Forum » Elektrotehnika in elektronika » A je že kdo spravu delat robota
A je že kdo spravu delat robota
Lio ::
Zanima me če s je že kdo spravu delat kj podobenga robotu. Smo zadnč neki fantaziral ampak je pri tem tud ostal
icek ::
Kaksno vrsto robota pa bi delal?
Vozilo, ki se bo gibalo po crti ali izmikalo oviram, enostavno roko ali...?
Vozilo, ki se bo gibalo po crti ali izmikalo oviram, enostavno roko ali...?
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Microsoft ::
Jst v šoli delam raziskovalno nalogo, pr tem pa je temelj robotska roka. Je taka, da ma 5. osi. PA zravn mamo še nek ojačevalnik, dva procesorja pa krmilnik.
Te to zanima?
by Miha
Te to zanima?
by Miha
Phoebus ::
Jaz sem naredu robota, ki je risal tiskana vezja. Naj bi kasneje delal tudi kaj vec, ampak se mi ni dalo
c3R4R ::
oooo.... jst bi se tut robota rd spravu delat... kakšno robotsko roko... a ma kdo kakšn načrt, pa kva se vse rab za izdelavo? hvala!
Lio ::
Vse je blo bl pr ideji. Mam premal znanja da bi mi kj taga ratal, sicer pa taga da ga bi vodu(naprej,nazaj,levo,desno,...) V to smer smo razmišlal.
wince ::
Pocasi se dalec pride ;) ce bi rad nardil robota ki bi se vozil je najbolse da vzames za osnovo servo motorcke (modelarske z manjsimi predelavami) in en mikrokrmilnik (atmel, motorola, pic,...) pa ga prvo probas pripravit do tega da se bo gibal pol pa mu dodajas funkcije...
Robotske roke v samogradnji je pa zgodba zase (koordinatni sistemi, vec osi bol zakomplicirano preracunavanje,...)
Robotske roke v samogradnji je pa zgodba zase (koordinatni sistemi, vec osi bol zakomplicirano preracunavanje,...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wince ()
dreja ::
Jaz sem pred par leti naredil hodečega 6 nogega robota. Uporabil sem 3 letalske servo motorje (za modelčke) ter pic 16f84.
Sicer pa na netu dobiš precej kit kompletov za sestavit robota, da potem tebi preostane samo programiranje, samo je precej $$$.
LP
Sicer pa na netu dobiš precej kit kompletov za sestavit robota, da potem tebi preostane samo programiranje, samo je precej $$$.
LP
_pobesneli_ ::
Ali ima kdo Vezje (kontroler ) za servo motorčke(okoli 5)..vodil bi prek računalnika seveda
Ce ima kdo naj pošlje na
Pobesneli@hotmail.com
Ce ima kdo naj pošlje na
Pobesneli@hotmail.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Back to robotikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2701 (1967) | -S\/\/- |
» | Program za vodenje robotov v VisualBasicOddelek: Programiranje | 1389 (1221) | Letalec |
» | LEGO bo odprl firmware prihajajočega sistema NXTOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5678 (4311) | Jux |
» | Kje dobit elektromotorcek, ki se pocasi vrti...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5231 (4669) | madboy |
» | Roboti nadaljujejo z ofenzivoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6949 (6248) | nicnevem |