» »

Dobro "uravnovešen" sistem?

Dobro "uravnovešen" sistem?

1
2
3

mihec87 ::

hojnikb je izjavil:

zakaj bi sploh rad kej od nas, če zadevo že maš ? 8-O

Da pohvalimo konfig zgleda... Ker karkoli gdo reče kaj čez ni vredu...

pegasus ::

Za "dobro uravnotežen sistem" je čisto vsesno, kakšen cpu je notri, važno je, kakšna so razmerja zmogljivosti med cpu/mem/storage/io. In to sem ti napisal nekaj postov po začetku teme. Lahko za vajo zračunaš tako za 386ko ali pa za quad socket opteron piksno, kar ti je ljubše.

hojnikb ::

mihec87 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

zakaj bi sploh rad kej od nas, če zadevo že maš ? 8-O

Da pohvalimo konfig zgleda... Ker karkoli gdo reče kaj čez ni vredu...

Zgleda že tako, da se je hotu mal pohvalit z svojim "optimalnim" buildom :))
#brezpodpisa

Beef ::

Ne, prazaprav, svojega builda na začetku sploh omenil nisem, in če sem iskren mi je malo žal, nisem vedel da bi lahko Xeona uporabil, bi prišparal skoraj 100€. Za razliko od nekaterih, jaz nisem fanboy.

Jaz bi rad od vas neko debato dol vdaril ampak edini koncepti ki so vam znani so "gaming PC", "multimedia PC", "Budget PC" in podobne, nikoli pa "general use PC".

Beef je izjavil:

Ne, prazaprav, svojega builda na začetku sploh omenil nisem, in če sem iskren mi je malo žal, nisem vedel da bi lahko Xeona uporabil, bi prišparal skoraj 100€. Za razliko od nekaterih, jaz nisem fanboy.

Jaz bi rad od vas neko debato dol vdaril ampak edini koncepti ki so vam znani so "gaming PC", "multimedia PC", "Budget PC" in podobne, nikoli pa "general use PC".

no such thing.
#brezpodpisa

bluefish ::

Beef je izjavil:

Seveda, ker je tak koncept kupovanja najbolj optimalen za posameznika, ki ve, kaj bo na računalniku delal. Navsezadnje se med sabo variante ne izključujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Pravzaprav se, ampak od začetka to ni vidno razen če vržeš neko neumno vsoto denarja v njega:

Ampak če maš npr. multimedia pc za video editiranje bo najprej "kr neka" grafična kartica zadostovala za gaming, bo pa prva stvar, ki bo postala neuporabna s časom in bo treba zamenjat. Torej splošen pc bi bil tak da manj dnarja vržeš v procesor ampak več v kartico. Resda nič od tega ne počne z odliko, ampak oboje dela zelo dobro, in ko rata prestaro, rata prestaro oboje. Daš stran pa vse novo!

Beef je izjavil:

Kot sem zapisal na prejšnji strani..
"najprej moreš vedet kaj boš počel na računalniku in pogledaš kaj od tega je najbolj zahtevno in sestaviš konfiguracijo ki bo to bp prebavila in z tem tudi prebavi ostale zahteve"

Beef je izjavil:

Ampak če maš npr. multimedia pc za video editiranje bo najprej "kr neka" grafična kartica zadostovala za gaming, bo pa prva stvar, ki bo postala neuporabna s časom in bo treba zamenjat.
Jah, logično. Če ti je prioriteta video editiranje in igre niso v prvem planu, je čisto vseeno, ali grafika odleti prej (pa verjetno ne bo, ker ima tak človek manjša pričakovanja kot nek gamer).

Ne vem, zakaj bi delal kompromise samo zato, da bi se izognil nadgrajevanju in v smeti vrgel cel PC.

Zgodovina sprememb…

Eh kaj boš stran metal, daj ga Zeitgeistovcem, oni ti jih jemljejo, še pokvarjene; jih razstavijo, popravijo pa dajo tistim, ki nimajo dnarja za računalnik.

Vreči stran, podariti,... za lastnika isti žmoht. Point je pa verjetno jasen.

Potem pa je to stvar kaj ti osebno bolj paše. Moje stališče ti je tak znano, rajši tak kupim da vse istočasno zastarelo postane in vse naenkrat dam stran kot pa da bi šraufal hudiča kot neko staro lado.:))

Če bi ti pol tolko računalnikov popravil kot sem jih že jaz, potem bi tebe tudi minilo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Beef ()

jap, ko je res tako hudičovo težko zamenjat grafiko ali dodat extra ram.. ;((
#brezpodpisa

Beef je izjavil:

Če bi ti pol tolko računalnikov popravil kot sem jih že jaz, potem bi tebe tudi minilo!
In kako je to relevantno za enega posameznika, ki ima en računalnik?

dzinks63 ::

Dovolj neumestne debate, kaj bi, če bi? Če nimate nič več za dodati na temo "Dobro "uravnovešen" sistem?", se bo tema zaklenila.

Okej potem, grem na internet pogledat kaj se da zgradit pa boste povedali al se vam zdi uravnovešen sistem ali ne.

ehm... ne morem "popravit" prejšnje objave, nek bug je bil...
================================================================================================================

Corsair CX Series Modular CX750M, 750W
WD Black 1TB SATA 6Gb/s
WD Blue 3TB SATA 6Gb/s
ASUS B85-Pro Gamer, Sockel 1150, ATX
Intel Xeon E3-1230v3 Bx, LGA1150
16GB Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC
Xigmatek Apache III (Zaradi estetike, stock cooler je grd!)

1000EUR Hardwarevestand

Torej, je kaj preveč? Je kaj premalo? Naj še enkrat omenim da gre za vsesplošno rabo, ne samo gaming!

Zgodovina sprememb…

bedn napajalnik, nepotrebna dva diska, 16gb rama overkill za vsesplošno rabo (karkol že to pomen), ssd manjka..
#brezpodpisa

Namesto 1tb bi dal 240gb SSD, plata se lahko vzame kaka bolj osnovna ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

hojnikb je izjavil:

bedn napajalnik

Ocenjen na 80+ Gold!

hojnikb je izjavil:

nepotrebna dva diska

Potem pa samo en WD black 2TB

hojnikb je izjavil:

16gb rama overkill za vsesplošno rabo (karkol že to pomen)

RAM disk? Fukneš igro na RAMdisk, ne rabiš SSDja.

hojnikb je izjavil:

ssd manjka..

Namesto 1tb bi dal 240gb SSD...

Današnje nekatere nove igre lahko obsegajo na desetine gigabajtov. Če že gremo na SSD za boot drive potem bi predlagal, da 60GB zadostuje in daš več v sam disk.

Ocenjen na 80+ Gold!

80+ bronze pa res. Pa še bedna cwt platforma je...

Potem pa samo en WD black 2TB

bedarija...

RAM disk? Fukneš igro na RAMdisk, ne rabiš SSDja.

boš vsakič kopiral v ram disk ? pa 16GB bo premalo za igre... medtem pa za 8GB manj rama dobiš že 120GB ssd.

Današnje nekatere nove igre lahko obsegajo na desetine gigabajtov. Če že gremo na SSD za boot drive potem bi predlagal, da 60GB zadostuje in daš več v sam disk.

60GB je bedarija, ker je 120GB le malo dražji. Optimum je pa itk 240GB pri 89EUR...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Za RAM odvisno, kaj naj bi ta vsesplošna uporaba bila. Če se gremo uravnoteženo konfiguracijo, ki lahko v okviru nekih kompromisov prebavi vse, je 16GB smiselno.

Za 16GB morš met že hudičovo dober razlog, da ga vzameš. Vsaj pri teh cenah.
#brezpodpisa

"Današnje nekatere nove igre lahko obsegajo na desetine gigabajtov." koliko naenkrat imas instaliranih? Pri 240gb porabis 80gb za sistem pa ti ostane za kar nekaj iger..

mihec87 je izjavil:

"Današnje nekatere nove igre lahko obsegajo na desetine gigabajtov." koliko naenkrat imas instaliranih? Pri 240gb porabis 80gb za sistem pa ti ostane za kar nekaj iger..

Trenutno mi steam mapa zaseda 210GB.

In kolk od teh iger dejansko igraš ? ;)
#brezpodpisa

Ars ima smiselne sestave v smiselnih časovnih intervalih ... bargain box, hot rod in god box.

Vse. Ni jih več kot 15, ogromno imam DLC. Pa sploh mape svojega oblikovalskega materiala sploh nisem omenil, kar znaša 334GB, veliko od tega je RAW kvaliteta, in če že imam SSD, potem ima smisel jih imet tam ker se hitreje nalagajo v Corel.

Se pravi ne, ne SSD za splošno rabo razen če maš RES preveč dnara.

Beef je izjavil:

Vse. Ni jih več kot 15, ogromno imam DLC. Pa sploh mape svojega oblikovalskega materiala sploh nisem omenil, kar znaša 334GB, veliko od tega je RAW kvaliteta, in če že imam SSD, potem ima smisel jih imet tam ker se hitreje nalagajo v Corel.

to je največja neumnost, ki si jo danes izrekel.

pegasus je izjavil:

Ars ima smiselne sestave v smiselnih časovnih intervalih ... bargain box, hot rod in god box.

kr ene sestave... 8GB v budget build... resno ?!
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

hojnikb je izjavil:

Beef je izjavil:

to je največja neumnost, ki si jo danes izrekel.

pegasus je izjavil:

kr ene sestave... 8GB v budget build... resno ?!

cist v redu je povedal
za browsanje, odpiranje zapiranje firefoxa, ne rabis ssdja

za corel pa pride hitro prav ssd :)

za browsanje, odpiranje zapiranje firefoxa, ne rabis ssdja

rabiš ne, je pa fino, če je :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Samo za zagon. Bi moral dati precej denarja, če bi želel tudi material hraniti na njem.

Folku še vedno ni jasno, čemu so ssdji namenjeni... In potem se majo za samoklicane strokovnjake ;((
#brezpodpisa

Do explain na konkretnem primeru.

hojnikb je izjavil:

Folku še vedno ni jasno, čemu so ssdji namenjeni... In potem se majo za samoklicane strokovnjake ;((

sshd je za povsod (ok video obdelava ne)
ssh pa samo hojnik rece da je za povsod

Zakaj bi tiščal vso kramo na ssd (hence izjave "ni kul, ker stane več kot hdd na GB"), če pa rukneš gor samo tisto najnujnejše (OS, programje, kakšen špil, ki ga pogosto igraš)

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

sshd je za povsod (ok video obdelava ne)
ssh pa samo hojnik rece da je za povsod

nikjer nisem trdil, da more bit povsod :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Zakaj bi tiščal vso kramo na ssd (hence izjave "ni kul, ker stane več kot hdd na GB"), če pa rukneš gor samo tisto najnujnejše (OS, programje, kakšen špil, ki ga pogosto igraš)
Saj, ampak povprečnemu uporabniku se potem pozna le pri zagonu posameznih aplikacij.

bluefish je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Saj, ampak povprečnemu uporabniku se potem pozna le pri zagonu posameznih aplikacij.

In to je slabše kot 16GB rama, katerega nebo nikoli izkoristil ? ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

hmm :)

hojnikb je izjavil:

Heh, dobra. Ravno v tem je celoten problem teme oziroma pričakovanj avtorja.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

hmm :)

;)

bluefish je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Exactly. Zato ta tema ne pelje nikamor.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Torej če neboš vso kramo tiščal na SSD, zakaj bi pa potem rabil veš kot 60GB? Al pa še to ne!

bluefish je izjavil:

hojnikb je izjavil:

80% obremenitev vlkjučno z RAMdiskom, kjer sem dal World of Tanks noter z modi.

Kaj se pa mojih pričakovanj tiče pa če nebi bil peveč z šimfanjem bil zaposlen bi videl da gremo z SSD varianto katero ste VI PREDLAGALI!

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

za normalno uporabo res ne rabš 16gb rama in ramdisk se ti pomoje splača če imaš 32gb in več.

ssd pa ne vem kolk je uporaben za multimedijo, namreč npr. pri adobe aplikacijah imaš lahko gromozanske fajle (tud video) ki so med sabo povezani in tam kjer shraniš od tam jih vleče. Tako da aplikacije imaš lahko na ssd in bo verjetno se hitrejše odprlo, ko bo pa moral sistem/adobe vlečt debele fajle iz drugje se pa zatakne. Tko da 120ssd za multimedijo je po moje bolj švoh razen to da se appsi hitrej oodprejo.

Pobje, treba bo stestirat ssdje v praksi pa potem dajat komentarje :)
#brezpodpisa

gddr85 je izjavil:

za normalno uporabo res ne rabš 16gb rama in ramdisk se ti pomoje splača če imaš 32gb in več.

ssd pa ne vem kolk je uporaben za multimedijo, namreč npr. pri adobe aplikacijah imaš lahko gromozanske fajle (tud video) ki so med sabo povezani in tam kjer shraniš od tam jih vleče. Tako da aplikacije imaš lahko na ssd in bo verjetno se hitrejše odprlo, ko bo pa moral sistem/adobe vlečt debele fajle iz drugje se pa zatakne. Tko da 120ssd za multimedijo je po moje bolj švoh razen to da se appsi hitrej oodprejo.

to dela recimo sshd
ali pa nov, series 9 ssd caching

SSHD sem si tud že pogledal ja, načeloma sami od sebe nimajo kaj veliko prostora...

Beef je izjavil:

SSHD sem si tud že pogledal ja, načeloma sami od sebe nimajo kaj veliko prostora...

ce ti je premalo, pol isces druge resitve
h9 chipset ti bo pomagal

"Vse. Ni jih več kot 15, ogromno imam DLC. Pa sploh mape svojega oblikovalskega materiala sploh nisem omenil, kar znaša 334GB, veliko od tega je RAW kvaliteta, in če že imam SSD, potem ima smisel jih imet tam ker se hitreje nalagajo v Corel."

Enkrat govorimo o uravnoteženi sestavi za generalno rabo, naslednji moment pa 340gb vlko mapo oblikovalskega materiala ter nameščenih 15 iger...?

pač, cel clusterfuck je tale tema..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

... kot 16GB rama, katerega nebo nikoli izkoristil ?
Vsak naziva vreden operacijski sistem vedno izkoristi ves ram, ki je na voljo. Ne glede na to, kaj počne uporabnik. Glej tudi "linux ate all my memory". Torej ni rama nikoli preveč.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniška nadgradnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
985860 (4073) car100
»

Gaming PC za okoli 900 eur (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

608117501 (71772) Epialt
»

Namizni računalnik do 2000 € - kakšna konfiguracija? (strani: 1 2 3 )

11717702 (14052) m0LN4r
»

Nakup Gaming pc do 1000€

413952 (3550) djready

Več podobnih tem