» »

Katero kolo kupiti ??

Katero kolo kupiti ??

matichy ::

Kupujem novo kolo in sicer trenutno kolesarim večinoma po cesti mi je pa izredno všeč tudi kolesarjenje po makadamskem terenu. Zato bi želel kupiti kolo, ki je primeren večji del za cesto in tudi za makadam (kakšna Velika planina itd. ) . Velik sem okoli 178 cm budget imam pa omejen nekje max do 700€. Je to premalo oz kako ? Katero kolo mi priporočate?

Hvala lepa za pomoč

dolenc ::

Treking, pogojno gorc(če bi kdaj še kam drugam zavil), v najbližjo štacuno pa vprašaj kaj ti priporočajo. Nekih best-buy varjant pri beciklih ponavadi ni, pri večini proizvajalcev dobiš nekaj podobnega za izbran cenovni rang, za tak denar boš dobil že kar vredu kolo, sploh če še kak fejst popust ujameš. Recimo kej takega, še mal se poglihaš pa si na svojem budgetu.

mr1two ::

Hibrid med CX in Trekingom bi bil verjetno boljša izbira.

Vzmetene vile ne rabiš, trust me. Mogoče bi še ujel z velikostjo 53. Moji bicikli so 52, za višino 175cm.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

matichy ::

Lep pozdrav!
Danes sem šel malce po trgovinah in našel kolo Ghost SE 2970.
Kaj pravite na to kolo? HVALA

dolenc ::

Oprema je vredu(sploh če si ga znotraj svojega budgeta našel), geometrija je med bol podrtimi XCji, če bo večino časa na cesti, je kak drug bolj primeren, če se pa dobro na njemu počutiš pa go for it :)

b4d ::

Pazi, da v budget zajames tudi potrebno opremo (vsaj celado in rokavice).

Ce ti gre tale GHOST v ceno, pa je ok, oprema kul, okvir kul, prednja vilica kul, pa se remote lockout (pop lock) ima. Samo probaj najprej v trgovini ce ti je ok obcutek.
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

bobicek ::

Tudi sam iščem kolo, ki bi ga uporabljal na asfaltu in makadamskih cestah. A se ne morem odločiti ali treking kolo, ali gorsko. Zelo rad pa se vozim tudi v klance. Je pa tako, da zelo težko verjamem, da bi naredil več kot 2.000 km na sezono in ne verjamem, da rabim neko vrhunsko mašino.

Zaenkrat nagledano:
Leader Fox Factor(gorsko)
http://katalogi.ceneje.si/Katalog/3775/...

Centurion CR-4(treking), tega imajo za 300€ v Adrenalin bajku.

Centurion Backfire M2(gorsko)
http://www.ritosa.si/product_info.php?p...

Vsekakor bi rad ostal v tem cenovnem rangu, vzmetne vilice seveda niso pogoj, oz. se zavedam, da jih ne rabim. Najbolj pomembno je, da kolesa ne bi rabil vsak mesec vozit na popravilo. Takšno izkušnjo sem imel s X-factom(Hervis). Pred tem pa imel običajno Rogovo kolo, ki več let je delovalo brez problema. Kakorkoli, zanesljivost mi je na prvem mestu in iz tega vidika, mi deluje prvi Leader Fox najboljši.

sash69 ::

Tudi jaz iščem kolo, treking - recimo 80% asfalt, ostalo več/manj urejen makedam, predvsem pa tudi jaz obožujem vožnjo v klanec.

Gledam nekaj v rangu okoli 700€, zaenkrat so mi v oči padli 3je:

Merida CROSSWAY 500 - specifikacije

ali

Frera Crossroad ZERO - specifikacije

ali

Lombardo Matera 700 - specifikacije

Malo sem tudi v tem rangu tudi že gledal kaj rabljenega (bolha), vendar bo kaj takega za mojo višino najbrž malo težje dobiti (165cm).

Se da za ta denar dobiti kaj boljšega?
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

Killermode ::

Iz lastnih izkušenj vam povem, da se trenutno bolj splača kupit gorsko 29colsko kolo kot pa treking. Drugače pa v prvo štacuno se usedit na enga in druzga pa pelat mal.

matonson ::

Jaz bi vzel to kar ti je predlagal mr1two. Masa blizu specialki za manj kot 700€. Zadnji zobnik 11-34 tako, da bodo tudi več kot 20% klanci mala šala. Kaj češ boljšega?

Kar imam jaz izkušenj so diski na poceni kolesih katastrofalni. Primejo OK, ampak hitro pride do tega, da se rotor malo ukrivi in začnejo na enem mestu drgnit. Potem si pa kot božiček. Vilice so na makedamskih poteh tudi nepotrebne, saj mikro tresljajev ne ublažijo.

matonson ::

Pardon, vilice so potrebne:)), amortizerji pa ravno ne.

b4d ::

Potem pa ze nisi vozil konkretne vilice za XC :D

Pa za OP, poimenovanje je tako, vilica == prednji amortizer, amortizer == zadnji amortizer, ce bos kaj iskal kdaj po trgovinah.
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

Highlag ::

Za moj bicikel je pa prtljažnik obvezna oprema. Imajo gorska kolesa tudi nastavke za montažo prtljažnika, ker jih toliko reklamirate namesto treking biciklov?
Never trust a computer you can't throw out a window

mr1two ::

Nekatera ja, ampak za res dobra kolesa boš moral bolj pogledati. Ponavadi je lažje na kakšne železne okvirje pritrditi še kak prtljažnik, tako da poglej v tej smeri.
Ko dizajnirajo razne karbončkaste MTBje, redko razmišljajo, da bi jih kdo opremil s takšno dodatno opremo. So pač "racing machines". Precej podobno je tudi z aluminjastimi iz višjega cenovnega ranga.

Imaš pa precej izbire pri touring(ne treking) biciklih. Običajno so to kolesa, ki na prvi pogled spominjajo na cestne specialke, ampak ko malo bolje pogledaš, opaziš veliko razlik: imajo bolj sproščeno geometrijo(drža ni prisiljeno nizka in aero), izbira materiala je običajno železo(kar je super), imajo drop down krmila(podobno kot specialke, kar je veliko bolj od ravnega, ker imaš več različnih pozicij za držat krmilo = 3), namontirane imajo širše gume kot specialka(32 ali 36mm), z nekoliko več profila(da ni bojazni pred makadamom).


Je pa odvisno od tega, ali imaš prtljažnik gor samo zato, da greš popoldan po sixpack/kilo banan/pralni prašek in je vsega skupaj 3 km vožnje, ali pa misliš kolo uporabljat za večdnevne ture, kjer pada po 100km na dan. Če je to prvo valda vzameš najcenejšo varianto, ki je rabljen "MTB" bicikel, ki ima že v štartu vso navlako od dodatne opreme na sebi. Lahko je to tudi kar mestno kolo, ki ponavadi teče bolj hitro z manj napora. Po ravnem.:)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852723049 (1340) issak
»

A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Šport
696122705 (13873) issak
»

treking kolo nakup

Oddelek: Šport
2811171 (7124) waters
»

Scott, ghost, giant ali specialized

Oddelek: Na cesti
218725 (8146) onitam

Več podobnih tem