Forum » Izdelava spletišč » [HTML 5] + [CSS] inline-block in neželeni presledki
[HTML 5] + [CSS] inline-block in neželeni presledki
kornilov ::
Stran sem izdelal z HTML5 značkami. Vsem glavnim blokom
sem dodelil lastnost inline-block. Pojavil se je problem,
in sicer minimalni vertikalni razmak med glavnimi bloki.
Sem našel tudi zapis o tem na spletu:
Fighting the Space Between Inline Block Elements
Kako vi rešujete ta problem??
Po prebranem se mi zdi najbolje uporabiti za vsak blok posebej {margin-bottom: -2px;}
sem dodelil lastnost inline-block. Pojavil se je problem,
in sicer minimalni vertikalni razmak med glavnimi bloki.
Sem našel tudi zapis o tem na spletu:
Fighting the Space Between Inline Block Elements
Kako vi rešujete ta problem??
Po prebranem se mi zdi najbolje uporabiti za vsak blok posebej {margin-bottom: -2px;}
<header> ... </header> <nav> ... </nav> <section> ... </section> <section> ... </section>
Netrunner ::
če je eden pod drugim, potem display: block; ti bo rešil težavo ... inline-blok je če potrebuješ enga poleg drugega .. pa še to je bolje float uporabit da se znebiš razmaka
Mesar ::
http://jsfiddle.net/AJv3L/
To je to... druga stvar, ki te verjetno teži pa je to
http://www.w3.org/TR/CSS2/box.html
To je to... druga stvar, ki te verjetno teži pa je to
http://www.w3.org/TR/CSS2/box.html
Your turn to burn!
steev ::
Bloku, kjer imaš inline-block elemente, moraš nastaviti font-size in line-height na 0 pa se boš znebil razmikov, če se prav spomnim. Seveda moraš potem inline-block elementom nastaviti pisavo posebej. Samo raje upoštevaj replenishov predlog.
:|
illion ::
Drugace se velikokrat na zacetku cssja uporabi
da se povozi default cssje (tudi v tabelah, listah, default padding ki ga ima body/html itd..) in potem sam nastavljas kokr ti pase. Mogoce pomaga tud za te inline blocke.
* { padding: 0; margin: 0; }
da se povozi default cssje (tudi v tabelah, listah, default padding ki ga ima body/html itd..) in potem sam nastavljas kokr ti pase. Mogoce pomaga tud za te inline blocke.
Netrunner ::
kornilov ::
Hvala vsem posameznikom za odgovore. Sedaj za glavne bloke, ki so čez celo širino, uporabljam display:block + float, za manjše bloke znotraj teh pa tudi display:inline-block. Med glavnimi bloki ni nepotrebnih vertikalnih razmakov. Niti ni potrebno nastavljati font-size: 0px;
alexa-lol ::
Hvala vsem posameznikom za odgovore. Sedaj za glavne bloke, ki so čez celo širino, uporabljam display:block + float, za manjše bloke znotraj teh pa tudi display:inline-block. Med glavnimi bloki ni nepotrebnih vertikalnih razmakov. Niti ni potrebno nastavljati font-size: 0px;
To ni smiselno ker itak je čez celo širino in je vseeno kam ga floataš. Znotraj pa uporabiš samo float.
technolog ::
Ker je inline-block še vedno inline element, se teksta med bloki lahko znebiš samo na dva načina:
a) v HTML kodi se morata taga dotikat, vmes ne sme bit presledkov ali novih vrst
b) če nimaš nadzora nad tem, potem pa uporabiš CSS3 lastnost: white-space
Alternativa je floating, ki je podobna, razen tega, da je treba dodatno poskrbet, da starš zaobjame vse otroke. To se ponavadi naredi s CSS2 clear lastnostjo.
a) v HTML kodi se morata taga dotikat, vmes ne sme bit presledkov ali novih vrst
b) če nimaš nadzora nad tem, potem pa uporabiš CSS3 lastnost: white-space
Alternativa je floating, ki je podobna, razen tega, da je treba dodatno poskrbet, da starš zaobjame vse otroke. To se ponavadi naredi s CSS2 clear lastnostjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344375 (3512) | sunniegoldie |
» | css bootstrap tezava (align content center)Oddelek: Programiranje | 1248 (1154) | zbrisan |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1926 (1654) | kr?en |
» | HTML link to propertiesOddelek: Izdelava spletišč | 697 (567) | Matek |
» | CSS - DIV - Brez TabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1582 (1285) | jernejp |