» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
6 / 39
»»

hruske ::

A zdej bom mogu pa zato da bom lahko dol potegnu en iso fajl mogu inštalerat še en program???;((;(
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Gandalfar ::

Kaj bluzite? Zrihtal bomo hitre download serverje in to je to. Nobene potrebe, da komplicirate. Ce bo pa kdo do vas hotel seedat in se it p2p pa kr. Trenutno NI potrebe po tem.

darkolord ::

Gandalfar: ja sej pravim... zaenkrat ne porabljajo niti 5kB/s povprecno pa se ze pritozujejo...

kekci.

ali3n ::

:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

lukaz ::

a naj nebi bla dons nova verzija na voljo za DL?

Marjan ::

verjetno bo kako minuto do polnoči :D

komi čakam, da sporbam :)

Blagor enim, k mate broadband... :\

Sims ::

Jaz tudi že koamaj čakam ...:))

Se mi zdi, da je fajn ta iso poganjat tudi znotraj Partition Magica. Ker se ti vse kar počneš shranjuje in lahko tudi po ponovnem zagonu računalnika nadaljuješ kjer si ostal!

Edit: Ma, kaj je meni?! Hotel sem reči VMware !!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Marjan ()

mile ::

Začel dl-jat, da vidim to čudo :)

mathjazz ::

Kaj ko bi odprli novo temo ali preimenovali obstoječo iz Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alpha v Slo-Tech GNU/Linux 1.0.0 ?
www.getfirefox.com

(1) Kje nastavim višjo ločljivost?

(2) S katerim programom upravljam dostop do interneta (povezava on/off, pretok podatkov...) ?

ps: pisem iz ST Linuxa :))

test sumnikov:
----------
čšžŽŠČ
jaz jih vidim OK !?!
---------

Sahel ::

To upravljaš s kppp-jem...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

@Marjan: na zacetku ti pise F2 za pomoc ... naredi to :)

drugace pa

knoppix screen=1280x1024

Sahel: kpp ne dela

Gandalfar: ce to napisem v konzoli ne dela, ce pa nastavim v nadzornem srediscu KDE pa pravi, da ko bo zagnana nova seja?!

Pa vsake tolko casa mi tipkovnica crkne :D :\

ps: Sem popolni zacetnik v Linuxu. 0:)

Marjan: V VMware zna včasih kaj zezat, zato ni nujno da je Slo-tech linux kriv. Meni je parkrat vse zginlo, tako da sem gledal le prazno ozadje ... Mislim, da je kriv VMware.

LP,

Sims

@Marjan: ciiist na zacetku. Ko ti pokaze Slotech logo. Tist modro/crn zaslon. Tam .. :)

Tr0n ::

Temelji na Knoppix verjetno, ne temlji :).

Tr0n: ja sej smo popravl pol za novo verzijo :)

Gandalfar: kdaj bo nova verzija, me že matra ... :8)

Pardon, nisem videl novice ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

CaqKa ::

em.. kaj v tej stvari je kakšna podpora za usb memory sticke?
torej da tisto palčko vštekam zadaj v usb vštekam ter pišem na njo
pa če da..
kak se mounta?
upam da tole ni v faq

CaqKa: si sploh poskusil?

ja.. sem mislil da se bo kaj na namizju ali pa kje pojavilo kot v xpjih pa ni bilo nič

Torej se ne da menjati ločljivosti ob samem delovanju Linuxa? :|

@CaqKa

Imam usb disk, ki mi ga je slo-tech 1.0-alpha samodejno našel in na namizju naredil bližnjico. Sicer ne morem preizkusit kako je z 1.0.0, ampak bi moralo biti enako.

Sicer pa se ponavadi usbdisk mount-a pod sda1.

Ok, vse lepo in prav. Samo še to me zanima kaj je vzrok tako majcenih črk v Mozilli ?

Pa ali niste nobenega programa implementirali, ki bi omogočal povezavo z netom in bi lepo grafično prikazoval stanje?

Pisavo lahko v Mozilli enostavno povečaš oz. pomanjšaš s kombinacijo CTRL + oz. CTRL -
:)

O programu, ki bi omogočal prikazovanje veliko raznih stvari, se je govorilo o namestitvi Karambe, ampak nevem kako bo s tem. Bo šlo na spisek želj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hruske ()

Ja, to v Mozilli vem +/-. Ampak mislim, da je vzrok drugje, v Linuxu samem?!?

moj_nick ::

@Marjan
Torej se ne da menjati ločljivosti ob samem delovanju Linuxa?

Da, vendar po vsej verjetnosti ne v knoppixu. To se dela z externimi programi ali, po novem, v gnome 2,4 in (verjetno) v kde 3,2

ja je meni tudi kasneje naredlo na namizju bliznjico do naprave sda1... tak da usb stick dela

marjan:
resolucijo menjaš z tem postopkom:
držiš ctrl+alt(levi alt, ne altgr) potem pa pritisneš '+' ali pa '-' tipko.
samo kolko sem jaz to sprobal je hudič menjaval med resolucijami desktop pa je še vedno ostal na kolko pač je nastavljen in mi je zaradi tega skrolalo dekstop ko sem z miško šel po njem po skrajnih robovih. temu se menda reče navidezna resolucija...
gand popravi te resolucije na standardnih nekaj
640x480, 800x600, 1024x786, 1280x1024, 1600x1200 >>> tak da med temi menjava ko pritiskaš zgoraj omenjeno kombinacijo tipk. pri tem pa se naj desktop tudi prestavi na to resolucijo(če se ne motim je zdaj tak nareto da si default v 1280, nakar stisneš "ctrl alt -" in je resolucija na monitorju 1024, namizje pa še vedno ostane v 1280). pa default resolucija naj bo 1024, ker če se ne motim smo z enketo pred kratkim ugotovili da je ta najbolj uporabljana trenutno.. lahko se pa tudi nova anketa naredi.

marjan... tistole z velikostjo črk.. hm jaz ti povem da jaz nad linuxom obupavam ravno zaradi tega... na tty so lepo standardni font kot v dosu in ni problema... v grafičnem okolju pa tale open source comunity ne zna porihtat tega...

Pa ali niste nobenega programa implementirali, ki bi omogočal povezavo z netom in bi lepo grafično prikazoval stanje?
zadeva je v meniju... imaš en razdelek kjer se štela adsl , pppoe itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

HerrBaron ::

Eno vprasanjce: tpcdump v X-ih ne dela, javi tcpdump: no suitable device found (je treba bit superuser), ce pa zazenem sistem brez X-ov, ni problema s tcpdumpom

CaqKa: hehe, Ctrl+Alt je pa v VMware ravno preklop med celozaslonskim in navadnim načinom :)))
Ampak, saj ob zagonu napišeš, tako kot je Gandalf reku. Meni deluje.
Aja, tako je z velikostjo pisav :-/ skoda...

root987 ::

Hm, glede pisav. Sicer nisem 100%, vendar se mi dozdeva, da za zadevo ni kriv ne Slo-Tech GNU/Linux in ne KDE, ampak mozilla sama. Vse verzije, ki sem jih do danes testiral, so imele isti problem(razen, kolikor se spominjam, v Red Hat 8, vendar je mo?no, da je bilo to posledica starosti verzije), poleg tega pa mi Konqueror deluje z popolnoma lepimi fonti - skoraj identi?nimi kot v Oknih. Naj to ?e kdo preveri(jutri bom morda tudi prilepil kak?no slikico o ?em govorim.

P.S. Naj to ?e kdo drug preveri, ker lahko, da se to dogaja samo meni.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

budi ::

Evo že vlečem dol,sam je dost počas 16kb/s še en 8 ur.Komi čakam da sprobam to novotarijo.

Jst sem imel normalno velike fonte samo v gnome, drugje (KDE, fluxbox) imam takšne, ki so vsepovsod omenjeni :\

marjan kakšno korist pa imaš če zaganjaš knopixa iz vmware?
pa probaj v vmware nastavit drugo kombinacijo tipk za preklop.

lukaz ::

a ma tole podporo nforce (2) čipovju?kako se nastavi mrežno in zvočno?

mathjazz ::

A je v načrtu kakšna povezava iz glavnega menija na Slo-Techu na http://www.slo-tech.com/linux/ ?
www.getfirefox.com

A je bi ker lahk cede uvozu v radolco plačam 500sit.Ker mi pekač neki drka u glavo,pa 10 ur sm dol vleku,pizda!Res rabm to stvar.Prosm,ljdje!

Gunn3r ::

tole je en apn sploh!

Gunn3r: hvala za tvojo konstruktivno kritiko. ^_^

Kaj je to "apn" ?

Gunn3r ::

Apno to je una zadeva k ti nucas ce misls zidat...
Rabs se mal vode pa em mesauc najbrz zidar lih nis ;)

apn, štirjak, skiro - Tomos APN 6

joj :D

CaqKa:
> marjan kakšno korist pa imaš če zaganjaš knopixa iz vmware?

Shranim kjer sem končal (beri dam pavzo) in nadaljujem od tam :).

hehe, jst sm apn razumel kot počasnost :D

Enivej... V Slo-Tech Linux for tajnicas bi lahko, namesto KDE, vzeli XPde >:D

Folk a mi lahk tole lepo prosm en zrihta,sem pa iz radovlce.
Djte no prosm,lahk tud po pošt kukrkol.Jez to hočem vidt.

moj_nick: XPde je cisto neuporaben projekt zame, ker potrebujem Kylix 3 Enterprise, ce zelim karkoli spremenit. Zal.

Vlady ::

Ok... prebral sem ene 4 strani teh postov, več se mi pa ne da. Torej, če je kje že to napisano, naj mi da en prosim link drugače pa je moj problem sledeči:
Povlečem dol tole tanovo "uradno" zadevo in jo lepo zapečem z nerotom na cd. Vse lepo in prav. Ponovno zaženem računalnik, v BIOS-u naštimam first boot device = cdrom. Dela ok.
Zažene mi s cd-ja, kot vse linux distribucije. Ker imam 1GB Ram-a, napišem na začetku pod boot: knoppix mem=1020M Zadeva zlaufa in se mi prvič zažene lepo. Nakar mi naenkrat zamrzne kompjuter. Resetiram. In zadeva se ne zalaufa več. Iz cd-ja se boot-a normalno, ko pa mi hoče naložiti jedro dobim ven tole:
xmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k binfmt-0000 errno = 5
kernel panic: no init found. Try passing init = option to kernel

Ok... zdej pa še kritike: >:D
1. Pogrešam podporo boljšim zvočnim karticam. Torej Sound Blaster Audigy Platinum, AC'97... Zvok sicer dela, vendar se vmes pojavlajo poki in šumi. SB Platinum podpira SNR 100dB kar se mi zdi, da v tej verziji linux-a ne deluje... :( :'( Ko poslušam mp3-je, se mi zdi, kot da poslušam stare LP-jke ko skoz neki poka.
2. Podpora za strojno pospeševanje grafičnih kartic. Quake 3 mi nekako šteka v Linux-u... V winsih mi dela prehitro.
3. Podpora za Fat32 in NTSF particije... Vem da je to še v razvojnem stanju ampak pač potrebujemo dostop do drugih delov diska. Z mount-anjem particije, kjer imam inštaliran Linux RH8 nisem imel veliko problemov. Pa še nastavitve bi si bilo dobro sharniti na disk!!!
Pa še pohvale:
1. Lep desktop - ikone in ostalo kar se vidi gor...
2. pametno "start" meni.

A brez mem parametra ne deluje v redu?
In -- zakaj 1020M? Ali ni 1024M

1. To se je tudi meni dogajalo, ker sem imel geniusovo zvočno kartico. Ko pa sem prestopil nazaj na onboard AC'97, mi je lepo delalo. Imaš morda kako novejšo matično ploščo?

2. Strojno pospeševanje je na to-do seznamu.:)

3. FAT32 je podprt RW, da lahko tudi pišeš, klikni z desno na ikonico diska in izberi "change readwrite mode", oz. nekaj podobnega.
NTFS NI podprt za pisanje, branje pa poteka v redu.
««
6 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
352037 (1527) cbelica
»

moje potovanje v linux

131856 (1624) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533756 (3137) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795752 (4978) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1396056 (4651) TICKO

Več podobnih tem