» »

cene na nepremicnine.net

cene na nepremicnine.net

«
1
2

kuglvinkl ::

Well, govori se, da so cene prenapihnjene tudi do 30% in pri teh (oglaševanih) cenah je to zelo zelo veliko. Seveda gre za neko pavšalno oceno, pa vendar, že 15% je veliko...

Tudi filter na ceno se potem lahko drugače postavi...

Ima kdo izkušnje s tem zadnje čase?

thnx
Your focus determines your reallity

omnimint ::

To je jasno. Vsak napihne ceno, da potipa teren, vedno je čas za nižanje. Končna cena je vedno stvar pogajanj.

kuglvinkl ::

Ja, to vem :). Za Severno afriko se ve, da so cene obupno prenapihnjene in to upoštevaš pri svojem izhodiščiu. Ne morem pa zdej pridet na ogled in rečt, yo, ene 50 ceglov dam, kar je več, je čista žalitev ;).

Zanima me torej izhodišče...
Your focus determines your reallity

sandmat ::

Zadnjih par mesecev dnevno spremljam. Cene dejansko padajo, razni hlevi se pač ne prodajajo tako visoko, kot so se včasih. Cene pa vsaj na netu ostajajo visoke (čez 2k/m^2 za luknje iz 50ih in 60ih, z neobnovljeno streho, fasado, kopalnico po modelnem letu 1963 in podobno). Tisti, ki niso pripravljeni spustit cene za 20% glede na moja opažanja že mesece prodajajo stanovanje, s tem, da ceno spuščajo po 500-1000€, a ne prodajo.

Problem je v tem, da se prodajajo Jazbinškova stanovanja, ki jih ljudje cenijo na nivoju novih blokov. Tisti, ki želijo prodati, se problema zavedajo in ceno temu primerno spustijo vsaj 10-15% pri pogajanjih.

kixs ::

V koncni fazi je vse odvisno od prodajalca, kako se mu mudi s prodajo in od kupca, kako si tocno doloceno stanovanje zeli. Za sebe lahko recem, da nismo uspeli znizati cene niti za evro. Glede na bliznjo okolico je bila cena za cca 30% visja.

lp

omnimint ::

Na ogledih in preko 'vez' je potrebno ugotoviti zakaj se nepremičnina prodaja, koliko časa se že prodaja, kakšno je finančno stanje prodajalca, za kaj bo porabil kupnino,... Če ima nekdo podnajemnike je recimo težko pričakovati bistveni diskont. Predvsem je važen potencial, ki ga v nepremičnini vidi kupec; npr. lokacija čisto blizu službe, sončna lega, dobri temelji,... za vse take stvari je nekdo pripravljen plačat več oz. bliže oglaševani ceni. Na koncu pa je kupec vedno kralj, ponudiš ceno ki si jo pripravljen plačati, če se ne izide greš iskat naprej.

Tody ::

Greš pogledat na koliko je cenjena neprimičnina in potem veš za koliko lahko stisneš lastnika.

kixs ::

Tody je izjavil:

Greš pogledat na koliko je cenjena neprimičnina in potem veš za koliko lahko stisneš lastnika.


Ce recem blago: "get real".

kuglvinkl ::

Vem kaj je to pogajanje, je bilo nekoč del moje službe. Izhodišče je ključ, zato sprašujem, ali in koliko so cene napihnjene. Ne gre za običajnih 5%, kot pravim, govori se tudi do do 30%, zato sprašujem.
Your focus determines your reallity

kixs ::

Koliko je cena prenapihnjena, je cisto subjektivna stvar. Ne mores pa na pamet rect, da je nekaj za X% predrago. Nekatera stanovanja so, druga niso. Gres na ogled, vidis stanovanje v zivo... opremo, ce jo pustijo. Potem se pogovarjas o ceni. Nekdo bo ze takoj spustil 10%, nekdo bo samo debelo gledal, ko bos zacel govoriti o kaksnem cenkanju. Vsako stanovanje je zgodba zase. Naredi vec ogledov stanovanj, ki nekako spadajo v tvoje zelje in pridobi cimvec informacij.

trololo2 ::

Primer iz moje okolice... Šlo je za starejšo hišo ki so jo ~10let nazaj na vrhuncu balona kupili Angleži, renovirali notrajnost in nato zadnjih 10 let skušali prodati. Oglaševana cena je bila 210k, prodalo se je par mesecev nazaj za 140k. Osebno niti toliko ne bi dal, pač prestara gradnja.

kixs ::

Pred 10 leti se je balon sele dobro zacenjal, vrhunec je bil v letu 2008.

fosil ::

Trenutno se splača gledat tudi nepremičnine v stečajnih postopkih.
Tako je!

sandmat ::

fosil je izjavil:

Trenutno se splača gledat tudi nepremičnine v stečajnih postopkih.

če imaš 20% vrednosti za polagat (veliko ljudi jemlje hipotekarni kredit) in se ti da igrat na srečo, saj so ponavadi javne dražbe po načinu "videno - kupljeno". Lahko pa se zgodi, da dobiš kaj res noro pod ceno.

fosil ::

Saj so vse rabljene nepremičnine po načinu videno kupljeno.
Pri novih pa načelno sicer imaš garancijo, ampak nikoli ne veš kdaj bo šla firma v stečaj.

Je pa res da pri dražbah težko vzameš kredit.
Polog pa je običajno 10%.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Tody ::

Odvisno za kaj se gre, pač če ste se zlagal popisovalcu in mislite da je vaša hiša narejena iz zlata, potem seveda podatki ne držijo. Moje stanovanje je bilo ovrednoteno na 128.000 eur v šiški v Ljubljani in sem ga dobil potem za 125.000. Zdej naj se pa najde frajer pa reče da sem ga preplačal. In ja vem takoj se bo našel nekdo ki mi bo zrihtal celo hišo za 125.000 ampak to je cena mesta in vseh faking stvari okoli njega.

Tako da poslušaj svoj občutek če ti je zadeva všeč, če imaš budget... Računaj seveda še na to da boš moral plačati provizijo (če delaš preko agencije) in seveda stroške obnove, ker boš vsaj hotel pobelit.

[SkA] ::

kuglvinkl je izjavil:

Vem kaj je to pogajanje, je bilo nekoč del moje službe. Izhodišče je ključ, zato sprašujem, ali in koliko so cene napihnjene. Ne gre za običajnih 5%, kot pravim, govori se tudi do do 30%, zato sprašujem.

Isto se je govorilo že leta 2010, ko smo bili krepko v recesiji, pa ti iz izkušenj lahko povem da je večina cen "napihnjena" od 0% do par jurjev (npr. 5%). Če ima zadeva dober tloris in mikrolokacijo in je novejšega letnika, se še tre ljudi, ne da boš 20% nižje cene dosegel (ob neki normalno postavljeni izhodiščni ceni, seveda - ekscese se ne gleda več). Skratka, kot so ti že drugi hoteli dopovedati - stvar prodajalca. Vzami pa v zakup, da nekoga težko premakneš za 20, 30k. Za mnogo je to veliko denarja in se morajo sami sprijazniti, skozi čas, da ga morda ne bodo dobili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

mitja73 ::

kuglvinkl je izjavil:

Vem kaj je to pogajanje, je bilo nekoč del moje službe. Izhodišče je ključ, zato sprašujem, ali in koliko so cene napihnjene. Ne gre za običajnih 5%, kot pravim, govori se tudi do do 30%, zato sprašujem.


Ni pravila in tudi se ne da tega definirati v %.
Prideš pogledat, važno je marsikaj, pri nepremičnini je bolj kot sami m2 važna lokacija, obrnjenost glede na strani neba, sosedje, ipd.
Za nekoga je nekaj veliko več vredno kot zate, ker iščeta različne stvari in obratno.

Marsikaj je trenutno prenapihnjeno, marsikaj pa tudi podcenjeno, ker dost folka želi/mora prodat ampak kupcev ni in ponujajo pod ceno.

Pšenični ::

V krizi so najbolj padle cene novih in tudi starih hiš. Tudi stanovanj, predvsem v Ljubljani. Največ se proda čez 50% vseh poslov v Ljubljani in okolici. Kjer je največja kupna moč in so službe. Angleži, ja, so kupovali v Prekmurju, tam pa si zdaj lah srečen če sploh prodaš.

Kriza se počasi končuje, vsaj tko zgleda. Vsak ve kaj to pomeni za trg nepremičnin. Če so nekateri dobili stanovanje po Jazbinškovem zakonu, to ne pomeni, da ga morajo prodat za isto ceno, vsaj po moje.

Sem dvakrat prodajal nepremičnino. Prvo pravilo je, da se ti ne mudi. In da postaviš nekoliko višjo ceno, kot je na trgu. Ene par %. Pol takoj vidiš, kdo je padalec in kdo ne. Ja časovni okvir prodaje je zelo odvisen od sreče, če kdo uleti. Pri meni je trajal od dveh mesecev do več kot eno leto. Cen nisem spuščal.

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

Nepremičnine so vredne toliko, kolikor lahko za njih iztržiš. Pri nas je kar praksa, da se na začetku postavi precej visoka cena, ki pa se potem niža. Sam živim v okolju, kjer se proda relativno malo nepremičnin, prodaja pa se jih precej, že po nekaj let. Nekateri so cene spustili že na polovico prvotne, običajno pa tam do 30%.

Pšenični ::

Ker zadevo spremljam tekoče, lah dodam še, da sem opazil, da so vrednost dvosobnega stanovanja v Borovnici, iz 75.000 evrov (s to ceno so ga prodajali kar nekaj časa) dvignili na malo manj kot 80.000. Stanovanje se prodaja preko agencije lah vidite tuud na "Bolhi". Stanovanje ni obnovljeno. Ima pa tam nekaj čez 60 kvadratov.

Ceno so dvignili pred 3 tedni.

Zgodovina sprememb…

MoRp ::

Dva meseca nazaj sem kupil v novogradnji dupleks stanovanje 110m2, dva lastniška P, klet velika 25m2 za 145.000€. Stanovanje sem kupoval že eno leto nazaj in podjetju ki je gradilo in prodajalo ponudil 170k-180k na zahtevano ceno 220k. Februarja letos je podjetje začelo stečajni postopek, banka je zarubila premoženje in dotično stanovanje ponudila na trgu za 160k€. Poleg tega mi je taista banka dala 100% hipotekarni kredit z obrestno mero 2,05 + 6m EURIBOR.

Medtem ko lastniki starih hiš, ali pa hiš kjer so naprimer živeli njihovi starši nikakor ne spuščajo cen (čustva v poslu niso OK). V Moravčah se je pol leta nazaj prodajala hiša na 500m2 postavljena leta 1992 --> montažna Marles, cena 120.000€ brez popuščanja. Hiše ni več na internetu, je pa še vedno prazna in po ZK je lastnik isti...

Cene so napihnjene od 10% pri starih nepremičninah do 50% pri "elitnih" novogradnjah.

Vila pod gradom v Ljubljani (na Roški cesti, kjer policaji ustavljajo) - stanovanja so se prodajala po 5000€/m2, po stečaju podjetja je banka prodajala po 2000-2800€/m2)

MoRp ::

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin... Tole se je prodajalo za 70.000€, sedaj je pa že 90.000€. Use kar dobiš je 1000m2, ker hiša je za podret - vprašljiva statika.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin... parcela vredna cca 15k do max 20k, materiala v hiši za cca 30k do 40k, delo 15k in smo na 75k€, prodal bi pa za 115k, še bo prodajal.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin... hiška lepo narejena, da prideš v klet moraš iz hiše in po zunanjih stopnicah (za kurjenje na drva idealno), da prideš do hiše se pelješ po dvorišču sosednje hiše, ko greš k sosedom da bi jih spoznal malo povprašal kako se jim zdi življenje v vasi etc., reče možak:"Da neboste mim hiše vozii po 22h pa obiski naj parkirajo v vasi in pridejo peš, da mi ne bojo vozili po dvorišču..." Na ponujenih 120.000€ ni niti odgovoril.

Nadaljujem?

Super Sonic ::

Ne gre za običajnih 5%, kot pravim, govori se tudi do do 30%, zato sprašujem.

Absolutno je možno, ko je govora o teh 30%. Se pa ljudje precej razlikujemo in imamo prej različne okoliščine in poglede. Od kolega sestra je prodajala v Domžalah eno podrto garsonjeno in iztržila ven skoraj toliko kot je postavila ceno. Tudi za nekaj ostalih stanovanj sem slišal, da so jih prodajali dokaj "po tržni" ceni, razen enega, ko je kolegica kupila 3-sobno stanovanje za Bežigradom za 95k€. Nekdo je pač na vrat in nos moral tisto prodati.

Pri hišah je nekako drugače. Ta ista oseba, ki je v Domžalah prodajala stanovanje je potem na Rodici (pri Domžalah) kupila hišo, kjer je bila cena nastavljena okoli 250k€ za 180k€. Lastniku te hiše sta z možem povedala koliko denarja imata in niso se zmenili. Naslednji dan je klical naj prinesejo denar. Lastnik je prodajal hišo več kot 1 leto.

Skratka, vedno gre za faktor okoliščin. Ampak ja, v teh časih je 30% popust na nakup nepremičnine možen. Še vedno se pa lahko zabrukiraš, ker ima nekdo več povpraševanja in bo spustil ceno samo za %.

Tko čez uč - stanovanja se bolje prodajajo, hiše težje, sploh stare. Tako je logično kje lahko pričakuješ bolji popust. Dost je pa odvisno od lokacije.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Pšenični ::

Tud pri nas (Borovnica) je eno takorekoč novo trosobno šlo za 95.000 evrov. Ker je šlo za neko kompenzacijo. Stanovanja še grejo, hiše prodajajo v Borovnici že en lep čas......

Blazz ::

sem pred 1 tednom govoril s kolegico, ki je nepremičninska agentka že kar nekaj let. In sva govorila prav o tem, vse cene so med 15-30% že avtomatsko prenapihnjene na nepremicnine.net . Omislite si nvaluto in pa trgoskop, kjer se vidi, koliko je bila na koncu resnična kupoprodajna pogodba. S temi podatki se nato pride do lastnika in se začne pogovor, ali pač hitro konča. Tudi ona mi je svetovala, da pridem z zelo nizko ceno in to je to. Če ne greš dalje. Tudi prodajalec, če dlje prodaja, te ne bo kr tako v tri krasne poslal, ker ve, da ni veliko povpraševanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

Furbo ::

Brezveze je iskati neke % po internetu, ponudiš prodajalcu kolikor se ti zdi ugodno/zmoreš, več kot 'NE' ne more reči. Če ti bo pa rekel 'DA' imej pa raje pripravljena sredstva.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

AceD ::

Malo za info:
Na http://www.e-prostor.gov.si/ so podatki o cenah prodanih nepremičnin (evidenca trga nepremičnin). Naslovov sicer ni, sta pa poleg cene napisana tudi letnik in kvadratura, tako da si lahko preračunaš, za koliko se prodajo stanovanja/hiše.

LeQuack ::

AceD je izjavil:

Malo za info:
Na http://www.e-prostor.gov.si/ so podatki o cenah prodanih nepremičnin (evidenca trga nepremičnin). Naslovov sicer ni, sta pa poleg cene napisana tudi letnik in kvadratura, tako da si lahko preračunaš, za koliko se prodajo stanovanja/hiše.


Po tej evidenci se garsonjere v Ljubljani (25-30 m2) prodajo po 50-60k, enosobna (40-45 m2) pa po 70-80k. Glede na cene na višku, ko so se garsonjere prodale po 100k ali še več ter enosobna po 120-130k, so te cene padle kar nekje 50%, nekje še več.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

hendriks ::

V Sodražici (50km od Ljubljane) se je par mesecev nazaj prodala Honka mislim da letnik 2008,
velika 250m2 za 60K. Banka Koper jo je lastniku pač zarubila.

Tole se sedaj prodaja v istem kraju:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hendriks ()

LapD ::

Ampak tale se prodaja za 120k, če prav zastopim? Sicer mi gre pa najbolj na živce pri teh prodajah in najemih, da se lastniki niti toliko ne potrudijo, da bi naredili par kvalitetnih fotk notranjosti in zunanjosti (da ne govorim o biserih brez fotografij) ... a vsi kaj skrivajo pa računajo, da če te zanima, boš že prišel pogledat? Ker bi prihranilo ogromno časa pri iskanju, če bi že na netu lahko malo bolje sfiltriral zadeve.
web&motion designer

Invictus ::

Polovico folka je tukaj hinavcev.

Po eni strani bi imeli radi prosti trg, po drugi strani pa končno, regulirano ceno nepremičnine.

Dejstvo je da prodajalec hoče dobiti čim več, kupec pa dati čim manj. Pametni ljudje se zmenijo nekje na sredi, butasti in arogantni pa pač bluzijo po svoje in jamrajo tukaj kako je vse predrago. Če se vam vse zdi predrago, potem preprosto pomeni da nepremičnine ne rabite oz. vam je vaš status ne omogoča.

Precej nepremičnin se prodaja, ker bi ljudje radi zamenjali. In šli v večjo/manjšo zadevo. Ampak to je vezan posel. Zato so danes precej aktualne menjave nepremičnin.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Invictus je izjavil:

Pametni ljudje se zmenijo nekje na sredi, butasti in arogantni pa pač bluzijo po svoje in jamrajo tukaj kako je vse predrago. Če se vam vse zdi predrago, potem preprosto pomeni da nepremičnine ne rabite oz. vam je vaš status ne omogoča.

Kdo v tej temi, pa pravi, da je vse predrago?

Invictus ::

Skoraj vsi, ki imajo mokre sanje o 30% padcu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Kot jaz vidim je govora zgolj _do_ 30% previsokih cenah.

Kar je cisto realno.

Pšenični ::

Invictus je izjavil:

Skoraj vsi, ki imajo mokre sanje o 30% padcu.



Padec cen v glavnem velja za Ljubljano, okolica je padla le za par %. Stanovanja. Če pogledamo zdaj Logatec, tam so cene stanovanj včasih celo višje kot v Ljubljani...Sončni gaj, kupil znanec trosobno za 150.000 evrov. Obnovljena pa po 125.000 evrov. (Weber)


Padec cen, ja....malo morgen pri 10x večjih plačah kot v Ukrajini, kjer je kvadratni meter okoli 1000 evrov, za Ternopil mislim da je to.

Padec cen, je že šel skoz. Če naletiš na kakega ki mora prodat pol ja.

Zgodovina sprememb…

FTad ::

LapD je izjavil:

Ampak tale se prodaja za 120k, če prav zastopim? Sicer mi gre pa najbolj na živce pri teh prodajah in najemih, da se lastniki niti toliko ne potrudijo, da bi naredili par kvalitetnih fotk notranjosti in zunanjosti (da ne govorim o biserih brez fotografij) ... a vsi kaj skrivajo pa računajo, da če te zanima, boš že prišel pogledat? Ker bi prihranilo ogromno časa pri iskanju, če bi že na netu lahko malo bolje sfiltriral zadeve.


Se povsem strinjam. Slike v oglasu bi morale biti pogoj, da se ga sploh lahko objavi.

technolog ::

Glede na to, da so cene do 2010 močno rasle, ne bi bil presenečen, če bi se sedajle zgodil postopen 20% padec.

Ka mislite ostali?

Tody ::

Tale lnik ki ga je dal Hendrix je skrajno sumljiv. Nova hiša za tako ceno... Piše da je 60.000 in potem spodaj da 60.000+ 120 x 500 (kar je še 60.000) Pa kao brez kompliciranja pri notarju, torej imajo nekaj za skrivat. Ker 300 eur notarja proti 120.000 je pičkin dim. Tale te na suh na tegne še vazelina ti ne ponudi.

mn ::

Tody je izjavil:

Tale lnik ki ga je dal Hendrix je skrajno sumljiv. Nova hiša za tako ceno... Piše da je 60.000 in potem spodaj da 60.000+ 120 x 500 (kar je še 60.000) Pa kao brez kompliciranja pri notarju, torej imajo nekaj za skrivat. Ker 300 eur notarja proti 120.000 je pičkin dim. Tale te na suh na tegne še vazelina ti ne ponudi.


Sicer je čudno napisano tako da ni nenavadno da si narobe razumel, ampak vmes je pika. Torej zgolj vpis dolga v ZK in overovitev pri notarju.

Pšenični ::

technolog je izjavil:

Glede na to, da so cene do 2010 močno rasle, ne bi bil presenečen, če bi se sedajle zgodil postopen 20% padec.

Ka mislite ostali?



Padec v Ljubljani se je zgodil, drugje se pač ne bo. Stanovanja. Hiše šo šle dol povsod.

Da bi šle nepremičnine še dol, ne verjamem, na štajerskem recimo dobiš za 70.000 evrov solidno hišo.

Zgodovina sprememb…

hendriks ::

Tody da, meni je tudi sumljivo. Ne vem kaj imajo, vem le to, da je te hiše zgradil nek ljubljančan, ki se je preselil v
Sodražico ter zadel na lotu nekaj let nazaj (3 mio takrat če se prav spomnim) in zgradil 4 ali 6 takih hiš. Cena hiše
je bila 160K ali 180K €, potem pa je začelo padati.

Tody ::

mn potem naj napiše da je hiša 120.000 eur. Kako jo bo nekdo plačal je pa njegov problem. Tam je pa na veliko napisan 60.000. Jaz sem ko sem iskal sortiral tudi po nižji ceni, ker me stanovanja za 50.000 eur niso zanimala, ker so bile luknje ali izven LJ. Tko da to ni dobra marketinška taktika. Če se hoče on igrat banko je pa to njegov problem, kaj se bo zgodil po 10 letih ko mu bodo nehal plačevat.

mn ::

Tody je izjavil:

mn potem naj napiše da je hiša 120.000 eur. Kako jo bo nekdo plačal je pa njegov problem. Tam je pa na veliko napisan 60.000. Jaz sem ko sem iskal sortiral tudi po nižji ceni, ker me stanovanja za 50.000 eur niso zanimala, ker so bile luknje ali izven LJ. Tko da to ni dobra marketinška taktika. Če se hoče on igrat banko je pa to njegov problem, kaj se bo zgodil po 10 letih ko mu bodo nehal plačevat.


Saj se strinjam s teboj. Napiše naj pravo ceno, ne polovične brez obrokov.

Ko bodo nehali plačevati? Na premičnini bo plomba, torej izvržba po moje ne bi smela biti problem.

BlackMaX ::

Ponavadi je tako.

Če ciljaš na ceno 100 eur, postaviš svojo začetno 150 in, če stranka sprejme si dobil bonus, če ne se pa boriš in tvoja končna cena pride na 100. Do končne cene je pa vse v pogajanju.

mitja73 ::

BlackMaX je izjavil:

Ponavadi je tako.

Če ciljaš na ceno 100 eur, postaviš svojo začetno 150 in, če stranka sprejme si dobil bonus, če ne se pa boriš in tvoja končna cena pride na 100. Do končne cene je pa vse v pogajanju.


Kaj pe če se vse stranke ki bi plačale 100 enostavno samo obnejo stran in te sploh ne kontaktirajo zaradi tega ?

Tody ::

Potem niso pripravljene plačat 100 ampak kvečjemu 80.

BlackMaX ::

mitja73 je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

Ponavadi je tako.

Če ciljaš na ceno 100 eur, postaviš svojo začetno 150 in, če stranka sprejme si dobil bonus, če ne se pa boriš in tvoja končna cena pride na 100. Do končne cene je pa vse v pogajanju.


Kaj pe če se vse stranke ki bi plačale 100 enostavno samo obnejo stran in te sploh ne kontaktirajo zaradi tega ?


Je več razlag.
1. Ne želijo tega izdelka/storitve. Ker, če pa bi je na drugi strani še vedno možnosti pogajanj. Oz. ni takoj nujna izbira le te storitve izdelka.
2. Slabi pogajalci.
3. Boljša ponudba na trgu.

Ampak kot trgovec je fer da ne zasoliš ceno preveč, ker kot si ti omenil, lahko posel propade in nikol ne prodaš tistega kar želiš.

Furbo ::

mitja73 je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

Ponavadi je tako.

Če ciljaš na ceno 100 eur, postaviš svojo začetno 150 in, če stranka sprejme si dobil bonus, če ne se pa boriš in tvoja končna cena pride na 100. Do končne cene je pa vse v pogajanju.


Kaj pe če se vse stranke ki bi plačale 100 enostavno samo obnejo stran in te sploh ne kontaktirajo zaradi tega ?


Hvala bogu, jaz zaradi takih pogosto dobim kaj, kar je nastavljeno na 150 za 80. :D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

BlackMaX ::

Furbo je izjavil:

mitja73 je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

Ponavadi je tako.

Če ciljaš na ceno 100 eur, postaviš svojo začetno 150 in, če stranka sprejme si dobil bonus, če ne se pa boriš in tvoja končna cena pride na 100. Do končne cene je pa vse v pogajanju.


Kaj pe če se vse stranke ki bi plačale 100 enostavno samo obnejo stran in te sploh ne kontaktirajo zaradi tega ?


Hvala bogu, jaz zaradi takih pogosto dobim kaj, kar je nastavljeno na 150 za 80. :D


Če je tako, potem si dober pogajalec :D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
504109709 (62682) tommy300
»

Cene nepremičnin

Oddelek: Loža
3610536 (8741) Machete
»

Znižana stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20146571 (39091) solatko
»

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27433738 (25209) LordTado

Več podobnih tem