» »

Kako nakazati, da se ti mudi?

Kako nakazati, da se ti mudi?

Temo vidijo: vsi

St235 ::

thramos je izjavil:

St235 je izjavil:

kreten, ki misli, da mu je sveta dolžnost urejat promet in srat po glavi vsem v okolici. .


Čaki, divjak, ne?

Kdor vozi po predpisih, ne serje nobenemu po glavi in ne ureja prometa.


točno tako, in takšen nima popolnoma nobenega problema s tem, da odmakne nogo z gasa ali ne poštarta na polno, ko se odpre ravnina.

RejZoR ::

St235 je izjavil:

zato, ker je bilo že vse 3 krat povedano in razen kup jamranja je tvoj do prinos k temi enak 0?

RejZoR je izjavil:

S spuščanjem bedakov naprej samo potrjujete njihovo dejanje. Če jim uspe enkrat, pa dvakrat, pa trikrat, hudiča, da mu potem mora vedno pa tud če bo potem hotel it kar čez tebe. Zato jih NE spuščajte naprej z umikanjem. Dafak no, a ste glupi al kaj.


Kot že rečeno, za vsakeg kretena, ki nori se na cesti najde kreten, ki misli, da mu je sveta dolžnost urejat promet in srat po glavi vsem v okolici. Ker drugače revež še pol leta poriva z mehkim. Rezultat, ko se takšna kretena srečata je pa v črni kroniki.


Jamranja? Edini ki jamrate ste ljudje s prekratkim kurcem, ki se pizdite nad ljudmi, ki vozijo po predpisih. Kaj ti pol ni jasno?

Na avtocesti se vedno umikam tud tistim, ki grejo krepko preko omejitev, ker imaš VEDNO na voljo dva pasova. Stvar gledanja v vzvratno ogledalo kar itaq že počnem in vklop smernika in umik brez spremembe hitrosti. Ne izgubim nič niti nič ne proftiram. Pač lepa gesta v prometu, ki jo rad vidim tud kadar sem jezst hitrejši in se mi ljudje umaknejo. Na navadnih cestah pa naj se jebejo tam zadaj, da bom zarad njih jezst pol živčen in iskal mesta za umikat. Pa kaj še. Če ti to ni razumljivo ti svetujem, da se vrneš v osnovno šolo na osnove razumevanja in logike. In pol ti mene okronaš kot kretena lol...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

Jamranja? Edini ki jamrate ste ljudje s prekratkim kurcem, ki se pizdite nad ljudmi, ki vozijo po predpisih. Kaj ti pol ni jasno?

nanašalo se je na en post pred tabo. Če pa že opletaš s svojim pitonom, pa mi prosim pokaži kje sem zagovarjal prehitro vožnjo?

Ža konflikt sta vedno potrebna dva. In to, da ima šofer za tabo mehkega ne spremeni dejstva, da je odnos, ki ga imajo nekateri v tej temi: "ker vozim po predpisih me ne briga kaj se dogaja okoli mene" pomilovanja vreden.

šernk ::

redko kater zdravstveni dom v sloveniji si lahko privošči dodatna reševalna vozila za take transferje.


@Lakotnik: govorim za Novo Gorico:

Za potrebe nujne medicinske pomoči je v stalni pripravljenosti reševalno vozilo (reanimobil) z dvema zdravstvenima tehnikoma.


Za nenujne reševalne prevoze je ob delavnikih pripravljenih pet ekip reševalcev:

- 3 vozila s spremstvom zdravstvenega tehnika,
- 2 vozili brez spremstva zdravstvenega tehnika


torej imajo na voljo vsaj 6 vozil pa od tega je samo 1 za nujne stvari, ostalih 5 je pač manjših z manj opreme, ki skrbijo večinoma za prevoze od do. Ostali manjši zdravstveni domovi sploh nimajo reševalnih vozil. Tudi sam sem mislim da jih imajo manj pa sem potem zadnjič v bazi videl 4 parkirana in enega, ki je štartal. Vsa so v reševalnih barvah z lučmi, se pa verjetno razlikujejo po opremljenosti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St235 ::

To je ful odvisno od občine do občine, koliko denarja temu nameni.

Recimo zdravstveni dom pRibnica pokiriva vse do velikih lašč, pa imajo eno vozilo z ekipo in eno, ki je silom prilike z 580.000 prevežonimi kilometri za back up.

Kočevje pokriva vse do osilnice pa imajo dva avtomobila in eno ekipo.

Škofja loka mislim, da ima trenutno samo eno vozilo, ker je prejšnji umrl.

thramos ::

St235 je izjavil:

Vsak, ki se v prometu ne briga kaj se dogaja okoli njega je bedak.


Od kje ideja, da tisti, ki vozi po predpisih, ne spremlja, kaj se dogaja okoli njega?

St235 ::

Ne vem. A sem kje trdil, da kdor vozi po predpisih ne spremlja kaj se dogaja okoli njega?

sheeshkar ::

Vozik A pelje 50km/h skozi naselje na enopasovnici, voznik B se mu nalepi na rit in po možnosti še živčno blenda z lučmi. Voznik A se ne umakne na stran (ali na avtobusno postajo ali kamorkoli že), ampak nadaljuje z vožnjo po predpisih. Ko ima voznik B možnost prehitevanja, mu voznik A to seveda ne prepreči (s tem mislim, da mu ne gre v škarje ali da zanalašč pospeši v trenutku prehitevanja - kdor to dela je kreten).

Ali kdo meni, da bi se moral voznik A v takšni situaciji umakniti na stran? Kdo je v tej situaciji ravnal napačno?

Ta vprašanja zastavljam, ker imam občutek, da se ne pogovarjamo o istih (hipotetičnih) scenarijih, zato sem napisal svojega (in mislim, da je nekaj podobnega bilo zastavljenega v prvem prispevku, sicer malo drugače, ampak vseeno).

St235 ::

Brezdvoma je napačno ravnanje B, vendar pa bo A, če je pameten upočasnil in olajšal prehitevanje. Ker to, da ti nekdo pelje tik za ritjo in blenda kaže na to, da se mu ali izjemno mudi ali pa ima resne duševne motnje. Ne v enem ne v drugem primeru nimam želje bit pred takim voznikom.

sheeshkar ::

St235 je izjavil:

Brezdvoma je napačno ravnanje B, vendar pa bo A, če je pameten upočasnil in olajšal prehitevanje. Ker to, da ti nekdo pelje tik za ritjo in blenda kaže na to, da se mu ali izjemno mudi ali pa ima resne duševne motnje. Ne v enem ne v drugem primeru nimam želje bit pred takim voznikom.


Ok, super, se strinjam! Ampak ali je voznik A v tem primeru "kreten, ki misli, da mu je sveta dolžnost urejat promet in srat po glavi vsem v okolici", ali si s tem mislil kaj drugega? (resno me zanima in upam da ne zameriš ker izpostavljam ravno tvoj citat, moj namen ni podjebavanje, rad bi si samo razjasnil na kaj točno mislite tisti, ki govorite o "šerifih" ipd).

RejZoR ::

Zakaj bi upočasnjeval in kuril svoj bencin in bremze zaradi enega bebca? Pač pelješ naprej po predpisih in nič dodatno ne pospešuješ kot to delajo eni idioti. In to je to. Če imaš namen prehitevat se moraš na to itaq pripravit. Če ne moreš nekoga prehitet, pol ne bodi živčen v tri krasne. To je tko kot bi se vsem lepil na rit z Nissan Micro 1.0, pol pa ne bi mogu prehitet tud če bi hotel...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

thramos je izjavil:

Od kje ideja, da tisti, ki vozi po predpisih, ne spremlja, kaj se dogaja okoli njega?

Mi je prav žal, ampak večinoma res velja tako.

Drugače je treba najprej nekaj pojasnit.
To da ti voziš 60-80 na regionalni cesti ni nič bolj po predpisih kot nekdo ki vozi 90-100. Mogoče je celo manj varno za ves promet, ker s tem delaš zastoje, tisti zadaj hočejo prehitevat in imaš takoj več nevarnosti.
60-80 za izven naselja drugače za enega normalno sposobnega voznika (če omejim samo na starost je to 20-50) ni normalna hitrost, sam se od prvega dne ko sem dobil avto, vozim po števcu 90-100.
Izjeme so zjutraj v zimskem času, ko prilagodim hitrost na 70-80, pa seveda sneg kjer grem max 60. Dež mi ne predstavlja nobene ovire, če imaš do 4 leta stare gume kvalitetne znamke se lahko pelješ enako hitro kot po suhem.

In zdaj k prvi točki. S predpostavljanjem da si mislil "voznike, ki vozijo po predpisih" kot počasne voznike.
Ne, ti ne spremljajo prometa, ampak so v povsem svojem svetu. Niso dobri vozniki, ker od njih vidiš precej več cvetk kot od "hitrih" voznikov.
Ali ti gredo sekat ovinek, ali se ti postavljajo na sredino pasu, ne gledajo v ogledala, ne dajejo pravočasno smernika, bremzajo tam kjer ni nobene potrebe itd.
Sam imam seveda tako srečo, da sem samo zadnje dva dni imel take probleme, včeraj mi eden po sredini pride ven iz ovinka, danes pa hočem prehitevat in se mi postavi proti sredini pasu, ko sem bil že na polovici avtomobila ob njem. Sam bi sigurno prej pogledal v ogledalo in dal smernik. Res pa da ne vem zakaj bi sploh moral vozit po sredini, tega mi niti enkrat še ni bilo treba.
Razen seveda če je toliko razrita cesta, tam pa vedno upočasnim, in zapeljem na sredino z vklopljenim levim smernikom.

Tudi ne vem kako bi sploh lahko bil počasni voznik boljši od hitrega, če ni niti sposoben peljat 90. Taki tudi nimajo nobenega veselja se kaj novega naučit, in stalno delajo iste napake.

Drugače pa zelo lepo napisani zadnji Lakotnikovi posti. In tudi predlagam da si jih Rejzor 3x prebere. Sam tudi pravim da v prometu vsaj eden mora biti pameten.
Sam se vedno umaknem hitrejšemu avtomobilu, res pa da je teh danes precej malo. Pa ne gre tukaj za hitrost, saj lahko tudi s 100 konjskim avtom peljem enako 100km/h kot eden z 200 konjskim.
Ampak tisti ima neprimerljivo boljše pospeške. In če že od daleč v ogledalu vidim da se mi približuje z neverjetno boljšimi pospeški, in sam vem da mu bom predstavljal oviro, ga na prvem primernem mestu spustim mimo. Tako redno sodelujem z enim, ki ima 330Cd, ne vem zakaj bi ga nevriral in kaj bi s tem pridobil.
Kje je tukaj sploh kakšno divjanje ne vem, ali v CPP kje piše na koliko so omejeni pospeški v avtu?
Enako bi morali delat tisti vozniki, ki vozijo 60-80, nam z normalnim avtom. Ampak kot rečeno v prejšnjem odstavku, ti vozniki ne samo da so počasni, tudi niso tako dobri vozniki, da bi kaj takega od njih sploh pričakoval.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

GrimReaper ::

TheJack je izjavil:

Še enega pripetljaja sem se spomnil, ki mi ga je povedala moja draga mati. Peljala se je po regionalni cesti. Pride do avta, ki vozi 40 km/h (omejitev: 90 km/h). Hoče ga prehiteti, on pospeši (jasno je imel vsaj 50 KM več kot ona). Potem spet upočasni na 30-40 km/h. Mati hoče mimo, tip spet pospeši. Nato spet upočasni. In sta šla tako 20 kilometrov.

Kaj če človek reči na to? Da imajo nekatri izgleda res žalostno življenje, da se zabavajo na tak način?

To je spet lep primer, kjer noben od obeh voznikov ni tisti odrasli. Mislim da je povsem dovolj če je eden pameten.
Kaj bi izgubila, če bi se nekje ustavila in pustila takega lepo pri miru da gre svojo pot? Sam vem da bi tako storil, in bi sigurno prišel cel na cilj.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

GrimReaper je izjavil:

TheJack je izjavil:

Še enega pripetljaja sem se spomnil, ki mi ga je povedala moja draga mati. Peljala se je po regionalni cesti. Pride do avta, ki vozi 40 km/h (omejitev: 90 km/h). Hoče ga prehiteti, on pospeši (jasno je imel vsaj 50 KM več kot ona). Potem spet upočasni na 30-40 km/h. Mati hoče mimo, tip spet pospeši. Nato spet upočasni. In sta šla tako 20 kilometrov.

Kaj če človek reči na to? Da imajo nekatri izgleda res žalostno življenje, da se zabavajo na tak način?

To je spet lep primer, kjer noben od obeh voznikov ni tisti odrasli. Mislim da je povsem dovolj če je eden pameten.
Kaj bi izgubila, če bi se nekje ustavila in pustila takega lepo pri miru da gre svojo pot? Sam vem da bi tako storil, in bi sigurno prišel cel na cilj.


Okej, v dobrem samaritanstvu greš tule predaleč. Šlo je za konkretno podjebavanje s strani nezrelega in mehkokurčnega posameznika. Če bi meni kdo kaj takega počel, bi samo policijo poklical, nič drugega.

Navsezadnje - kako neki bi se tvoj plan izšel, če bi tipo ustavil malo naprej in te čakal, nato pa jovo na novo? Si prepričan, da nekdo, ki se zabava na tak način, tega ne bi storil?
Bonis nocet, qui malis parcit.

one too many ::

OK, očitno se tukaj vsi umikate hitrejšim. Zakaj tega na spustih na kolesu ne vidim? (zanalašč malce zbadljivo!)
A ne, takoj k je ravnina je treba kolesarja prehitet, potem se moram pa cijazit po serpentinah 20 km/h. ;(( Glejte malo še na to, torej da smo kolesarji na spustu lahko veliko hitrejši, čeprav smo na določenih delih počasnejši.

PS: Večinoma se mi umikajo ravno avtobusi in kamioni.

Zgodovina sprememb…

šernk ::

GrimReaper je izjavil:

TheJack je izjavil:

Še enega pripetljaja sem se spomnil, ki mi ga je povedala moja draga mati. Peljala se je po regionalni cesti. Pride do avta, ki vozi 40 km/h (omejitev: 90 km/h). Hoče ga prehiteti, on pospeši (jasno je imel vsaj 50 KM več kot ona). Potem spet upočasni na 30-40 km/h. Mati hoče mimo, tip spet pospeši. Nato spet upočasni. In sta šla tako 20 kilometrov.

Kaj če človek reči na to? Da imajo nekatri izgleda res žalostno življenje, da se zabavajo na tak način?

To je spet lep primer, kjer noben od obeh voznikov ni tisti odrasli. Mislim da je povsem dovolj če je eden pameten.
Kaj bi izgubila, če bi se nekje ustavila in pustila takega lepo pri miru da gre svojo pot? Sam vem da bi tako storil, in bi sigurno prišel cel na cilj.



predvsem gre za neodraslega prvega voznika in takšne stvari policaji tudi sankcionirajo! Se mi je zgodilo slednje na AC. Tip vozil 110-115, jaz da ga prehitim s svojih 130. Vse skupaj se je dogajalo ravno pri uvozu na AC od kjer so ravnokar prišli policaji tako, da so se vključili praktično ob moj bok, jaz sem s svojih 130 na prehitevalnem, tip pospeši v trenutku ko sem skoraj ob njemu na 130, jaz se normalno vrnem nazaj na vozni pas med njega in policaje, ki so bili v tem trenutku še za menoj. No čez 20 sekund so bili policaji že pred njim z lučmi in napisom vozi za menoj. Ker ko te nekdo prehiteva mu moraš omogočit varno prehitevanje in ne pospeševat in ga spravljat v nevarnost. Da tvoja dolžnost je tudi preprečit prometno nesrečo, če jo le upaš, seveda pa nisi nič kriv če do nje pride, tako kot je tvoja dolžnost se ustavit in pomagat.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

Za take primere bi blo dobr met v avtu eno dummy plastično pištolo. Ko bi tadruge probal pospeševat ob tvojem prehitevanju bi samo pomahal z njo v zrak. Me prav zanima če bi bolnik še pospeševal... Drastic idiots require drastic measures...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

sheeshkar je izjavil:

St235 je izjavil:

Brezdvoma je napačno ravnanje B, vendar pa bo A, če je pameten upočasnil in olajšal prehitevanje. Ker to, da ti nekdo pelje tik za ritjo in blenda kaže na to, da se mu ali izjemno mudi ali pa ima resne duševne motnje. Ne v enem ne v drugem primeru nimam želje bit pred takim voznikom.


Ok, super, se strinjam! Ampak ali je voznik A v tem primeru "kreten, ki misli, da mu je sveta dolžnost urejat promet in srat po glavi vsem v okolici", ali si s tem mislil kaj drugega? (resno me zanima in upam da ne zameriš ker izpostavljam ravno tvoj citat, moj namen ni podjebavanje, rad bi si samo razjasnil na kaj točno mislite tisti, ki govorite o "šerifih" ipd).


ne, kreten postane takrat, ko začne razmišljat takole:
Zakaj bi upočasnjeval in kuril svoj bencin in bremze zaradi enega bebca?

Za take primere bi blo dobr met v avtu eno dummy plastično pištolo.

Me ne briga. On je tisti, ki se na cesti obnaša neracionalno.

S spuščanjem bedakov naprej samo potrjujete njihovo dejanje. Če jim uspe enkrat, pa dvakrat, pa trikrat, hudiča, da mu potem mora vedno pa tud če bo potem hotel it kar čez tebe. Zato jih NE spuščajte naprej z umikanjem. Dafak no, a ste glupi al kaj.

Je precej tudi takih, ki jih bedak odzadaj ne briga

itd itd itd...

pač šerifi, ki si domišljajo, da je njihova naloga umirjat promet...

Glugy ::

pa kakšni šerifi neki? a zdej k pa delaš po predpisih si pa že šerif ker čist slučajno vožnja po predpisih vpliva na tiste ki se teh ne držijo? ne prbiji človk

Aston_11 ::

Glugy je izjavil:

pa kakšni šerifi neki? a zdej k pa delaš po predpisih si pa že šerif ker čist slučajno vožnja po predpisih vpliva na tiste ki se teh ne držijo? ne prbiji človk
Po prepričanju šerifa, ki ne more, da ne bi šerifoval nad tistimi, ki se z njim ne strinjajo, si seveda šerif.

Glugy ::

a zato ker nisem tih pa izražam svoje mnenje?

BigWhale ::

A je kdo naredil kak paper napkin izracun, koliko se pridobi na casu, ce se vozi hitreje? Tukaj govorimo o tistih, ki imajo na zadnjem sedezu brata, ki si je z motorko odrezal nogo ali pa zeno, ki rojeva. Povsem mozno, da ima kar oba! :>

Ce je do bolnice/zdravstvenega doma 20km in je od doma do bolnice popolnoma ravna cesta, potem tisti, ki ves cas vozi 90km/h to pot prevozi v 13 minutah. Ce je za volanom 'divjak', ki vozi celo pot 120km/h, potem to pot prevozi v 10 minutah. Pri razdalji 8km je casovna razlika 1.3 minute. Aja, pa ker nisem uposteval pospesevanja in zaviranja bi iz voznika in ponesrecenca nastal smoothie. :>

Na zalost pa popolnoma ravne ceste ni in je taksnih ravnih odsekov, kjer se lahko divja bistveno manj. Potem je vmes se kaksno krizisce, morda celo semafor. Za casovno razliko 1.3 minute je popolnoma dovolj en sam semafor, da jo prakticno iznici.

Ce tisti, ki divja s 120km/h sreca samo eno vozilo, ki vozi 90km/h in potrebuje vec kot dve minuti, da ga prehiti, je ze izgubil vso prednost, ki bi si jo lahko privozil, ce tistega vozila ne bi srecal.

Mogoce ne bi bilo slabo, ce bi se enkrat premislili, koliko se splaca divjati, ce imas v avtu nekoga, ki potrebuje zdravnisko pomoc. :)

PrimozR ::

V bistvu ravno na ovinkasti cesti sposoben voznik lahko pridobi največ. Pa minuta gor al pa dol je lahko življenje gor ali dol... Ja, hipotetično, ampak tako je. Ko je drama ne gruntaš, a se splača. Pač greš.

RejZoR ::

Jah, so stvari, kjer odločajo sekunde. Tko da vsak pridobljen čas pomeni višje procente preživetja. Tko da to ne moreš glih tko metat v stran kot nepomembno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BigWhale ::

Pipi, ne, ne more. Ce ima enga pred sabo, ga na ovinkasti cesti nima kje, vsaj priblizno varno, prehiteti. Poleg tega v to enacbo ne mores vkljuciti sposobnega voznika. Voznik mora biti povprecen.

RejZoR je izjavil:

Jah, so stvari, kjer odločajo sekunde. Tko da vsak pridobljen čas pomeni višje procente preživetja. Tko da to ne moreš glih tko metat v stran kot nepomembno.


Sekunde odlocajo pri hudih arterijskih krvavitvah. Ce si 20km stran od bolnice, si ze prepozen. :>

Ce v paniki divjas in k stresu zaradi poskodovanca dodas se stres zaradi hitre in nevarne voznje, je verjetnost, da naredis neumnost se vecja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Malajlo ::

Čak, iz prve roke o hitrosti rešilcev... Po prevračanju po njivi mi fotr pove, da so že poklicali rešilca. Sem ga prosil, naj me čimprej odpelje na urgenco kar on. Čez deset minut malce bolj dinamične vožnje sem bil že poslikan, rešilec je pa "glih po vašega sina je šel, se je malce zavleklo".
Jeba je, ko čakaš. Vleče se kot pasja jajca. Zdaj je recimo lažje, ker greš lahko ekipi nasproti in si lahko z njimi takorekoč na liniji. Čas do profi oskrbe prepoloviš. Pa gre lahko samo za vnetje slepiča (me je tudi fotr peljal, ker niti hodit nisem mogel več in sem si želel samo eno narkozico ali pa morfin)

šernk ::

Pipi, ne, ne more. Ce ima enga pred sabo, ga na ovinkasti cesti nima kje, vsaj priblizno varno, prehiteti


zato je ravno tam najbolj pomembno da se ljudje pred teboj odzivajo na blendanje in se ti umaknejo. Na cesti kjer je kolona ali možnost prehitevanja pač nimaš kaj blendat, letiš mimo ob prvi priložnosti (tudi če te slučajno ustavi takrat policaj ti bo pogledal skozi prste in te spustil naprej)

Ce v paniki divjas in k stresu zaradi poskodovanca dodas se stres zaradi hitre in nevarne voznje, je verjetnost, da naredis neumnost se vecja.


kdo je pa o kakšni paniki govoril? Če si v paniki nimaš sploh kaj delat v avtu, pa tudi v nobenem primeru sam ne bi dovolil v takšnem stanju me peljati. obstajamo na tem svetu pa ljudje, ki smo sposobni ohranit trezno glavo ali pa jo vsaj pomiriti, da ne delamo neumnosti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

M-XXXX ::

Na zalost pa popolnoma ravne ceste ni in je taksnih ravnih odsekov, kjer se lahko divja bistveno manj. Potem je vmes se kaksno krizisce, morda celo semafor. Za casovno razliko 1.3 minute je popolnoma dovolj en sam semafor, da jo prakticno iznici.

Ej tole bedarijo s semaforji pa tako neverjetno sovražim. A počasni vozniki imajo pa manj šanse, da naletijo na rdečo ali kaj??

Hitro voznik proftira 1.3 minute, pa še ker je toliko hitrejši gre ravno čez rumeno luč! Tako, da vse skupaj proftira 3 minute!!!! Aka je praktično za 1/3 hitrejši od "normalnega voznika".

Eto zdaj pa imaš!

solatko ::

Ste se pa razpisal na temo, katerih je bilo že na desetine na tem forumu.
Ravno tisti, ki se ne morete peljati 90 na suhi regionalki, tukaj sanjate o nujnih vožnjah, ko peljete v bolnico staro mamo in podobno.
Nujne vožnje povprečnih voznikov, po navadi povzročijo nujno vožnjo njih in še koga zraven. Nekateri tu so pametni, da ko vozijo po predpisih, jih nekdo zadaj, ki bi peljal hitreje (vzrok sploh ni važen), se nebi umaknili, tudi če bi jim skozi prvo okno kazal odtrgano roko, saj vozijo po predpisih in jih dogajanje zadaj ne briga.

Na odbijače se limajo modeli, ki povsod vozijo enako, torej 70. Te so tudi najmanj strpni in bi s ceste zrinili vse kar je gor. Hitri vozniki se praviloma držimo omejitev v naseljih in tam kjer je to potrebno.

Kaj storiti, če se za nami pripelje vozilo na nujni vožnji, pa se ne moremo umaknit?
Dobri vozniki vemo, po gasu in s čim višjo, še varno hitrostjo peljemo naprej, do prvega možnega umikališča, vam bo lahko kak reševalec povedal, kaj vse doživljajo na regionalnih in stranskih cestah, ko so na taki vožnji. Najslabše je, da se hitrost v takem primeru zmanjša, ker se nimamo kam umaknit.

Sicer pa večina voznikov pri nas ne ve, zakaj so vzratna ogledala, hupe pa tako, zaradi preglasne muzike ne slišijo. Ravno tako je našim voznikom španska vas, smerokaz, saj me vsi poznajo in vedo kam peljem.

Najbolj smešne pa so reakcije voznikov, ko za njimi pripelje skupina motoristov. Namesto, da bi se peljali čim bolj desnemu robu, se pomaknejo k sredinski črti, češ, če jaz vozim v koloni, dej še ti. Se pač noben ne zaveda, kako na hudičevo vroče je v kombinezonu, pod čelado v primeru počasne vožnje na sončni strani Alp. Hebat ga, v avtu klima, muzika in lagano sportski, boli me k., če se motorist onegavi za menoj pri 50, na +50 pripeke.

Zato vedno in povsod pravim, da naši vozniki nikoli ne bodo v večini dobri, saj praktično nimajo kje to postat. Enega klinčevega poligona za učenje reakcij in obnašanja vozil pri višjih hitrostih ne premoremo. Namesto, da bi imeli voznike, ki vsak dan bolje obvladajo prometne situacije, imamo vsak dan več zakajenih in nerodnih, v vedno hitrejših in "varnejših" vozilih, na vedno bolj uničenih cestah.
Ja važno, da znajo inkasanti postavljat zasede in lovit še tiste redke, ki obvladajo tudi bolj dinamično vožnjo, od povprečja.
Delo krepa človeka

korenje3 ::

jaz se takim ne umikam, ki mi vozijo čisto za ritjo. sicer je to bolj redko, ker sem sam ponavadi med hitrejšimi in je ponavadi vedno nekdo pred mano kot za mano.

rečem si, če bo sposobnen, me bo prehitel, sicer naj ne poskuša.

Mene osebno pa motijo ljudje ki vozijo 30÷40km/h kjer je omejitev 50km/h. sploh če je to na neprehitevalnih cestah.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

RejZoR ::

Motoristi se nimajo kej rinit med avtomobili. Če sam ne grem prehitevat kolesarjev, ko mi grejo nasproti se bo pa vmes gužval s širšim motorjem. Če kolona stoji ajde, ampak med vožnjo pa nikakor. Nakoncu bom pa jezst kriv če se bo debil zapel v moje ogledalo in se prevrnil pod avto na drugi strani ceste...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

solatko ::

RejZoR - Ti si že v veliko postih dokazal, da imaš od vozniške kulture morda samo pol k, vse ostalo pa ti manjka. Špilal bi policaja, nebi se umikal, stavim, da ne veš, kaj se večino časa dogaja za teboj.

Vsak voznik lahko omogoči hitrejše odvijanje prometa, samo malo moraš bit kulturen. Vse regionalne ceste omogočajo najmanj srečanje treh vozil, na žalost, je to pri nas nemogoče. Kaj narediš sebi koristi, če ne spustiš predse motorista. Čez 100m ga ne boš več videl.
Sicer pa so motoristi enakovredni udeleženci cestnega prometa in po katerem predpisu, se nimajo kaj rint med tvojo rit in tistega pred teboj. Celo dva vštric ne zasedeta toliko prostora, kot tvoje gare.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Celo dva vštric ne zasedeta toliko prostora, kot tvoje gare.

To si zapomnite, ko naslednjič trobite kolesarjem, ki vozijo vštric.

Če bi bili tudi vi na kolesu, bi komot varno prehiteli, tako pa ne morete - deal with it.

detroit ::

Če so enakovredni udeleženci prometa naj se tudi obnašajo tako, problem solved.
Skero

Blum ::

BigWhale je izjavil:

Mogoce ne bi bilo slabo, ce bi se enkrat premislili, koliko se splaca divjati, ce imas v avtu nekoga, ki potrebuje zdravnisko pomoc. :)


Se strinjam, da bi bilo potrebno premisliti, koliko se splača divjati, še posebaj, če imaš v avtu nujne pomoči potrebno taščo.

Aston_11 ::

korenje3 je izjavil:

rečem si, če bo sposobnen, me bo prehitel, sicer naj ne poskuša.
Če bi bil sposoben, bi prehitel in ne bi vozil v riti. Taki, ki vozijo v riti, so po defaultu nesposobni, pa ne samo vozniško.

jype ::

detroit> Če so enakovredni udeleženci prometa naj se tudi obnašajo tako, problem solved.

Saj se, le da zavzamejo manj prostora kot avtomobili.

detroit ::

V bistvu je letelo na nevarno vožnjo motoristov:)
Vsekakor pa tudi ne podpiram vožnjo v štric pri kolesarjih, ker ovirajo možnost ostalega prometa da jih prehitijo karseda varno, glede na to da se ne vozijo ravno po omejitvah.
Skero

jype ::

detroit> ovirajo možnost ostalega prometa

Ne, to ni res. "Ostali promet" ovira možnost prometa, kolesarji pa ne, ker bi morali biti vsaj štirje vštric, da bi to držalo.

detroit> glede na to da se ne vozijo ravno po omejitvah.

Omejitve veljajo navzgor. Slovenija je ena redkih evropskih držav, kjer je "vožnja vštric" s kolesom prepovedana (in tudi ena redkih, kjer se vsem jebe za predpise).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Utk ::

Prav, ti se kar vozi vštric, čisto do sredinske črte, jaz te bom pa prehitel z 90 na uro (pravih 90), bomo videli, če boš šel še kdaj blizu črte.

detroit ::

Moja utopična ideja: vsi na kolesa ali vsi v avte.
Skero

Aston_11 ::

Utk je izjavil:

Prav, ti se kar vozi vštric, čisto do sredinske črte, jaz te bom pa prehitel z 90 na uro (pravih 90), bomo videli, če boš šel še kdaj blizu črte.
Nesposobni vozniki mimo kolesarja itak vedno peljejo na dotik. Je čisto vseeno, če je sam, v dveh, treh ali štirih. Vedno bodo peljali tako, da bodo peljali najbližje, kar se da. Tvoja ponudba je tako celo zelo velikodušna!

jype ::

Vozniki običajno vidijo celotno polovico vesolja desno od kolesarja kot prostor, kamor se kolesar brez skrbi lahko umakne njim, ki se ne morejo. Asfalt je tam zanje in je njihov in biciklisti naj se vozijo po šavju in kamnolomih.

BigWhale ::

M-XXXX je izjavil:

Na zalost pa popolnoma ravne ceste ni in je taksnih ravnih odsekov, kjer se lahko divja bistveno manj. Potem je vmes se kaksno krizisce, morda celo semafor. Za casovno razliko 1.3 minute je popolnoma dovolj en sam semafor, da jo prakticno iznici.

Ej tole bedarijo s semaforji pa tako neverjetno sovražim. A počasni vozniki imajo pa manj šanse, da naletijo na rdečo ali kaj??

Hitro voznik proftira 1.3 minute, pa še ker je toliko hitrejši gre ravno čez rumeno luč! Tako, da vse skupaj proftira 3 minute!!!! Aka je praktično za 1/3 hitrejši od "normalnega voznika".

Eto zdaj pa imaš!


Kdo je pa rekel, da tisti, ki vozi pocasneje ne more naleteti na semafor? Jaz sem samo povedal, da je taksna minimalna prednost tako minimalna, da ti jo ze nek manjsi nepredviden dogodek (semafor, traktor, kolesar, ...) prakticno iznici.

Sam v tvojem primeru ne pride do tega, ker za semaforjem stoji policaj, ki krsitelja, ki je peljal skozi orazno luc ustavi in spet izgubi prednost. :>

šernk je izjavil:

Pipi, ne, ne more. Ce ima enga pred sabo, ga na ovinkasti cesti nima kje, vsaj priblizno varno, prehiteti

zato je ravno tam najbolj pomembno da se ljudje pred teboj odzivajo na blendanje in se ti umaknejo. Na cesti kjer je kolona ali možnost prehitevanja pač nimaš kaj blendat, letiš mimo ob prvi priložnosti (tudi če te slučajno ustavi takrat policaj ti bo pogledal skozi prste in te spustil naprej)


Kako naj se na ovinkasti cesti odzovem na tvoje blendanje? Ce upocasnim na 30km/h, da me bos lazje prehitel, potem bos tudi ti moral upocasniti najprej na tistih 30km/h in me bos sele potem prehitel. Ce bos upocasnil, bo tvoja povprecna hitrost padla. Ce bos to naredil trikrat, ce bos srecal tri taksne, ki vozijo po omejitvah, bos trikrat bremzal in vsaj nekaj sekund vozil za tistim, ki se odziva na tvoje blendanje.

Spet bo rezultat, da bo tvoja povprecna hitrost samo za en prdec visja, kot ce bi vozil po omejitvah.

šernk je izjavil:


kdo je pa o kakšni paniki govoril? Če si v paniki nimaš sploh kaj delat v avtu, pa tudi v nobenem primeru sam ne bi dovolil v takšnem stanju me peljati. obstajamo na tem svetu pa ljudje, ki smo sposobni ohranit trezno glavo ali pa jo vsaj pomiriti, da ne delamo neumnosti.


A mas za to kaksno zdravnisko potrdilo? V povprecju taksnih ljudi ni. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Engineer_ ::

jype je izjavil:

Asfalt je tam zanje in je njihov in biciklisti naj se vozijo po šavju in kamnolomih.


končno en, ki razume. pohvalno ;) :D lol.

now get the fuck off the road. :D :P

//troll mode off.

RejZoR ::

solatko je izjavil:

RejZoR - Ti si že v veliko postih dokazal, da imaš od vozniške kulture morda samo pol k, vse ostalo pa ti manjka. Špilal bi policaja, nebi se umikal, stavim, da ne veš, kaj se večino časa dogaja za teboj.

Vsak voznik lahko omogoči hitrejše odvijanje prometa, samo malo moraš bit kulturen. Vse regionalne ceste omogočajo najmanj srečanje treh vozil, na žalost, je to pri nas nemogoče. Kaj narediš sebi koristi, če ne spustiš predse motorista. Čez 100m ga ne boš več videl.
Sicer pa so motoristi enakovredni udeleženci cestnega prometa in po katerem predpisu, se nimajo kaj rint med tvojo rit in tistega pred teboj. Celo dva vštric ne zasedeta toliko prostora, kot tvoje gare.


In to si uspel ugotoviti na podlagi 5 rantov. Čestitam, verjetno boš dobil Nobelovo nagrado za jasnovidnost... :rolleyes: Jezst nej bom kulturen, medtem ko vsi drugi serjejo po meni. GTFO. Kulturen sem samo do tistih, ki neko kulturo v prometu kažejo tud do drugih. Da pa se bo nekdo na vse pretege rinil mimo in jezst dobričina naj mu pa še pomagam, za koji kurac? Pol pa špilam policaja al pa šerifa če ti je ta definicija všeč. Če bi vsi pokazal neodobravanje pa tud tisti arogantneži tega ne bi več počel, ker bi videl, da s svojim rinjenjem NIČ ne dosežejo. Tko pa vsi v imenu "kulture" popuščate je pa tko kot je. Pol pa jokcate po forumih, kjer je vseen drek tud če ne bi. Pokažte to na cesti, pussiji eni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

m0LN4r ::

Debata se že cel čas vrti okoli tega, da počasnež mora bit kulturen (ker ga drug "nešerif" postavlja v tako situacijo), če ne se igra "šerifa". Obratno pa očitno to ne velja, "in potem vse tiho je bilo" A. Aškerc - Brodnik

Do zdaj je bil čisto vsak post nekako v tem smislu napisan.

Odgovor na vprašanje:
"Kako nakazati, da se ti mudi?" pa je:
Na noben način, ker nisi šerif :D
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

lukaz ::

jype je izjavil:

solatko> Celo dva vštric ne zasedeta toliko prostora, kot tvoje gare.

To si zapomnite, ko naslednjič trobite kolesarjem, ki vozijo vštric.

Če bi bili tudi vi na kolesu, bi komot varno prehiteli, tako pa ne morete - deal with it.

jype je izjavil:

detroit> Če so enakovredni udeleženci prometa naj se tudi obnašajo tako, problem solved.

Saj se, le da zavzamejo manj prostora kot avtomobili.

jype je izjavil:

detroit> ovirajo možnost ostalega prometa

Ne, to ni res. "Ostali promet" ovira možnost prometa, kolesarji pa ne, ker bi morali biti vsaj štirje vštric, da bi to držalo.

detroit> glede na to da se ne vozijo ravno po omejitvah.

Omejitve veljajo navzgor. Slovenija je ena redkih evropskih držav, kjer je "vožnja vštric" s kolesom prepovedana (in tudi ena redkih, kjer se vsem jebe za predpise).


Sem boldal pomembne zadeve. Drugače pa tolk da boš vedu, omejitve so navzgor, vednar tist trenutek ko zadržuješ 3 avte za seboj se to šteje kot kolona in se moraš umakniti.

jype ::

lukaz> tolk da boš vedu

Hvala, ampak jaz predpise zelo dobro poznam.

lukaz ::

Daj povej to pol svojim kolesarskim kolegom. Če lahko poleg tega omeniš že vožnjo po svoji strani ceste in nakazovanje smeri ob zavijanju bi ti bil zelo hvaležen ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lukaz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528121365 (98387) solatko
»

Izrek za vožnjo na cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24747760 (43155) solatko

Več podobnih tem