» »

Problem z brezžično povezavo

Problem z brezžično povezavo

Real_Madrid ::

Pozdravljeni,

imam sledeč problem: od kar sem zamenjal ponudnika interneta (prej sem imel Turnšeka, sedaj pa Telemach) mi ne deluje brezžična povezava. Klical sem na telemach že 4x pa pravijo, da pri njih ni problem. Sej verjetno tudi res ni, ker brezžično povezavo najde, prav tako se lahko tudi povežem, toda internet vseeno ne deluje. Poleg računalnik sem probal tudi s telefonom in mi isto najde povezavo, prav tako se lahko povežem, ne morem pa dostopati do interneta.

Prav tako sem že večkrat probal resetirati ruter (tp-link), da so se nastavitve povrnili na tovarniške nastavitve in sem potem na novo nastavil povezavo, pa isto ne dela. Sem pa v brskalniku izbral možnost diagnosticiranja problema in mi najde napako: "Windows ne more komunicrati z napravo ali s sredstvom (primary DNS server)". Zanima me kaj bi lahko bilo narobe... Sam predvidevam, da se je mogoče pokvaril ruter?!? Lepo prosim za pomoč.

Lep pozdrav.

SeMiNeSanja ::

Pri menjavi ponudnika verjetno v routerju nisi spremenil naslova DNS strežnika.

Če ti dela ping na 8.8.8.8, potem je s tvojo povezavo vse v redu - samo DNS strežnik v routerju popravi na tistega, ki ga priporoča Telemach:

DNS
Telemach:
Primarni strežnik DNS: ns1-cust.telemach.net, 84.20.224.66
Sekundarni strežnik DNS: ns2-cust.telemach.net, 213.143.65.40

Območje Maribora (Triera):
Primarni strežnik DNS: ns1.triera.net, 213.161.0.10
Sekundarni strežnik DNS: ns2.triera.net, 213.161.0.20

Real_Madrid ::

@SeMiNeSanja Je takole prav?

SeMiNeSanja ::

Preveri še na routerju - če na njemu pravilno nastaviš DNS, bo tega posredoval računalnikom, ki pridobijo naslov preko DHCP in ti ne bo potrebno na vsakem računalniku vpisovati naslova za DNS strežnih (preveriš samo, da je nastavljeno na samodejno pridobivanje).

s6c-gEL ::

Kateri modem imaš ?
Naj ga da Telemach njihov modem v bridge mode, nato nastavi na svojem routerju "dhcp" pod "WAN / Internet" in vse poveži (kabel) preko njega.

Real_Madrid ::

Modem je GENEXIS.

Bom danes zvečer, ko grem h kolegu poizkusil narediti tako kot je rekel SeMiNeSanja, drugače pa bom poklical na telemach in jim povedal tako kot je napisal s6c-gEL.

Real_Madrid ::

Sem nastavil DSN nastavitve pa internet vseeno ne deluje. Probal sem tudi ping na 8.8.8.8, pa je delal. Sem pa ugotovil da internet ne dela niti direktno na kabel, zato sem znova klical na Telemach, kjer so mi rekli, da naj pustim priklopljeno okoli 4 ure, da se sprosti IP naslov. Sem pustil priklopljeno čez noč, danes zjutraj pa probal, pa še vseeno ne dela...

Ne vem kaj še naj probam... lahko jih samo še enkrat pokličem...

Daniel ::

Če je vse konfigurirano tako kot mora biti potem ne rabiš vpisanih DNS strežnikov, saj mora vse skupaj delati avtomatsko. Ne bi škodila tudi shema omrežja, Torej Genexis - Tplink - Računalnik ali kako imaš priklopljeno?

A nima Genexis vklopljenega svojega brezžičnega omrežja?

Če ti povezavo vzpostavlja Genexis in imaš na voljo samo 1 IP naslov potem odklopi Tp-Link in se priklopi direktno v modem, ali pa pokliči operaterja, naj ti modem prestavijo v bridge mode in potem priklopi Tp-Link in nastavi WAN na DHCP (da bo sam pridobil vse ip-naslove in jih posredoval računalnikom.

Real_Madrid ::

Ne, Genexis, vsaj ta konkretno, nima svojega brezžičnega omrežja.

Priklopil sem pa direktno iz Genexisa v računalnik pa ni delal, zato sem poklical telemach, kjer so mi rekli, da naj pustim priklopjeno okoli 4 ure, da se sprostijo IP naslovi in pol bi moglo delat, ampak ne dela...

Daniel ::

Če ne dela direktno bo pa moral telemach nekaj ukreniti, da bo delalo. Tukaj na forumu bomo težko rešili težavo, če še operater sam ne ve kje je težava.

solatko ::

Router postavi na tovarniške nastavitve. Modem ugasni in ga po 10-ih minutah ponovno vžgi.
Ko se bo postavil modem, poveži modem in router preko utp kabla (na routerju WAN), prižgi router in počakaj da se povežeta.
Potem router poveži z računalnikom (z utp kablom) in pojdi v nastavitve routerja. Če je povezava na net v redu, nastavi wireles povezavo (ime omrežja, željeno povezavo in geslo za dostop). Potem na vsaki napravi dodaš wi-fi povezavo (vpišeš zahtevano geslo).
Če to ne bo delovalo, bo moral prit tehnik Telemach-a in povezat zadevo.

Na napravah izbriši prejšnjo - neobstoječo povezavo.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4358 359 360 361 )

Oddelek: Omrežja in internet
180092601008 (963) yoco
»

Amis ADSL modem + router?

Oddelek: Omrežja in internet
378985 (5095) Bakunin
»

Patriot box office (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
565929 (4198) polde66
»

Seznam DNS strežnikov slovenskih ponudnikov internetnih storitev:

Oddelek: Omrežja in internet
1610379 (9806) Tilen
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116761 (16006) Tilen

Več podobnih tem