Forum » Strojna oprema » hreščanje zvočnika
hreščanje zvočnika

rokherman2 ::
Zdravo!
Za zabavo smo uporabljali neke zvočnike od kolega, preko katerih smo predvajali glasbo iz računalnika. Sredi zabave je eden izmed zvočnikov začel hreščat, čisto malo naj bi tudi smrdelo. O tem me niso obvestili, ampak so namesto tega znižali jakost zvoka in na polovični jakosti je zvočnik delal brez problema. Danes sem preveril in zvočnik res na polovični jakosti dela super, če se jakost poveča vedno bolj hrešči. Kaj je treba popravit in koliko to približno stane?
Zanima me tudi, ali bi za to kar se je zgodilo lahko bil kriv jaz, ker sem ta zvočnik, ki se je pokvaril povezal z nekoliko tanjšim kablom kot je bil vezan vedno do sedaj. Uporabil sem kabel debeline 1,5 kvadratnega milimetra, do sedaj je bil kabel 2,5 kvadratnega milimetra.
Hvala za pomoč
Za zabavo smo uporabljali neke zvočnike od kolega, preko katerih smo predvajali glasbo iz računalnika. Sredi zabave je eden izmed zvočnikov začel hreščat, čisto malo naj bi tudi smrdelo. O tem me niso obvestili, ampak so namesto tega znižali jakost zvoka in na polovični jakosti je zvočnik delal brez problema. Danes sem preveril in zvočnik res na polovični jakosti dela super, če se jakost poveča vedno bolj hrešči. Kaj je treba popravit in koliko to približno stane?
Zanima me tudi, ali bi za to kar se je zgodilo lahko bil kriv jaz, ker sem ta zvočnik, ki se je pokvaril povezal z nekoliko tanjšim kablom kot je bil vezan vedno do sedaj. Uporabil sem kabel debeline 1,5 kvadratnega milimetra, do sedaj je bil kabel 2,5 kvadratnega milimetra.
Hvala za pomoč

Duhec ::
Lahko se je strgala/počila membrana... Bolj kot presek (čeprav je važen) bi falil, če bi uporabil 4 ohmske namesto 8 ohmskih.
http://blackbird.si/

Andrej14 ::
Zvočnik je delu na preveliki jakosti,tuljava se pregreje oz.sežge,po domače skurl ste zvočnik,če ni neki rang magar kupi nove,ker popravil ponavad kr košta,o tem bi ti lahko napisu roman,ker sem se 10 let profesionalno ukvarju z avtoakustiko,..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dovoljena meja obremenitve zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 11326 (9272) | čuhalev |
» | Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 66342 (52788) | Zvezdica27 |
» | Kupil Slušalke - Razočaran ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3121 (2375) | shadeX |
» | zvočniki visokotonec se skuriOddelek: Zvok in slika | 5244 (4944) | jRk0 |
» | Ohmi, wati, rms, zvočniki.Oddelek: Zvok in slika | 6920 (6719) | Pyr0Beast |