» »

Dobro "uravnovešen" sistem?

Dobro "uravnovešen" sistem?

1 2
3
»

hojnikb ::

seveda. ampak 3/4 bo win (pa sem rekel premalo) popacal za keširanje fajlov.
#brezpodpisa

trnvpeti ::

hojnikb je izjavil:

seveda. ampak 3/4 bo win (pa sem rekel premalo) popacal za keširanje fajlov.

torej ce bo vec rama, bo se vec kesiral

Beef ::

mihec87 je izjavil:

"Vse. Ni jih več kot 15, ogromno imam DLC. Pa sploh mape svojega oblikovalskega materiala sploh nisem omenil, kar znaša 334GB, veliko od tega je RAW kvaliteta, in če že imam SSD, potem ima smisel jih imet tam ker se hitreje nalagajo v Corel."

Enkrat govorimo o uravnoteženi sestavi za generalno rabo, naslednji moment pa 340gb vlko mapo oblikovalskega materiala ter nameščenih 15 iger...?

pa 150GB filmov, DVDrip kvaliteta, 250GB tv serij HD 480p, razdeljeno med mojim prenosnim diskom pa tistim od bratranca. Edino muzike imam jaz "samo" 10GB.

Torej, če jaz gledam filme, igram igre, oblikujem, programiram, video editiram, brskam po internetu, streamam itd. kako to potem ne predstavlja splošne rabe?

kar pa sploh nerabi delat, če je v sistemu ssd :)
#brezpodpisa

Beef je izjavil:

mihec87 je izjavil:

"Vse. Ni jih več kot 15, ogromno imam DLC. Pa sploh mape svojega oblikovalskega materiala sploh nisem omenil, kar znaša 334GB, veliko od tega je RAW kvaliteta, in če že imam SSD, potem ima smisel jih imet tam ker se hitreje nalagajo v Corel."

Enkrat govorimo o uravnoteženi sestavi za generalno rabo, naslednji moment pa 340gb vlko mapo oblikovalskega materiala ter nameščenih 15 iger...?

pa 150GB filmov, DVDrip kvaliteta, 250GB tv serij HD 480p, razdeljeno med mojim prenosnim diskom pa tistim od bratranca. Edino muzike imam jaz "samo" 10GB.

Torej, če jaz gledam filme, igram igre, oblikujem, programiram, video editiram, brskam po internetu, streamam itd. kako to potem ne predstavlja splošne rabe?

960G m500 je samo 311eur+ddv

gddr85 ::

Beef je izjavil:

mihec87 je izjavil:

bi moral prej povedat kaj delaš, pravilno uravnovešen sistem je lahko tud low, medium, al pa high end sistem.

bluefish ::

Beef je izjavil:

Brskaš in gledaš filme lahko na vsakem računalniku. Glede na opisano potrebuješ predvsem procesorsko zmogljiv računalnik z dovolj RAM-a. Grafika je nato sekundarnega pomena - razen seveda, če z njo tudi rendiraš.

gddr85 je izjavil:

bi moral prej povedat kaj delaš, pravilno uravnovešen sistem je lahko tud low, medium, al pa high end sistem.

Če sem pa dal najprej FX 8350 kot izhodišče nato pa še Xeon 1230v3 na vaš predlog... ffs saj sam veš v katero kategorijo spadata!;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Beef ()

Jst ::

edited: To sem pisal za EntertainmentPC, ki ga imam v dnevni sobi.
---

Beef: Jaz sem imel Q6600 kmalu po izidu. Navil sem ga na 3.2, lahko bi več, ampak je bilo več razlogov, zakaj nisem. Prvo zato, ker sem ugotovil, da če furam FSB na 400MHz (stock je 266MHz), procesor pa na 8 multiplyer (namesto 9), kar je 8x400=3.2GHz. Tako sem lahko fural RAM na 1:1, kar je bilo po benchmarkih ene 5% hitreje, kot druge nastavitve. Recimo manjši FSB in večji multi, s tem pa RAM 2:3.

3.2GHz je bil za hladilnik tudi sweet spot, ker se ni toliko grel, ker ni rabil velikega povišanja voltaže in s tem je bil tudi računalnik tišji. (Delal je tudi na 400x9=3.6Ghz, vendar mu je bilo prevroče, ker je bil skok v voltaži ogromen.)

No, in tale q66@3.2 je dal čez 3 grafične kartice, če se ne motim. Procesor sem imel okrog 5 let, grafe sem pa kupoval na vsako drugo generacijo, ker je bil tako tudi največji preskok v hitrosti.

Tako da te ne razumem, kaj ti misliš z uravnovešeno konfiguracijo, v kateri vse komponente naenkrat zastarijo in potem kupiš vse novo. Ne razumem te logike, če ravno ne serješ denarja.

Sedaj imam Ivy Bridge 3770K, 16GB RAMa, SSD in 7950 (imel 670, vendar z sosedom zamenjal za 7950). Pričakujem, da bo CPU "zdržal" vsaj še nekaj let in glede na to, da je skok v serial speed v zadnjih generacijah vedno manjši, mislim, da upravičeno pričakujem še ene 3-4 leta od CPUja. In vmes sem spustil R9/700 generacijo, kupil bom naslednjo. 3770k bo najverjetneje dovolj. In šele potem, ko bom spet spustil eno generacijo grafičnih, takrat bom pa videl, če bo čas za menjavo. In mislim, da bo ravno takrat čas za menjavo CPUja oz. celega sistema.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

gddr85 ::

Beef je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Če sem pa dal najprej FX 8350 kot izhodišče nato pa še Xeon 1230v3 na vaš predlog... ffs saj sam veš v katero kategorijo spadata!;((

v redu, potem ne rabiš vedet za uravnovešen sistem in daš notr (glede na budget) tiste komponentne, ki so trenutno high end...

gddr85 je izjavil:

v redu, potem ne rabiš vedet za uravnovešen sistem in daš notr (glede na budget) tiste komponentne, ki so trenutno high end...

Kar sem predlagal ampak se nam je pri disku zataknilo, đizs no, kaj res ne moreš več sledit?

Mimogrede, to ni za mene, to je splošna debata, računalnik za 1000EUR ki bi bil za vse.

Torej, glede na to kaj smo predebatirali:
Corsair CX Series Modular CX750M, 750W
SSD 60GB
WD Blue 3TB SATA 6Gb/s
ASUS B85-Pro Gamer, Sockel 1150, ATX
Intel Xeon E3-1230v3 Bx, LGA1150
8GB Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC
Xigmatek Apache III (Zaradi estetike, stock cooler je grd!)

Še kaj bi radi popravili? Aja, pa mislim da če preračunam, bo kakih 150EUR ostalo, tak da mogoče še kaj zraven?

Zgodovina sprememb…

ssd na 120GB in napajalnik xfx 650. pa je kul
#brezpodpisa

namesto b85 dej h9 plato

lahk bi dal tut xfx ts 550w, ker ni ravno požrešen sistem. pa imaš 80+ gold
#brezpodpisa

trnvpeti je izjavil:

namesto b85 dej h9 plato

Nima smisla ker se Xeon ne overclocka.

h97 ni navijalski čipset :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

h97 ni navijalski čipset :)

res ni

Ja pa kaj bi sploh pridobil?

Beef je izjavil:

Ja pa kaj bi sploh pridobil?

nadgradljivost
ssd caching
vec pa zves o specs h9 chipseta

ssd caching za 60GB ssd? hihihi daj nea no...:D
#bom jaz to jutri nadaljeval, na bolniški sem pa še spat me tišči.

Zgodovina sprememb…

Beef je izjavil:

ssd caching za 60GB ssd? hihihi daj nea no...:D
#bom jaz to jutri nadaljeval, na bolniški sem pa še spat me tišči.

od 60g das 10g za cache
ali pa 5g

ce bi pa imel 120g ssh, pa lahko das vec

SSD ima omejeno količino read/write cicklov, ta številka se resda povečuje, ampak zaenkrat še ni praktično. Če že kaj s tem delaš, potem moraš še celo system cache izklopit če hočeš podaljšat življenjsko dobo diska.

Aja, pa nekaj sem se spomnil okrog SSDjev. Kaj se njih tiče, a nebi blo bolj praktično počakat da v celoti pridejo SSD kartice ven? To je v praksi še enkrat bolj hitro kot SATA SSD!

SSD ima omejeno količino read/write cicklov,

Ni res. Read je _neomejen_, write (oz. število p/e) je pa tako veliko, da ga z normalnim workloadom neboš do penzije znuco. Recimo...
100GB na dan, 240GB ssd -- rabi boš vsaj 20 let, da ga se pribižaš teoretični številki, ki pomeni ckrljot flasha. Ampak praksa kaže še vsaj 3x-5x višjo številko... torej 60-100 let ...

Če že kaj s tem delaš, potem moraš še celo system cache izklopit če hočeš podaljšat življenjsko dobo diska.

nerabiš tega delat.

Aja, pa nekaj sem se spomnil okrog SSDjev. Kaj se njih tiče, a nebi blo bolj praktično počakat da v celoti pridejo SSD kartice ven? To je v praksi še enkrat bolj hitro kot SATA SSD!

ne, ker so že sata ssdji _tako_ hitri, da se ne splača čakat.
#brezpodpisa

problem je v managiranju
vse mora biti hitro, in programi in podatki(tudi srot)

če ne znaš managirat podatke, si narediš cache..
#brezpodpisa

Okej, če gremo naprej...

Rekli ste da bi radi malo boljšo nadgradljivost,
Torej namesto Asus B85 Pro Gamer
bi dali Asus H97 PLUS

Vendar pa za to plato nisem prepričan zato ker Asus jamra da Xeoni niso ravno najbolj kompatibilni za to plato. Hkrati pa je to tudi relativno nova plata in o njej ni veliko znanega.

Corsair CX Series Modular CX750M, 750W (nadgradljivost!)
SSD 120GB
WD Blue 3TB SATA 6Gb/s
ASUS H97 Plus, Socket 1150, ATX

za napajalnik se vzame xfx, ne pa ta cwt jajaca..

pravtako je xeonček podprt..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Beef je izjavil:

Okej, če gremo naprej...

Rekli ste da bi radi malo boljšo nadgradljivost,
Torej namesto Asus B85 Pro Gamer
bi dali Asus H97 PLUS

Vendar pa za to plato nisem prepričan zato ker Asus jamra da Xeoni niso ravno najbolj kompatibilni za to plato. Hkrati pa je to tudi relativno nova plata in o njej ni veliko znanega.

Corsair CX Series Modular CX750M, 750W (nadgradljivost!)
SSD 120GB
WD Blue 3TB SATA 6Gb/s
ASUS H97 Plus, Socket 1150, ATX

tole je ze ene 3x 4x potrjeno

hojnikb je izjavil:

Daj ne bodi taki fanboy no, xfx je dražji in ima bronze rating za isto moč.

Beef je izjavil:

hojnikb je izjavil:

samo nianse...

Beef je izjavil:

hojnikb je izjavil:

http://www.hardwareversand.de/en/700+-+...
http://www.hardwareversand.de/en/700+-+...

ista cena, ista moč, boljša platforma... hmm, le kirga vzet :))
#brezpodpisa

XfX je 80 plus bronze, corsair je gold!

Beef je izjavil:

a samo to se imas dilemo?

Beef je izjavil:

Pa od kje si ti prebral, da je corsair gold, če sem ti že večkrat dokazal da je bronze, tako kot xfx ?!?!?!

http://www.corsair.com/en-us/cx-series-...

CX Series™ Modular CX750M ATX Power Supply -- 750 Watt 80 PLUS(R) Bronze Certified Modular PSU

bralno razumevanje fail ?8-O
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

pegasus ::

Ta tema je zelo neuravnovešena.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniška nadgradnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
985869 (4082) car100
»

Gaming PC za okoli 900 eur (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

608117836 (72107) Epialt
»

Namizni računalnik do 2000 € - kakšna konfiguracija? (strani: 1 2 3 )

11717755 (14105) m0LN4r
»

Nakup Gaming pc do 1000€

413957 (3555) djready

Več podobnih tem