» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
9 / 39
»»

Poldi112 ::

Vse te datoteke v win2k lepo predvajam. Tako da z njimi ni nic narobe. So na NTFS, kar pa tudi ne bi smel biti problem.

Gandalfar ::

Poldi112: v menijih imas Xine ter mplayer-gui , poskusi s tem predvajat.

Problem je verjetno v 'standardnosti' tvoje maticne plosce za katero je Compaq malo po svoje poskrbel :/

Poldi112 ::

Xime ni prebavil AVI, MPG sta vrtela oba. Tako da zgleda da je problem v povezavi med programi. Ker tudi ko sem hotel dolociti datoteki, da se odpre z mplayer, sem dobil isti error kot prej (nekaj KDEInit...)

Kako je z ostalimi formati (ki niso video) ?

Glede nestandardnosti plate pa verjetno ciljas na nepopoln shutdown, ane. Je pa plata res precej bedna, vsaj s stalisca bios-a, ki je jako reven. Drugace ni bilo problemov z njo.

hruske ::

Pa paketek mplayer-fonts še vedno ni nameščen.:8)

Vlady ::

GeForce FX 5200 knoppix se ne more zagnat :8) probaval fore z nastavitvijo resolucije pa osveževanja... sam mislem da ni fora v tem ampak v podpori... ne vem točno... modprobe se mu zatakne in na koncu kritična napaka jedra. Komu kej jasno? Men nč.:8)

Aja pa še eno vprašanje... slix Kako shraniš nastavitve na disketo ali disk? Meni ni uspelo, rad bi pa samo shranil nastavitve mreže, neta, tiskalnika in grafike. Je možno da imaš nastavitve shranjene na USB pomnilniku (obesek za ključe)??? Tnx za odgovore :)

CaqKa ::

pri stju je možno na usb shranit :)

CaqKa: no zdej pa se razlozi kako, ko se ravno oglasas.. :>

moj_nick ::

Če lahko naložiš settingse, ko že zboota v GUI, potem se da. Drugače se lahko obrišete pod nosom :D

jebemo.. zdaj pa morem it iskat... morda še celo najdem :D

/edit
v tej temi še ni bilo omenjeno
/edit2
ne najdem.. vem da je to že bilo tukaj omenjeno..

stvar je rešena kar v kdeju v menijih...
greš tam na meni > potem poiščeš knoppix meni > settings (verjetno) > potem pa save( spet verjetno). ključni korak je potem da namesto običnega diska vstaviš in pravilno pokažeš pot do usb diska (pogledaš če je na namizju ikonca za sda1), ter pokažeš pot do tega sda1 diska
tko nekak v grobem...
kje točno pa morš it po menijih pa zdaj na pamet nebi vedo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Ja sej mi je jasno kak to sgraniš sedaj... samo kako pa potem ob samem zagonu ti iz tega usb-ja prebereš? Ker jst morm mount-at ta USB ključ.

na začetku ko je boot screen stisneš f2 tipko in prideš v help menu... tam ti vmes tudi piše kater argument mu morš podat da bo pregledal če imaš kje nastavitve že shranjene.

Ellesar ::

Na Infosu so mi rekli, da je STL mogoče tudi inštalirati na disk, pa nekako nikjer ne najdem te možnosti.

Kako?

Aja, sem novinec. Ne me tepst... :8)

OrkAA ::

greš v eno izmed konzol in napišeš ukaz: knx-hdinstall

Sam to "uradno" še ni podprto :)

Dobil bos sicer delujoc sistem, grafike ti ne bo pravilno zrihtal pa zadeva je nazalost ze tako stara, da ne bos mogel na nic pametnega updejtat brez veliko dela.

Nov release je tik pred vrati.. dobite v forum alpha verzijo za testirat :)

Roman ::

Zivjo,

jest sm zlo windows clovek, ampak tale slo-tech linux me je pa cisto presentil. Odlicno dela, hitro, pametne stvari so nalozene. Na netu sem zasledil en zanimiv
program, ki dela kot nek media center. Vse dela zelo enostavno in dovolj veliko za tv-out. A se da to tudi vkomponirati v vas linux? A kdo to mogoce ze uporablja?

http://freevo.sourceforge.net/

En tak projekt, ki jim je to uspelo je: KnoppMyth R4 osebno ga se nisem poskusil ampak po porocanjih deluje vredu.

Bom pogledal kaj so oni pogruntal in poskusal vsaj del funkcionalnosti prenesti tudi k nam.

Hvala za predlog. :)

Gandalfar, tudi gledanje TV-ja preko Tv tunerja bi lahko našlo mesto v kaki verziji...

Veliko stvari je, ki bi "lahko" bile.
Samo za to bi potrebovali prostovoljce, da bi lahko postopke preverili, stestirali, izpilili, tako da vemo kako stvari grejo.

Tako da če ima kdo kakšne bluetooth igračke, usb kabelske modeme, isdn modeme, tv tunerje... bi bili mogoče pripravljeni sodelovat?:D

Sodelowat v kakšnem merilu?
Aja pa še to sem popolnoma pozabil: novejše pečice imajo v Linux-u velike probleme z peko pri višjih hitrostih. Imam 48X pekač, pečm lahko maximalno z 24x.

ank ::

Vlady: Pečice majo probleme? :))

Jaz mam Plextor 48/24/48A pa lahko pečem na 48x brez problema. V K3b mi celo kaže max writing speed 49x :D

jype ::

Jaz mam liteon 52x ki pece 52x. Ce poznas tehnologijo, potem ves, da "indicated writing power", ki je zapisana na blank CDju, doloca najvisjo hitrost, pri kateri lahko peces (ker sibkejsi writing power pomeni tudi to, da se mora CD pocasneje vrteti med pisanjem).

jype ::

Tisti ki rabte linux zato ker v Windows ne morte dobit nekaterih kodekov in resnega in legalnega playerja priporocam movix (movix.sf.net).

Ne ne.. ni fora v cd-ju., ker sem uporabljal cd-je, ki se lahko pečejo z 52x hitrostjo. Samo pekač je nekam čudn. Že v winsih lahko pečm maximum 40x in ne 48x. Sam to je še spremenljivo, samo 48x pa 24x je pa že za polovico počasnej, kar je pa že mal butast snemat z 24x. ;( :|

ker čakaš eno minuto dlje?

root987 ::

Vlady: Morda nimaš DMA vklopljen?? In če ti že v windowsih nekaj zafrkava dvomim, da je krivda samo na strani linuxa.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Vlady, ?e pe?e? z 48 si mal trapast, ker ti bo tak cede itak dr?al sam eno leto.

V Bios-u imam DMA naštiman na AUTO za sekondarni kanal za primarnega (kje imam diske) imam pa UDMA ročno naštiman. V winsih mi tud lepo dela DMA in mi tud piše da je DMA omogočen. Ne vem.. pomoje nebi smel bit tle problem, ker sem 1x probaval DMA izklopit pa imet na PIO4 pa mi je normalno kot pri DMA pekel z 40x.

No mislem, sej 40x hitrost je sprejemljiva, samo 24x se mi pa zdi občutno prepočas, ker če pečeš večje število cd-jev (5-20) občutno prihraniš s časom.
mk-klavz in zakaj bi držal samo 1 leto??? Kje si to prebrow? :)

Nevem kojk ljudi je delal teste, kako se kaj obdr?ijo podatki na cdjih.. se je blo tud med s-t novicam.

S cdjov, posnetih z 12 al 16x so po dveh letih komaj kaj dobil, pa ?eprav so jih imel v temi. Pa niti ni blo vazno katere firme cdji so bili.

largie ::

Gandalfar, tudi gledanje TV-ja preko Tv tunerja bi lahko našlo mesto v kaki verziji...

zadnjič so se mi nekaj vsuli windowsi (rešil z repair instalacijo) pa sem se malo poigral s tem s-t linuxom, imam AverMedia TV Capture98 in sem lahko gledal tv brez problemov s tistim programčkom ki je priložen, našlo je vse kanale, slika nič slabša kot v windowsih.

Prostovoljci bi lahko pomagali glede strojne opreme, ker so mnogi prosili, da bi v slo-tech linux dali gonilnike za telekomove isdn modeme, ampak tega ne moremo zagotovit, ?e ves postopek ni preverjen.

OChack ::

hehe ma ta linux super dela.skor, najbols pr vsem pa je da je tale slo-techov link zlo hitr in sm cel IDO fajl potegnu dol v 5ih minutah na elekto faxu mamo ocitno dobro poveza, saj je kr neki cajta dolvlekl z hitrostjo 2,5 MB/s !!! dobr to za slovenijo ;),
cas prenosa je bil 5:32!! hudo
Int€l inside, IDIOT Outside

Tero ::

Jaz pa imam en problem. Nikakor mi ne uspe pognat slo-tech linuxa (kde) da bi bila frekvenca osvezevanja visja od 60 Hz. Tam ko nastvis boot sem napisal tisto komando knoppix xvrefresh=85 , ampak kljub temu je frekvenca 60 Hz. Imam Radeon 9200. Ma kdo kako idejo? Ker drugač si bom cist oci unico:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

swar ::

Ja jest mam tut probleme z 60 herci.Mam pa Radeon 9600 pro in mi ga zazna kot eno compatible graficno,ceprov je med setupom probal ati drajvrje nalozit je zgleda grafa prevec sveza.Ne rata mi spremenit zadeve ker hoce da restartam v primeru da hocem nove nastavitve uporabit ampak jih mal tezje sharnil na cede :D .Upam da kaj kmal izzide nova verzija z svezimi dravjevrji ;)

Uf, bo res treba. Pa se enga R9600 dobit nekje za testirat.

Kolk je fajn bit nvidia workshop =)

swar ::

Najbolj cudno mi je to da med zamenjavo grafe(driverjev) ni atijevih radeonov ala 8500,9000,...ampak samo oznake radeon xx(2 crki)...
Kako to da nimate nobenga radeona na slo-techu cccc sram vas bilo >:D

poweroff ::

Predlog kaj vkljuciti v naslednjo dristribucijo: realVNC in sicer tako klient, kot server.

Potem me pa zanima tudi, ce bi se dalo vkljuciti tempest_for_eliza... za kaksne prikaze koncepta tempesta je prav fino :D

Matthai: bojim se, da je prezakompliciran za uporabo v trenutni razlicici .. lahko ti pa naredim posebno verzijo, ki bo primarno namenjena tempestu

poweroff ::

Hmm, zakaj? V bistu zadevo dolpotegnes in scompilas... par knjiznic je treba, pa je to to. V čem je pa problem?

moj_nick ::

Problem se pojavi, ko nimas pravih orodij za kompajlanje ;)

Ni problem v kompajlanju, imam .deb paketek. Problem je v prakticni uporabi programa. Razen, ce bos napisal lepa slovenska navodila :)

ElHovica ::

Se ne vem a sm tok smotan a je res tezko najdt. A mi lahko kdo opise postopek natsavljanja osnovnih mrežnih nastavitev IP številka, gateway, dns! :P

c3R4R ::

Kako v tem vašem Linuxu ustvarim dial-up povezavo s svetom?:8)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

No, evo je že v redu,. Zdele pišem tole iz Linuxa..:) Sm se mal potrudu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3R4R ()

Uspelo ti je vzpostavit dial-up povezavo s svetom?

Kako pa ti je to uspelo? ISDN?:) :))

Phoebus ::

mk-klavz: zakaj sprašuješ če je isdn?

Če je "pravi" modem, potem ne rabiš drajverjev, sicer pa jih dobiš na webu kar veliko.
če ti modem dela in se rabiš samo povezat je pa še najbolj prijazno in easy uporabit GUI tool (kppp, gppp)

@mk-klavz
To je v easy postavt povezavo s svetom, da sm se kr smeju zravn. Res. Pa tud kr sram me je k sm mal višje spraševal potem... Sam klikneš tm, kjer je v winsih običajno Start (tm je en rdeč zobnik pa "K" je zravn) in grep pod Knoppix-> Internet Connection-> pol pa piše neki o povezavi z modemom (mislim, da je predtazadnja možnost)...

Modem mam navadni eksterni, US robotics, star 6 let že... Na COM portu...

Phoebus ::

Ja sure, za taprav modem ne rabiš drajverjev. Za poceni sranja (Winmodem) pa rabiš drajverje

Sam neki mi pa še vedno ni jasn v temu linux-u od slo-tech-a. Zadeva mi lepo zalaufa, najde mi celo vse diske tud tiste, ki imajo NTSF particije gor. AMpak kako hudiča brez ponovnega zagona zalaufat zadevo na 24-bitni grafiki? Al pa 32??????? Mam pa GeForce FX:\
««
9 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
352029 (1519) cbelica
»

moje potovanje v linux

131843 (1611) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533685 (3066) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795705 (4931) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395986 (4581) TICKO

Več podobnih tem