»

Microsoftov Office na voljo v Mac App Storu

vir: Wikipedia
The Verge - Čeprav so to obljubljali že do konca lanskega leta, se je z manjšo zamudo v Applovi tržnici aplikacij za macOS pojavila tudi Microsoftova Pisarna. V programskem paketu se nahajajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote in OneDrive, torej aplikacije, ki si jih je bilo že doslej moč posamič naložiti z Microsoftove spletne strani, a bo poslej precej olajšano njihovo nameščanje, predvsem pa nadgrajevanje, saj bo to postalo samodejno.

Prvi, torej preizkusni mesec, bo za uporabnike brezplačen, nato pa se lahko odločajo med Office 365 Personal za 70 USD ali pa Office Home za 100 USD na leto. Slednji omogoča uporabo paketa za šest uporabnikov, obe naročnini pa prineseta še terabajt prostora na OneDrive in 60 minut brezplačnih klicev mesečno prek Skypa.
Kakšen natanko je finančni dogovor med obema družbama, torej ali Microsoft tako kot običajni smrtniki plačuje 30 odstotkov od prodanih...

0 komentarjev

Office 2019 je tu

Slo-Tech - Microsoft se sicer trudi čim več, vsaj poslovnih, uporabnikov spraviti na naročniški paket Office 365, a nekaj še vedno vztraja na klasičnih verzijah. To so tako imenovane večne licence za programsko opremo, ki teče lokalno in nikoli ne poteče. Za te uporabnike je danes izšla nova verzija Office 2019, ki nadgrajuje Office 2016 in prinaša funkcionalnosti, ki so v Office 365 prišle že pred časom. Hkrati je s tem Office 2019 funkcionalno zakoličen, saj bo dobival le varnostne posodobitve in popravke. Kdor želi nove funkcije, bo moral počakati na novo verzijo ali - to bi imeli v Redmondu še raje - naročiti Office 365. Tudi zato je Office 2019 za poslovne uporabnike dražji za 10 odstotkov. So pa potrdili, da nova klasična...

44 komentarjev

Google One začel svojo pot v ZDA

TechCrunch - Pred časom je Google naznanil Google One, naročniško storitev na hrambni prostor v oblaku za običajne potrošnike, ki bo nadomestila Google Drive. Včeraj so na novost začeli preseljevati ameriške uporabnike Google Driva, ponudba pa naj bi kmalu dosegla tudi druge države.

Verjetno najbolj pomembno je, da je splovitev nove storitve znova znižala cene prostora v oblaku. Google je ceno svojega terabajta praktično prepolovil - dva TB vas bo po novem mesečno stalo 9,9 dolarja, za kar smo na Google Drivu še donedavna dobili samo terabajt. Za tiste z manjšimi ambicijami, pa se cenik začne pri...

10 komentarjev

Microsoft ne bo več ponujal neomejenega oblačnega prostora naročnikom na Office 365

Slo-Tech - Iz Microsofta so sinoči sporočili, da začenši z januarjem prihodnje leto plačljivim uporabnikom Pisarne 365 več ne bodo mogli omogočati brezplačne neomejene hrambe datotek na oblačnem skladišču OneDrive. K temu naj bi jih primoralo manjše število zelo sebičnih uporabnikov, ki so to ponudbo močno zlorabljali - tako, da so tja naložili tudi za 75 terabajtov datotek, ali 14.000x toliko, kot se je pričakovalo od povprečnega uporabnika plačljive različice. To jih namreč preveč stane.

Nove omejitve bodo 5GB za zastonjsko različico (dosedaj 15GB), 50GB za 1,99 dolarja na mesec, oz. neomejena hramba, ki v duhu slovenskih mobilnih operaterjev sedaj pomeni 1 TB, za 9,99 dolarjev na mesec oz. 99 dolarjev na leto. Ukinjajo tudi plačljivi opciji za 100 oz. 200GB, čeprav jih...

83 komentarjev

Microsoft pokazal Office 2016

Microsoft - Office 2016, ki je bil marca v predogledni verziji na voljo le razvijalcem, je sedaj dostopen vsem. Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella je na konferenci Ignite v Chicagu napovedal, kaj novega lahko pričakujemo jeseni letos, ko izide končna verzija. Sedanji predogled lahko preizkusi vsakdo, tudi brez naročnine na Office 365 oziroma nameščene prejšnje verzije Office.

Glavni poudarek bo na večji integraciji s storitvami v oblaki ter podpori za OneDrive, dobrodošla novost pa so tudi Smart Applications. Recimo, Outlook bo imel poln dostop do OneDrive, tako da bo mogoče večje priponke pošiljati neposredno iz OneDrive, na da bi jih posebej vlekli na disk in zatem še enkrat pošiljali. Če tudi prejemnik uporablja Office 2016, bodo...

50 komentarjev

Amazon zelo pocenil shrambo v oblaku

Amazon - Konkurenca na področju shranjevanja podatkov v oblaku je huda in temu primerne so tudi ugodne cene za potrošnike. Amazon je ta teden vrgel rokavico konkurenci in predstavil dva prenovljena paketa, ki prinašata bistveno znižane cene.

Unlimited Photos Plan je namenjen v glavnem shranjevanju fotografij, ki jih lahko v njihovem oblaku shranimo neomejeno. Dobrodošla prednost je podpora formatu RAW, v katerem fotografije shranjujejo poklicni fotografi pred nadaljnjo obdelavo, saj v tej obliki slike običajno zasedejo precej več prostora kot v JPG. Naročniki Prime ter lastniki naprav Amazon Fire imajo neomejeno možnost shranjevanja slik že sedaj (in tako bo brez dodatnih stroškov tudi ostalo), preostali pa jo bodo lahko naročili za 12 dolarjev letno. Poleg tega v kompletu dobijo še 5 GB...

46 komentarjev

Dropbox in Microsoft bosta sodelovala

Med viri datotek bo mogoče nastaviti Dropbox

vir: The Verge
The Verge - Le nekaj dni po najavi, da bo Microsoft svojim uporabnikom oblačne različice Office 365 ponujal neomejeno količino prostora v oblaku, prihaja novica, da bodo sodelovali še z Dropboxom. Na Dropbox, ki je kot smo omenjali nekako v najslabšem položaju izmed treh velikih, bo mogoče v kratkem nalagati datoteke iz okolja Office, kjer je bilo do sedaj uradno to mogoče početi le na Microsoftov oblak OneDrive. Poleg shranjevanja v OneDrive in lokalno na napravo se bo v vmesniku za shranjevanje in odpiranje datotek tako po novem pojavil še Dropbox, vsaj na mobilnih napravah in v spletni verziji Office Online.

Vodja razvijalcev izdelkov Office pri Microsoftu, Kirk Koenigsbauer, je povedal, da je bila...

11 komentarjev

Microsoft na One Drive ponuja neomejeno hrambo

OneDrive je, morda nekoliko nepričakovano, res dodobra razširjen čez vse platforme

vir: The Verge
The Verge - Vojna med ponudniki oblačnih storitev se je razplamtela. Še pol leta nazaj so vsi trije veliki, Dropbox, Google s svojim Drive in Microsoft z OneDrive, v glavnem ponujali 100 GB prostora, če so namesto brezplačne (manjše) količine uporabniki plačali nekaj dolarjev mesečno za več prostora (Google je že prej za 50 dolarjev mesečno ponujal še 1 TB prostora). Bitko je marca začel Google, ko so poleg brezplačnih 15 gigabajtov na vsega 2 dolarja mesečno znižali ceno 100 GB paketa, 1 TB paket pa od takrat namesto 50 stane le še 10 dolarjev mesečno. Junija je Microsoft podvojil količino brezplačnega prostora na OneDrive, s 7 GB so brezplačni paket razširili na Googlu enakih 15 GB, prav tako so izenačili ponudbo za 100 GB paket ter zraven ponudili še 200 GB paket za 4 dolarje mesečno.

...

52 komentarjev

Google Apps za šole z neomejeno kapaciteto

Google - Google je napovedal, da bodo uporabniki paketa Google Apps v šolstvu in izobraževanju dobili neomejeno količino prostora povsem brezplačno. Google Apps for Education bo deloval zelo podobno kot Google Drive for Work, le da bo popolnoma zastonj.

Podjetja niso neumna in so si že zdavnaj izračunala, da je najboljša investicija ponujati svoja orodja študentom (in profesorjem) brezplačno ali po zelo znižani ceni, saj se tako ljudje navadijo nanje in jih potem pričakujejo tudi kasneje, ko so zaposleni. Podobno miselnost goji tudi Google.

Šole in univerze, ki uporabljajo Google Apps for Education, bodo torej deležne neomejene velikosti predala za datoteke. Bo pa velikost posamezne datoteke omejena na 5 TB, kar ne bi smelo povzročati večjih težav. Doslej je bilo brezplačnih 30 GB na uporabnika, dokupiti pa je bilo mogoče dodatnih 70 GB za pet...

18 komentarjev

Microsoftov oblak OneDrive prinaša več prostora

Mashable - Microsoftova storitev za hrambo podatkov v oblaku OneDrive je dobila precejšnji dodatek prostora. Medtem ko je bilo doslej brezplačnih 7 GB prostora, ga je odslej zastonj kar 15 GB. Opazne so tudi pocenitve plačljivih paketov. Najšibkejši paket s 100 GB, ki je predhodno stal 7,5 dolarja mesečno, se je pocenil na vsega dva dolarja. Dvakrat večji paket je dvakrat dražji.

Spletna pisarna Office 365 Home za 10 dolarjev mesečno, Office 365 Personal za sedem dolarjev mesečno in Office 365 University za 80 dolarjev za štiri leta vsi prinašajo kar 1 TB prostora v oblaku. Podobno bodo terabajt dobili tudi poslovni uporabniki, ki imajo naročen Office 365 z OneDrive for Business. Doslej je Office 365 vključeval le 20 GB prostora. Nove cene veljajo od 1. julija.

S tem je...

49 komentarjev

Office za iOS je tu

Ars Technica - Po napovedih je Microsoft izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena Aplovim iPadom. S tem je Office na voljo za vse naprave na iOS, saj je na iPhonu že nekaj časa dosegljiv. Hkrati so izdali tudi posodobitve verzij za iPhone in Android.

Paket, ki vključuje Word, Excel in PowerPoint za iPad, je brezplačen in ga je mogoče namestiti iz spletne trgovine iTunes App Store. Toda brezplačna verzija bo omogočala le ogledovanje dokumentov, medtem ko bo za ustvarjanje novih in urejanje obstoječih treba imeti naročnino na Office 365 ali Office 365 Home Edition, ki staneta deset oziroma sedem dolarjev mesečno (ali desetkrat toliko za celo leto).

Mobilni Office je povezan z...

20 komentarjev

Google bistveno pocenil svoj Drive

Google - Google se je resno podal v cenovno vojno na področju oblačnih storitev za shranjevanje podatkov, saj so včeraj najavili korenito znižanje cen svojega Google Drivea. Kapaciteta v brezplačni inačici ostaja 15 GB, medtem ko so plačljive verzije cenejše do 80 odstotkov.

Nakup 100 GB dodatnega prostora stane dva dolarja mesečno, 1 TB pa dobimo že za 10 dolarjev na mesec. Doslej je 100 GB stalo pet dolarjev, terabajt pa 50 dolarjev. Kdor potrebuje največ prostora, lahko poseže po 10 TB, ki bodo stali od 100 dolarjev mesečno naprej. Zakupljen prostor lahko uporabljajo v storitvah Google Drive, Gmail in Google Photos+.

Kaj pa konkurenca? Glavni igralci na tem področju so še Dropbox, Mega in Mirosoftov OneDrive. Dropbox nudi brezplačno 2 GB prostora, ki ga lahko razširimo z novačenjem prijateljev, OneDrive 7 GB, Mega pa kar 50 GB. So pa vsi dražji pri dodatnem prostoru, saj...

49 komentarjev

Bo Windows 8.1 zastonj?

ZDNet - V začetku tedna smo pisali, da bo Microsoft svoj Windows 8.1 na poceni računalnikih, ki stanejo manj kot 250 dolarjev, pocenil za 70 odstotkov (na 15 dolarjev), da bi si pridobil čim večji tržni delež. Kaj pa če niti to ne bo dovolj? Zaslužiti se da tudi z drugimi storitvami, zato se sedaj poigravajo z idejo, ki se je še do nedavnega zdela bogokleta - Windows 8.1 bo mogoče v prihodnosti kar zastonj.

Seveda ne kar vsaka verzija in za vsakogar, ampak bi lahko bila brezplačna verzija z vgrajeno Microsoftovo dodatno programsko opremo oziroma tako imenovani Windows 8.1 with Bing. Zastonj (ali pa vsaj zelo zelo poceni) bo kot nadgradnja za uporabnike Windows 7. Kakorkoli že,...

216 komentarjev

Microsoft preobrazil SkyDrive v OneDrive

CNet - Microsoft je danes uradno zagnal storitev OneDrive, v katero se je preimenoval SkyDrive. Oblačna shramba podatkov se je morala preimenovati, ker je Microsoft izgubil tožbo proti britanskemu televizijskemu velikanu British Sky Broadcasting. Hkrati z zagonom na novo poimenovane storitve je Microsoft pripravil še nekaj bonbončkov za najzgodnejše uporabnike.

OneDrive je neposreden napad na Dropbox in Googlov Drive; v resnici so te tri storitve edini resni konkurentje na tem področju, ostali so bolj nišni produkti. Osnovni OneDrive prinaša 7 GB brezplačnega prostora, ki ga lahko razširimo za 5 GB z novačenjem novih uporabnikov (500 MB za vsakega), še dodatne 3 GB pa prinese uporaba možnosti hranjenja posnetkov s fotoaparatov na OneDrivu. Kdor bo...

53 komentarjev

Gmail, Google Drive, Google+ skupno s 15 GB prostora

Google - Google je napovedal spremembo politike dodeljevanja prostora uporabnikom, ki so morali doslej žonglirati med prostorom na Gmailu, Googlu Drive in slikami na Googlu+. Če so že združili osebne podatke v vseh storitvah, zakaj ne bi imeli še skupnega prostora za shranjevanje? Točno to se bo zgodilo. Odslej naprej bo imel vsak uporabnik na voljo 15 GB prostora, ki se bo delil med vse tri omenjene storitve. To bo zastonj, mogoče pa bo dobiti 100 GB prostora za pet dolarjev mesečno ali 200 GB prostora za deset dolarjev mesečno.

S tem se je Google povzpel na prvo mesto med ponudniki prostora za spletno shranjevanje podatkov (če predpostavimo, da pridno brišemo veliko pošto iz Gmaila, imamo za podatke in slike kar 15 GB prostora). Dropox v osnovni različici ponuja 2 GB...

20 komentarjev