva. Ravno to, da so vlozili trud v to, da kartico naredijo boljso na papirju(in bore malo v realnosti) razkriva tisti pravi namen.

m0LN4r ::

Če pa to dejansko lahko učinkovito uporablja je pa druga stvar.

Si slep ali se delaš, da si sosedova micka, k je dobila 2 komada M jajc namesto L in dela celo štalo, ker nemore spečt potice?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Pol najboljš da dajo gor 5120 bit bus od katerega 90% pasovne širine ne bo šlo nikamor. In pa 2TB VRAMa, od katerega ga 99% dejansko imelo prepustnost par mega na sekundo. Res ful uporabno ej... Ampak na papirju pa bo izgledala noro.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Robi182 ()

RejZoR je izjavil:

Pol najboljš da dajo gor 5120 bit bus od katerega 90% pasovne širine ne bo šlo nikamor. In pa 2TB VRAMa, od katerega ga 99% dejansko imelo prepustnost par mega na sekundo. Res ful uporabno ej... Ampak na papirju pa bo izgledala noro.

Ja, če bi bil ti arhitekt chipov, bi blo res tako.
Trade Republic 38MVDVXM

Janac ::

m0LN4r je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Tukaj se moram izjemoma strinjat z moln4rjem, pač ma prav.

trnvpeti je izjavil:

970 je kripl

Zanimiv feature, zaradi katerega bodo padale tozbe, zaradi feateru bo veliko strank odslo v drug tabor, zaradi feateure bo Nvidia imela velike stroske.

Ti in rejzor se pa obnasate kot da vas kdo sili v nakup. Kdor jo ima je zadovoljen in kljub kripljavosti je boljsa od konkurence, pa se slikajte.
En te ist folk ki nabija prazno slamo, katera se jih ne tice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

klinker je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

970 je kripl

Ti in rejzor se pa obnasate kot da vas kdo sili v nakup. Kdor jo ima je zadovoljen in kljub kripljavosti je boljsa od konkurence, pa se slikajte.

zasluzis si kaksnih 50-100eur dobropisa z opravicilom
lahko se tudi tako pove
a je bolje tako?

Insan3Lik3 ::

NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

mihco je izjavil:

In bi bila prakticno enako zmogljiva. Ravno to, da so vlozili trud v to, da kartico naredijo boljso na papirju(in bore malo v realnosti) razkriva tisti pravi namen.

Torej po tvoje je bandwidth povsem irelavanten ane. Ker GTX 970 bi bila blazno hitrejša, če bi imela 15% večji bandwidth, če bi imela pa 15% manjšega bi bila pa praktično enako zmogljiva.
V bistvu imaš kar nekaj opcij:
-izklopiš cel ROP blok: 192bit, 3GB rama, 168GB/s
-izklopiš pol ROP bloka in prišparaš en memory čip: 224bit, 3,5GB rama, 196GB/s
-izklopiš pol ROP bloka in še vedno daš gor zadnji memory chip: 256bit, 4GB rama, 224GB/s z nekaj softwareskimi problemi
-ne izklopiš ROP bloka: 256bit, 4GB, 224GB/s ampak dražja grafična
-nekaj podobnega kot GTX 980M: 256bit, 4GB/s in občutno nižji memory clock
Forumaši konstantno pozabljajo od kje sploh promet prihaja, torej shader core. Vsak SMM lahko izpljune 128 bitov vsak cikel in ob tem tudi prebere 128 bitov. GTX 970 lahko torej spravi na crossbar 208 byte-ov vsak cikel, GTX 980 pa 256 byte-ov. Ko damo zraven clock dobimo 218GB/s (3% undershot za 256bit/64 ROP config, 11% overshoot za 224bit/56 ROP config) za GTX 970 in 288GB/s za GTX 980 (28% overshoot bandwidtha).
Zakaj bi zadnjih 512MB bilo neuporabnih? Polovični ROP blok sicer ne more pobirat podatkov iz crossbara s polno hitrostjo, niti ne more dostavljat podatkov s polno hitrostjo na crossbar. Čisto nič te pa ne ustavlja, da ta polovični ROP ne bo hkrati pisal na spodnjih 512MB in bral iz zgornjih 512MB.
Grafika ni tako enostaven primer, da bomo bral iz istega memory bloka in pisal v isti blok. Pisanje se bo vedno dogajalo samo v spodnjih 3,5GB. Iz zgornjih 512MB se bo vedno samo bralo (z izjemo inicializacije). GPU žonglira med compute, hull, domain, vertex, geometry in pixel shaderji. Da bo kdaj samo en task je malo verjetno, da bo v uporabi samo en resource je praktično nemogoče. D3D ne dovoli pisanja in branja iz istega memory bufferja (razen v compute scenariju).

5pellfire ::

klinker je izjavil:

Jaz imam GTX 970, in če bi vedel kakšen dizajn ima bi se mogoče odločil za kakšno drugo opcijo.
Ko sem jaz kupoval GTX 970 je bila predstavljena kot 4GB, 256-bitna zadeva.

Par mesecev po nakupu pa zvem da GTX 970 ni ne čisto 4GB zadeva, ne čisto 256-bitna zadeva.
Se ti ne zdi da če stvari niso čisto takšne kot se reklamirajo, da je proizvajalec dolžan
pojasniti kako stvari dejansko so narejene, in ne samo skomigniti z rameni, in rečt da zadeva
dela tako kot je zamišljeno. Vsi, ki so GTX 970 kupili pred to afero, so mislili da zadeva deluje
bistveno drugače.

Zakaj nVidia ni razkrila teh podrobnosti ob izdaji? ...za sigurno ne vem, se mi pa zdi da so bili
prepričani, ali pa so se bali, da ta hibridni 3.5 + 0.5 GB system ne bi požel velikega navdušenja,
in bi bila posledično prodaja kartic slabša.

Vrnite že enkrat kartice, tisti ki jih mate pa vam vse šteka od janurja naprej.

Komaj čakam resale, da zamenjam te starine za nekaj top of top (bug me nikjer nebo prikrajšal), pa še razbremenim psu obenem in izklopim par ventov na ohišju.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

NightHawk ::

5pellfire je izjavil:

klinker je izjavil:

Jaz imam GTX 970, in če bi vedel kakšen dizajn ima bi se mogoče odločil za kakšno drugo opcijo.

Par mesecev po nakupu pa zvem da GTX 970 ni ne čisto 4GB zadeva, ne čisto 256-bitna zadeva.
Se ti ne zdi da če stvari niso čisto takšne kot se reklamirajo, da je proizvajalec dolžan
pojasniti kako stvari dejansko so narejene, in ne samo skomigniti z rameni, in rečt da zadeva
dela tako kot je zamišljeno. Vsi, ki so GTX 970 kupili pred to afero, so mislili da zadeva deluje
bistveno drugače.

Zakaj nVidia ni razkrila teh podrobnosti ob izdaji? ...za sigurno ne vem, se mi pa zdi da so bili
prepričani, ali pa so se bali, da ta hibridni 3.5 + 0.5 GB system ne bi požel velikega navdušenja,

Če si se res odločal na podlagi 4gb in 256 mbit, zakaj nisi vsel radeona 290? Stal je enako oz nekje ceneje in ima 512 mbitno sirino.

NightHawk je izjavil:

Če si se res odločal na podlagi 4gb in 256 mbit, zakaj nisi vsel radeona 290? Stal je enako oz nekje ceneje in ima 512 mbitno sirino.

Ko sem kupovaj je bil Radeon 290 (se mi zdi) dražji, glasnejši in bolj topel.
Pa še daljša kartica je od GTX970 ...sam sem vzel MSI GTX 970 ki je dolg 27cm in mi glih gre noter ...pol centi več ne gre.

NightHawk ::

Ja ampak po tej teoriji je radeon 2× boljši (512 vs 256).

Kakorkoli, jest kupujem kartice izključno po rezultatih na testih in ne tovarniških specifikacijah. In rezultati te kartice so bili izjemno dobri ob releasu in so povsem enaki tudi sedaj. Kar bi mene motilo bi bil coilwhine in ne neke tehnikalije, ki nikoli ne pridejo do izraza.

5pellfire je izjavil:

klinker je izjavil:

bistveno drugače.

Za take, ki orgazmirate na stevilke, obstaja v tem primeru AMD, kateri ima vse stevilke visje >:D
Jst ze dosti casa ne gledam specsov, ampak samo uporabnisko izkusnjo in samo delovanje, zato me boli john, kako je stvar narejena. Glavno da dela kot se zagre, ostalo je stranskega pomena.
Ne zagovarjam nvidie da je lagala, me pa ne zanima, dokler je produkt dober, dela kot mora in je boljsi od konkurence za enak denar.
Sej so podobne fore v Apple temah, sami kekci ki komaj cakajo natrollat kup neumnosti proti temu kar si ne lastijo in ne poznajo, oz ne uporabljajo. Isto sranje, drugo pakovanje, le imena znamk se spreminjajo, nickname-i pa vedno eni te isti, predvsem taki z nazivi.

Dr_M ::

Ko sem kupovaj je bil Radeon 290 (se mi zdi) dražji, glasnejši in bolj topel.

A zdej pa ni vec vse to (ok, drazji ni)?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Xserces ::

Dejansko je GTX970 super kartica ampak NV je mogla dobit po prstih zaradi tega. Tut jst sm kartico poslov nazaj ampak kot sem napisal že zadnjič ni bil razlog ta ram problem ali oglaševanje. Ko pa berem NV forume se pa tudi jaz smejim oziroma se zamislim nad folkom ki govori da je zdej kartica zanič.
Upam pa da so se pri NV neki naučil iz tega :)).

Bi jo kupu še enkrat? Bi, ampak brez coil whina :))
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Xserces je izjavil:

Dejansko je GTX970 super kartica ampak NV je mogla dobit po prstih zaradi tega. Tut jst sm kartico poslov nazaj ampak kot sem napisal že zadnjič ni bil razlog ta ram problem ali oglaševanje. Ko pa berem NV forume se pa tudi jaz smejim oziroma se zamislim nad folkom ki govori da je zdej kartica zanič.
Upam pa da so se pri NV neki naučil iz tega :)).

Točno to, veliko nas je ki GTX970 ne bomo vrnili ker je še vedno vredu kartica.
Gre se za princip, da takšno ravnanje ni sprejemljivo in da se po možnosti, podobno
prepreči tudi za v bodoče.

Isotropic ::

RejZoR je izjavil:

kaj je imela pa 660ti? mal poglej vsaj, preden lapaš v prazno.

nickname-i pa vedno eni te isti, predvsem taki z nazivi.

Sem si malo sposodil, sicer vem, da ne misliva na iste ljudi, ampak podobne osebe.
Trade Republic 38MVDVXM

Isotropic je izjavil:

RejZoR je izjavil:

kaj je imela pa 660ti? mal poglej vsaj, preden lapaš v prazno.

Pa je to bilo znano ob izidu 660Ti, ali je prišlo ven po cca. pol leta?

sedaj bo 970 verzija z 3.5+0.5
in bodo izdali novo 970 z 4.0?

druga varianta je, da bodo po novem reklamirali 3.5+0.5

Xserces ::

Sej so že drugi rekl. Dejansko na kartici je 4GB. Ampak v 2 particijah. Če ste že tako pikolovski bi mogl bit za take oglaševan 8x512 oziroma kakršnikoli čipi so že gor.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Meni se zdi bistvena razlika med 4GB spomina (ki laufa enako hitro na vseh čipih)
ali pa med 4GB spomina, kjer 0.5Gb laufa z bistveno manjšo hitrostjo.

Če pri avtu oglašujejo 16 colske gume pričakuješ da so vse 4 gume enake, ne pa
da so tri gume širine 215cm, ena pa 195cm.

Senitel, ti se bolj razumeš v samo delovanje pri grafičnih. Zakaj je 0.5Gb del
tako počasen? Se bi dalo narediti da bi ta ločen delal hitreje kot dela sedaj
(pri 1/8 hitrosti ostalih čipov). A je ta buddy-interface med mem kontrolerji
tako omejen? Ker kolikor sem razumel iz nVidia responsa je povezava med Crossbarom
in L2 bistveno hitrejša kot pa sama povezava med L2 in mem kontrolerjem?

Isotropic ::

particle ::

Eh ne glede na "fiasko" je kartica top. Mi na kraj pameti ne pade nazaj pošiljati in se še s tem ubadati. Če nam pa kupcem kartice NVIDIA pripravi "tolažilno kompenzacijo" v obliki kakšne zastonj igre, se pa tudi ne bom branil.:D

D3m ::

Morali bi vam ponuditi kompenzacijo za napačno oglaševanje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Asolutno. Igra ali dve. To bi bilo to. Ali pa free upgrade na GTX980 :))

5pellfire je izjavil:

Meni se zdi bistvena razlika med 4GB spomina (ki laufa enako hitro na vseh čipih)
ali pa med 4GB spomina, kjer 0.5Gb laufa z bistveno manjšo hitrostjo.

Če pri avtu oglašujejo 16 colske gume pričakuješ da so vse 4 gume enake, ne pa
da so tri gume širine 215cm, ena pa 195cm.

Senitel, ti se bolj razumeš v samo delovanje pri grafičnih. Zakaj je 0.5Gb del
tako počasen? Se bi dalo narediti da bi ta ločen delal hitreje kot dela sedaj
(pri 1/8 hitrosti ostalih čipov). A je ta buddy-interface med mem kontrolerji
tako omejen? Ker kolikor sem razumel iz nVidia responsa je povezava med Crossbarom
in L2 bistveno hitrejša kot pa sama povezava med L2 in mem kontrolerjem?

Si sploh prebral kaj kar sem dosedaj napisal? Vseh 8 čipov deluje enako hitro. Še vedno je na čipu aktivnih vseh 8 memory konrolerjev. Narava renderinga je taka, da če imamo naprimer 8MB veliko teksturo (2k x 2k, R8G8B8A8) bo npr. pri SMM prebral prvih 64 tekslov, drugi SMM, drugih 64 tekslov,... Iz tega razloga se teh 8MB teksture ne bo spakiralo na en sam memory čip, ampak se več čipov veže v nekakšen "RAID 0". V primeru GTX 970 zadnjega čipa nima smisla vezat v "RAID 0", ker nima svoje povezave do crossbara in naprej do shaderjev. Lahko bi ga, ampak bi se s tem povečale latence celotnega memory sistema, kar bi dodatno obremenilo shader core (več zasedenih registrov). Zato bo v tem primeru 8MB tekstura dejansko pristala na enem samem memory čipu in dostop do nje bo precej počasnejši.
Ampak ta primer je zelo sintetičen. V praksi bo GPU stalno bral IN pisal, kar pomeni da lahko na 1. particijo pišeš s polnim bandwidthom in iz 2. particije bereš s polnim bandwidthom.

Enostavno je napisat program, ki se bo obesil samo na drugo particijo in bral samo iz nje in pisal samo nanjo. Intuitivno bi pričakoval, da se bodo podatki razparcelirali po več čipih in na GTX 970 se to ne zgodi v vseh primerih.
Lahko ti napišem tudi program, ki bo recimo iz 8MB 2k x 2k teksture bral tako, da bo R9 290X potegnil celih 20GB/s. Samo predpostavko iz začetka posta, da bodo sosednji shader clustri dostopali do sosednjih memory kontrolerjev zaobidem...

dj_uro ::

Dr_M je izjavil:

Asolutno. Igra ali dve. To bi bilo to. Ali pa free upgrade na GTX980 :))

seveda... zraven pa še enega porscheja...
vw-klub.si

Spock83 ::

Če bi oglaševali tako kot je v resnici, se noben ne bi pritoževal oz. bi trobil, da je kupljena kartica daleč najboljša naokoli.

Mavrik ::

Meni še vedno ni čisto jasno v katerih oglasih je bilo to napisano :/
The truth is rarely pure and never simple.

Janac je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Tukaj se moram izjemoma strinjat z moln4rjem, pač ma prav.

Sej ne da je NVIDIA naredila točno to (da na škatli lahko piše 256bit in 4GB namesto precej manj). Ampak ne, mene boste linčal, NVIDIA je pa svetnik. You ppl make no sense at all...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ezoterik ()

mgermo ::

Noben pameten ne kupuje na podlagi tega kaj piše na škatli, temveč kaj povedo testi. In kaj se je spremenilo?

D3m ::

Testi so lagali in s tem tudi priznane strani. Strinjam se z Rejzorjem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jup, graficna je kar cez noc 15% pocasnejsa. To je logicno, fuL.

RejZoR je izjavil:

Sej ne da je NVIDIA naredila točno to (da na škatli lahko piše 256bit in 4GB namesto precej manj). Ampak ne, mene boste linčal, NVIDIA je pa svetnik. You ppl make no sense at all...

Še en zanimiv faktoid zate: Kako so se Voodoo 1 in Voodoo 2 oglaševali way way back? Voodoo Graphics 4MB, Voodoo 2 8MB, Voodoo 2 12MB ali slučajno Voodoo Graphics 2MB + 2MB, Voodoo 2 4MB + 4MB, Voodoo 2 4MB + 8MB? ;)

hojnikb ::

pač, smešno je brat tole kričanje, sploh tistih, ki kartice nimajo. Dejte svoje cviljenje prihranit za kak blog ali kej takega.
#brezpodpisa

Enron x86 ::

Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Ubistvu niti ni vec smesno, ampak prav zalostno, kako si eni prizadevajo izpast cim bolj pateticno.
Ce so dovolj zajebal, jih bo ze sam trg kaznoval. To bo pa cas pokazal.

Enron x86 je izjavil:

@Mavrik: http://www.geforce.com/hardware/desktop..., http://www.legitreviews.com/gamers-star...
"Memory Bandwidth (GB/sec): 224"

In kaj točno je narobe s tem?
P.S.: Da popravim vprašanje: Zakaj misliš, da bi ti kakšen test lahko pokazal 224GB/s, če bi 970 imel vse ROP bloke kompletne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

Enron x86 ::

@Senitel, podatek za Memory Bandwith je zavajajoč. Pisat bi moralo 196 GB/s (3,5 GB); 28 GB/s (512 MB).

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
««
23 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
24057323 (50502) Napajalc
»

grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50786170 (15846) PredatorX

R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9011376 (9699) D3m

Več podobnih tem