Forum » Problemi človeštva » Moške zadeve (#2)
Moške zadeve (#2)
Temo vidijo: vsi
jype ::
arnecan1> Ups, pozabil sem link
Skratka, po nepotrebnem je dobila kazen, ker mulc očitno ni več otrok in če bi isto storil tip, bi dobil podobno pogojno kazen, razen če bi se to zgodilo v konzervativnih ZDA, kjer te imajo za pedofila, če si privoščiš odnos s štirinajstletnico.
Skratka, po nepotrebnem je dobila kazen, ker mulc očitno ni več otrok in če bi isto storil tip, bi dobil podobno pogojno kazen, razen če bi se to zgodilo v konzervativnih ZDA, kjer te imajo za pedofila, če si privoščiš odnos s štirinajstletnico.
arnecan1 ::
arnecan1> Ups, pozabil sem link
Skratka, po nepotrebnem je dobila kazen, ker mulc oÄitno ni veÄ otrok in Äe bi isto storil tip, bi dobil podobno pogojno kazen, razen Äe bi se to zgodilo v konzervativnih ZDA, kjer te imajo za pedofila, Äe si privoĹĄÄiĹĄ odnos s ĹĄtirinajstletnico.
Verjetno to govoriĹĄ upoĹĄtevaje sodno prakso?
Medijsko bi moĹĄkega linÄali 4x bolj. Zamisli si, 41 letnik spal s trinajstletnico? Pravno pa verjetno tudi nekaj odstotkov veÄ kazni kot ženska. Tudi v Evropi.
SimplyMiha ::
Čeprav bi glede na razliko med življenjskima dobama obeh spolov lahko ženskam mirne volje pribili kak odstotek več...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
Pol tega je bullshita. Ampak OK, govori ženska, ki se je slekla za pozornost - dajmo jo poslušat.
BigWhale ::
SimplyMiha je izjavil:
Pol tega je bullshita. Ampak OK, govori ženska, ki se je slekla za pozornost - dajmo jo poslušat.
Kaj je bullshit? A to, da je razlika med tem a nekdo objavi tvoje slike proti tvoji volji in med tem, da sam objavis svoje slike zato, ker jih zelis?
Seveda predvidevaš, da se obešam na to. No, bolj v zmoti ne bi mogel biti. Govorim o uporabljenih cifrah, očitno potegnjenih iz riti - največkrat so to nevoščljive ženske, ki kritizirajo druge ženske. Pod "trol" avtomatično privzamete moškega - no, to je vaš seksizem.
Da ne govorim o posnetkih tabloidov ter tistem bullshit videu o nadlegovanju ženske na ulici.
Da ne govorim o posnetkih tabloidov ter tistem bullshit videu o nadlegovanju ženske na ulici.
SimplyMiha> no, to je vaš seksizem.
Ne, to je dejstvo: Ženske so prijazna, sočutja polna bitja, moški so pa retardirani prasci.
Žal mi je, ampak številke to zelo jasno kažejo.
Ne, to je dejstvo: Ženske so prijazna, sočutja polna bitja, moški so pa retardirani prasci.
Žal mi je, ampak številke to zelo jasno kažejo.
Moja izkušnja v pretežno ženskem kolektivu pravi drugače. Tudi sicer sem že imel opravka z vsiljivo mladoletnico. Žal nisem tako patetičen, da bi se ubil ali slekel zaradi nje, še manj pa da bi zaradi ene mladoletnice vse ženske obravnaval kot njo.
Sicer pa bi se ta punca lahko v posnetku ustavila pri "izsiljujejo me, pa se bom slekla", ampak ne, morala je iskati dodatne izgovore. S tem je izgubila mojo simpatijo, ki si jo je pridobila prvo minuto. Problema se ne rešiš s tem, da postaneš še večja tarča.
Sicer pa bi se ta punca lahko v posnetku ustavila pri "izsiljujejo me, pa se bom slekla", ampak ne, morala je iskati dodatne izgovore. S tem je izgubila mojo simpatijo, ki si jo je pridobila prvo minuto. Problema se ne rešiš s tem, da postaneš še večja tarča.
SimplyMiha> Moja izkušnja v pretežno ženskem kolektivu pravi drugače.
Tvoja izkušnja je nepomembna, kot je nepomembna vsaka druga oblika Anecdotal evidence @ Wikipedia .
SimplyMiha> ampak ne, morala je iskati dodatne izgovore.
Ne. Morala je povedat, zakaj je nasilje do žensk v vseh oblikah nesprejemljivo.
SimplyMiha> Problema se ne rešiš s tem, da postaneš še večja tarča.
Saj ni tarča. Samo zdrav odnos do lastnega telesa ima.
Tvoja izkušnja je nepomembna, kot je nepomembna vsaka druga oblika Anecdotal evidence @ Wikipedia .
SimplyMiha> ampak ne, morala je iskati dodatne izgovore.
Ne. Morala je povedat, zakaj je nasilje do žensk v vseh oblikah nesprejemljivo.
SimplyMiha> Problema se ne rešiš s tem, da postaneš še večja tarča.
Saj ni tarča. Samo zdrav odnos do lastnega telesa ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
vostok_1 ::
Leakane nage slike tako moških kot žensk se raztrže in trola. Če bi brad pittove slike leakale, bi bila podobna zgodba.
Problem je tu večji. Problem je, da zaradi katolibanov je spolnost sveta. Hence take pizdarije.
Osebno ne vrjamem, da tej troli sovražijo ženske iz nekega konceptualnega vidika, ampak obnašanje je predvsem rezultat globoke zafrustriranosti and/or neke stopnje mentalne patologije. Navzven sicer res morda ni razlike, ampak ok.
Dam pa nekaj res. Zafrustriranost se pri moških res kaže precej navzven. IMO predvsem zaradi nemoči. Ker fizična moč jim je itak bila odvzeta. They can't command, they can't choose, they can't fuck, they can't create life...
Sploh jih ne zagovarjam, da ne bo pomote. They might be entitled to some small amount of pity, that's all.
Problem je tu večji. Problem je, da zaradi katolibanov je spolnost sveta. Hence take pizdarije.
Osebno ne vrjamem, da tej troli sovražijo ženske iz nekega konceptualnega vidika, ampak obnašanje je predvsem rezultat globoke zafrustriranosti and/or neke stopnje mentalne patologije. Navzven sicer res morda ni razlike, ampak ok.
Dam pa nekaj res. Zafrustriranost se pri moških res kaže precej navzven. IMO predvsem zaradi nemoči. Ker fizična moč jim je itak bila odvzeta. They can't command, they can't choose, they can't fuck, they can't create life...
Sploh jih ne zagovarjam, da ne bo pomote. They might be entitled to some small amount of pity, that's all.
Ni sveta, ampak greh. :D Pa ne samo zaradi katolikov, so tudi drugi krivi za to. Na spolnost in na golo clovesko telo se gleda, kot na nekaj kar je potrebno skrivati in kot nekaj cesar se ne razkazuje kar tako.
Zato so pa taksne in drugacne slike potem zelo iskana roba. :)
Zato so pa taksne in drugacne slike potem zelo iskana roba. :)
nevone ::
Pa ne samo zaradi katolikov,
Vrh katoliške cerkve je izjavil, da naj se ljudje ne razmnožujejo kot zajci, in se hkrati zavzel proti kontracepciji. Totalni cepci, ni kaj.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Vrh katoliške cerkve je izjavil, da naj se ljudje ne razmnožujejo kot zajci, in se hkrati zavzel proti kontracepciji. Totalni cepci, ni kaj.
o+ nevone
I've stopped taking them seriously a long time ago. Sedaj so zgolj irritating as fuck.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
o+ nevone
Verjetno so res imeli, vsaj v evropi, najmocnejsi vpliv na te zadeve in po toliko stoletjih so stvari postale taksne kot so sedaj.
Verjetno so res imeli, vsaj v evropi, najmocnejsi vpliv na te zadeve in po toliko stoletjih so stvari postale taksne kot so sedaj.
Sej v časih, ko so imeli glavno besedo, je bilo morda še smiselno malo zatirat spolnost. Koneckoncev ljudje so imeli po 10 otrok, ki so jih potem izredno težko preživeli.
Ampak, da danes stavijo na to karto je pa nerazumno.
o+ nevone
o+ nevone
Now now, let's be fair. V muslimanskem svetu so bistveno bolj sprvrženi glede spolnosti in žensk. V evropi se jih vsaj ni pokrivalo z mrežico. Pa tud vojskovodje so bile občasno.
vostok_1> Now now, let's be fair. V muslimanskem svetu so bistveno bolj sprvrženi glede spolnosti in žensk. V evropi se jih vsaj ni pokrivalo z mrežico. Pa tud vojskovodje so bile občasno.
Let's be fair: Pojma nimaš o islamu.
vostok_1> Now now, let's be fair. V muslimanskem svetu so bistveno bolj sprvrženi glede spolnosti in žensk. V evropi se jih vsaj ni pokrivalo z mrežico. Pa tud vojskovodje so bile občasno.
Aja, to se najbrž sklicuješ na zlati čas islama, ko je bilo islama še najmanj.
Ali pa na so called bullshit pravice, ki jih imajo ženske v gospodinjstvu pod islamom, kaj dedujejo itd.
But i'd love to hear you apologize for Islam. Please do!
vostok_1> Aja, to se najbrž sklicuješ na zlati čas islama, ko je bilo islama še najmanj.
Sklicujem se na to, da se ti ne spoznaš na islam.
vostok_1> But i'd love to hear you apologize for Islam. Please do!
Mi ni treba, ker je idiotski. Ampak to, da se ga ti bojiš, ker ga ne razumeš, ni nič manj res.
Sklicujem se na to, da se ti ne spoznaš na islam.
vostok_1> But i'd love to hear you apologize for Islam. Please do!
Mi ni treba, ker je idiotski. Ampak to, da se ga ti bojiš, ker ga ne razumeš, ni nič manj res.
"Men have authority over women because God has made the one superior to the other, and because men spend their wealth to maintain them. Good women are obedient. They guard their unseen parts because God has guarded them. As for those among you who fear disobedience, admonish them and send them to beds apart and beat them." Sura 4:34
"...Women shall with justice have rights similar to those exercised against them, although men have a status above women. God is mighty and wise." Sura 2:228
Imaš prav. Ne razumem ga.
vostok_1> Imaš prav. Ne razumem ga.
To si zdaj povedal točno isto kot je napisano tudi v Tori in v Bibliji (ker si te vere delijo velik del izročila to seveda ni nič nepričakovanega).
Pa kljub temu ne manjka niti islamskih, niti judovskih junakinj, ki so bile resnične osebe (ne iz knjig) ki so dosegale socialni napredek skozi svoj vpliv (in so bile seveda veliko manj romantične, kot si marsikdo predstavlja - tudi v krščanstvu).
To si zdaj povedal točno isto kot je napisano tudi v Tori in v Bibliji (ker si te vere delijo velik del izročila to seveda ni nič nepričakovanega).
Pa kljub temu ne manjka niti islamskih, niti judovskih junakinj, ki so bile resnične osebe (ne iz knjig) ki so dosegale socialni napredek skozi svoj vpliv (in so bile seveda veliko manj romantične, kot si marsikdo predstavlja - tudi v krščanstvu).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
vostok_1> Imaš prav. Ne razumem ga.
Sure. Ampak Islam je konceptualno proti temu. Krščanstvo nekoliko manj. Oboje je sicer res za v smeti.
Siegreicher ::
Islam in judizem je ql. Krščanstvo je samo za neandertalce! (zanimivo da imajo ravno židje največji del neandertalskega DNA, aja ups, rasa ne obstaja, vsi smo enaki...)
vostok_1> Islam je konceptualno proti temu.
Ne, ni.
Siegreicher> Islam in judizem je ql. Krščanstvo je samo za neandertalce!
To lahko reče samo nekdo, ki pozna samo krščanstvo.
Ne, ni.
Siegreicher> Islam in judizem je ql. Krščanstvo je samo za neandertalce!
To lahko reče samo nekdo, ki pozna samo krščanstvo.
Zakaj pa nič ne protestiraš proti poveličevanju Martin Luther Kinga? Ali si morda premalo razgledan in ne veš da je rad pretepal svoje bele prostitutke?
...cried out "I'm f-ing for God" and "I'm not a Ne*ro tonight!
Borec pa tak za pravice žensk, ki pusti da ima cela rasa za heroja seksističnega moškega.
...cried out "I'm f-ing for God" and "I'm not a Ne*ro tonight!
Borec pa tak za pravice žensk, ki pusti da ima cela rasa za heroja seksističnega moškega.
Siegreicher> Borec pa tak za pravice žensk, ki pusti da ima cela rasa za heroja seksističnega moškega.
Jaz nisem borec za pravice žensk. Jaz sem borec proti idiotom. Pazi se.
Siegreicher> Borec pa tak za pravice žensk, ki pusti da ima cela rasa za heroja seksističnega moškega.
Uf, kako tipično. Groziš mi, kako nepričakovano.
Ali ste borci za pravičnost res vsi mentalni kloni, ker niti eden od vas še ni bil uporabiti drugačne tehnike. Očitno niste sposobni lastnega mišljenja in zato delate po točkah formularja ki ga vam je predpisal vaš presvetli vodja.
Now now, let's be fair. V muslimanskem svetu so bistveno bolj sprvrženi glede spolnosti in žensk. V evropi se jih vsaj ni pokrivalo z mrežico. Pa tud vojskovodje so bile občasno.
Razlika med katoliki in muslimani ni tako zelo velika, kot si najbrz mislis. Tako kot so 'spodobne kristjanke' prakticno cele odete in zavite v cunje, so tudi muslimanske zenske odete. Nekje bolj, drugje manj.
Se v 20. stoletju so se zenske pri nas 'skrivale' pod rutami, nekatere se se danes. Vcasih je bila pa naglavna ruta ali pa kaksno drugo zensko pokrivalo, izpod katerega se v vecini niso videli lasje in celo, obvezen del zenske garderobe. Poglej si slovenske narodne nose, na primer. Tisti kos blaga cez nos ne naredi taksne drasticne razlike. Vsaj ne taksne, kot si jo zelis prikazat.
Hkrati pa pri vsem tem pozabljas, da ima rimo-katoliska cerkev zapovedan celibat, muslimanski imami, se pa lahko porocajo. :)
Siegreicher je izjavil:
Islam in judizem je ql. Krščanstvo je samo za neandertalce! (zanimivo da imajo ravno židje največji del neandertalskega DNA, aja ups, rasa ne obstaja, vsi smo enaki...)
A lahko citiras kje je kdo kaj taksnega trdil?
Za spolno nedozorelost evrope je v veliki vecini odgovorna rimokatoliska cerkev. Nevem zakaj je bilo potrebno ven privlect islam, ces, tam so se hujsi problemi?
Fallacy of relative privation @ Wikipedia
Popolnoma nepomebno za debato in nepotreben derailment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Siegreicher> Uf, kako tipično. Groziš mi, kako nepričakovano.
Mhm, jaz in moji soborci in soborke te bomo že dobili in ti navili ušesa.
Mhm, jaz in moji soborci in soborke te bomo že dobili in ti navili ušesa.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Siegreicher ()
Vajenc ::
Se v 20. stoletju so se zenske pri nas 'skrivale' pod rutami, nekatere se se danes. Vcasih je bila pa naglavna ruta ali pa kaksno drugo zensko pokrivalo, izpod katerega se v vecini niso videli lasje in celo, obvezen del zenske garderobe. Poglej si slovenske narodne nose, na primer. Tisti kos blaga cez nos ne naredi taksne drasticne razlike. Vsaj ne taksne, kot si jo zelis prikazat.
Ta cerkvena zapoved (1. pismo Korinčanom 11) je v krščanski kulturi že dolgo le modni dodatek z izjemo nun, medtem, ko morajo nekatere muslimanske ženske tudi proti svoji volji hoditi po ulici oblečene v čebelarje. Razlika je veliko večja, kot jo želiš ti prikazati.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
thramos ::
Tisti kos blaga cez nos ne naredi taksne drasticne razlike. Vsaj ne taksne, kot si jo zelis prikazat.
Seveda ga. Obraz je praktično najpomembnejši del telesa pri komunikaciji, percepciji lepote, identifikaciji, ... Zakrivanje las seveda ima svojo vlogo, a je neprimerljivo manša kot zakrivanje (dela) obraza.
Ze dolgo? Ja, od konca 2. svetovne vojne naprej. Pred tem so se pa tudi mlade punce pokrivale. Pejdi enkrat v nedeljo k masi in mal poglej kaksno starejso zenico. Tudi slovenske narodne nose niso od 'ze dolgo nazaj'.
Razlika je, vsekakor, saj nihce ne pravi, da ni. Ampak v malo bolj modernih drzavah, kjer prevladuje islam so zenske zakrite tako, da imajo ruto na glavi, nekatere se tega ne. So pa tudi taksne, ki so bolj zakrite.
In spet, sprasujem, zakaj je to pomembno v tej debati? Zdaj nas prepricujes, da ker so na svetu tudi morilci, bi moral tatove pustit pri miru, ker so morilci hujsi.
Razlika je, vsekakor, saj nihce ne pravi, da ni. Ampak v malo bolj modernih drzavah, kjer prevladuje islam so zenske zakrite tako, da imajo ruto na glavi, nekatere se tega ne. So pa tudi taksne, ki so bolj zakrite.
In spet, sprasujem, zakaj je to pomembno v tej debati? Zdaj nas prepricujes, da ker so na svetu tudi morilci, bi moral tatove pustit pri miru, ker so morilci hujsi.
Starke so nosile rute zato, ker niso hotele razkazovati svojih sivih las. Zdaj, ko si barvajo lase, pa skoraj nobena ne nosi rute. Ste pa res naivni, da to povezujete z vero oz. družbenimi normami...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
SimplyMiha> Starke so nosile rute zato, ker niso hotele razkazovati svojih sivih las. Zdaj, ko si barvajo lase, pa skoraj nobena ne nosi rute. Ste pa res naivni, da to povezujete z vero oz. družbenimi normami...
Popolnoma, ja.
Če bi bili pravi kristjani, potem ne bi imeli kopalnice v bajti.
Popolnoma, ja.
Če bi bili pravi kristjani, potem ne bi imeli kopalnice v bajti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Siegreicher ()
SimplyMiha je izjavil:
Starke so nosile rute zato, ker niso hotele razkazovati svojih sivih las. Zdaj, ko si barvajo lase, pa skoraj nobena ne nosi rute. Ste pa res naivni, da to povezujete z vero oz. družbenimi normami...
Kaj pa mlajse zenske? So tudi nosile rute.
Tako v evropi, kot na bliznjem vzhodu je bil trend, da starejsa je bila zenska, bolj je bila zakrita. To pol pomen, da se oboje zakrivajo zarad sivih las, al kako?
A moram spet vprasat, zakaj ven vlacite islam? A res ne znate drugace argumentirat svojih stalisc, kot s preusmerjanjem pozornosti?
Cerkev je spolnost proglasila za greh. Se vec, sam clovek naj bi se rodil iz greha. Vcasih so otroke krstili, ko so bili se v maternici. Za svoje duhovnike so zapovedali celibat. Za stanje v evropi je precej vseeno kaj pocnejo drugje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Se v 20. stoletju so se zenske pri nas 'skrivale' pod rutami, nekatere se se danes.
Rute so se nosile predvsem zaradi mraza ali vetra. Da ti ne prepiha ušesa. Kolikor jaz vem. Vsaj v moji družini se je nosila zato in ne zaradi skrivanja česa.
o+ nevone
SimplyMiha je izjavil:
Kaj pa mlajse zenske? So tudi nosile rute.
Tako v evropi, kot na bliznjem vzhodu je bil trend, da starejsa je bila zenska, bolj je bila zakrita. To pol pomen, da se oboje zakrivajo zarad sivih las, al kako?
A moram spet vprasat, zakaj ven vlacite islam? A res ne znate drugace argumentirat svojih stalisc, kot s preusmerjanjem pozornosti?
Cerkev je spolnost proglasila za greh. Se vec, sam clovek naj bi se rodil iz greha. Vcasih so otroke krstili, ko so bili se v maternici. Za svoje duhovnike so zapovedali celibat. Za stanje v evropi je precej vseeno kaj pocnejo drugje.
?
Ali si ti še zmeraj v letu 0? Očitno tako sovražiš krščanstvo, da še šteješ ne.
thramos> Ljudje radi gledate skozi prste ostalim religijam
Boš naštel kakšen primer, kateri religiji gledamo skozi prste in kako se to vidi?
Boš naštel kakšen primer, kateri religiji gledamo skozi prste in kako se to vidi?
Siegreicher je izjavil:
Ali si ti še zmeraj v letu 0? Očitno tako sovražiš krščanstvo, da še šteješ ne.
Ne, v bistvu do vseh religij gojim enaka custva. Zato si ne delam utvar, da je krscanstvo kaj dosti boljse od islama.
Vcasih je, vecinoma pa ni. Oboje je precej podobno sranje, ki je na svetu naredilo veliko gorja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 57584 (51876) | BigWhale |
» | So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Rezultati | 62327 (56250) | jype |