Forum » Zvok in slika » Kaj je narobe z monitorjem?
Kaj je narobe z monitorjem?
jalovec09 ::
kixs ::
Preveri, da je VGA kabel dobro vtaknjen.
Probaj z drugo locljivostjo in osvezevanjem - meni deluje kot preveliko osvezevanje.
Probaj z drugo locljivostjo in osvezevanjem - meni deluje kot preveliko osvezevanje.
hojnikb ::
Kaj pa vem, a se mi zdi, da je ˝slabša˝ slika pa še kakšne mrtvi pix se najdejo.
nabaviš skalibriran IPS in boš drugačnega mnenja :)
Če te je pa strah za mrtve pixle, pa pač prečekiraš predn kupiš.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
kixs ::
Glede kvalitete slike je tako, da stari CRT-ji imajo vsi po vrsti veliko slabso od najcenejsega TN monitorja - razlika je le v odzivnosti ekrana, vidnih kotih in moznostjo drugih "nativ" locljivosti. Za navadno delo, kjer je veliko crk, pa so LCD-ji dalec boljsi, ker imajo res ostre crke. Glede velikosti pa se sploh ne more primerjat (pa se dodaten plus, manjsi "footprint").
gddr85 ::
no ja mrtve pixle lahko dobiš tud kasnej.....bolj je vprašanje če lahko kasnej zamenjaš z novim, ker ne vem kako imajo firme te tolerance do dead pixels in "how much, if any"
hojnikb ::
mah, sej če nimaš ravno najcenejšega lcdja, mrtvi pixli nebojo kr tak pršl. In tudi če pridejo, se jih včasih da odpravit.
#brezpodpisa
korenje3 ::
Ima kdo kakšnega rabljenega vsaj 19 z ravnim ekranom in da je še katodni ne LCD.
lahko greš pogledat na odpad. sem jih par še delujočih zmetal.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1029109 (24507) | KTr1sk |
» | Potrebna pomoc pri nakupu laptopa preko bolheOddelek: Pomoč in nasveti | 4258 (3269) | opeter |
» | CES 2014: LG pokazal ukrivljene OLED-televizorjeOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 18138 (14842) | fpbs |
» | mrtvi pixliOddelek: Pomoč in nasveti | 8191 (7151) | Pyr0Beast |
» | LCD in mrtvi piksli (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6152 (5156) | Hux |