» »

Nvidia GTX 900 series

Nvidia GTX 900 series

Temo vidijo: vsi
««
6 / 71
»»

oo7 ::

In za koliko % se, da maximalno naviti kartico?

Tezaab ::

Bom pognal in sporocim. Kako dolgo mora to laufat (verjetno je npr. 5 minut premalo?)?

krispe ::

Kdaj si pa nazadnje formatiral računalnik?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Dr_M ::

Amdforce je izjavil:

Dr M, mislim da je možno,moja pride do 8160,mogoče kak mhz več,ampak tvoja je pa zares mrcina....>:D
Bi blo treba verjetno hlajenje na ramih mal pojačat...8-)
Kolk daleč pa prideš na jedru?

Jedro se niti ne navija pretirano dobro, boosta okoli 1500MHz +70mV, vram pa bp 8400.

cole-22 ::

1500 ni dobro? Kaj pa bi ti 1700? Res da gredo nekatere se par 10MHz vec,ampak jih gre tudi veliko pod 1500. Tako da...

krispe je izjavil:

Kdaj si pa nazadnje formatiral računalnik?

24.2.2012

Drugace pa - 10 minut je laufala na max obremenitvi, power consumption je skakal med 97,1 in 99,5%. Delalo brez problemov (zadaj sem laufal muziko in le-ta ni nikoli zmrznila).

Med laufanjem furmarka sem imel na drugem monitorju vzgan gpuz, sampling na 0,1s in zanimivo, vsakic, ko se je freeze zgodil, se je napetost VDDC spremenila za 0,2V ali vec (najpogosteje takrat, ko je na hitro padla potem, ko sem ustavil test, redkeje takrat, ko je naenkrat sla z 0,856V na cca 1,012V). Ne vem, a je to vzrok ali posledica. Mozno, da je PSU prestar, da bi zmogel tako hitro spreminjat napetost na PCI-E kablih (tale Corsair VX550W je bil kupljen davnega leta 2008, pa verjetno tudi takrat ni bil nek top shit)?

hojnikb ::

testiri z kakim drugim napajalcem, če maš to možnost..
#brezpodpisa

Definitivno zveni kot PSU problem :)

Dr_M ::

cole-22 je izjavil:

1500 ni dobro? Kaj pa bi ti 1700? Res da gredo nekatere se par 10MHz vec,ampak jih gre tudi veliko pod 1500. Tako da...

Grejo 1500MHz brez dviga napetosti.

Mnja. Se dodatno. Ko sem laufal Diablo III, vse na max, brez vsync in je bila Vddc prakticno fiksna, ni bilo problemov. Ko sem vzgal vsync in jo je zacel po svoji pameti spreminjat, je pa zacelo tudi stekat. Zgleda res napajalc kriv. Do takrat bom pa pac laufal brez vsynca, pa se bo zadeva matrala >:D

Bom jutri sprobal z bratovim napajalnikom.

Xserces ::

Kdaj nej bi sla grafa v boost frekvence? Ker pri men je skos na takih frekvencah kot sm nastavu v AF.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

m0LN4r ::

TU imate tabelo za različne grafe in na nakih frekvencah laufajo po obremenitvijo in kaj jih najpogosteje omejuje:
http://www.computerbase.de/2014-10/nvid...

Pa še kak dodaten info se najde.
Izgleda da pri msi in gigabyte dela nonstop boost clock brez nihanja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

No pri moji ne ker mam OCjan na 1300 pa je tut pod obremenitvijo tok.

Pa tut ce mam na default vse mi grafa laufa na 1190 in ne na 1.329 kot naj bi. Probal sem pa par špilov, heaven benchmark, furmark...

yayo ::

Ok, butelj se oglaša z glupim vprašanjem ampak, ko pravite "1300" oziroma "1190 in ne na 1.329" kje/kako/s katerim programom je to zmerjeno.

gpuz,afterburner, furmark ima zgoraj napisano...

Right, sem rekel, da sem butelj ;)

Zbegan pa sem bil, ker moja G1 na stock kostantno drži 1404 Mhz v Heaven in Firestrike na loop, upam, da je to dobro:)

@hojnikb, @krispe - Najlepsa hvala za pomoc pri diagnosticiranju napake. Z bratovim napajalnikom zadeva dela brez problemov. Da ne smetim teme, nadaljujem z vprasanjem tu.

Evo danes dobil Asus Strix GTX 970, referenčno eVGA sem poslal nazaj ob prvi priliki ker je bila kot reaktivec :D Kartica je skoraj 30 stopinj hladnejša od eVGA in praktično neslišna! Pa še ASIC quality ima lepih 77.8% :)
Good job Asus (Y)

mihco ::

krispe je izjavil:

Evo danes dobil Asus Strix GTX 970, referenčno eVGA sem poslal nazaj ob prvi priliki ker je bila kot reaktivec :D Kartica je skoraj 30 stopinj hladnejša od eVGA in praktično neslišna! Pa še ASIC quality ima lepih 77.8% :)
Good job Asus (Y)

No ja... tudi moja pny z blowerjem je romala nazaj prvi dan...glasnost primerljiva z referencno r9 290.
Asusova je sicer neprimerno tisja in hladnejsa ampak se vedno dalec pod pricakovanji glede na vse hvalospeve, ki jih je mogoce prebrati.
Odkar je nVidia predstavila svoj "Titan" referencni hladilnik vec ni mogoce kupiti "ne-top" graficne z solidnim blower hladilnikom. Za razliko od napizdacine z "referencno" gtx770, ki je bila >100EUR drazja od vseh nereferencnih resitev so review hise pri gtx970 vsaj dobile na test izdelke, ki jih je dejansko mogoce kupiti na trgu.

helsing ::

Nabavil sem gtx 970 gaming od gigabyta. Znotraj grafične slišim nek buzzing ko igram malo "zahtevnejšo" igro, katero pa bi grafika mogla prebavit brez težav. Sicer ni tako hudo ampak je zelo moteče ker PC ni dovolj daleč od mene, gre pa za tak specifičen zvok, ki ga ne morem ignorirat in mi prav vzame veselje do igranja oz. zelo poslabša mojo izkušnjo. Nobena moja prejšnja grafika v tem rangu še ni imela takih težav pri povprečnih 1080p@60.

Gledal sem malo po netu in opazil, da ima več ljudi probleme s tem. Eni hujše drugi blažje. Vseeno pa ne vem kolikšen % uporabnikov ima podobne težave saj se verjetno o tem pogovarjajo le tisti, ki jih imajo/slišijo.

Zato bi tiste od vas, ki si lastite katero od verzij 970, prosil, če lahko zaženete kakšno igro, ki grafiko malo bolj zagreje in javite če slišite kaj razen ventilatorjev.
Preden jo pošljem nazaj bi namreč rad vedel, če je sploh mogoče dobiti grafiko brez tega brnenja, da vem če naj prosim za zamenjavo ali pa naj kar zahtevam denar nazaj. Ker je zadeva, vsaj zame deal breaker in skoraj raje ne igram iger oz. počakam dalj časa na kaj kvalitetnejšega.

gddr85 ::

najbrž coil whine, probaj zamenjat, če te zelo moti

delfinus ::

Coil whine jap. S tem je loterija. Nobena znamka ni imuna. Ni pa nujno, da bo odpravljeno z zamenjavo. Krivec je ponavadi nekje na relaciji PSU, maticna, graficna in specificna kombinacija le teh. Kako je, ce aktiviras Adaptive V-sync ali pa V-sync, se kar brenci? Nekaterim se situacija poboljsa s casom. Eni zenejo intenzivno kak benchmark 24 ur in uspejo znizati whine na minimum. Tudi sam imam GTX 970, ampak imam sreco. Edino kar sem slisal je rahel pisk je pri izhodu iz Valley benchmarka, ko se pojavijo credits za par sekund. Drugod je zadeva popolnoma neslisna.

lp, d.

Hvala za odgovora.
Žal nobena kombinacija nastavitev V-synca ne pomaga. Vseeno pa ta rešitev ne bi bila sprejemljiva zame, ker ga ne rad uporabljam v igrah. Edina igra do sedaj, v kateri nisem opazil brnenja je Godus, kar pa je praktično flash game. ;)
Zdaj se malo bojim, da se bi mi na servisu vsedli na idejo da nimam "pravilne" kombinacije komponent, kar se mi pa zdi malo za lase privlečeno, sploh ker s prejšnjimi karticami te težave nisem imel. Verjamem pa, da bi lahko poceni/defekten napajalnik povzročal podobne težave.

No vseeno pa si mi dal malo upanja saj očitno obstaja vsaj ena kartica, ki teh težav nima. Tistemu pisku v creditsih Valleya in Heavena pa mislim, da se je skoraj ne mogoče izogniti, saj nabije FPS v tisoče :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: helsing ()

Pomatraj kartico v kaksnem benchu na repeat npr. Valley pa bos videl, ce ti dolga tortura kartice kaj pomaga in mogoce zmanjsa whine. Na netu sem zasledil, da je enim to pomagalo.

lp, d.

Dečki več ko boste omenjali in razmišljali o coilwhinu, bolj bo moteče :D
A še cvili? Malo bližje, še bližje?
Trade Republic 38MVDVXM

Bom poskusil v kolikor se jo odločim obdržat.

@m0LN4r
Eni mate to srečo, da niste tako občutljibvi na podobne dražljaje. Meni žal ne gre. Sploh ker sem veliko truda in časa vložil v to, da naredim PC čim tišji. Šklopotanje je potem vsekakor nesprejemljivo, sploh, ker vem da je mogoče dobiti "netiktokajočo" kartico. vsaj pred 2ma letoma se jo je dalo.
Kolega mi je tudi omenil, da si naj nabavim slušalke, vendar bi s tem en moteč dražljaj le menjal z drugim.

gamecom ::

Jast sem svojo Gigabyte GeForce GTX 970 G1 GAMING navil na 1467MHz brez spremembe voltaze.

m0LN4r je izjavil:

Dečki več ko boste omenjali in razmišljali o coilwhinu, bolj bo moteče :D
A še cvili? Malo bližje, še bližje?

seveda...ker za slabih 400eur vreden izdelek se pa res ne komplicira. ;((

alpha1 ::

Katero gtx 980, ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 ali EVGA GeForce GTX 980 ACX?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alpha1 ()

asus

dj_uro ::

does it really matter?
-mislim, a je res tako velika razlika, razen v izhodih in coolerju?
vw-klub.si

Razlika je v ceni in performansu, saj delujejo na rahlo različnih hitrostih. Nekatere imajo tišje ventilatorje, druge glasnejše. Nekatere imajo kakšne težave kar se tiče kvalitete izdelave. Včasih si recimo našel forume oblepljene s kartico določenega proizvajalca in opisom, da da je nekaj narobe (npr. se pregreva). Ene imajo vključene določene dodatne tehnologije ali funkcionalnosti, kot npr. Asusova, kateri lahko popolnoma izklopiš ventilatorje on igranju manj zahtevnih iger.

Večja izbira je vsekakor smiselna in dobrodošla.

helsing je izjavil:

Razlika je v ceni in performansu, saj delujejo na rahlo različnih hitrostih. Nekatere imajo tišje ventilatorje, druge glasnejše. Nekatere imajo kakšne težave kar se tiče kvalitete izdelave. Včasih si recimo našel forume oblepljene s kartico določenega proizvajalca in opisom, da da je nekaj narobe (npr. se pregreva). Ene imajo vključene določene dodatne tehnologije ali funkcionalnosti, kot npr. Asusova, kateri lahko popolnoma izklopiš ventilatorje on igranju manj zahtevnih iger.

Večja izbira je vsekakor smiselna in dobrodošla.

Ko gre za zgoraj omenjeni "izbiri" je razlik zelo malo. Podobne dejanske frekvence, podobni 9cm ventilatorji, isti i/o, isti bundle, nobena nima znanih tezav glede kvalitete in tudi na EVGA se preko bios update-a omogoci izklop ventov v idle. Odlocitev je v tem trenutki odvisna le od cene in dobavljivosti.

EDIT: Nvm. Nisem dobro prebral prejšnjega odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: helsing ()

Ups nisem dobro prebral tvojega odgovora, mihco. Urejat postov pa očitno ne gre ˇˇ

Spock83 ::

Evo pa sem še jaz dobil svojo GTX980. Upam, da mi rata čez vikend inštalirat in testirat :)

m0LN4r je izjavil:

970 IX 18cm

970 IX 18cm

EVGA - 24cm
MSI G - 27cm
Strix - 28cm
Gigabyte - 31cm
Trade Republic 38MVDVXM

trnvpeti ::

ali bo gtx960 z 4G gddr5, 256bit, 993Mhz in memorija na 6Ghz na oslabljenem gm204 ali bo gm206

djready ::

m0LN4r je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

970 IX 18cm

970 IX 18cm

EVGA - 24cm
MSI G - 27cm
Strix - 28cm
Gigabyte - 31cm

A je kak power brick ki bi tako stvar poganjal, normaln psu bi zavzel še dodatni prostor, pa tist konektor za grafično da bi jo lahko dal v horizontalno pod matično neki tazga http://www.tipidpc.com/viewitem.php?iid... da bi bi ohišje bilo še bolj nizko.
Asus M5A97 R2.0, Fx 6300 4.4Ghz, XFX 280x OC BE, 8GB Ram, XFX 550w, Win7

MSI bo imel novo kartico, najsss
http://www.newegg.com/Product/Product.a...

trnvpeti ::

mal zanimivih stevilk
zadnje cetrletje, amd dol za 7%, intel in nvidia gor za 11.6 oz 12.9%
v zadnjem Q, 6.9% gor, na letnem 2.6% dol
v zadnjem Q , 32% vseh pcjev z ima diskretno grafiko, 68% ne
nvidia diskretna grafika gor za 24.3%

Svojo kartico sem vrnil saj bi predolgo trajalo, da "ugotovijo" težavo na servisu in se sploh odzovejo.
Opazil sem, da je na trg prišla gigabyte gtx970 rev 1.1. Glede coil whinea je še vedno loterija koliko gledam po forumih, vseeno pa nikjer nisem zasledil kaka je razlika med verzijama. Je morda kdo kaj našel?
V kolikor je kaj večjega me zanima če je kdo morda zasledil trgovino, ki eksplicitno navaja da prodaja rev 1.1 verzijo?

Kje si pa to opazil? Na Gigabyteovi strani (sprasujem, ker imajo tam napisano "rev. 1.0/1.1" ze odkar so izdali graficno)?

Isotropic ::

sam kako to, da coil whine še ni bil toliko prisoten pri recimo seriji 6xx, amd 7xxx in r8, r9, da bi se na veliko pisalo po forumih?

hojnikb ::

Coil whine je vedno draw of luck. To velja za vse komponente, ki uporabljajo tuljave, ne sam grafike....
#brezpodpisa

Ni mus, da gre pri rev. 1.1 za kakšne izboljšave, če bi bilo tako, bi verjetno že marsikdo opazil kje in zakaj. Zna bit, da gre samo za spremembo v prid pocenitve izdelave.

Hmm, očitno se nisem zavzel, da je 1.1 že tako dolgo zunaj.

Morda je kje bilo treba prišparat?
Tudi jaz ne pomnim, da bi kadarkoli katera grafična coil whineala (brnela) pri povprečnih 1080p@60. Pa sem sem dal skozi že lepo število grafičnih, prav tako moji kolegi.
Seveda se je na kakem forumu slišalo za izjemo. Sam da folk piše kako po zamenjavi dobi drugo ali celo tretjo grafično, ki prav tako coil whinea je res zaskrbljujoče. Skoraj bi najraje počakal na naslednjo serijo, ampak (na mojo nesrečo?) prihajajo lepe igre ven.

Coil whine je malce bolj kompleksna zadeva in je odvisna tudi od ostalih komponent in "prave" kombinacije le teh (PSU, maticna). Lahko so tudi vse vrhunske in dolocena kombinacija komponent prinese ta coil whine problem. Ni pa nujno, da ga bo zamenjava graficne odpravila, ni garancije. Prvo kar naredi je, da v Nvidia settingsih uporabis Adaptive Vsync, da ti omeji framerate. Coil whine se pogosto dogaja pri manj zahtevnih igrah, ker ti FPS odplavajo v nebesa. Nekateri porocajo, da coil whine pojenja s casom. Burnaj kartico 24 ur na kaksnem benchmarku ala Valley in testiraj pol, ce se je whine slucajno zmanjsal.

lp, d.
««
6 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
24056229 (49408) Napajalc
»

grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50783803 (13479) PredatorX

R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9011159 (9482) D3m

Več podobnih tem