» »

Pes ovčar

Pes ovčar

nyler ::

Kot vam tema pove je nekaj z psi ovčarji. Pred dolgimi leti ko sem še bil v OŠ smo doma imeli kraškega ovčarja, ki je kaj kmalu poginila. Zelo me je veselila njena osebnost kot pes čuvaj. Sedaj pa bi rad imel svojega. Odločam se med nemškim ovčarjem ali kavkaškim ovčarjem.
Sam se nagibam bolj proti kavkaškemu ovčarju ker so mi všeč veliki psi.(Don't judge)

Zanimajo me koliko ti psi potrebujejo prostora (iz izkušenj prosim, sem dovol googlal :))
Imam hišo in zemljo približno 600m2 + sosedovi travniki ter ogromno gozdov. Povem tudi da sem bil 2x varuška nemškega ovčarja in sma na dan naredila 2km+(še pri starših doma) ampak je kmalu zgubil veselje do sprehoda, saj sma morala vedno po isti poti.

Naslednje vprašanje je koliko traja šolanje psa in če je pes tako šolan kot policijski(brez ukaza "Drž barabo")?

Lp
  • spremenilo: nyler ()

HighBane ::

Kavkaški ovčar in nemški sta si malo nasprotna. Po izkušnjah z mojo kavkaško ovčarko. Ve kaj storiti v določenih situacijah, ve kaj je grožnja. Odvisno od tega agresivno reagira ali pa ignorira oziroma se postavi za božat ljudem.
Z bratcem v mali pasji šoli jih sploh niso zanimale pasje igrače, je bila bolj zanimiva okolica. Čeprav je zdaj bolj igriva. Kavkaški ovčarji takoj hočejo vpostaviti hiarhijo v družini in jim je potrebno takoj pokazat mesto v njej z močno voljo.
Noče iti na sprehode v gore, tudi pretiranega gibanja ne mara (tekanja). Je samosvoja, ne išče toliko pozonosti, kakor druga psička - sostanovalka.
Priznam da težko govorim, koliko jih je možno izšolat, ker je vedno privezana na sprehodu in odpoklic (pridi k meni) ne deluje. Samo če jo že spustim, gre daleč stran in vsake toliko pogleda, če smo še v bližni.
Naša je rada na balkonu in opazuje okolico. Pa 2 sprehoda za lulanje in 1 daljši (2km) za sprehod na dan, nekih velikih površin ne rabi.

Nemške pa lahko z gibanjem in igračami šolaš. Sigurno so manj samosvoji.

s6c-gEL ::

http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/ka...
To je pes, ki se vam ne bo nikoli podredil, vendar, če ga boste znali pravočasno in pravilno izšolati, bo z vami odlično sodeloval. To ni pes, za začetnike, to je pes za ljudi, katerih iziv je izšolati psa, s posebnim značajem. Kavkaškemu ovčarju morate biti kos fizično in psihično Vedeti je namreč treba, da je to pes, ki lahko tehta tudi 70 kg. Po značaju je zelo samosvoj in ima še vedno močno izražen prvinski nagon.

Ne priporočam, ker ga ne boš obvladal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9615887 (10193) Vice

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32052602 (47898) dzinks63
»

zakaj ma folk pitbule? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26226092 (17283) LordTado
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

17454851 (50874) BRBR
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10923556 (21805) krneki0001

Več podobnih tem