Forum » Operacijski sistemi » Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Sahel ::
Gandalfar: ne pozabi name... bluefish :) obvezno... ja no... kaj čem rečt S-T linux rulez...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sahel ()
Gandalfar ::
Sahel: bluefish je ze notri ... ostale stvari sem pa tagal .. mogoce bo danes ali pa jutri spet nova verzija.. :)
Jeebs ::
Tero: irc klient je notri, samo ni isti kot v prvi verziji. Mal pobrskaj.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Sahel ::
Aja Gandalfar... a se da poštelat podporo za modeme varianta Motorola 56k... ki gonilniki so ful dori samo meni so delali samo do jedra tam nekje... 2.4.10... pol naprej nikakor da sm to usposobu... .rpm z driverji dobiš tukaj. poglej če se lahko kaj poštela daj PLIIIZ
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas
BaRtMaN ::
Grrr... nikakor ne morem pripraviti K3B-a k delovanju! Zaženem setup zanj, je vse kul, dokler pri nastavljanju nastavitev na koncu ne reporta napake, da ni mogel mountat cdrom1, tako da program sploh ne vidi nobenega optičnega pogona! Če zaženem setup iz K3B-a samega, mi pa zateži za root password.
Nujno rabim to usopobiti, ker le preko linuxa lahko rešim moje dokumente iz zaklenjene mape (za XPje je zaklenjena).
EDIT: K3B je program za peko, če ne veste.
Nujno rabim to usopobiti, ker le preko linuxa lahko rešim moje dokumente iz zaklenjene mape (za XPje je zaklenjena).
EDIT: K3B je program za peko, če ne veste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
BaRtMaN ::
Ne deluje ta način. Konzola mi izbljuva tele podatke, 2 prompta in KDE crash log:
warning: (dcopserver) already running
kdeinit: communication error with launcjer
error: error 3: couldn't create slave; unknown protocol 'file'
warning: (dcopserver) already running
kdeinit: communication error with launcjer
error: error 3: couldn't create slave; unknown protocol 'file'
Vredu.. sem zrihtal stvari od Simsa in bom verjetno jutri uploadal novo razlicico..
driverji pa tudi pocasi pridejo. Se zmeraj iscem nekoga, ki bi prevedel installer (installer in cfdisk) in napisal lep tutorial zanj.
driverji pa tudi pocasi pridejo. Se zmeraj iscem nekoga, ki bi prevedel installer (installer in cfdisk) in napisal lep tutorial zanj.
Sims ::
Zdravo,
Pozabil sem omenit, na namizju nisem zasledil bližnjice do "raziskovalca" oziroma, za brskanje po disku.
Trash, CD-rom,Flopy disk, Knoppix, Selflinux - to so bližnjice ki so bile po defaultu noter.
LP,
Sims
Pozabil sem omenit, na namizju nisem zasledil bližnjice do "raziskovalca" oziroma, za brskanje po disku.
Trash, CD-rom,Flopy disk, Knoppix, Selflinux - to so bližnjice ki so bile po defaultu noter.
LP,
Sims
Ja, sem mislil da bi bilo po default-u na namizju bljižnica do Home ...
Če hočem spremenit Datum, oziroma čas, mi reče, da naj vpišem password za root. Kakšen je password?
LP,
Sims
Če hočem spremenit Datum, oziroma čas, mi reče, da naj vpišem password za root. Kakšen je password?
LP,
Sims
Sims: ni root gesla. V KNOPPIX/Security-FAQ.txt ali nekaj taksnega imas vse obrazlozeno. Prav tako je to v FAQ razlozeno.
Zdravo,
sem prebral tiso. O.K. Samo kako naj sedaj nastavim uro? Ko tole pišem, mi kaže ura 10:17, datum kaže vredu ...
Sicer do nastavitev za uro pridem takoj, lep grafični vmesnik, venar ure ne morem spremenit, ker reče naj stisnem na gumb "Administratorski način", ta pa seveda zahteva password ...
LP,
Sims
sem prebral tiso. O.K. Samo kako naj sedaj nastavim uro? Ko tole pišem, mi kaže ura 10:17, datum kaže vredu ...
Sicer do nastavitev za uro pridem takoj, lep grafični vmesnik, venar ure ne morem spremenit, ker reče naj stisnem na gumb "Administratorski način", ta pa seveda zahteva password ...
LP,
Sims
Zdravo,
Hm ... besedo "sudo" sem zalsedil v onem FAQ. Samo sem jo vpisal v okno za password
Bo treba še kaka navodila prebrat ...
P.S.
Kot (bivši)user winsov, bi pričakoval enostaven načn spremembe časa. Beseda "sudo" mi nič ne pove ...
LP,
Sims
Hm ... besedo "sudo" sem zalsedil v onem FAQ. Samo sem jo vpisal v okno za password
Bo treba še kaka navodila prebrat ...
P.S.
Kot (bivši)user winsov, bi pričakoval enostaven načn spremembe časa. Beseda "sudo" mi nič ne pove ...
LP,
Sims
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
?e bo ?e komu pomagalo. Jst sm parkrat spra?eval kje usposobit zvok v S-T Linuxu. Dons sm ugotovil, da je bil problem v bistvu v BIOS-u. Po izklopu ''Legacy Audio'' (upam, da sm si prov zapomnil) v BIOS-u mi sedaj zvok v S-T Linuxu dela. Mam pa PIII 450Mhz na Intel 440DX-2 mamaplatki. Hehe, al je BX2, sej se ne spomnim. Drga? pa morm pohvalit celotno stvar!
P.S.: Se da kako naredit Linux boot disketo? Sm gledal tisto stvar za formatirat diskete, samo notr ni opcije za naredit boot disketo.
P.S.: Se da kako naredit Linux boot disketo? Sm gledal tisto stvar za formatirat diskete, samo notr ni opcije za naredit boot disketo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jeebs ()
P.P.S.: Se mi samo zdi, ali v zadnji verziji S-T Linux manjka klient za IRC-a?
kopete 0.7 se ni v testing .. niti v unstable se ni. Bo treba se malo pocakat. Zaenkrat ni take krize s prostorm, da bi se sekiral zaradi 500kb :)
Zdravo, spet jaz.
Sem uporabil GAIM za irc. Pvezalo se je, lepo pridem na kanal, se menim, nato kliknem en lep nick za privat in mi "frizne" VSE. Ponovim postopek, nakar klikne nekdo mene, in spet zašteka VSE.
Torej, na kanalu vse dela in se lahko menim, ko pa se odpre okno za privat, pa vse zašteka.
Je to smao pri meni?
LP,
Sims
Sem uporabil GAIM za irc. Pvezalo se je, lepo pridem na kanal, se menim, nato kliknem en lep nick za privat in mi "frizne" VSE. Ponovim postopek, nakar klikne nekdo mene, in spet zašteka VSE.
Torej, na kanalu vse dela in se lahko menim, ko pa se odpre okno za privat, pa vse zašteka.
Je to smao pri meni?
LP,
Sims
mathjazz ::
Helou!
Se da dobit skrinsot default namizja z odprtim menijem? In kako kaj napreduje spletna stran?
Se da dobit skrinsot default namizja z odprtim menijem? In kako kaj napreduje spletna stran?
www.getfirefox.com
Slo-Tech GNU/Linux Drgač pa je to tretja izdaja, če se ne motim. Če boš slučajno hotel še prejšnji dve (ne vem, če sta še na voljo), najdeš vse linke znotraj te debate. Drgač je pa to zaenkrat še CD izdaja, če pa sm prov razumel bo počasi narejen tud installer za na disk...
hruske ::
Gaim je za irc totalno lame. Sicer je program sposoben veliko stvari, ampak je uporabniku do skrajnosti neprijazen.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Zahvaljujem se vsem za predloge in testiranje. V sredo zvecer bo release nove verzije potem bomo pa zaceli naprej z bolj drznim razvojem (3d pospesevanje, slovenski installer, ..)
Men osebno je bil nekako najbolj všeč IRC klient še iz prve verzije S-T Linuxa, čeprav tud ta v drugi je bil dobr, ampak vsaj pr default nastavitvah je zgledal mal čudno. Majhne črke...
lukaz ::
sicer nevem kako je s tem v tej distribuciji ampak lepo bi blo da bi bil gor tut bitchx pa irssi.
kerga od tega dvojga? Dveh console irc clientov ne rabmo.. nasploh mislm, da ne rabmo console irc clientov..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
lukaz ::
sicer pravjo da je irssi najbolši console irc klient, ampak jst prisegam na bitchx. je uporabn ker delu v vse pogojih. kot si vidu se je en prtožu da mu ne dela un klient k je zdej ugrajen.....
CaqKa ::
jaz sem že od vsega začetka bil za bitchx ali pa epic/eD, ker preprosto programa ki bi bil kot mirc za linux ni... edin proggy ki mi je za linux ustrezal je bil potem bitchx
darkolord ::
moj_nick a ne bi drugim pustil da se s tem ukvarjajo
sej mas direkt link do isota na dovolj hitrem strezniku tko da ne vem zakaj bi sel na BT
sej mas direkt link do isota na dovolj hitrem strezniku tko da ne vem zakaj bi sel na BT
darkolord ::
jaz lahko tudi s serverjem seedam sam to je tko nesmiselno kukr da bi stvar downloadal prek eMule
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2016 (1506) | cbelica |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1830 (1598) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3616 (2997) | TICKO |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5659 (4885) | marsovec gugu |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5946 (4541) | TICKO |