Forum » Operacijski sistemi » Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Vlady ::
Ja iz BIOS-a mi jav 1023,8 MB ram-a, samo raj napišem malo manj, kot pa prevelko cifro not. Brez mem, mi ne dela dobro linux. Že RH ma te probleme z toliko ram-a. Res pa je, da je 1GB ram-a za linux razkošje. Sploh ne rabi swap particije. Pa še laufa zelo zelo zelo lepo
Imam eno bolšo plato od Via-e, kjer mam integrirano gor AC'97 in kodirno kartico za mpeg. V winsih dela normalno in je zelo združljiva z SB Audigy Platinum. V Linux-u pa mi poka kot star gramofon (obe kartici).
Kar se tiče strojnega pospeševanja... ne vem, zakaj mi vse igre v Linux-u štekajo??? No ena mi dela normalno, ostalo, kar je pa 3D al pa prek openGL-a mi šteka. Že v RH sem imel velike probleme z inštalacijo grafične, tu pa sploh ni velike variante da bi kaj naredu. Še posebej je fora, ker ne moreš shranjevat nastavitev.
Ja FAT 32 deluje, vendar je kar nekaj procedure, da prideš do diska. In da vsakič to pišeš, ti vzame veliko časa (spet ne moreš shraniti nastavitev). NTSF particija mi pa ne deluje
Imam eno bolšo plato od Via-e, kjer mam integrirano gor AC'97 in kodirno kartico za mpeg. V winsih dela normalno in je zelo združljiva z SB Audigy Platinum. V Linux-u pa mi poka kot star gramofon (obe kartici).
Kar se tiče strojnega pospeševanja... ne vem, zakaj mi vse igre v Linux-u štekajo??? No ena mi dela normalno, ostalo, kar je pa 3D al pa prek openGL-a mi šteka. Že v RH sem imel velike probleme z inštalacijo grafične, tu pa sploh ni velike variante da bi kaj naredu. Še posebej je fora, ker ne moreš shranjevat nastavitev.
Ja FAT 32 deluje, vendar je kar nekaj procedure, da prideš do diska. In da vsakič to pišeš, ti vzame veliko časa (spet ne moreš shraniti nastavitev). NTSF particija mi pa ne deluje
hruske ::
Predlagam ti, da kot parameter napišeš mem=1024.
Povej če bo kaj bolje.
Glede zvočnih kartic mislim, da Audigy ni dobro podprt, integrirana pa verjetno ne deluje, ker je matična plošča slabo podprta. Lahko mogoče poveš kateri model matične plošče imaš?
Ja, poznam težave pri instalaciji grafičnih kartic. Cel hudir. Stgl naj bi doživel podporo strojnemu pospeševanju ati in nvidia kartic, ampak ne vem kdaj.
Pravzaprav je za fat32 potreben samo desni klik na bližnjico na namizju in izbira "Change read/write mode"
Povej če bo kaj bolje.
Glede zvočnih kartic mislim, da Audigy ni dobro podprt, integrirana pa verjetno ne deluje, ker je matična plošča slabo podprta. Lahko mogoče poveš kateri model matične plošče imaš?
Ja, poznam težave pri instalaciji grafičnih kartic. Cel hudir. Stgl naj bi doživel podporo strojnemu pospeševanju ati in nvidia kartic, ampak ne vem kdaj.
Pravzaprav je za fat32 potreben samo desni klik na bližnjico na namizju in izbira "Change read/write mode"
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Gunn3r ::
nevem kako je to tmle na cdju spedenan ampak ponavad se tak error pojav ce niso prou zmount-ane zadeve. Vsaj prmen je blo tko k sm iz hdb6 dau na hda6 torej iz slave na master pa je blo isto pol sm pa nazaj dau na slave pa zmountu na hda6 restartu dau na master disk in je blo ql... ampak glede na to da se tale linux zazene iz cdja to ni ta problem pomoje.
glede zvocne kartice pa zalaufi sndconfig da ti zazna senkrat vse in nastima ce sploh je ta prog gor... cene pa zdlji ampak brez root-a se najbrz nebo dal kej prevec. Zato pravm da je bl apn tole
@Gunn3r,
rečt da je knoppix apn je zelo subjektivno. Nekdo, ki obvlada debiana u nulo itak, da ne bo laufal knoppixa, za nekoga, ki pa ni pripravljen žrtvovat toliko časa, da bi se jahal z debianom cel teden, pa je knoppix oz. stgl kot po meri.
Načeloma naj bi vse delalo, ko ze sistem postavi ane. Tisti, ki so vajeni linuxa pa se potem jezijo, ker ne morejo nič nastavit. Poznam.
rečt da je knoppix apn je zelo subjektivno. Nekdo, ki obvlada debiana u nulo itak, da ne bo laufal knoppixa, za nekoga, ki pa ni pripravljen žrtvovat toliko časa, da bi se jahal z debianom cel teden, pa je knoppix oz. stgl kot po meri.
Načeloma naj bi vse delalo, ko ze sistem postavi ane. Tisti, ki so vajeni linuxa pa se potem jezijo, ker ne morejo nič nastavit. Poznam.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
ja to zadnje mene moti idino :)
Ne sej pac za tiste k se spoznavajo z linuxom je zelo uredu ker je pac bl user friendly pa tut tko lepo napreduje tole vse skupej samo dober za ksnga k pa linux se mal dl casa uporabla mu pa ne disi lih najbl
Ne sej pac za tiste k se spoznavajo z linuxom je zelo uredu ker je pac bl user friendly pa tut tko lepo napreduje tole vse skupej samo dober za ksnga k pa linux se mal dl casa uporabla mu pa ne disi lih najbl
Vlady ::
Mam matično VIA KT266+
Sem probal parameter napisat 1024, isti shit.
Sej zvočna kartica deluje, samo ne moreš uporabljat sound procesora, ki je na njej nalotan. Zato pa vse poka kot gramofon.
Sem probal parameter napisat 1024, isti shit.
Sej zvočna kartica deluje, samo ne moreš uporabljat sound procesora, ki je na njej nalotan. Zato pa vse poka kot gramofon.
CaqKa ::
čisto na začetku ko stisneš f2..
tam v onem meniju imaš opcijo "knoppix desktop=..." potem so pa našteti tile različni desktopi... a bi se dalo tele desktope razporedit glede na to koliko so potratni za procesor in ram...
na notebooku p233mmx 96mb se vse skup do dela zaganja okrog 10 minut (knoppix noapm knoppix screen=800x600 fb800x600)
nevem zakaj je pod minimum req navedeno 486 :) to je verjetno mišljeno za text mode only :)
zanima me tudi kak mu shranim nastavitve za drug desktop recimo fluxbox.. med njegovimi meniji nekak nisem našel knoppix menija.
tam v onem meniju imaš opcijo "knoppix desktop=..." potem so pa našteti tile različni desktopi... a bi se dalo tele desktope razporedit glede na to koliko so potratni za procesor in ram...
na notebooku p233mmx 96mb se vse skup do dela zaganja okrog 10 minut (knoppix noapm knoppix screen=800x600 fb800x600)
nevem zakaj je pod minimum req navedeno 486 :) to je verjetno mišljeno za text mode only :)
zanima me tudi kak mu shranim nastavitve za drug desktop recimo fluxbox.. med njegovimi meniji nekak nisem našel knoppix menija.
Nerdor ::
Na kratko, finta je v temu, da kernel 2.4 lahko naslovi okoli 998MB.. za kaj vec, pa potrebuje memory patch od nekega Adrea ... in potem lahko izkoristis okoli 3.5GB..
Edina distribucija ki ima po-patchan kernel s tem patchom, pa tudi low-latency (da mp3/divx ne steka, ko delas kaj z diskom ) patch je Gentoo
Edina distribucija ki ima po-patchan kernel s tem patchom, pa tudi low-latency (da mp3/divx ne steka, ko delas kaj z diskom ) patch je Gentoo
Gandalfar ::
Nerdor: To ni res. Kernel ni skompajlan s podoro za High memory support. Kar samo pomeni, da ne bo uporabljal karkoli je vec od 998Mb.
Nerdor: to velja za jedro, ki pride zraven Slotech linuxa...
drugace pa ima vanilla 2.4.21 (kernel.org) High Memory Support do 64Gb .. samo vklopit je treba podporo pri kompajlanju.
drugace pa ima vanilla 2.4.21 (kernel.org) High Memory Support do 64Gb .. samo vklopit je treba podporo pri kompajlanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
motorist ::
Lepo pozdravljeni!
Sem v bistvu začetnik na področju linux-a in sem nad njim vedno bolj navdušen, predvsem nad slo-tech izdajo.
Mam pa nekaj vprašanj, na katera upam da mi boste lahko odgovorili:
1.) kakšen je broadcast naslov za omrežja tipa 192.168.0.x z omrežno masko 255.255.255.0?
2.)Ali je mogoče KNOPPIX linux, in s tem tudi slo-tech linux namestiti na trdi disk, tako da se več ne poganja s cd-ja? če je mogoče mi prosim povejte kako.
3.)Se meni samo zdi ali res ni niti ene povezave iz na strani www. slo-tech.com, na vašo linux stran (www.slo-tech-com/linux). Ker sem zadnjič kot ponoret isal ta link.
Že naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore!!!
Sem v bistvu začetnik na področju linux-a in sem nad njim vedno bolj navdušen, predvsem nad slo-tech izdajo.
Mam pa nekaj vprašanj, na katera upam da mi boste lahko odgovorili:
1.) kakšen je broadcast naslov za omrežja tipa 192.168.0.x z omrežno masko 255.255.255.0?
2.)Ali je mogoče KNOPPIX linux, in s tem tudi slo-tech linux namestiti na trdi disk, tako da se več ne poganja s cd-ja? če je mogoče mi prosim povejte kako.
3.)Se meni samo zdi ali res ni niti ene povezave iz na strani www. slo-tech.com, na vašo linux stran (www.slo-tech-com/linux). Ker sem zadnjič kot ponoret isal ta link.
Že naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore!!!
2.
se da.. vendar je v experimental fazi... pobrskaj tole temo. :)
3.
prav imaš.. nisi slep :) slotech pač... namesto da bi tole zadevo na vlko propagirali še linka ne dajo na prvo stran.
to mi je total zgrešena logika.
se da.. vendar je v experimental fazi... pobrskaj tole temo. :)
3.
prav imaš.. nisi slep :) slotech pač... namesto da bi tole zadevo na vlko propagirali še linka ne dajo na prvo stran.
to mi je total zgrešena logika.
Slotech pač. V mnogih pogledih jih ne boš nikol razumel. Žal. Sej jz tud ne ane, da ne boš mislu da si sam.
Tody ::
eh nebodo propagiral izdelka ki še ni narejen A? Poleg tega je na ircu kanal na INFOSU so se talale ploščki na lanu si ga lahko dobu in vse seveda imaš tudi članek nekje med arhivom tako da si slabo iskal kot ponorel
Tody, sicer je to offtopic, ampak pomisli na RSS newsfeed, na wap portal, in koliko je še takih "pozabljenih" malenkosti. A je to še vedno v razvoju.
Pa saj Mozilla Firebird še ni stabilen, pa se ga kar precej promovira.
Slo-Tech pač.
Pa saj Mozilla Firebird še ni stabilen, pa se ga kar precej promovira.
Slo-Tech pač.
novic prek sms tud in je odgovor jasn za kaj jih ni ker noben operater noče dat zastoj smsjov in če ma zadvea 5000 članov je to 5000 sms na novico. Wap portal dela nevem kaj se pritozujete (: a aja zakaj ne oglašuejejo tega hmm nevem vrjetno so dal kako novico (:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
root987 ::
Ne vem kaj je vam, sam meni je firebird delu ok. Nikdar kakih problemov.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Hmm hmm ste vidl da so v resnični resničnosti predstavili vaš živi slo tech linux ? Na kratko : Kritiziral je ker nemoreš vzeti vn ploščka in sabo nositi podatke (nevem kaj je s tem mislil saj se ne da peči zadev na CD like dokumenti pa stuf, nekatiri programi niso delal tisti za video če si sam kliknil na datoteko drugač je pa pohvalil prevdo in da so vgrajeni codeci in OOo. Aja še link do RESNIČNE RESNIČNOSTI če je kdo pomotoma spregledal oddajo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Jebiveter ::
Hehe! The best je izpadlo, ko je ravno pohvalu, da je preveden v Slovenscino in je kliknu na nekaj (ne vem tocno kaj) in se mu pojavi en obicen dialog v katerem je vse v SLO le "Yes" in "No" sta bila v ENG!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
tintorel ::
Jaz sem pa hotel sprobat kako se kaj po netu brsklja preko DialUp-a(nimam drugega), pa zgleda da ne deluje. Na net se mi konekta v redu, izpise hitrost povezave - vse OK, toda browsat se ne da. ALi je TCP invaliden, ....iskal sem kaksne nastavitve (vpisal sem DNS cifre)...
a bo v naslednji verziji tale novi gnome 2.4 ter tisti xfce ki ga omenjate v trenutnih novicah? sicer vem da je xfce že sedaj noter.. morem it sprobat.
mathjazz ::
Za GNOME ne verjamem, ker ga niti zdaj ni, ker je preobsezen, razen ce pade odlocitev, da GNOME zamenja KDE -> samo potem STGL ne bo vec temeljil na Knoppixu ampak na Gnoppixu. Ne verjamem, da se bo to zgodilo v kratkem. Za XFCE pa je mozno, da pride kmalu v Knoppix in s tem v STGL.
www.getfirefox.com
Sims ::
kako je kaj z installerjem za ST-linux? Je že gotov?
LP,
Sims
LP,
Sims
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Jap.. nov installer že obstaja.. samo je treba še zrihtat, da bo stvar se pravilno postavila ob inštalaciji. Še malo dela.. ampak sem optimističen :)
Paramedic ::
Zdi se mi da je en že omenil, ampak bom vseen omenu.
Ne dela mi ST linux, ker ne prepozna moje grafe, GFx 5200. Kr v večnost sprobava resolucije. Sm probal kar nekaj možnosti prek parametrov, pa ni nobena delala. Škoda, me je kr zanimal. Porihtite v novi verzijo. Pa naj izide čimprej .
Ne dela mi ST linux, ker ne prepozna moje grafe, GFx 5200. Kr v večnost sprobava resolucije. Sm probal kar nekaj možnosti prek parametrov, pa ni nobena delala. Škoda, me je kr zanimal. Porihtite v novi verzijo. Pa naj izide čimprej .
End transmission.
Paramedic ::
Ja, sm probal. Ker sm se kr potrudu, da bi delalo, tako da sm vse kar se mi je zdelo v zvezi z grafiko probal, (skoraj) vse možnosti, pa nism pršel nikamor, razen do enega sporočila, nekaj da ni mogel zagnati x-server. Pozabu podorbnosti.
End transmission.
gand, kdaj bo naslednja verzija "S-Toppixa"? verjetno temelječa na knoppix 3.3
da vem če se mi splača prejšno še enkrat posnet al rajši počakam na novo. cd bo za kolega namreč pa se ne mudi preveč :)
da vem če se mi splača prejšno še enkrat posnet al rajši počakam na novo. cd bo za kolega namreč pa se ne mudi preveč :)
Caqka, mislim da se ti splača počakat do infosa, k bo za infos pršu vn en stgl.
Sej je sam tri tedne.
Sej je sam tri tedne.
Zdravo,
sem skušal naložit slo-tech disto knoppix na disk. Ok, sem porguntakl kako gre, sledim navodilom ... Skratka ustavi se pri velikosti diska imam 1.2 GB in sem milsil, da bo dovolj. Pri instalaciji pravi da rabi 2.2GB zakaj toliko? se res ne da na 1.2 GB naložit?
Hvala
sem skušal naložit slo-tech disto knoppix na disk. Ok, sem porguntakl kako gre, sledim navodilom ... Skratka ustavi se pri velikosti diska imam 1.2 GB in sem milsil, da bo dovolj. Pri instalaciji pravi da rabi 2.2GB zakaj toliko? se res ne da na 1.2 GB naložit?
Hvala
@Sims: Če resnično želiš spraviti kakšno distribucijo na 1.2GB disk, poskusi kakšno drugo distribucijo. Ker je knoppix temelječ na debianu, poskusi debiana, vendar lahko namestiš tudi kakšno drugo distribucijo(a boš moral številko paketov precej omejiti), katere namestitev je lažja.
--- George Orwell
--- George Orwell
root987: hvala, sem probal druge tudi ... Samo sem hotel ST Linux . Bom pa nabavo večji disk , do tedaj bom pa probal to varianto ... Home Directory
OwcA ::
Načeloma bi verjetno lahko naložil stvar na nek večji disk, pobrisal 1 GB navlake in naredil sliko tega diska na svoj disk.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Sedaj pa eno hecno vprašanje ...
Kako naredim v boot sekvenci ko hočem napisat "knoppix home=/mnt/hda1/" znak "=" ?
Torej ne moren narediti znaka "="
LP,
Sims
Kako naredim v boot sekvenci ko hočem napisat "knoppix home=/mnt/hda1/" znak "=" ?
Torej ne moren narediti znaka "="
LP,
Sims
če stisnem shift +? mi naredi "_" črtico spodaj .... A moram nastavit kje tipkolnico?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Poskusi tipke, kjer so normalno 0 ' + z in brez shifta.
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2030 (1520) | cbelica |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1843 (1611) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3685 (3066) | TICKO |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5706 (4932) | marsovec gugu |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5987 (4582) | TICKO |