Forum » Problemi človeštva » Državna regulativa dejavnosti podjetja
Državna regulativa dejavnosti podjetja
vostok_1 ::
Osebno sem za svobodo podjetnikom in podpiram podjetništvo, ampak še vedno menim, da je nekakšna regulativa, državna intervencija ali nadzor nujna za dobro delovanje družbe.
Zanima me, kako bi recimo azbest končal, če država ne bi zatežila. A bi se delavci? Hja, vprašanje. Več kot 50 let se niso.
Sem pa absolutno za, da se regulative izvaja v skladu z zdravo pametjo. Če ti npr. leži en azbestni panel v skladišču, to še ne terja hazmat intervencije in bogsivedi kakih kazni.
Zanima me, kako eni in drugi, torej Randovci pa Leninisti (pa tudi vse vmes) gledate na to?
Azbest sicer ni več aktualen pri nas. Če želite kaj bolj aktualnega pa mate tu nanodelce, katerih uporaba narašča skokovito, stranski učinki pa španska vas. Same shit, different package.
Furbo ::
Če bi bile možne take tožbe kot so v ZDA, bi se zadeve hitro urejale. Tako imamo pa potuho, ki je izgovor za neomejeno birokracijo, ki bolj škodi kot pa koristi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
black ice ::
Delavci se za plače ne borijo in raje hodijo zastonj delat, ne da bi se proti azbestu. As Furbo said, ni potrebe po dodatnem kompliciranju že dovolj zakomplicirane zakonodaje.
Hja, tožbe že, ampak zadeve imajo omejen rok trajanja. Prepoved azbesta je dejansko čez noč rešila problem, ki bi se sicer še bistveno več vleku IMO.
Sem pa proti komplicirani zakonodaji seveda. Definitivno pa mora obstajat za take primere. Če bi moral bolj Randovsko verzijo izbrat, bi želel neko državno kontrolo, ki sicer regulira ampak izvaja dokumentacijo in zdravstvene teste, te pa javno objavlja for all to see. V času interneta, bi to imelo kar veliko effektivnost pomojem.
Sem pa proti komplicirani zakonodaji seveda. Definitivno pa mora obstajat za take primere. Če bi moral bolj Randovsko verzijo izbrat, bi želel neko državno kontrolo, ki sicer regulira ampak izvaja dokumentacijo in zdravstvene teste, te pa javno objavlja for all to see. V času interneta, bi to imelo kar veliko effektivnost pomojem.
Furbo ::
Ne zanašaj se toliko na državo, škodljivosti azbesta so se zavedali precej dlje časa, kot pa traja prepoved.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Well, that's the point isn't it? Ljudje so od tega umirali že v antiki, ampak nobody really did anything about it.
Mislim, da gre iz roke v roko ta zadeva.
Mislim, da gre iz roke v roko ta zadeva.
Poldi112 ::
Če bi bile možne take tožbe kot so v ZDA, bi se zadeve hitro urejale. Tako imamo pa potuho, ki je izgovor za neomejeno birokracijo, ki bolj škodi kot pa koristi.
Zakaj je pa potem okolje v usa bolj zasvinjajo kot pri nas?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Azbestno tesnilo pečOddelek: Loža | 1291 (1027) | alese |
» | Nevarne snovi v termoakumulacijski pečiOddelek: Loža | 4271 (3747) | Assass1n |
» | Azbest in odstranjevanjeOddelek: Problemi človeštva | 6418 (6175) | enadvatri |
» | Nobelova nagrada za ekonomijo 2010 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 25436 (23959) | Manu |
» | EU prepoveduje navadne žarnice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 25576 (16741) | MrStein |