Mashable - Microsoftova storitev za hrambo podatkov v oblaku OneDrive je dobila precejšnji dodatek prostora. Medtem ko je bilo doslej brezplačnih 7 GB prostora, ga je odslej zastonj kar 15 GB. Opazne so tudi pocenitve plačljivih paketov. Najšibkejši paket s 100 GB, ki je predhodno stal 7,5 dolarja mesečno, se je pocenil na vsega dva dolarja. Dvakrat večji paket je dvakrat dražji.
Spletna pisarna Office 365 Home za 10 dolarjev mesečno, Office 365 Personal za sedem dolarjev mesečno in Office 365 University za 80 dolarjev za štiri leta vsi prinašajo kar 1 TB prostora v oblaku. Podobno bodo terabajt dobili tudi poslovni uporabniki, ki imajo naročen Office 365 z OneDrive for Business. Doslej je Office 365 vključeval le 20 GB prostora. Nove cene veljajo od 1. julija.
S tem je Microsoft napovedal resno konkurenco Googlu, ki v Google Drivu nudi 15 GB prostora brezplačno in 100 GB za dva dolarja mesečno ter 1 TB za deset dolarjev mesečno. V tekmo pa se bo jeseni vmešal tudi Apple, ki bo dodelal iCloud tako, da bo na voljo za hranjenje vsakovrstnih datotek. Tam bo 5 GB zastonj, 20 GB za dolar in 200 GB za štiri dolarje mesečno. Dropbox prinaša brezplačna 2 GB prostora in 100 GB za 10 dolarjev mesečno, kar je povsem nekonkurenčno.
dober primer kako bodo veliki pogoltnili Dropbox, ki mu še nekako uspeva zaradi priljubljenosti v smislu "prvega ne pozabiš nikoli", vendar konkurenca naredi svoje
Lastniki plačanih licenc Win8 in WP8 bi lahko dobili kakšen cukerček več. Počasi bodo zgleda vse izenačili, ker lastniki 25GB predala ne dobimo priboljška.
Arctander, zagotovo 50% vsega kar NSA ve o tebi, daš ti prostovolno preko posalnih mailov, preko iskalnikov, preko socialnih omrežij, ostalo razliko dajo pa tvoji kolegi "iz socialnega kroga".
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Jaz uporabljam Carbonite.com za službeni laptop. Naslednji mesec mi poteče enoletni plan in bom moral preštudirati različne servise, da najdem, če mi ustreza kakšen drug. Pri Carbonite mi je kul, ker ti po pošti pošljejo tvoj backup (disk), če hočeš (plačaš). Sicer imam tudi lokalni backup, ampak še uporaba online backup servisa ti da dodaten peace of mind.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
In potem med njimi menjujes ali kaj? 1TB pri Googlu je 99$/leto, verjetno dovolj poceni da se ljudem ne splaca zafrkavati z vecimi racuni in iskanju razlicnih datotek med temi racuni.
Kak pa ti oblaki sploh delujejo? Upam, da ne tako kot moji stari diski ali cd/dvdji v omari. Vsake toliko časa se pojavi kaj neberljivega.
Ali pa recimo pri Dropboxu imam narejeno sinhronzacijo. Pojavi se napaka na domačem disku in evo ta napaka se sinhronizira še na njihov disk. In v čem je pol poanta tega oz. se da kako preprečiti?
sj imaš še lokaln backup, verjetno se ne boš zanašal izkjučno na cloud za pomembn stuff :)
Se pravi imam lahko 3 različne verzije neke zadeve, če in ko se poškodba v zapisu pojavi na vsaj dveh backupih. Kako potem to mergati oz. katero od teh treh verzij uporabiti?
Take probleme resujejo datotecni sistemi kot je zfs. Vsak file ima se svoj checksum in potem redno lavfas scrubing, ki preveri ce so vsi fajli se v redu. Ce niso, jih obnovi iz drugih kopij(raid1,5,6,..).
Vendar se ZFS naceloma uporablja samo na NASih, kjer ti prav nic ne pomaga, ce se datoteka poskoduje pri tebi. Poskodovana datoteka bo prej ali slej sinhronizirana na oblak ter backupirana na lokalnem NASu.
Potem je pa vse odvisno od tega kako dolgo cloud ponudnik/NAS hrani stare verzije posameznih datotek ter ce ti to pravocasno opazis.
sam imam tudi pomembne stvari v oblaku (pomembne zame, ne za NSA) istočasno pa še na SSDju ter na dveh HDDjih ki sta fizično ločena na dveh raličnih lokacijah (primer požara,poplave ipd...)
Hipotetično, ali EMP pulz (kot je pri eksploziji atomske) uniči podatke na takih diskih, ki niso nikamor priključeni (samo firbec me matra?)
Jah, pri meni je tako, da.je vse sinhronizirano na nas, tako da je tam datoteka pokvarjena samo v primeru, da se pokvarjena ze shrani. Ce se pa le-ta pokvari ze na mojem pcju, pa ni pomoci. Ampak tega naceloma ne resi nobena resitev, ker pc tako ali tako ne ve, ali je datoteka ok ali ne. Edina opcija so backupi, ki jih hranis za x casa nazaj. Al lokalno ali pa v cloudu.
Kolikor vem, EMP unici vse naprave, tudi tiste, ki so izklopljene.
EMP bo skuril elektorniko, praviloma pa ne bo pobrisal podatkov na disku, razen če je generirana tako močna indukcijska zanka, da bi razmagnetila plošče.... Pri tako močnem EMP-jum, bi bilo vprašanje efekta na telo, ker se ta indukcija generira tudi med celičnimi membranami v telesu....
Živjo, ali kdo ve kako na Onedrive spraviti datoteke večje od 2GB? Vem da je varjanta po kosih zararat datoteko, ampak ker se gre za avtomatičen backup .pst fajla, nevem kako v cobianu naštimat, da bi preden bi backupal še avtomatsko zararal po kosih.. Ne bi pa rad zamenjal oblak, ker sem si ravno vse naštimal.
Sicer uporabljam desktop aplikacijo, ampak mi je vseeno javljalo da ne gre čez 2GB velike fajle. Imam pa plačano različico (100GB). Sem pa meddrugim nastavil v Cobianu, da zazipa po kosih, preden backupa te tavelike datoteke. Tako da zaenkrat sem rešil. Hvala.
Machete, Potem si pa pošto usmeri gor, oziroma da je Outllok.com/O365.com okolje ki sprejema in pošilja maile. Potem si naredi pravilo, ki vsa sporočila kopira v lokalni PST arhiv... Potem ne potrebuješ delati backupa v OneDrive...
Hm po pravici nevem kaj točno želiš povedati. Gre za 5 PCjev oziroma 5 Email accountov. Nekateri imajo še outlook 2010 nekateri 2013. Mail gostitelj je zunanja firma. pstji se shranjujejo lokalno na vsakem PCju, backup teh pa na 2 'master' pcja in sedaj še v OneD oblak.