Forum » Strojna oprema » Nvidia GTX 900 series
Nvidia GTX 900 series
Temo vidijo: vsi
MStrix ::
Za ceno 220 - 230EUR bo vredu za budget build, samo še to vprašaj je že boljša varianta R9 280x par EUR več
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MStrix ()
Napajalc ::
Po testu sklepam da sledi gtx 960 TI, ker to ni nič, pričakoval sem vsaj performans gtx 770.
Lonsarg ::
Brez TI verzije ima Nvidia res preveliko luknjo med 960 in 970.
Price performance je to samo povrečna kartica nič več. Watt/performance je pa tudi slabša od 970. Dober light build, niti slučajno pa nobena revolucija, mi ni nič žal da sem R9 270 nabavil, ker ima tale slabši price/performance kolikor vidim.
Price performance je to samo povrečna kartica nič več. Watt/performance je pa tudi slabša od 970. Dober light build, niti slučajno pa nobena revolucija, mi ni nič žal da sem R9 270 nabavil, ker ima tale slabši price/performance kolikor vidim.
SuperVeloce ::
Po testu sklepam da sledi gtx 960 TI, ker to ni nič, pričakoval sem vsaj performans gtx 770.
verjetno bo enkrat ja, ko se jim bo nabralo dovolj bogih GM204 čipov.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
...Watt/performance je pa tudi slabša od 970...
Ne, je tam, kjer 970, tistih par procentov lahko pade na kakšne druge nianse (in višje clocke).
Sicer so se pa nekako sami ustrelili v nogo, ker ta čip se bi moral primerjati z gtx660 in tega pravzaprav zamenja. gtx760 je pravzaprav nekdanji 670 oz. 660ti (tista 192bit gtx 760).
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
hojnikb ::
> (tista 192bit gtx 760).
192bit 760 ni nikol obstajala. Je pa 660Ti ubistvo 192bitna različica 670ke (jedro je namreč isto).
192bit 760 ni nikol obstajala. Je pa 660Ti ubistvo 192bitna različica 670ke (jedro je namreč isto).
#brezpodpisa
In kaj sem napisal? Točno to, kar ti. Drugače ja, 760 192bit je obstajala, če jo je kolega imel?! Mogoče samo OEM... ampak obstajala je in je bila rebrand 660ti (torej isti čip kot 670 in 680). That's the point. 660 je pa že imela manjši mainstream čip.
gddr85 ::
ja OEM
sicer pa, kdor ima še 660ti, 760...just move along
sicer pa, kdor ima še 660ti, 760...just move along
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
se posipam s pepelom, je OEM različica tudi http://www.techpowerup.com/gpudb/2455/g...
#brezpodpisa
SuperVeloce je izjavil:
Ne, je tam, kjer 970, tistih par procentov lahko pade na kakšne druge nianse (in višje clocke).
970 porabi 30W več (25% več) od 960, zmogljiva je pa recimo 80% več.(groba ocena - ni še tolk točnih testov), nizka poraba GTX 970 je za v zgodovino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Po čem si to izračunal, po pričakovanem TDPju? Perf/Watt
SuperVeloce je izjavil:
970 porabi 30W več (25% več) od 960, zmogljiva je pa recimo 80% več.(groba ocena - ni še tolk točnih testov), nizka poraba GTX 970 je za v zgodovino.
to veš, da stvar porabi veliko več v praksi kot diktira TDP ?
http://techreport.com/review/27702/nvid... recimo tukaj je razlike ~60W
#brezpodpisa
Ja, samo naj bi v teoriji, če niso uradne specifikacije pisale tajnice razmerje dejanskih porab bilo v okviru razmerja TDPjev.
m0LN4r ::
zmogljiva je pa recimo 80% več
Po kakem matematičnem izračunu se to računa?
Kakor jaz gledam v seštevku povprečno, če je 960 = 100% je 970 = 150%
Se pa z navitjem da pridobiti gladko 10-15%
Tako da je navita 960 == 770, kar pomeni, da bomo po izidu r9-3xx ugledali zelo verjetno kako Ti varianto.
Najcenejša - nereferenčna - nemini karta - caseking 199EUR :http://geizhals.de/inno3d-geforce-gtx-9...
Identično cene z R285 - tako da vidimo kam so ciljali.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ang3lo ::
Jaz bi vseeno raje vzel r9 280x, ki se jo da dobiti rabljeno že za fičnike. Gtx 960 bi bila v redu za 1080p na ultra v večini primerov, ampak nima dovolj rezerve za igranje z modi in ultra high-res teksturami v igrah kot so Skyrim, GTA4, itd.: http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha... . Nvidijin srednji razred že nekaj časa ni prav nič privlačen.
Če kupuješ rabljeno se primerja z rabljenim, ja
Če pa hočeš novo pa primerjaš ponudbo novih, ja
ostalo je pa brez repa in glave, ane
4gb verzija pride marca, ampak kot večina testov kaže, je očitno nepotrebno za tak rang karte.
Če pa hočeš novo pa primerjaš ponudbo novih, ja
ostalo je pa brez repa in glave, ane
4gb verzija pride marca, ampak kot večina testov kaže, je očitno nepotrebno za tak rang karte.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
54j0 ::
Zdaj pa hitro v lov za "overpriced" amd 280x in nv 680, ki jih "oderuhi" prodajajo za več, kot 120€...
Sem pričakoval, da bo hitrost ene 20% pod gtx 970, a so očitno res pustili prostor za Ti. Cena se mi zdi OK, vsaj glede na trenutne cene modelov z 970 in 980 - ki so par deset evrov dražje, kot ob izidu. Vseeno škoda, da ni 192bit/3Gb.
Sem pričakoval, da bo hitrost ene 20% pod gtx 970, a so očitno res pustili prostor za Ti. Cena se mi zdi OK, vsaj glede na trenutne cene modelov z 970 in 980 - ki so par deset evrov dražje, kot ob izidu. Vseeno škoda, da ni 192bit/3Gb.
ubistvu ko je bilo prvič objavljeno, da bo gm206 čip praktično gledano polovica gm204, je bilo jasno da 20% ni dosegljivo
mene je kvečjemu razočaral overclock headroom glede na gm204 čipe... še polni gtx980 dosega nore frekvence
Xserces ::
In kaj to pomeni za nas če imamo tako grafično? :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Kakšna je možnost da je to hardware težava in ne driver? Če ima toliko ljudi problem in to sam 970. Na moji je isto drop.
kr veliko pomoje. Bomo pa vidl, kak je kej official statment okol tega problema.
#brezpodpisa
Mau se igram pa probavam v msi kombustor memory burn in na 1024,2048 daje vn 160-200 fps čim pa gre čez tistih 3GB mam pa sam še ~50 fps :). Pač zanimivo za moje pojme, če bo recall kartic bom še toliko bolj srečen ker je moja že od samga začetka krš :D
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
Zanimivo, tist test res kaze nad 3GB manjsi bw, ampak FC4 dela bp.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
~3.5GB.
Kako so pa potem delali 4K - max detail benche in tega niso opazili do zdaj?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Bolj je čudno, da tega nebi opazili v razvojnem oddelku, kjer testirajo malo bolj rigurozno, kot z igricami
Pa kolegi na CB forumu, ki rendrirajo s karticami tudi niso tega opazli. Weird...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Seba22 ::
Evo tu imate samo za info. če bi kdo rad kupil preko naših oderuhov hehe.Tukaj jih že imajo eni izmed prvih v sloveniji verjetno http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...
Samo za tako ceno jih jas osebno niti nebi povohal hehe.Naj jih kr sami majo...
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()
ojoj. Ta kartica bo kmalu pod 200eur tudi pri nas. Kdo jo bo pa kupil? Aja.. večina kupcev, ki itak kupijo v comshopu random "gaming" kartico z norimi cenami...
Pa kolegi na CB forumu, ki rendrirajo s karticami tudi niso tega opazli. Weird...
bi blo treba naredit en gaming test z kako modano igro (ki kuri 4GB vrama..)
#brezpodpisa
Evo tu imate samo za info. če bi kdo rad kupil preko naših oderuhov hehe.Tukaj jih že imajo eni izmed prvih v sloveniji verjetno http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...
40€ več za inno3D, hjao hjao...
SuperVeloce je izjavil:
ojoj. Ta kartica bo kmalu pod 200eur tudi pri nas. Kdo jo bo pa kupil? Aja.. večina kupcev, ki itak kupijo v comshopu random "gaming" kartico z norimi cenami...
Kmalu? Nevem če. Kdo bo pa kupil?
Tist, ki za isto ceno ne dobi druge karte ane.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Seba22 ::
Ma eh ne splača se tega kupit res ne...keri misli kupit 960 naj počaka na TI verzijo ker drugače je napačno porabljen denar to...oz. škoda denarja glede na to koliko stane.Za to bi mogla bit cena tam 150-180max pa še to je preveč za to kaj dobiš
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()
Senitel ::
Se kšnmu sanja kako bi bila to lahko hardware napaka - če sploh je?... Kaj so zajebal ker men se tut sanja ne? Oziroma me bolj podrobno zanima kje bi lahko bila napaka. Vaša mnenja?
Zgodovina sprememb…
Mind_Game ::
tale 960 je en polom od kartice...škoda dnarja, zihr bojo dal 960 ti ven in tist se bo še nekak splačal...
i7 4790K@4.7GHz|NZXT Kraken X41 140|2x Galax GTX980 4GB SOC|8GB 2666MHz|
Asus Maximus VII Hero|120GB/256GB/480GB SSD|SeaSonic M12II 850W EVO 80+|
LG Blu-ray BH16NS40|Corsair Carbide Air 540 White|Logitech G105/G500/Z623
Asus Maximus VII Hero|120GB/256GB/480GB SSD|SeaSonic M12II 850W EVO 80+|
LG Blu-ray BH16NS40|Corsair Carbide Air 540 White|Logitech G105/G500/Z623
960TI zna bit neki takega, kot 660TI.
Glede zadeve z GM204-200, pomoje je to strojne narave in ne bo slo z biosom oz gonilniki. Verjetno je to napaka v samemu dizajnu cipa, ce rezes enote stran, se lahko zgodi kaj nepredvidljivega. Dvomim, da bi se dalo z biosom resit - sklepam, da bi moral omogocit vse enote, ce niso fizicno porezane, tako kot se je dalo na ze v preteklosti.
Glede zadeve z GM204-200, pomoje je to strojne narave in ne bo slo z biosom oz gonilniki. Verjetno je to napaka v samemu dizajnu cipa, ce rezes enote stran, se lahko zgodi kaj nepredvidljivega. Dvomim, da bi se dalo z biosom resit - sklepam, da bi moral omogocit vse enote, ce niso fizicno porezane, tako kot se je dalo na ze v preteklosti.
Machete ::
Jaz sem precej razočaran nad driverji nvidie. Parkrat so se mi čisto sesuli, da je pomagal restart, kar je še ok.
Mi pa serjejo zadnjih par dni na polno. Od nekega errorja driverja, se komp obnaša katastrofalno. Venti na grafi se v bios nalaganju vrtijo zelo močno (nevem koliko %), ko pride do win loading screena utihnejo, ampak se winsi nalagajo par minut. Potem pa dela vse z 15 sekundnim ali več zamikom. Največkrat krešne Explorer in ni ikon, ni start vrstice, tema je neka XP ali pa čisto črno namizje.. Včeraj sem po ogromno restartih in safe modu prišel toliko not, da sem odinštaliral vse nvidia driverje, preskeniral komp, pobrisal balast iz sistemskega diska in potem je nekako speljajo, ko sem na novo naložil zadnje driverje za gtx970. Še prej sem preveril malo performance ostalih komponent in rami, cpu ter disk očitno delajo vsaj na prvi pogled v čisto običajnih mejah in temperaturah.
Skratka precej šašljeva zadeva. Ne bom 100% trdil da se je winsom zmešalo zaradi nove kartice, ampak ni naklučje da je vse začelo srat od menjave in se stopnjuje.
AMD ni delal nikakršnih težav kar nekaj let prej na različnih kombinacijah drobovja v pcju.
Zadovoljen z performancem kartice, ampak zgrožen nad driverji, nvidia control centrom, če se le ne motim in je kaj drugega zadaj, ampak nevem kaj bi bilo kot kartica+driverji.
Mi pa serjejo zadnjih par dni na polno. Od nekega errorja driverja, se komp obnaša katastrofalno. Venti na grafi se v bios nalaganju vrtijo zelo močno (nevem koliko %), ko pride do win loading screena utihnejo, ampak se winsi nalagajo par minut. Potem pa dela vse z 15 sekundnim ali več zamikom. Največkrat krešne Explorer in ni ikon, ni start vrstice, tema je neka XP ali pa čisto črno namizje.. Včeraj sem po ogromno restartih in safe modu prišel toliko not, da sem odinštaliral vse nvidia driverje, preskeniral komp, pobrisal balast iz sistemskega diska in potem je nekako speljajo, ko sem na novo naložil zadnje driverje za gtx970. Še prej sem preveril malo performance ostalih komponent in rami, cpu ter disk očitno delajo vsaj na prvi pogled v čisto običajnih mejah in temperaturah.
Skratka precej šašljeva zadeva. Ne bom 100% trdil da se je winsom zmešalo zaradi nove kartice, ampak ni naklučje da je vse začelo srat od menjave in se stopnjuje.
AMD ni delal nikakršnih težav kar nekaj let prej na različnih kombinacijah drobovja v pcju.
Zadovoljen z performancem kartice, ampak zgrožen nad driverji, nvidia control centrom, če se le ne motim in je kaj drugega zadaj, ampak nevem kaj bi bilo kot kartica+driverji.
Je že kdo našel prinas 960ko za 300€ ?? Nebi se čudil...
Hehehe, ravno obratno se dogaja že par let pri večini nasprotnega tabora...
Malo pogooglaj.
Jaz sem precej razočaran nad driverji nvidie. Parkrat so se mi čisto sesuli, da je pomagal restart, kar je še ok.
Hehehe, ravno obratno se dogaja že par let pri večini nasprotnega tabora...
Malo pogooglaj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 56248 (49427) | Napajalc |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 83870 (13546) | PredatorX |
⊘ | R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11169 (9492) | D3m |