Forum » Pomoč in nasveti » Preprečena sumljiva prijava Gmail
Preprečena sumljiva prijava Gmail
eric_cartman ::
Živjo!
Zanima me samo ali to glede teh informativnih sporočil v Gmailu kaj drži. Danes sem dobil mail, da se je nekdo poskušal prijavit na gmail račun s temi podatki:
Nedelja, 20. julij 2014 15:10:26 UTC
Naslov IP: 66.41.143.5 (c-66-41-143-5.hsd1.mn.comcast.net)
Kolko ta lokacija sploh drži? Danes je bila situacija sicer takšna, da sem bil doma prijavljen v mail, potem sem se pa prijavil še v službi, samo dvomim, da bi bila tukaj kakšna povezava. Zamenjal sem si geslo, zaradi preventive, ker mi ta mail služi predvsem v službene namene. Ne vem pa ali je treba takšne grožnje bolj resno jemat ali so velikokrat lažne?
Lp
Zanima me samo ali to glede teh informativnih sporočil v Gmailu kaj drži. Danes sem dobil mail, da se je nekdo poskušal prijavit na gmail račun s temi podatki:
Nedelja, 20. julij 2014 15:10:26 UTC
Naslov IP: 66.41.143.5 (c-66-41-143-5.hsd1.mn.comcast.net)
Kolko ta lokacija sploh drži? Danes je bila situacija sicer takšna, da sem bil doma prijavljen v mail, potem sem se pa prijavil še v službi, samo dvomim, da bi bila tukaj kakšna povezava. Zamenjal sem si geslo, zaradi preventive, ker mi ta mail služi predvsem v službene namene. Ne vem pa ali je treba takšne grožnje bolj resno jemat ali so velikokrat lažne?
Lp
...:TOMI:... ::
Jaz sem imel take težave zaradi nokie, vpisal sem podatke za push mail, pa mi nikoli ni delalo.
Tomi
Mavrik ::
Ja, Comcast je ameriški ponudnik interneta, tako da je dostop prišel z US oz. je imel nekdo VPN do tja.
The truth is rarely pure and never simple.
eric_cartman ::
A je potem možno pogledat s kakšnim geslom, se je probal prijavit v moj račun? Predvidevam, da je poskusil več kot trikrat, glede na to, da sem ta mail dobil...
Highlag ::
Mislim, da je sporočilo generirano takoj, ko se poizkušaš prijavit iz "ne znanih" lokacij.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Yahoo uvaja šifriranje e-pošte in ukinja geslaOddelek: Novice / Varnost | 10771 (8926) | Glugy |
» | Vdor v gmail (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21053 (19810) | Joze_K |
⊘ | Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25107 (20658) | Gandalfar |
» | Facebook - zlorabaOddelek: Informacijska varnost | 7553 (6352) | St235 |
» | Vdor v Gmail račun?Oddelek: Omrežja in internet | 5528 (3672) | hendriks |