» »

migracija na večji SSD

migracija na večji SSD

tomaz- ::

Živjo, imam problem:
na laptopu sem nabavil večji SSD- 512Gb.. Zdaj je notri 120Gb SSD.. Zdaj pa nastane problem, ker so na original disku že hidden particije za obnovitev sistema.. Ko naredim disk image na novi SSD, mi seveda vse presname lepo. Problem je, ker mi ostane del diska seveda "prazen".. Ne morem združit paerticije c in preostalega prostora, ker se je vmes nasrala ena izmed treh hidden particij.. In zdaj particija C in preostali del SSD-ja nista skupaj.. Kaj lahko naredim v tem primeru?

HVALA vam za odgovore

Aja, sistem je win 8 . Še najraje bi nasnel kar poolnoma fresh win8 , samo kaj se zgodi potem z aktivacijo? Bodo win 8 ativirani avtomatsko? Bi mi lakho kdo pomagal pri kakem linku za clean win 8 ISO ( ne PRO ) , ker iz microsoftove strani ne morem dol potegnit, saj nimam ključa..Win so prednaloženi.. Je pa laptop ACER V3 771g

Frenckie ::

S programom Speccy poglej za ključ od Win.

Duhec ::

S katerim programom si pa delal image, da ti že v osnovi ne zazna in avtomatsko ponudi že resizano c: particijo glede na prejšnjo in novo velikost diska?
http://blackbird.si/

Macrium reflect.. A mi predlagaš kaj drugega, boljšega?

kdo ve, kje bi dobil ISO win8 ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()

Hm, načeloma bi moral tudi tvoj Macrium clon narediti tako, da poveča in prilagodi particiji na večjem disku sorazmerno glede na prvi disk.
Poizkusi s tem: http://www.easeus.com/backup-software/t...

Hmm,sem iskal, pa nima.. Naredi exact clon.. Še celo tako naredi, da če mu določiš samo kloniranje hidden particij, pusti unnalocated space glih med hidden particijami, kot original ssd.. Nč, probam še s tvojm programom.. Za crknit :-(

P.s. Saj načeloma bi jih povečal, problem nastane, ker te praticije nista ena ob drugi! Vmes je ena 350mb hidden recovery in noče zdrużevat...

Če je problem samo 350MB skrita systemska particija, ki jo Win8 skreira kot rezervo za morebitno bitlocker enkripcijo in RE recovery environment potem jo kar pozabi in pusti na miru. Ti zna še koristit.
p.s.:
http://4sysops.com/archives/what-is-the...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

MrStein ::

tomaz- je izjavil:

Macrium reflect.. A mi predlagaš kaj drugega, boljšega?

kdo ve, kje bi dobil ISO win8 ?

Bilokateri torrent* site.
Istovetnost pa preveriš na podlagi SHA1 vsote.

* - ali drugi protokol...

Če boš ohranil stari SSD (še boljše: naredi backup), potem ne potrebuješ recovery particij.
Zbriši jih in uporabi ves prostor za C:.

Če nisi prepričan, objavi sliko particij, pa bo kdo povedal kaj je kaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Tomay ::

Načelom lahko resize move particije z Gparted
Imajo live cd, s katerim potem zaženeš sistem in si nastaviš particije. Prej seveda backup ;)
Voodoo 4Ever

Ja, sej zdajle se grem igrat... :-)

Sicer sem najprej kliniral 120gb ssd na tanovega, tako da je original se nedotaknjen.. Se pravi, lahko teoreticno tudi pobrisem obnovitvene particije zdaj in pustim samo zagonsko in C particijo...

Madona, HVALA zaenkrat, fantje. Sej nisem cisti laik, ampak na kraj pameti mi ni padlo, da se ne da razsirjat particij, ce niso ena zraven druge..

Duhec je izjavil:

Če je problem samo 350MB skrita systemska particija, ki jo Win8 skreira kot rezervo za morebitno bitlocker enkripcijo in RE recovery environment potem jo kar pozabi in pusti na miru. Ti zna še koristit.
p.s.:
http://4sysops.com/archives/what-is-the...

Ma ja, ravno ta particija je problem, ker je nasrana tocno vmes, med 110 giga prejsnje slike windowsev in unalocated spacu 350giga.. In zdej se jih ne da zdruzit, nocem pa imet dveh particij na disku...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()

s6c-gEL ::

http://www.partitionwizard.com/partitio...
Prvo kloniraš skrito, jo postaviš čisto na začetek, nato sistemsko +in jo razširiš do konca.

Lonsarg ::

V tem primeru zelo verjetno spremeniš particijsko tabelo zadosti, da bo potrebno bootloader poresetat(z Windows DVDjem najlažje). Ampak to je čudno, iz mojih izkušenj Windows rukne bootloader particijo na začetku diska po defultu. Na desni strani od C particije po se ponavadi nahaja recovery particija, ki pa je velika cirka 5GB.

Daj sliko Disk Managementa, da vidimo kako so particije dodeljene.

Jst ::

Rekel je, da ima laptop. Buh ve, kaj je proizvajalec mrcvaril default inštalacijo... :/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Anney ::

Pod opcijo system image recovery ti ostane vsa aktivacije , in je isto kot fresh instal.

hotlips ::

Jaz sem kupil za EntertainmentPC takrat čisto na začetku, ko je isšla Osmica, jo kupil za 30EUR, vendar ker sem vse povezano z Metrom vrgel dol, mi je umrl Update. Sicer se je vedno posodobil on patchday tuesday, vendar 8.1 ne morem inštalirati.

Sedaj sem se odločil, da grem na fresh install, ker je AMD ukinil podporo za 8.0 (moraš imeti 8.1 ali pa stare driverje (14.4)). Osmica, kot sem si jo nastavil brez Metra, me ni motila, ker sem itak uporabljal samo Desktop.

Imam vse zbrano. USB ključek z installom, kodo...

Ali moram biti na kaj pozoren pri fresh inštalaciji 8.1 Update 1?

Lonsarg je izjavil:

V tem primeru zelo verjetno spremeniš particijsko tabelo zadosti, da bo potrebno bootloader poresetat(z Windows DVDjem najlažje). Ampak to je čudno, iz mojih izkušenj Windows rukne bootloader particijo na začetku diska po defultu. Na desni strani od C particije po se ponavadi nahaja recovery particija, ki pa je velika cirka 5GB.

Ja, tukaj pri mojem je nametano "polno" tega.. Najprej je od leve proti desni ena 400mb velika skrita ( obnovitev ) , potem 100mb ( sistemska EFI ) , potem glavna C particija, potem pa še ena 350MB ( obnovitev ) .. Zato se mi zatakne.. Ko disk kloniram, mi ga serje ta zadnja 350mb particija, ki je nevemzakaj nasrana še za sistemsko particijo.. Aja, ima pa ta ACER ob nakupu v bistvu dva diska. Zagonski je 120GB SSD ( tega menjam ) , drugi pa je 750Gb HDD.. In tud na temu je še 15Gb skrite particije s programi in driverji nasrano.. Ampak to mi je že ponudilo v izbris, ko sem naredil obnovitveni USB ključek..
Zdaj je problem samo še s to 350mb, ki je takoj ZA sistemsko C particijo- to bi moral premaknit.. No, sej lahko bi jo pustil tud za sistemskim diskom, samo potem nikakor noče dodat preostalega praznega diska ( cca 300gb ) .. No, še najraje bi naložil clean OEM sistem, ga posodobil in naredil image na drugi disk, pa bi blo.. Ampak jebiga, ne znam najdet pravega ISO filetka za dolpoteg za win 8 ( ne sme bit 8.1 ) . Ne ločim zrnja od plevela, hehe

Jst je izjavil:

Jaz sem kupil za EntertainmentPC takrat čisto na začetku, ko je isšla Osmica, jo kupil za 30EUR, vendar ker sem vse povezano z Metrom vrgel dol, mi je umrl Update. Sicer se je vedno posodobil on patchday tuesday, vendar 8.1 ne morem inštalirati.

Sedaj sem se odločil, da grem na fresh install, ker je AMD ukinil podporo za 8.0 (moraš imeti 8.1 ali pa stare driverje (14.4)). Osmica, kot sem si jo nastavil brez Metra, me ni motila, ker sem itak uporabljal samo Desktop.

Imam vse zbrano. USB ključek z installom, kodo...

Ali moram biti na kaj pozoren pri fresh inštalaciji 8.1 Update 1?

Takrat sem tud jaz nabavil osmico za stacionarca za sina.. Ampak mi clean install ne gre skozi, moram imeti predinštalirane winse ( v mojem primeru xp ) , da inštalacija to zazna.. Clean install na prazen disk ni šlo, ker je bil takrat upgrade.. Ti bo pa IMHO na njihovi download strani, ko vtipkaš ključ, najprej ponudilo osmico, potem jo boš pa znotraj posodobil na 8.1 Vsaj tako sem jaz moral naredit cca mesec nazaj.. Še celo tko je bilo, da če hočeš imet naprimer 64bitne, morajo tudi "prejšnji" win biti 64 bit. Potem ti avtomatsko downloada 64bit. Install 8.1 z DVD ja ni uspel nikakor

OHOHO, zdajle se je pa nekaj "spremenilo".. Včeraj zvečer sem pobrisal desno 350mb veliko obnovitveno particijo in tako uspel združit sistem v eno! ( Itak imam stari SSD še nepobrisan ) . Pravkar sem dokončal posodobitev na win 8.1 , pa pogledam v disk management in imam zdaj čisto na desni namesto 350mb particije ( ki sem jo seveda pobrisal in je ni bilo več ) NOVO 400mb particijo ( obnovitev ) .. KAj to pomeni, da sem načeloma "rešen" in so jo winsi sami ponovno na novo ustvarili, kar sem včeraj pobrisal? Ker če je tako, potem super, imam točno tako, kot sem si zamislil..Zakaj pa je zdaj 400mb velika? Razlika zaradi 8.1 sistema vs 8 ?

8.1 Update 1 iz MSjeve strani, ko z njihovim programom ISO daš na USB noče narediti clean installa? Moraš skozi install 8.0, update na 8.1 in potem še 8.1 Update 1 ??? OMG... :/

Jp, mislim, da bo tudi pri tebi tako.. Se vleče ko kurja čreva..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490439487 (5168) jedateruk
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622167 (14876) MrStein
»

Windows 10 "clean install"

Oddelek: Pomoč in nasveti
4814762 (12262) fujtajksel
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5612281 (10808) solatko
»

Upravitelj diskov kaže nekaj, računalnik nekaj drugega

Oddelek: Pomoč in nasveti
82298 (2092) novuporabnik

Več podobnih tem