Forum » Operacijski sistemi » Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Sims ::
ej hvala vam ... bila je tipka ko je "*" in " +" brez shifta, to prej nisem probal ... HVALA
mare_ ::
No sem vceraj dobil ADSL in sem seveda takoj downloadal ST linux in sem seveda navdusen. Bratec je tudi navudsen, in sicer nad igricami:), mat pa je rekla: "Linux, kaj ni to en OS? Bleh, nc posebenga, brezveze, rajs se pejt ucit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare_ ()
Jebiveter ::
rajs se pejt ucit
Zakaj se mi tole zdi znano?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
root987 ::
Če prvič delaš z Linuxom in ga nameravaš redno uporabljati, je imela tvoja mati še kako prav...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Slowenc ::
Ja pa prosim če pogledate to povezavo. Ker tam je link samo do alpha vezije. Kjer pa piše Izšel Slo-Tech GNU/Linux 1.0.0! (20.8.2003) pa ni povezave!
Ali je samo alpha vezija, ali je še kakšna novejša možna oziroma dostopna?
Ali je samo alpha vezija, ali je še kakšna novejša možna oziroma dostopna?
Skiny gate.
lukaz ::
mal zaostajate z delom: 1.2.0 je bila napovedana 20. oktober 2003 pa niti 1.0.1 še ni prišla vn
Azrael ::
Zanima me ali je mogoče, da bo v prihajajočo distribucijo S-T Linux-a, vključen tudi WinE, oziroma kakšen drug Win/DOS emulator? Ker, če bo možna inštalacija na disk, bi na ta način omogočili uporabo novega OSa in nekaterih "starih" programov, ki verjetno nikoli ne bodo prevedeni v Linux.
Hvala
LP, Azrael
Hvala
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Gandalfar ::
Wine v trenutni razlicici ni dovolj uporabniku prijazen, da bi si ga upal imeti na tem cdju. Preprosto premalo stvari deluje out of the box, veliko je treba na roko nastavljati in bi to posledicno zahtevalo ogromno supporta kjer pa tudi ne bi mogli dosti pomagat.
Trenutno je moje mnenje, da je bolj pametno ponuditi alternative kot pa pustiti uporabniku, da proba zalaufat Word in potem rece, da to nic ne dela in pri tem popolnoma pozabi na OOo.
Trenutno je moje mnenje, da je bolj pametno ponuditi alternative kot pa pustiti uporabniku, da proba zalaufat Word in potem rece, da to nic ne dela in pri tem popolnoma pozabi na OOo.
Vlady ::
No ja.. zaganjanje word-a v linuxu je res banalen primer, če je openoffice enako zmogljiv. Recimo zaganjanje iger v linuxu ali pa programe za delo z grafiko, zvokom itd. Taki, ki jih v linux-u nimaš oz. ne obstajajo. Primer: VST Cubase za linux??? Še nikjer slišal da bi bil in obstajal, če pa že, je pa podpora zvoku v linux-u "prešvoh"
Azrael ::
OK, potem bom pa Wine naložil sam (upam, da bo uspelo ali pa bom spet malo težil tu po forumu), ko bo distribucija na disku. Sicer ne rabim toliko Win podporo, kot podporo za DOS, kjer je verjetno več možnosti, da bodo programi delali; sklepam po tem, ker programi za DOS niso razteseni vsepovsod po sistemu in ne uporabjajo skupnih .dll in .vxd datotek, kot programi za Win. Če pa pa kdo ve za kakšen drug emulator, ki je boljši, kar z besedo na plan.
Drugače pa ali se že mogoče ve koliko prostora na disku bo vzela namestitev prihajajoče distribucije ? Toliko, da vem ali bo 3GB dovolj ali naj grem na lov za večjim diskom, ker 30 GB z Win zaenkrat nebi spreminjal. Sklepam pa, da bodo ostale sistemske zahteve ostale enake, kot do sedasj ali se mogoče motim ?
LP, Azrael
Drugače pa ali se že mogoče ve koliko prostora na disku bo vzela namestitev prihajajoče distribucije ? Toliko, da vem ali bo 3GB dovolj ali naj grem na lov za večjim diskom, ker 30 GB z Win zaenkrat nebi spreminjal. Sklepam pa, da bodo ostale sistemske zahteve ostale enake, kot do sedasj ali se mogoče motim ?
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vlady: obstajajo dobri free editorji. Ne vem koliko si raziskoval ampak zadeve obstajajo. Glede na to, da se ne ukvarjam s tem ti zdaj iz glave ne morem povedat imen vendar ti svetujem, da malo razisces. Kar se pa tice podpore zvoku - veliko sound artistov dela v linuxu kar ocitno pomeni, da podpora ni presvoh.
Azrael: ce rabis podporo dosu ne namescas Wine ampak Dosemu. Sicer se pa cez 2gb ne moremo razsiriti zaradi omejitve velikosti medija.
Azrael: ce rabis podporo dosu ne namescas Wine ampak Dosemu. Sicer se pa cez 2gb ne moremo razsiriti zaradi omejitve velikosti medija.
krho ::
In zakaj strežnik ne podpira resume-a. 2x sem že začel dol vlečt iso dol. Sam SiOL meče pr nas dol povezavo po 5x na dan.
grrr
grrr
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
krho ::
Grr jest se ne grem več. Petič mi je že prekinilo malo pred koncem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
iskra ::
Torej ... Ogledal sem si Slo-Tech linux pr frendu na hitro in sm bil navdušen!
In že nekaj dni se mi vrti po glavi ideja o takšnem izgledu desktopa ... OK nism mel preveč časa da bi šou u detajle. Cilj mojega desktopa je v tem, da porabiš cel zaslon za razne programe in se ti ne odpirajo razni ObjectDockerji in Opravilne Vrstice vsakič ko kam zaideš z mišjo ... Tako bi preprosto kliknu u kot (al pa "rollover" u kot) in bi se odprlo vse, kar rabiš.
OK, morda zgleda butasto, če bi pa ak GrafikMajstr(tm) vzel zadevo u roke, bi blo špica!
... Je mogoče ali je blesavo?
In že nekaj dni se mi vrti po glavi ideja o takšnem izgledu desktopa ... OK nism mel preveč časa da bi šou u detajle. Cilj mojega desktopa je v tem, da porabiš cel zaslon za razne programe in se ti ne odpirajo razni ObjectDockerji in Opravilne Vrstice vsakič ko kam zaideš z mišjo ... Tako bi preprosto kliknu u kot (al pa "rollover" u kot) in bi se odprlo vse, kar rabiš.
OK, morda zgleda butasto, če bi pa ak GrafikMajstr(tm) vzel zadevo u roke, bi blo špica!
... Je mogoče ali je blesavo?
Zelo mi je vsec. Pomojem bi se dalo kaj taksnega realizirati.
Moram malo razmislit, da dojamem tvoj koncept. Pomojem mora biti opravilna vrstica stalno vidna. Recimo jaz jo imam 2x po 24px. Eno imam na vrhu in eno na dnu. 48px pri visini 1024 se mi ne zdi problem. Ce recimo vzamemo samo tisto zgoraj je tudi 24px pri 786 dokaj majhna stevilka in pomojem ne moti.
Bom se malo razmislil. Jaz bi zadevo naredil podobno kot ima OSX hot cornerje tako, da je dovolj, da samo z misko zafuras v kot in ti ni potrebno klikat. Bo treba poizkusit. Moram videt kateri desktop ima to tehnolosko boljse reseno. KDE ali GNOME..
Moram malo razmislit, da dojamem tvoj koncept. Pomojem mora biti opravilna vrstica stalno vidna. Recimo jaz jo imam 2x po 24px. Eno imam na vrhu in eno na dnu. 48px pri visini 1024 se mi ne zdi problem. Ce recimo vzamemo samo tisto zgoraj je tudi 24px pri 786 dokaj majhna stevilka in pomojem ne moti.
Bom se malo razmislil. Jaz bi zadevo naredil podobno kot ima OSX hot cornerje tako, da je dovolj, da samo z misko zafuras v kot in ti ni potrebno klikat. Bo treba poizkusit. Moram videt kateri desktop ima to tehnolosko boljse reseno. KDE ali GNOME..
iskra ::
TNX finta moje pogruntavščine je v tem, da delam ful u AutoCADu in u Flashu/Dreamweaverju zadnje čase in k delam kake večje zadeve mi ful paše vsak pixel na monitorju Sej glede fixne opravilne vrstice daš en gumb skrij/pokaži in je rešeno ...
v zgornji levi kot pa sm dal zato, ker tam ni nobenga pomembnega gumba, da bi se zaletel vanj in povzroču odpiranje menija nehote (kot se mi zdaj dogaja ko zaletim gor al dol po mojem desktopu u winsih). Še tisti gumbek, k ga majo usi programi, je brezvezn k ima isto funkcijo kot desni klik ...
Hot corners ... Dobra ideja!!
Pa še to: gumbe za LogOff in ugašanje računalnika bi jst pripel direkt na namizje -- nekako se mi zdi tako lepše (tudi to bi dal pod lastno izbiro).
v zgornji levi kot pa sm dal zato, ker tam ni nobenga pomembnega gumba, da bi se zaletel vanj in povzroču odpiranje menija nehote (kot se mi zdaj dogaja ko zaletim gor al dol po mojem desktopu u winsih). Še tisti gumbek, k ga majo usi programi, je brezvezn k ima isto funkcijo kot desni klik ...
Hot corners ... Dobra ideja!!
Pa še to: gumbe za LogOff in ugašanje računalnika bi jst pripel direkt na namizje -- nekako se mi zdi tako lepše (tudi to bi dal pod lastno izbiro).
moj_nick ::
Kaj pa fluxbox? Kot primer navajam screenshot iz teme o wallpaperjih: moj desktop
Kjerkoli na ekranu (razen na taskbaru (al kak se tem modro-srebrnem ozkem pravokotniku reče )) klikneš z desno, se ti, kot da bi kliknil z desno v win, odpre meni, viden v desnem-spodnjem delu screena.
"Taskbar" je vedno viden in vedno je nekaj prostora na vsaki strani za odpiranje menija. V "taskbaru" so programi minimizirani podobno, kot v win. Če se z miško postavimo nanj in vrtimo miškin kolešček, scrollamo virtual desktope (yeeha ), katerih imena vidimo skrajno levo.
Ikon v defaultu ni, vendar se da gor nametat vse od navadnih ikon do "eye candy osx like bar".
Koledar in nekakšen MBM je eye candy.
Kjerkoli na ekranu (razen na taskbaru (al kak se tem modro-srebrnem ozkem pravokotniku reče )) klikneš z desno, se ti, kot da bi kliknil z desno v win, odpre meni, viden v desnem-spodnjem delu screena.
"Taskbar" je vedno viden in vedno je nekaj prostora na vsaki strani za odpiranje menija. V "taskbaru" so programi minimizirani podobno, kot v win. Če se z miško postavimo nanj in vrtimo miškin kolešček, scrollamo virtual desktope (yeeha ), katerih imena vidimo skrajno levo.
Ikon v defaultu ni, vendar se da gor nametat vse od navadnih ikon do "eye candy osx like bar".
Koledar in nekakšen MBM je eye candy.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick ()
Blackbox je ena podobna fora.. zadeva je sicer ql ampak se bojim, da bo odvrnil morebitne potencialne uporabnike, ker ne bo dovolj windows-like.. :/
Potem pa implementiraš osx bar in lahk pritegneš še mac loverje
Mogoče res ne preveč dobra ideja za "future ex-winsaše"
Mogoče res ne preveč dobra ideja za "future ex-winsaše"
Jebiveter ::
hmm ... res zelo zanimiva ideja! Mi je zlo vsec! Morm jest zdej en dan sprobat te light-weight wmje, da vidim, s katerim bi si lahko najlazje ustvaru eno optimalno okolje. Recimo ce izbiram med KDE in GNOME me slednji preprica. Bi pa znalo bit zanimivo nardit en "advanced Slo-Teche-er desktop" iz katerega od drugih WMjev...
Gandalfar...?
Gandalfar...?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Jebiveter: mja, ko bom spraznil TODO vseh ostalih 250 ficrjev, ki pridejo na vrsto pred izumom slo-tech verzije kolesa, ups, hocem recim window managerja.
undefined ::
A kje obstaja spletno skladišče vseh prevedenih zadev? Na Lugosu se vedno zgubim, kot bi iskal iglo v snu.
IceMan: ne. Vsak projekt ima svojega in nekatere distribucije se dodatne svoje. Vem, zabavno. Naceloma najdes domaco stran programa, ki bi ga recimo zelel prevest in potem na tisti strani pise kako je s prevodi. Kde ima recimo na i18n.kde.org , gnome ima tudi nekje pod projekti zakopan svoj translation projekt. Pri gaimu tezis direkt avtorjem, da ti vkljucijo v CVS, za xchat je posebn translation project, ki ima tudi prevode za programje, ki so ga pri GNU spisali..
Openoffice je pa itak iz cist enga tretjega vica ;)
Openoffice je pa itak iz cist enga tretjega vica ;)
tx-z ::
ne vem če je že blo, ampak bi zlo priporoču če bi lahk dal v tega linuxa icq, še rajš pa trilliana če obstaja za linuxa(irc,icq,yahoo,aim,hotmail), pa še lepa oblika itd...
tx-z
Daedalus ::
Še eno vprašanje - kako bi dodal še en disk v debianu, da bi bral z njega? Na drugem disku mam namreč mp3-je in pa filmov. Malo sem že bral o tem, samo tam se omenja fdisk, pa se ne upam kaj dost igrat s tem... Nekaj sem se že trudo z dodjanjem vrstice v fstab, samo mi javlja napako. Na HOWTO na debian.org pa nisem prav dobro razumel, kako se to dela.
Aja, pa ona vrstica, ki sem jo dodjal, je zgledala nekako tako:
/dev/hda5 /mount/media vfat user, noauto 0 1
Samo to ne gre
Tak da bi proso za cel postopek, pa razlago zadnjih dveh parametrov...
Aja, pa ona vrstica, ki sem jo dodjal, je zgledala nekako tako:
/dev/hda5 /mount/media vfat user, noauto 0 1
Samo to ne gre
Tak da bi proso za cel postopek, pa razlago zadnjih dveh parametrov...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Daedalus ::
Ups, my bad Sem tole vprasanje pisal zelo na hitro (zadnjih 5 minut sluzbe), pa sploh nisem opazil, da sem cisto falil temo. Se opravicujem
/me se posipa s pepelom in buta z glavo v steno
/me se posipa s pepelom in buta z glavo v steno
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Neandertalec ::
Svoj izvod ST Linuxa sem dobil na Infosu, vendar imam šele sedaj nekaj časa za pripombe.
Če se STL ob zagonu zazdi, da je računalnik preslabe konstitucije (beri premalo rama), se v tekstovnem načinu izpiše nekaj vprašanj v angleščini. Morda bi bilo potrebno prevesti tudi to. Če bi vedel, kje pobrati ustrezno fajlovje, bi to storil že sam.
Poleg KDEja je mogoče izbrati tudi kakšen drug WM. Če je to "naš" IceWM, se naloži angleška različica, čeprav sem ga na začetku letošnjega leta lastnoročno prevedel, kar je še sedaj zapisano na IceWMovi spletni strani (www.icewm.org). Morda bi kazalo reč vključiti.
Ko se hočem iz KDE povezati v internet in hočem s kppp-jevm čarovnikom izbrati Siolove nastavitve, me najprej vpraša za državo. Zanimivo, prevedene so Ukrajina in podobne eksotične države, "Slovenia" pa ni.
Ko smo že pri internetu. S prenosnika sem se hotel prek PPP priklopiti na internet. Pod WinXP, ki je sicer naložen na notebooku in kjer internet deluje b.p., ugotovim, da je modem na COM3. V STL v kppp povem, da je modem na /dev/ttyS2 (ali nekaj podobnega), saj /dev/modem sploh ne obstaja. Ko poskušam klicati, izvem, da "je modem zaseden". Ko hočem v kppp-jevem terminalu malo preizkusiti AT ukaze, zaman čakam na tisti OK, ravno tako nobene reakcije, če karkoli vtipkam. Kakšen hint?
Na Infosu so mi rekli, da je STL mogoče tudi inštalirati na disk, pa nekako nikjer ne najdem te možnosti.
Drugače pa srečno pri nadaljnjem delu in čestitke za tisto MIDovo nagrado. Če bo časovno zneslo, bom mogoče še kdaj kaj pomagal. A ja, ali ima STL kakšno domačo stran?
Če se STL ob zagonu zazdi, da je računalnik preslabe konstitucije (beri premalo rama), se v tekstovnem načinu izpiše nekaj vprašanj v angleščini. Morda bi bilo potrebno prevesti tudi to. Če bi vedel, kje pobrati ustrezno fajlovje, bi to storil že sam.
Poleg KDEja je mogoče izbrati tudi kakšen drug WM. Če je to "naš" IceWM, se naloži angleška različica, čeprav sem ga na začetku letošnjega leta lastnoročno prevedel, kar je še sedaj zapisano na IceWMovi spletni strani (www.icewm.org). Morda bi kazalo reč vključiti.
Ko se hočem iz KDE povezati v internet in hočem s kppp-jevm čarovnikom izbrati Siolove nastavitve, me najprej vpraša za državo. Zanimivo, prevedene so Ukrajina in podobne eksotične države, "Slovenia" pa ni.
Ko smo že pri internetu. S prenosnika sem se hotel prek PPP priklopiti na internet. Pod WinXP, ki je sicer naložen na notebooku in kjer internet deluje b.p., ugotovim, da je modem na COM3. V STL v kppp povem, da je modem na /dev/ttyS2 (ali nekaj podobnega), saj /dev/modem sploh ne obstaja. Ko poskušam klicati, izvem, da "je modem zaseden". Ko hočem v kppp-jevem terminalu malo preizkusiti AT ukaze, zaman čakam na tisti OK, ravno tako nobene reakcije, če karkoli vtipkam. Kakšen hint?
Na Infosu so mi rekli, da je STL mogoče tudi inštalirati na disk, pa nekako nikjer ne najdem te možnosti.
Drugače pa srečno pri nadaljnjem delu in čestitke za tisto MIDovo nagrado. Če bo časovno zneslo, bom mogoče še kdaj kaj pomagal. A ja, ali ima STL kakšno domačo stran?
CaqKa ::
http://www.slo-tech.com/linux
če sem ti jaz dal cd (talal sem jih v četrtek) potem sem ti tudi zgornji naslov zaupal :)
če sem ti jaz dal cd (talal sem jih v četrtek) potem sem ti tudi zgornji naslov zaupal :)
Sicer ne vem točno za datume, vendar večina verzij ni "public". A točno oz. če sem se motil pa naj pove Gandalfar.
--- George Orwell
--- George Orwell
Interne razvojne verzije seveda niso public, ker mi vzame prevec casa upload. Razvojne razlicice so se pojavile v forumu za testiranje. Kasneje se izda tudi vecjo razlicico o kateri se tudi napise novico potem.
evo Gandalfar - nekaj za eye-candya željne ex-uporabnike winsov
klik!
Trenutno sem samo sprobal pri enem namizju, ker ne podpira fluxbox - ugotovit morm kk nej ta glupi patch inštaliram
klik!
Trenutno sem samo sprobal pri enem namizju, ker ne podpira fluxbox - ugotovit morm kk nej ta glupi patch inštaliram
kloshar ::
Hja, jaz sem se ga tudi spravil dajati gor. Inštalacija je zanimiva, predvsem tisto downloadanje s ftp debianovih strani mi zgleda tako zagon. V tasksel sem označil samo desktop, da mi downloada kakšen kde in ostale finte, a je prišlo do nekakšnih errorjev, nekompatibilnosti med fili ( ??????? ) in zato me noče vršt v x. Kakšen nasvet?
Poldi112 ::
Najprej cestitke.
Sem sprobal sele zdaj, ko sem videl demonstracijo Slix-a. Sem preizkusil oba, samo mi Slix ene napake javi, tako da se bom zaenkrat osredotocil na ST.
Me pa moti da ni moznosti ftp dl. Ker mi moji win dostikrat zmrznejo in potem vse na novo snemat je groza (ok, autoresume na ljudmilil je gut, ampak vseeno bi bilo bolje imeti ftp).
Filmi ne delajo. Ceprav se sploh ne sekiram, ker jih ne rabim.
Za modem Isurf od telekoma sem videl da je nekdo spraseval. To bi zanimalo tudi mene. Ce ga podprete takoj zamenja Mandrake v pisarni.
Lep pozdrav
Sem sprobal sele zdaj, ko sem videl demonstracijo Slix-a. Sem preizkusil oba, samo mi Slix ene napake javi, tako da se bom zaenkrat osredotocil na ST.
Me pa moti da ni moznosti ftp dl. Ker mi moji win dostikrat zmrznejo in potem vse na novo snemat je groza (ok, autoresume na ljudmilil je gut, ampak vseeno bi bilo bolje imeti ftp).
Filmi ne delajo. Ceprav se sploh ne sekiram, ker jih ne rabim.
Za modem Isurf od telekoma sem videl da je nekdo spraseval. To bi zanimalo tudi mene. Ce ga podprete takoj zamenja Mandrake v pisarni.
Lep pozdrav
Se to, racunalnik se ne ugasne, po tistem ko dam cd ven in stisnem enter (moram reset pritisnit). V cem je problem (v win2k in nekoc v redhat-u je to delalo)
Poldi112: katero maticno plosco imas?
Ftp dostop z naslednjo razlicico bo. :) Kako ti filmi ne delajo, meni je delalo vse kar sem probal, vkljucno s siol tv?
Ftp dostop z naslednjo razlicico bo. :) Kako ti filmi ne delajo, meni je delalo vse kar sem probal, vkljucno s siol tv?
Plata je FIC 1st nekaj, na plosci pise pipeline II (mislim da je 2, masina je od Compaq). Je pa socket A. Ce rabis odprem masino in pogledam natancno.
FTP - zadovoljen :)
Sem sel zdele preiskusit malo kako je z razlicnimi datotekami, pa je rezultat sledec (glede neuspelih):
.eps odpira Konqueror, ampak mu ne uspe in prikaze belino
.mov, .avi, .mpg (edini 3 tipi, ki sem jih trenutno imel):
KDEInit ni mogel pognati ,kaboodlc'
Could not find 'kaboodlc' executable
.psd ne odpre noben program (probal sem odpreti z enim graficnim, pa ni hotel, ostalih nisem poiskusil (sem pa videl da ni Gimp-a))
.pps odpre open office, ampak so fonti blazno grdi. pa na vrhu okna pise
Kein Folientitel (samo za branje) - OpenOffice.org 1.0.3
kar me tu moti je anglescina (oz. me ne moti, ampak ti sporocam, da je. tako kot pri napaki za filme)
.asf, .wmv ne ve s cim bi odprl (mogoce so zasciteni ms formati?)
Pa se eno vprasanje (ce je neumno ga lahko ignorirate). Kako se povezati na net preko routerja (mrezne). Tam je pppoe, dial-up, kje je pa preprost gateway?
FTP - zadovoljen :)
Sem sel zdele preiskusit malo kako je z razlicnimi datotekami, pa je rezultat sledec (glede neuspelih):
.eps odpira Konqueror, ampak mu ne uspe in prikaze belino
.mov, .avi, .mpg (edini 3 tipi, ki sem jih trenutno imel):
KDEInit ni mogel pognati ,kaboodlc'
Could not find 'kaboodlc' executable
.psd ne odpre noben program (probal sem odpreti z enim graficnim, pa ni hotel, ostalih nisem poiskusil (sem pa videl da ni Gimp-a))
.pps odpre open office, ampak so fonti blazno grdi. pa na vrhu okna pise
Kein Folientitel (samo za branje) - OpenOffice.org 1.0.3
kar me tu moti je anglescina (oz. me ne moti, ampak ti sporocam, da je. tako kot pri napaki za filme)
.asf, .wmv ne ve s cim bi odprl (mogoce so zasciteni ms formati?)
Pa se eno vprasanje (ce je neumno ga lahko ignorirate). Kako se povezati na net preko routerja (mrezne). Tam je pppoe, dial-up, kje je pa preprost gateway?
Če datoteka vsebuje film, bi jo moral mplayer predvajat. Kot zanimivost naj povem, da predvaja tudi .bin file od raznih video cdjev.
mplayer predvaja tut bin-e? omg Takoj ko si lilo nazaj popravim testiram!
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2030 (1520) | cbelica |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1843 (1611) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3685 (3066) | TICKO |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5705 (4931) | marsovec gugu |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5987 (4582) | TICKO |