Forum » Strojna oprema » Nvidia GTX 900 series
Nvidia GTX 900 series
Temo vidijo: vsi
RejZoR ::
Torej, če se ve, da je nekaj narobe s kartico ampak ker momentalno tega ne občutiš je vse ok. Dafaq!? Če se AMD-ju to zgodi bi jih pa žive požrli...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
hojnikb ::
Torej, če se ve, da je nekaj narobe s kartico ampak ker momentalno tega ne občutiš je vse ok. Dafaq!? Če se AMD-ju to zgodi bi jih pa žive požrli...
in kaj točno je narobe z kartico ?
#brezpodpisa
m0LN4r ::
BLX IC Design Corporation :) 26.1.2015
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
AapocalypseE ::
Jaz je ne bom prodal že zaradi tega, ker dela super včeraj ravno zardi tega sprobal Far Cry 4 in dela brez problema na Ultra tako, da ne vidim problema
Pa pred 970 sploh nisem nikoli igral na ultra, ker nikoli nisem imel tako hude kartice tako, da to zdaj je formula
Nastavi vse na ultra + soft shadows + msaa x8 + enhanced godrays + hbao+
in poročaj
Dr_M ::
AapocalypseE je izjavil:
Jaz je ne bom prodal že zaradi tega, ker dela super včeraj ravno zardi tega sprobal Far Cry 4 in dela brez problema na Ultra tako, da ne vidim problema
Pa pred 970 sploh nisem nikoli igral na ultra, ker nikoli nisem imel tako hude kartice tako, da to zdaj je formula
in poročaj
Tukaj si preberi (je ze malo nizje) si preberi, kako se dela. Razni divji AAji itak "ubijejo" tudi neproblematicno graficno.
To je laz. Amd bi odkorakal stran "neposkodovan".
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Senitel ::
AapocalypseE je izjavil:
in poročaj
V bisvtu GPU-Z-ju očitno manjka še en graf... Torej graf vseh resourcev, ki lahko pristanejo na GPU. Ker na žalost se obstoječi ustavi pri kapaciteti spomina in ne pokaže "overshoot"-ov.
AapocalypseE je izjavil:
in poročaj
Tak mimogrede, če dvigneš detajle bo čist na vsak karti, temu primerno padel performance, če še kdo neve.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pa že ampak zdej se folk zgovarja češ sej 4K pa itaq nihče ne uporablja in je nerealistično pričakovat, da jo bo zaradi memory buga kadarkoli zabasalo. Rly? Ne vem zakaj pol videvam cel kup folka, ki kupuje 4k monitorje za gaming... In na tak monitor paše kartica kalibra GTX 970 in 980 in nič drugega.
Xserces ::
Problem je to da average fpsji so uredu ampak igra tako grozno cuka da že uči trpijo. Problem je predvsem za tiste s SLI. Ki igrajo na večjih resolucijah
Tist graf od NV dejansko ne pomeni nič ker zravn ni frametimov... Lahko je avg fps +60 ampak cuka pa za popizdit
Tist graf od NV dejansko ne pomeni nič ker zravn ni frametimov... Lahko je avg fps +60 ampak cuka pa za popizdit
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Tudi z vsync cuka?
Čisto mimogrede, je kdo te benchmarke za memory zagnal tudi na kaki 280/x oz. 290/x ???
Čisto mimogrede, je kdo te benchmarke za memory zagnal tudi na kaki 280/x oz. 290/x ???
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Jst nimam sli ampak folk je pisal da nima veze vsync on / off... Pri meni je isto v špilih cukal za popizdit da te je kr minil. (vsync on/off)... Res pa da nism nikol porabe rama gledal.
Cukalo ti je? Na eni kartici? Lahko malo več napišeš?
Največkrat je vzrok OC za freezanje. Si to preveril, če je še stabilno?
Zalaufi occt cpu (ozadje) in unigine (aktivno okno) istočasno, pa se NE SME nič zatikat. Za ziher daj še 60vsync.
Največkrat je vzrok OC za freezanje. Si to preveril, če je še stabilno?
Zalaufi occt cpu (ozadje) in unigine (aktivno okno) istočasno, pa se NE SME nič zatikat. Za ziher daj še 60vsync.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kartice nemorm ocjat ker je ČIP tako krš da ni za nikamor. Vse imam default in ja je cukal.
O cpuju ti govorim. Vedno, ko imaš karkoli navito se mora preveriti stabilno delovanje za vsako menjano komponento na novo.
Če ti tist ogenjček v IBT freeza, ti freeza cpu.
Če ti tist ogenjček v IBT freeza, ti freeza cpu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Proc mam na default trenutno... in ja če imam OCCT: cpu in Unigine przgan je tako kot da bi se grafični kolcal. Sliš se tut po coilwhinu da zatrokera... :D
Jaz imam isti problem na gtx 770, samo nebom povedal kaj je problem tukaj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jaz ne pravm da je problem v tem (3.5gb) itd... ampak je pa dost annoying ko igraš špile in cukajo.
In zakaj neboš povedal kaj je problem?
In zakaj neboš povedal kaj je problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Buggy ::
Dol pades ko tole beres...ne gre, da se ne nasmejes Nvidia fanom in njihovem crednemu nagonu. Raje dajo neprimerno vec denarja za GPU-je za katere se vedno najdejo kaksen HW problem (na moji 560Ti SOC eno leto nisem mogel normalno BF3 z ultra settingi igrat - Artifacti), istocasno se pa iz nasprotnega tabora norca delajo glede glasnosti&driverjev, ceprav AMD nima tezav z GPU-ji ampak bolj userji, pa z vsakim novim driverjem se pri rdecih dobi kaksen nov candy vec (VSR)...pri zelenih pa zmeraj bolj kisle face. Kaj je bil ze tisti Nvidia driver driver (oz. vec njih), ki je stare grafe kuril....vazn da si vi se naprej iz AMD norca delate
Spock83 ::
A ste malo pomilisli da Far cry dela težave? Yuka ga tudi meni na GTX980. Sem pa igral samo 15 minut. Pa preveriti moram nastavitve da niso preveč visoke nastavitve.
Mavrik ::
Torej, kdo mi proda njegovega 970GTX za 150EUR? :) Drug SLI slot imam namreč prazen.
The truth is rarely pure and never simple.
Zanima me kako bo delalo, ko bo nastavil tako kot sem napisal, če se hvali kako oh in ah grafično ima.
Pa še ram bo potem 3GB+
Igra dela na moji stari 7950 na ultra tekoče z smaa ostalo vse na max., tako da se naj on hvali, če ima novo grafično za 400eur kako dela tekoče na msaa 8x kar bi tudi bilo logično, da bi moglo delat tekoče, če je nova grafična kartica in za takšno ceno
Pa še ram bo potem 3GB+
Igra dela na moji stari 7950 na ultra tekoče z smaa ostalo vse na max., tako da se naj on hvali, če ima novo grafično za 400eur kako dela tekoče na msaa 8x kar bi tudi bilo logično, da bi moglo delat tekoče, če je nova grafična kartica in za takšno ceno
Torej, kdo mi proda njegovega 970GTX za 150EUR? :) Drug SLI slot imam namreč prazen.
Se še jst pridružim. Trenutno laufam iGPU, torej vsi pci-e sloti fraj
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Jaz mam dva prazna :)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
oo7 ::
AapocalypseE je izjavil:
Zanima me kako bo delalo, ko bo nastavil tako kot sem napisal, če se hvali kako oh in ah grafično ima.
Pa še ram bo potem 3GB+
Pa kdo se kje hvali jaz sem samo napisal, da mi Far Cry 4 dela na ultra in sem zadovoljen z kartico in, da je zato ne bom prodal.
Aja mogoče je zate to hvaljenje, ker sem napisal, da preden sem kupil Gtx 970 nisem nikoli igral na Ultra, ker nisem imel tako močne kartice
Če se kdo hvali se zdaj ravno ti zaradi mene lahko igras na smaa80ox in na extry soft baby shadows pa ne vem kaj še jaz sem že z high nastavitami zadovoljen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Napajalc ::
Se pravi trije problemi:
1. Cvilenje nekatere karte
2. Poraba: če gtx 970 kuri 150w potem jih r9 290 190w, če r9 290 kuti 300w potem jih gtx 970 260w, to naj se vsak sam odliči
3. tekoča tema
AMD problemi:
1. Slabši hladilniki v povprečju, nekatere karte se zaradi tega pregrevajo
2. ?
3. ?
1. Cvilenje nekatere karte
2. Poraba: če gtx 970 kuri 150w potem jih r9 290 190w, če r9 290 kuti 300w potem jih gtx 970 260w, to naj se vsak sam odliči
3. tekoča tema
AMD problemi:
2. ?
3. ?
Insan3Lik3 ::
en je objavu da nima več problemov pri gigabyte 970 g1 gaming ko je posodobil na nov bios, da je laufal shadow of mordor pri 3700mb in mu ni fps nič dropal (prej mu je)
link
lahko kdo potrdi?
edit: hmm naprej v komentarjih pa vidim da drugim ni pomagalo
link
lahko kdo potrdi?
edit: hmm naprej v komentarjih pa vidim da drugim ni pomagalo
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Insan3Lik3 ()
AMD problemi:
2. ?
3. ?
1. Ne obstaja ničesar podobnega GeForce Experience in se moraš kot klošar zajebavati z grafičnimi nastavitvami
2. GVR niti približno ni na nivoju ShadowPlaya in bistveno bolj upočasni igranje
3. Z AMD kartico ne morem igrati iger na tablici
4. Kartica dejansko stabilno dela na Linuxu
5. Ni treba inštalirati CCC.
1. Ne obstaja ničesar podobnega GeForce Experience in se moraš kot klošar zajebavati z grafičnimi nastavitvami
AMD ima Gaming Evolved...
#brezpodpisa
Mene odvrne že butast NVIDIA Control Panel. AMD nima idealnega, daleč od tega ampak ima vsaj neko centralnos trukturo, NV-jev pa je kr neki. Sploh pa mi gre na jetra, kako NVIDIA driverji poserjejo cel sistem v katerega ne moreš več vtaknit AMD kartice brez formata. Obratno seveda deluje brez vsake težave.
AMD ima Gaming Evolved...
Očitno so se v zadnjem času te zresnili napol :P
gddr85 ::
mihco ::
Mene odvrne že butast NVIDIA Control Panel. AMD nima idealnega, daleč od tega ampak ima vsaj neko centralnos trukturo, NV-jev pa je kr neki. Sploh pa mi gre na jetra, kako NVIDIA driverji poserjejo cel sistem v katerega ne moreš več vtaknit AMD kartice brez formata. Obratno seveda deluje brez vsake težave.
no no.. kartice obeh taborov preverjeno delujejo z instaliranimi gonilniki vseh treh proizvajalcev...tudi hkrati. Slabost nvidiinih driverjev pri takem pocetju je, da ko se vsipajo ne pomaga nic drugega kot restart.
glede gtx970. Izdelek je enako zmogljiv kot ob izzidu. Tudi, ce bi imela kartica ob izzidu samo 3,5gb rama bi bila dober nakup. Spremenjene specifikacije niso spremenile vrednosti izdelka.
Tisto kar pa nekaterim se vedno ni potegnilo... katastrofa je odnos podjetja, ki je za izdelkom. Gre za prevarantsko, ignorantsko, z vsemi zavbami namazano firmo, ki se skozi vso zgodovino posluzuje umazane igre.
Zalostno je, da ima taka firma kljub vsemu se vedno gorece privrzence.
Verjemi, imam backup NVIDIA kartico, pa sem imel po inštalaciji slednje samo sranje. Sploh ni bilo važno če sem driverje odstranil in počistil, še vedno je zajebavalo. Kar pa pred inštalacijo NV sranja ni. Zdej ne vem če je bil to samo začasni bug al ne, ampak je pustilo neverjetno ogaben priokus. Ker, ko sem delal obratno, da sem šel iz Radeona na NV, nikoli nobene težave.
Verjemi, imam backup NVIDIA kartico, pa sem imel po inštalaciji slednje samo sranje. Sploh ni bilo važno če sem driverje odstranil in počistil, še vedno je zajebavalo. Kar pa pred inštalacijo NV sranja ni. Zdej ne vem če je bil to samo začasni bug al ne, ampak je pustilo neverjetno ogaben priokus. Ker, ko sem delal obratno, da sem šel iz Radeona na NV, nikoli nobene težave.
uporabljal sem 2nv(gtx770 + gtx 750)+3amd(r9 270) graficne hkrati v istem sistemu, vcasih zraven tudi intel igpu, skratka navidez kaoticno stanje! ...brez vecjih problemov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihco ()
Tisto kar pa nekaterim se vedno ni potegnilo... katastrofa je odnos podjetja, ki je za izdelkom. Gre za prevarantsko, ignorantsko, z vsemi zavbami namazano firmo, ki se skozi vso zgodovino posluzuje umazane igre.
Zalostno je, da ima taka firma kljub vsemu se vedno gorece privrzence.
To. Vsega je kriv Huang. Mislim, sej tip ma vizijo in zna vodit firmo, ampak odnos do kupcev je pa...katastrofalen.
Tko da, dokler bo on direktor, ne kupim vec graficne od nvidie.
Hjoj, tepete se. A je že konc prve runde?
Kak ste lahko pozabli na coil whine pri amd?
Ena izmed 280X, ki sem jih testiral:
Pa kaka starejša, ki cvili se tudi najde v omari.
Pa da ne pozabim 7970 coilwajn.
In overheat throtling, ter da
moja 7870(tahiti) na dveh monitorjih ruži in se matra v idle za brezveze?
Edina stvar, ki jo moram pri delu poslušat je 7870, ker pri dveh monitorjih se ona neki špana za brezveze.
Kak ste lahko pozabli na coil whine pri amd?
Ena izmed 280X, ki sem jih testiral:
Pa kaka starejša, ki cvili se tudi najde v omari.
Pa da ne pozabim 7970 coilwajn.
In overheat throtling, ter da
moja 7870(tahiti) na dveh monitorjih ruži in se matra v idle za brezveze?
Edina stvar, ki jo moram pri delu poslušat je 7870, ker pri dveh monitorjih se ona neki špana za brezveze.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
gre za sedaj ze 3 leta staro graficno...kupi novejso? Tudi gtx580 ni znala spustiti frekvence ob priklopu dveh monitorjev. NVidia je seveda povsem v svojem slogu ignorirala zadevo.
Medtem ko pri nvidii to ze neki casa dela uredu (kepler,maxwell), amd se vedno ignorira.
Medtem ko pri nvidii to ze neki casa dela uredu (kepler,maxwell), amd se vedno ignorira.
nebi rekel "ignorira". Po fiasku z 5970(prenizke frekvence v idle, multimonitor) so ubrali bolj rezervirano pot(tudi od tod visja poraba v taksnih primerih). Priznam...sam nisem preizkusal taksnega setupa z novejsimi amd karticami ampak review-i pravijo, da s tem ni vecjih tezav.
Bo pač nvidia naredila big comeback z maxwellom 2.0 na 20nm ali manj. Pa še izkoristil nove memory chipe od samsunga.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
AapocalypseE je izjavil:
Pa še ram bo potem 3GB+
Pa kdo se kje hvali jaz sem samo napisal, da mi Far Cry 4 dela na ultra in sem zadovoljen z kartico in, da je zato ne bom prodal.
Aja mogoče je zate to hvaljenje, ker sem napisal, da preden sem kupil Gtx 970 nisem nikoli igral na Ultra, ker nisem imel tako močne kartice
Če se kdo hvali se zdaj ravno ti zaradi mene lahko igras na smaa80ox in na extry soft baby shadows pa ne vem kaj še jaz sem že z high nastavitami zadovoljen
Nisem ta stavek jemal kot hvaljenje, če pa je za tebe gtx 970 formula pol ok, ker za mene je daleč od tega.
Hočem bit samo realen, da na stari 7950 dela tekoče, ti pa se hvališ kako ti dela tekoče na 970, kar bi moralo bit samoumevno za tako drago grafično kartico.
Bi pa bila formula za mene, če bi laufala igro tekoče na takšnih nastavitvah, ki sem jih napisal.
Dokler pa ne bojo zmožne tega grafične kartice, tudi svoje ne mislim menjat, ker je nategovanje folka za 400eur in več...
Evo caseking je na svoje roke reku da lahko kartice vrnemo in bojo povrnil kupnino. LOL
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
Pa še ram bo potem 3GB+
Nisem ta stavek jemal kot hvaljenje, če pa je za tebe gtx 970 formula pol ok, ker za mene je daleč od tega.
Hočem bit samo realen, da na stari 7950 dela tekoče, ti pa se hvališ kako ti dela tekoče na 970, kar bi moralo bit samoumevno za tako drago grafično kartico.
Bi pa bila formula za mene, če bi laufala igro tekoče na takšnih nastavitvah, ki sem jih napisal.
Dokler pa ne bojo zmožne tega grafične kartice, tudi svoje ne mislim menjat, ker je nategovanje folka za 400eur in več...
A si ti eden izmed tistih, ki trdijo, da je 24fps dovolj? Potem je "tekoce" ja.
oo7 ::
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
Pa še ram bo potem 3GB+
Zame osebno je ta kartica formula, ker, do zdaj katerokoli kartico sem imel nisem mogel igrati na Ultra zdaj zaenkrat lahko
Kar se tiče nastavitev in detajlov v grafiki nisem nikoli kompliciral ampak lej ni problema bom probal še tiste nastavtve, ki si jih ti napisal.
Jaz sem kupil kartico takoj ob izidu v Nemčiji po še bolj ugodni ceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Problem samo nastane, ko mora GPU čakat z vsemi podatki samo zaradi nečesa, ki tiči v tistem 0,5GB segmentu...
Dr_M kdo pa pravi kaj o 24fps?
24fps je zdaleč od tekočega
M-Power, velja
Me res zanima kako se obnese na teh nastavitvah, ki sem jih napisal, ker namreč s takšnimi nastavitvami dobim z mojo teh magičnih 24fps, ki jih omenja Dr_M.
24fps je zdaleč od tekočega
M-Power, velja
Me res zanima kako se obnese na teh nastavitvah, ki sem jih napisal, ker namreč s takšnimi nastavitvami dobim z mojo teh magičnih 24fps, ki jih omenja Dr_M.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 56258 (49437) | Napajalc |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 83893 (13569) | PredatorX |
⊘ | R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11169 (9492) | D3m |