Forum » Omrežja in internet » Wi-fi kurioza
Wi-fi kurioza
Auba ::
Hej, imam Telemachov trojček Gold extra al kaj je že. Pač hitrost je 120/4, zdaj preko UTP kabla imam polno hitrost, Wi-fi pa ga malce serje. Oddaljen sem od ruterja cca 2 m pa imam na novem TP-Linku hitrost okrog 70 do 80mbps. Mrežna kartica mi podpira 150mbps, ruter pa 300mbps.
Zakaj mi zadeva ne dela s polno hitrostjo tako kot preko kabla? :) Pa imam nastavljeno na pravi channel, da ni interferenc. Signal itak poln.
Zakaj mi zadeva ne dela s polno hitrostjo tako kot preko kabla? :) Pa imam nastavljeno na pravi channel, da ni interferenc. Signal itak poln.
Živjo :)
blackbfm ::
Zato ker teoretične hitrosti so eno, praktične pa drugo..za take hitrosti rabiš solidno opremo na 'ac' standardu.
Se mi je zdelo, da bo to to. Bom potegnil UTP pa bo. Sicer pri taki majhni razdalji brez ovir ampak še zmeraj. Da mi dela še na 2/3 hitrosti ne je pa tudi zanimivo. :)
Aja še nekaj...kateri ac router mi priporočate pa katero vgradno mrežno kartico. No pa še električar mi napeljuje novo električno napeljavo, ampak mu nisem nič rekel, naj naredi še napeljavo za UTP, ker se mi to ni zdelo potrebno (zaradi wi-fi). Z nekimi kabli se mi ne da pobijati.
Malo surfam pa mi je v oči padel tale Asusov za cca 133 € http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr... Teoretično podpira hitrosti do 1300mbps, ampak nikakor nisem zmožen najti pametne vgradne ac mrežne kartice.
Ko gledaš vse tole, pa še neveš ali bo zadeva delovala brez problema, bi se res najrajše spravil polagat UTP :)
Malo surfam pa mi je v oči padel tale Asusov za cca 133 € http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr... Teoretično podpira hitrosti do 1300mbps, ampak nikakor nisem zmožen najti pametne vgradne ac mrežne kartice.
Ko gledaš vse tole, pa še neveš ali bo zadeva delovala brez problema, bi se res najrajše spravil polagat UTP :)
Samson ::
Huh. Zakaj pa potrebujes polno granato na wifi? Opazam da imas tudi na kabel priklopljen en racunalnik, pa na njemu goni torrente :)
Prenosnika pa imej za surfat pa to. Nimas dodatnega vlaganja nic, sej ne bos opazil razlike v hitrosti med surfanjem recimo.
Prenosnika pa imej za surfat pa to. Nimas dodatnega vlaganja nic, sej ne bos opazil razlike v hitrosti med surfanjem recimo.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574342 (1211) | A_A |
» | Kateri wifi router za 100Mbps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33068 (25938) | mevden |
» | linksys wrt54gl router ne najde modemaOddelek: Omrežja in internet | 3429 (2626) | candy58 |
» | Zmogljiv žični router za 100mbit optiko.Oddelek: Omrežja in internet | 8746 (6878) | war-dog |
» | Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRTOddelek: Pomoč in nasveti | 2930 (2726) | Auba |