Forum » Izdelava spletišč » PHP in WinXp
PHP in WinXp
marS ::
Nekaj me tu spravlja ob živce in rabim nasvet. Sicer se ravno ne ukvarjam s phpjem in programiranjem, ma na momente tudi to potrebujem. In sem se lotil php-ja, seveda po nekem speed učbeniku, kao php v 10 urah, itd...
Dogaja pa se mi naslednje: če napišem formo, ki mora vpisat nekam text v nek text file, npr. kot nek guestbook in da se na nekem page-ju ta text pokaže mi skripta deluje na strežniku ki je na WinNT, na XP-jih pa ne??????? Kje pri p***** se v XP-jih spremenijo lastnosti mape in fajlov? če z desno miško kliknem na properties mi je pri attributes vedno readonly v sivi barvi odkljukano in tut če zadevo izključim, torej da je vse prazno oz. unset read-only, mi je naslednjič spet read-only. Za popi*****
Na serverju na Linuxu ali NT-jih (apache, mysql, perl,php v paketu)pa vse dela brez problemov.
Ravno tako če pošljem formo v mysql bazo. Ko potem preko phpmyadmina pogledam v tabelo vidim samo ID zapisa, ne pa tistega texta iz forme. In spet: na Lin in NT-jih zadeva deluje, na XP pa ne. Fak!!!
Vem da je to povezano s read, write lastnostmi ma ne vem kje se to v xp-jih ponastavi.
Rabim pomoč, ker me ta shit spravlja ob živce.
Dogaja pa se mi naslednje: če napišem formo, ki mora vpisat nekam text v nek text file, npr. kot nek guestbook in da se na nekem page-ju ta text pokaže mi skripta deluje na strežniku ki je na WinNT, na XP-jih pa ne??????? Kje pri p***** se v XP-jih spremenijo lastnosti mape in fajlov? če z desno miško kliknem na properties mi je pri attributes vedno readonly v sivi barvi odkljukano in tut če zadevo izključim, torej da je vse prazno oz. unset read-only, mi je naslednjič spet read-only. Za popi*****
Na serverju na Linuxu ali NT-jih (apache, mysql, perl,php v paketu)pa vse dela brez problemov.
Ravno tako če pošljem formo v mysql bazo. Ko potem preko phpmyadmina pogledam v tabelo vidim samo ID zapisa, ne pa tistega texta iz forme. In spet: na Lin in NT-jih zadeva deluje, na XP pa ne. Fak!!!
Vem da je to povezano s read, write lastnostmi ma ne vem kje se to v xp-jih ponastavi.
Rabim pomoč, ker me ta shit spravlja ob živce.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Highlag ::
Poizkusi na c:\ dodati direktorij tmp. NT-ji imajo mislim na C disku Temp oz. tmp mapo, ki je XP-ji nimajo. Meni je to rešilo težave z piškotki
Highlag ::
Še eno mogoče. Ali imaš PHP nastavljen na obeh mašinah enako?
V windows direktoriju imaš PHP.ini datoteko, kjer so nastavitve. Preglej predvsem nastavitev globalnih spremenljivk.
Pa lahko še pogledaš error log od Apache serverja, ker tam ponavadi piše kaj je narobe.
V windows direktoriju imaš PHP.ini datoteko, kjer so nastavitve. Preglej predvsem nastavitev globalnih spremenljivk.
Pa lahko še pogledaš error log od Apache serverja, ker tam ponavadi piše kaj je narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 253070 (27735) | miko22 |
» | [UWP] [C#]Oddelek: Programiranje | 4185 (2215) | BivšiUser2 |
» | [php] method="post"Oddelek: Izdelava spletišč | 1616 (1318) | slovencl |
» | PHP ne delaOddelek: Izdelava spletišč | 2290 (2045) | fx |
» | XP in MySQLOddelek: Operacijski sistemi | 909 (773) | Trubadur |