» »

Znižana stanovanja

Znižana stanovanja

1
...
3 4
5
»

noraguta ::

solatko je izjavil:

noraguta - Ti nimaš pojma - največji del finančnega kolača, so pobrali projektanti, načrtovalci cest, ki pa niso bili SCT, GRADIS, PIONIR,..... temveč podjetja v državni lasti JS.
Izbor izvajalcev, se je vršil, na podlagi močno podcenjene najnižje ponudbe, potem pa so izbrani izvajalci, izbirali najcenejše podizvajalce. Plačila so potekale tako, da se je že končan del, poplačal iz novega dela, saj po takih cenah, ki so jih dosegli na razpisih, nihče ni bil sposoben finančno pokriti stroške. Ko je bil narejen zadnji večji AC posel, enostavno ni bilo več od kje vzeti, zato so gradbinci popadali en za drugim. To je ekonomsko dejstvo, drugo pa so politična nakladanja.
Se gdaj vprašate, zakaj so razen dveh odsekov, vso operativo izvedla domača podjetja, na razpisih pa tujcev za tako ceno, sploh ni bilo zraven.
Če se gradbeniki nebi dogovarjali med seboj, bi crknili še prej.

Nikomur ni jasno, da so padajoče plošče v šentviškem predoru, bile nameščene na 30 let staro konstrukcijo, po kateri gre vsak dan, nekaj vlakov in, da je Zidar opozoril projektante, da zaradi tresljajev, ni zadeve, ki bi te plošče obdržale na tak način, kot so se tega lotili.
Ni vam jasno, da so nove bolnice projektirali biroji, ki o gradnji bolnišnic nimajo pojma in to niso bili biroji gradbenikov, temveč isti, ki so za ogromna sredstva projektirali AC križ.

Naši gradbinci so bili samo poceni izvajalci slabih projektov. Za kompenzacijo pa je država pustila tem gradbincem, da prosto delajo pri stanovanjski gradnji za trg, ki je takrat še cvetel. Ko je zmanjkalo denarja za dokončanje AC je istočasno vsem zmanjkalo tudi denarja za dokončanje stanovanj, banke pa so nehale dajati kredite.

Skratka, smo ena redkih držav v svetu, ki je zavestno uničila svojo gradbeno operativo, nestrokovno in predvsem politično.

ja pojma nomam 10 do 12% realizacijo so mel od posla. Povsem normalno za to branžo ne nakladaj. Pa redno plačilo. Kar v drgih segmentih branže ni bil slučaj. Posli so se pa poplačali z aneksi. Zmišljuješ si ko pes teče.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

solatko ::

noraguta - Povedal bom samo en primer gradbenega podjetja Bežigrad, katerega bivši direktor je še danes jezen na ZJ, ker ga je nategnil, kot pajaca.
To podjetje je obnavljalo hotel Palce, ki je bil v lasti Merkatorja pod direktorovanjem ZJ. Pogodba je bila za spodnji del z bazenom. Ko so imeli otvoritev, je ZJ pohvalil opravljeno delo in direktorju GPB dejal, kar do vrha pejte in poštimajte.
Seveda so poprijeli za delo, ga v roku opravili kvalitetno, ko pa je direktor omenil plačilo, se je ZJ nasmehnil in mu dejal, saj si že dobil plačano, delo, ki si ga opravil po pogodbi, smo dolžni še kaj?

Seveda aneksa za zgornja nadstropja ni bilo, pogodba pa je vsebovala samo spodnji del z bazenom, kar je Merkator tudi pošteno plačal.
Sedaj ta možakar na zavodu čaka penzijo in velikokrat na pol v smehu prizna, da je on storil napako, ker ni zahteval aneksa, temveč je po socialistično verjel, da se bo za ceno zmenil, po opravljenem delu.
Hebat ga, v socializmu je nekaj veljala beseda, v kapitalizmu še pogodba ni dovolj.

Če se karkoli spremeni v projektu, geodetski realnosti na gradbišču, ko odstopa od ocenjene, porabi drug material,........ se sklepa anekse. V šentviškem predoru jih je bilo toliko, kolikokrat je projektant menjal načrt. Kar tako ni bil podpisan niti en aneks. Point je v tem, da je državljane AC križ stal veliko preveč, gradbena operativa pa je imela zgubo.
Kje si ti dobil to realizacijo mi ni jasno, če vprašaš gradbince, so od vseh silnih denarjev, pobrali najmanj, rezultat pa je, sesutje celotne branže.

Edini dve tuji podjetji, ki sta se spravili na AC sta šli v stečaj, doma, predvsem zato, ker sta bili nekvalitetni.
Če bi bil to tak ultra posel, kot trdiš, bi se na natečajih grebla velika tuja podjetja, tako, kot so se na Hrvaškem, kjer je bil km - operativni del, enkrat dražji, kot pri nas.
Da ne bo spet nesporazumov - operativni del.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17439221 (15908) kriptobog
»

Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
504110158 (63131) tommy300
»

Nakup stanovanja - posrednik pijavka?

Oddelek: Loža
3710373 (7850) Telbanc
»

cene na nepremicnine.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6016611 (13684) LeQuack

Več podobnih tem