Forum » Problemi človeštva » Moške zadeve (#2)
Moške zadeve (#2)
Temo vidijo: vsi
BigWhale ::
PS: Prav tako ne pravim, da je islam kaj boljsi od krscanstva, da ne bo kdo tega kje prebral med kakimi vrsticami slucajno.
jype ::
BigWhale> Prav tako ne pravim, da je islam kaj boljsi od krscanstva
Zdej se kr vn vleč, ja. Podpiraš šarijo!
Zdej se kr vn vleč, ja. Podpiraš šarijo!
arnecan1 ::
Nekaj je sigurno, ženskam v islamu se generalno gledano godi slabše, kot pri nam. Konkretno slabše. Oziroma, povedal bom drugače, pri nas so ženske bolj enakovredne moškim (pravzaprav pred zakonom popolnoma enakovredne) kakor v islamskem svetu.
Vera namreč pogojuje vsako posvetno, duhovno, politično, zasebno, itd. plat življenja v islamskem svetu. In to kar uči islam glih ni najbolj ugodno za položaj ženskega spola. Npr. pri pričevanju pred sodiščem njen glas šteje 1/2 moškega, kodeks oblačenja, omejevanje šolanja, ponekod celo izhodi v mesto ali vožnja z avtomobilom.... Vse to se dogaja še danes.
Zato me ne čudi, ko prečitam kaj takšnega http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Ali pa prečitam, da so ustrelili 12 letno dekle, ker hodi v šolo. Ali nepokrito dekle polili s kislino. Ali pa trgovanje z kristjankami in jezidovkami s strani golobradih borcev ISIS-a.
No, na srečo je verjetno večina žensk v islamskem svetu prepričana, da imajo dovolj pravic.
Nasprotno pri nas nekateri zahtevajo več pravic za ženske, kakor jih imajo moški. Ker mi ni jasno, zakaj bi moralo biti po zakonskih dekretih doseženo, da imamo v politiki in vodilnih položajih 40% žensk, ne zahtevamo pa npr. 20% v rudnikih? Zakaj ne pustimo, da si ženske same izborijo pot na vodilna mesta? Ali morebiti v rudnike. Ker zakon jim to omogoča. Zakaj ne dopustimo možnosti, da mogoče enostavno manjši odstotek žensk želi vstopiti v politiko ali na vodilna mesta v gospodarstvo. Ali pa na koncu koncev v rudnik. Da so rajši zdravnice, učiteljice, znanstvenice, sodnice....
Vera namreč pogojuje vsako posvetno, duhovno, politično, zasebno, itd. plat življenja v islamskem svetu. In to kar uči islam glih ni najbolj ugodno za položaj ženskega spola. Npr. pri pričevanju pred sodiščem njen glas šteje 1/2 moškega, kodeks oblačenja, omejevanje šolanja, ponekod celo izhodi v mesto ali vožnja z avtomobilom.... Vse to se dogaja še danes.
Zato me ne čudi, ko prečitam kaj takšnega http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Ali pa prečitam, da so ustrelili 12 letno dekle, ker hodi v šolo. Ali nepokrito dekle polili s kislino. Ali pa trgovanje z kristjankami in jezidovkami s strani golobradih borcev ISIS-a.
No, na srečo je verjetno večina žensk v islamskem svetu prepričana, da imajo dovolj pravic.
Nasprotno pri nas nekateri zahtevajo več pravic za ženske, kakor jih imajo moški. Ker mi ni jasno, zakaj bi moralo biti po zakonskih dekretih doseženo, da imamo v politiki in vodilnih položajih 40% žensk, ne zahtevamo pa npr. 20% v rudnikih? Zakaj ne pustimo, da si ženske same izborijo pot na vodilna mesta? Ali morebiti v rudnike. Ker zakon jim to omogoča. Zakaj ne dopustimo možnosti, da mogoče enostavno manjši odstotek žensk želi vstopiti v politiko ali na vodilna mesta v gospodarstvo. Ali pa na koncu koncev v rudnik. Da so rajši zdravnice, učiteljice, znanstvenice, sodnice....
vostok_1 ::
Nekaj je sigurno, ženskam v islamu se generalno gledano godi slabše, kot pri nam. Konkretno slabše. Oziroma, povedal bom drugače, pri nas so ženske bolj enakovredne moškim (pravzaprav pred zakonom popolnoma enakovredne) kakor v islamskem svetu.
Zakaj islamski svet pojmujes kot eno samo entiteto?
Se dogaja, pa ne povsod. V Savdski Arabiji so sele letos zenske dobile pravico do volitev. V Svici, so recimo vse zenske dobile to pravico leta 1990 (vecina pa leta 1971). Na Portugalskem leta 1974, v Egiptu leta 1956, Meksiko 1953. Italija? 1945. Azerbaijan? 1918.
Ni vse tako crno belo in je govoriti o tem tako splosno je narobe.
Zakaj te pa ne cudi, ko preberes kaj taksnega?
http://www.nbcsandiego.com/news/local/M...
Kar so vse skupaj grozna dejanja ampak zaradi tega eno religijo bolj kruto od druge je eno samo posplosevanje.
Christian terrorism @ Wikipedia
Se pravi, so kristjani isti al kako?
Zakaj ne pustimo, da si ženske same izborijo pot na vodilna mesta? Ali morebiti v rudnike. Ker zakon jim to omogoča. Zakaj ne dopustimo možnosti, da mogoče enostavno manjši odstotek žensk želi vstopiti v politiko ali na vodilna mesta v gospodarstvo. Ali pa na koncu koncev v rudnik. Da so rajši zdravnice, učiteljice, znanstvenice, sodnice....
To kar pravis je precej hinavsko. Zenske do sredine 20 stoletja marsikje sploh niso imele te moznosti. Vse te stvari so bile za mosko druzbo. In po stoletjih ali pa tisocletjih pretezno patriarhalne druzbe, sedaj pravis, da smo vsi enaki in imamo vsi enake moznosti?
Predstavljaj si, da si na maratonu in tekmujes proti desetim nasprotnikom. Najprej te na startu nabrcajo, potem ti pa okrog vratu obesijo 50kg utezi. Ves cas med tekom, se pritozujes, da ni fer tekma in da bi morali vsi teci pod istimi pogoji. Po 21km zaostajas ze za 10km, ker ne mores tako hitro teci s tistimi utezmi. In ko te koncno sodniki na tekmi slisijo, se odlocijo, da ti odstranijo utezi. Do cilja imas se 15km, tvoji nasprotniki pa so tik pred ciljem. Na tvoja prigovarjanja, da tekma ni fer, ti pa sodniki recejo, da je od 21km tekma za vse enakovredna in ce bi sedaj tebi pomagali do cilja potem tekma ne bi bila enakovredna in ne bi bilo fer, do unih, k so ti utezi za vrat obesil.
Tole je ta tekma in tako se obnasate nekateri. Hinavsko.
Wait, what?!
Dobro, sem pretiraval. Ampak v resnici si ženske v islamu svoj manko pravic razlagajo drugače, kot si to razlagamo v Evropi. Burka ni na prednostnem seznamu.
Prav tako muslimanske ženske večinoma nočejo končati patriarhata, enostavno priznavajo primat moškim na nekaterih področjih, npr. v politiki in še marsikje drugje. Marsikatera evropska feministka bi bila razočarana, saj bi jo večina muslimank smatrala za navadno pocestnico, ki hoče pohujšati tudi njih.
Saj pa noben ne pravi, da ni svinjarij s strani krščanskih sekt. Ali tudi hindujskih, budističnih ali ateističnih npr. Evo, ti kar jaz prilepim link Mormon fundamentalism @ Wikipedia
Ampak ne pozabi, to so sekte, par tisoč ljudi, medtem ko je v evropski getih, kjer so muslimani v večini, že napol vzpostavljena šarija na lokalni ravni. Kjer ženske držijo v podrejenem položaju, pa se zaradi politične korektnosti le malokdo v to vtakne.
Pa še nekaj, krščanski terorizem povzroči 0,1 % napadov, ostalo pa muslimanski terorizem. Popolnoma neprimerljivo, lahko pa prilepim tudi statistiko. Pa saj to verjetno veš, samo nekaj pač moraš napisati. In ja, prav tako vem, da se islam razlikuje. Ponekod je bolj radikalen, drugod bolj liberalen. Tisti v Rusiji in Bosni je kar sprejemljiv. Pa za to je verjetno kriv bolj komunizem, kot notranji preporod.
Še enkrat, ženska je danes na Zahodu lahko izvoljena za predsednico, lahko pa tudi gre v rudnik. V praksi se pa odločajo za zdravnice, odvetnice, učiteljice in sodnice. A bomo omejili število sodnic v Sloveniji na npr. 60%? In zakonsko omejili, da na vsakih 8 let izvolimo žensko predsednico? A bodo ženske in moški skupaj tekmovali na olimpijadi v teku na 100 metrov, seveda ženske štartajo na 80 metrih? Kaj predlagaš? Kje so ženske danes v podrejenem položaju?
arnecan1> Burka ni na prednostnem seznamu.
Aha, se mi je zelo! Ženske se ne smejo same odločat o tem - namesto njih se boš ti!
arnecan1> Prav tako muslimanske ženske večinoma nočejo končati patriarhata
Spet jim polagaš misli v glavo. Ti lahko, ker si moški.
arnecan1> Pa še nekaj, krščanski terorizem povzroči 0,1 % napadov,
arnecan1> A bomo omejili število sodnic v Sloveniji na npr. 60%?
Ne. Če moški niso dovolj mentalno sposobni za sodnike, to ni problem žensk.
arnecan1> Kje so ženske danes v podrejenem položaju?
Na ogromno področjih. Zahvala za vztrajno izboljšanje gre seveda ženskam, ki se borijo za svoje pravice in moškim, ki razumejo, v čem je problem - tebi, ki bi rad še naprej versko blaznost postavljal pred razumski in družbeni napredek, se pa ne morejo.
Aha, se mi je zelo! Ženske se ne smejo same odločat o tem - namesto njih se boš ti!
arnecan1> Prav tako muslimanske ženske večinoma nočejo končati patriarhata
Spet jim polagaš misli v glavo. Ti lahko, ker si moški.
arnecan1> Pa še nekaj, krščanski terorizem povzroči 0,1 % napadov,
arnecan1> A bomo omejili število sodnic v Sloveniji na npr. 60%?
arnecan1> Kje so ženske danes v podrejenem položaju?
Na ogromno področjih. Zahvala za vztrajno izboljšanje gre seveda ženskam, ki se borijo za svoje pravice in moškim, ki razumejo, v čem je problem - tebi, ki bi rad še naprej versko blaznost postavljal pred razumski in družbeni napredek, se pa ne morejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ce uporabim besede enega izmed boljsih filmskih odvetnikov, ce ne kar najboljsega, Vincenta Laguardia Gambinija:
"Everything that guy just said is bullshit."
urlpls, citation needed in tako naprej...
Hkrati, te pa spet sprasujem, kaksno vezo ima islam z delovanjem rimokatoliske in anglikanske cerkve v vecjem delu evrope?
"Everything that guy just said is bullshit."
Ampak ne pozabi, to so sekte, par tisoč ljudi, medtem ko je v evropski getih, kjer so muslimani v večini, že napol vzpostavljena šarija na lokalni ravni. Kjer ženske držijo v podrejenem položaju, pa se zaradi politične korektnosti le malokdo v to vtakne.
urlpls, citation needed in tako naprej...
Hkrati, te pa spet sprasujem, kaksno vezo ima islam z delovanjem rimokatoliske in anglikanske cerkve v vecjem delu evrope?
Modern feminism at it again.
http://www.buzzfeed.com/hnigatu/its-tim...
Na srečo se najde vsaj kak pameten/na:
Dogaja pa se točno to kar sem pred leti napovedal. Maščevalni pohodi.
http://www.buzzfeed.com/hnigatu/its-tim...
Na srečo se najde vsaj kak pameten/na:
Wow. I really used to enjoy Buzzfeed for cat pictures and silliness but this....wow. I can't get behind this at all. I'm really offended that another woman would actually take her time to write this LET ALONE DEFEND IT. Like, seriously, this is so abusive towards men. Yet I always get told feminism= rights for everyone. LOL way to really show your true colors feminists. And no, this isn't satire its not a joke and it certainly is not standing up for women. This is straight up an attack on men.
Dogaja pa se točno to kar sem pred leti napovedal. Maščevalni pohodi.
Jaz ti predlagam, da se skrijes, le tako bos ohranil svojo moskost.
Torej, z drugimi besedami: "Kak dec pa si, da se babe bojis"?
Jaz ti predlagam, da se skrijes, le tako bos ohranil svojo moskost.
Aha. Kako zelo povezano z mojim postom.
Jaz ti predlagam, da prideš na plano, le tako bomo videli kak goreči egalitarec si.
Torej, z drugimi besedami: spet insinuiraš, da se "babe" ne sme jemati resno?
Lej, ce bi pisal med vrsticami, bi tole verjetno zgledal nekako takole
Napisano med vrsticami
ampak, ker ne zgleda, potem ne rabis brati med vrsticami.
S svojo izjavo "moderni feminizem" v bistvu samo razlagas, da ne ves kaj je in kako izgleda feminizem. Razmisli, kako bi moral zaceti s tvojim postom, da bi te lahko kdo resno jemal. Ker z omenjanjem 'modernega feminizma' te ne more nihce resno jemat.
Lej, ce bi pisal med vrsticami, bi tole verjetno zgledal nekako takole
Napisano med vrsticami
ampak, ker ne zgleda, potem ne rabis brati med vrsticami.
S svojo izjavo "moderni feminizem" v bistvu samo razlagas, da ne ves kaj je in kako izgleda feminizem. Razmisli, kako bi moral zaceti s tvojim postom, da bi te lahko kdo resno jemal. Ker z omenjanjem 'modernega feminizma' te ne more nihce resno jemat.
Jaz sem že večkrat razložil definicijo modernega feminizma, takega kot ga jaz smatram in pretežna večina prebivalstva, ki se ukvarja s tem pojavom. Nekateri pravijo tudi (post) third-wave feminism.
Seveda. O definicijah se lahko kregamo cele dneve. Dejstvo pa je, da trenutno izstopa najbolj en profil feministk, ki se jih veselo označuje kot Moderne Feministke.
Značilnost slednjih je agresivnost, žrtvena (word?) mentaliteta, sovraštvo do moških in vsepovprek insinuiranje k pobojem/kastracijam/itd...
Se pa opravičujem vsem, ki se imajo za moderne feministke, ampak ne sledijo trendom modernega feminizma. I sincerely apologize.
Sicer pa ti jemlješ resno zgolj tiste, ki imajo isto mnenje kot ti. Seveda. Where have i seen this before...hmm.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
noraguta ::
pa kaka enakopraunost? to nkamr ne prpele. desc na konc izbira kahlce za kopalnico, kje itak jasn, da :
a.) nima šans
b.) se dela kao da je en interjer desegner po možnosti narobe zvezan
c.) nima druzga dela
desc nej gre lepo u uštarijo, baba nej kahlce izbere, pol jih nej pa desc položi pa je.
a.) nima šans
c.) nima druzga dela
desc nej gre lepo u uštarijo, baba nej kahlce izbere, pol jih nej pa desc položi pa je.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
pirat ::
arnecan1> arnecan1> A bomo omejili število sodnic v Sloveniji na npr. 60%?
A bi se potem dalo komentirati tudi: Če ženske niso dovolj fizično sposobne za rudarje, to ni problem moških.
Saj ne da se osebno s tem strinjam, ampak tvoj način argumentacije je pač .. jypetizem
pa kaka enakopraunost? to nkamr ne prpele. desc na konc izbira kahlce za kopalnico, kje itak jasn, da :
a.) nima šans
c.) nima druzga dela
Emm, what the ...?!
Zgodovina sprememb…
a.) nima šans
c.) nima druzga dela
Emm, what the ...?!
ne morta bit baba pa desc enaka pa konc... nista enak narjena.
Ok. Ampak poznam nekaj "bab", ki bi kahlco same položile in poznam nekaj descov, ki bi dobili panični napad, če bi jo morali sami postavit.
Huston, we have a problem.
Huston, we have a problem.
ja sej take babe pa desci so problem. klinc je ceu cajt na gejmih sej mu ni jasn kva nej počne, baba pa isto. po pa misljo da so enakopravni. u resnic ne gre, baba ne more bika jahat, razn za šov. pa tud za rudnk niso kej preveč uporabne.
no zdej jim dej pa prazno gumo zamenjat na tismuli libherrju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Aston_11 ::
V kesonu čakajo, da se jim tete pridružijo in da nato vžgejo grupnjaka. Ploščice izbira dec, ženski da samo možnost, da dobi občutek, da je ona izbrala, na kar sledi, da draga, da ji da še občutek, da je obveljala njena.
To ti dam prav. Nobena ženska ne mora menjat take gume. Sam tud noben moški ne.
SimplyMiha je izjavil:
Kje pa misliš, da so vsi moški?
Težko rečem kje so vsi.
Je pa vsaj eden raje šel za frizerja.
SimplyMiha ::
Ženske imajo raje moške frizerje, preverjeno. Žal so skoraj vsi geji. Nepreverjeno.
Kdaj bodo vrtci začeli sprejemati moške delavce, ki niso hišniki?
Kdaj bodo vrtci začeli sprejemati moške delavce, ki niso hišniki?
To ti dam prav. Nobena ženska ne mora menjat take gume. Sam tud noben moški ne.
SimplyMiha je izjavil:
Kje pa misliš, da so vsi moški?
Težko rečem kje so vsi.
Je pa vsaj eden raje šel za frizerja.
sevede lohk desc zamena gumo, pa poprau tak stroj.
babe te stroje lahko vozjo ker so bl pohlevne pa nežne, pa še to ni glih praksa. to ni težaško motanje volana. kje pa treba tavelko udarno u roke prjet pa brener, grejo pa punce na malco.
Geji so tudi moški. Preverjeno.
Kdaj bodo lahko delali v vrtcih? Saj že sedaj lahko. Vendar seksistke so pogosto proti temu (seksisti, tud razmeroma pogosto).
P.S. Aja, drugače seksistke tudi obstajajo. Da ne boste preveč debelo gledal.
Nisem strokovnjak za biomehaniko, ampak sem prepirčan, da ni desca na svetu, ki bi premaknil tisto kolo.
Glede obračanja volana. A ti si na svojem avtomobilu izklopil servo, da žena ne more vozit?
Kdaj bodo lahko delali v vrtcih? Saj že sedaj lahko. Vendar seksistke so pogosto proti temu (seksisti, tud razmeroma pogosto).
P.S. Aja, drugače seksistke tudi obstajajo. Da ne boste preveč debelo gledal.
sevede lohk desc zamena gumo, pa poprau tak stroj.
babe te stroje lahko vozjo ker so bl pohlevne pa nežne, pa še to ni glih praksa. to ni težaško motanje volana. kje pa treba tavelko udarno u roke prjet pa brener, grejo pa punce na malco.
Nisem strokovnjak za biomehaniko, ampak sem prepirčan, da ni desca na svetu, ki bi premaknil tisto kolo.
Glede obračanja volana. A ti si na svojem avtomobilu izklopil servo, da žena ne more vozit?
Zgodovina sprememb…
pirat> A bi se potem dalo komentirati tudi: Če ženske niso dovolj fizično sposobne za rudarje, to ni problem moških.
Tako _DEJANSKO SE_ komentira - brez prestanka. Ampak to praktično nikogar ne zmoti, ko pa kdo argument obrne, je pa nenadoma nekaj hudo narobe.
Poskusi samo to temo prebrat, pa boš videl, da jaz nisem trdil ničesar drugega kot zgolj to, kar o ženskah trdijo moški, le da sem argument obrnil. Brez izjeme so mi očitali, da "mi baba ne da če ne špilam copate", ker je to pač doseg šovinističnega intelekta.
Tako _DEJANSKO SE_ komentira - brez prestanka. Ampak to praktično nikogar ne zmoti, ko pa kdo argument obrne, je pa nenadoma nekaj hudo narobe.
Poskusi samo to temo prebrat, pa boš videl, da jaz nisem trdil ničesar drugega kot zgolj to, kar o ženskah trdijo moški, le da sem argument obrnil. Brez izjeme so mi očitali, da "mi baba ne da če ne špilam copate", ker je to pač doseg šovinističnega intelekta.
pirat> A bi se potem dalo komentirati tudi: Če ženske niso dovolj fizično sposobne za rudarje, to ni problem moških.
klinc pa taki šovinisti
pirat ::
Poskusi samo to temo prebrat, pa boš videl, da jaz nisem trdil ničesar drugega kot zgolj to, kar o ženskah trdijo moški, le da sem argument obrnil.
Pa se ti zdi, da je (napacna, sovinisticna, neupravicena, ...) trditev o zenskah, na katero se sklicujes:
- kaj manj napacna / sovinisticna / neupravicena
- kaj bolj pravilna / enakopravna / pravicna
ce v njej samo zamenjas spola ?
A ni problem v vsebini trditve, ne v poziciji spolov v stavku?
pirat> Pa se ti zdi, da je (napacna, sovinisticna, neupravicena, ...) trditev o zenskah, na katero se sklicujes:
pirat> - kaj manj napacna / sovinisticna / neupravicena
pirat> - kaj bolj pravilna / enakopravna / pravicna
pirat> ce v njej samo zamenjas spola ?
Nič od tega - gre samo za demonstracijo zmote, ki jo zaradi občega predsodka zoper določeno skupino nekateri težko prepoznajo, dokler se je bolj jasno ne ilustrira.
pirat> A ni problem v vsebini trditve, ne v poziciji spolov v stavku?
Seveda: Problem je v implikaciji, da so moški skupina z enimi lastnostmi, ženske pa skupina z drugimi lastnostmi.
V resnici še vedno velja dejstvo, da je naključen moški bistveno drugačnejši od povprečnega moškega, kot je povprečen moški različen od povprečne ženske. Ženske in moški smo si bistveno bolj podobni, kot bi marsikdo rad verjel. Celo tako podobni, da imamo oboji praktično enak dedni material in v teoriji (eventuelno pa morda celo v praksi) lahko spol spremenimo, pa bo vse še vedno zrastlo tako kot mora.
pirat> - kaj manj napacna / sovinisticna / neupravicena
pirat> - kaj bolj pravilna / enakopravna / pravicna
pirat> ce v njej samo zamenjas spola ?
Nič od tega - gre samo za demonstracijo zmote, ki jo zaradi občega predsodka zoper določeno skupino nekateri težko prepoznajo, dokler se je bolj jasno ne ilustrira.
pirat> A ni problem v vsebini trditve, ne v poziciji spolov v stavku?
Seveda: Problem je v implikaciji, da so moški skupina z enimi lastnostmi, ženske pa skupina z drugimi lastnostmi.
V resnici še vedno velja dejstvo, da je naključen moški bistveno drugačnejši od povprečnega moškega, kot je povprečen moški različen od povprečne ženske. Ženske in moški smo si bistveno bolj podobni, kot bi marsikdo rad verjel. Celo tako podobni, da imamo oboji praktično enak dedni material in v teoriji (eventuelno pa morda celo v praksi) lahko spol spremenimo, pa bo vse še vedno zrastlo tako kot mora.
Očiten napredek: http://www.bbc.com/news/health-31069173
Če konzervativci tega ne bodo preprečili, potem tudi ni več razloga, da ne bi istospolnim parom omogočili spočetja biološkega otroka.
Če konzervativci tega ne bodo preprečili, potem tudi ni več razloga, da ne bi istospolnim parom omogočili spočetja biološkega otroka.
Torej na koncu koncev smo si moški in ženske zelo podobni, vendar ne popolnoma isti? Pa saj to trdimo tisti, ki smo realisti, že cel čas. Sanjači pa trdijo, da smo praktično enaki. Neke vrste anarho egalitarizem.
No, ampak hudič je v malenkostih. Človek in šimpanz sta si gensko podobna 96% do 99%. Razlika pa je kljub temu očitna. In sedaj naj verjamemo, da smo ženske in moški skoraj enaki? A lahko obojni rodimo? A smo enako fizično močni? A smo enako psihično stabilni?
A je vseeno, če moškega damo v vrtec, žensko pa v rudnik? Seveda je možno, ampak če bi naključno izbirali, je verjetnost nekje okoli 1%.
Seveda obstajajo tudi poklici, kjer je enaka verjetnost, da ga enako dobro opravljata ženska ali moški. Predvsem danes, ko nam marsikje pomaga tehnologija. Ampak vseeno še obstajajo dela, kjer se povprečen moški ali ženska odreže bolje kot nasprotni spol.
Bolj važno kot akademsko nabijanje, da sta enako dobra specialca v vojski moški ali ženska je dejstvo, da sta enaka pred zakonom. In to pomeni, da lahko ženska tudi vstopi med specialce, če le doseže kriterije.
Sedaj pa seveda nastopi pozitivna diskriminacija, da mora npr. ženska doseči 80% psihofizičnih zahtev, ki veljajo za moškega. Potem pač pade v vodo tvoja teorija o skoraj 100% podobnosti moškega in ženske.
P.S.: Še malo o pravicah žensk. Tokrat v ZDA. http://www.slate.com/blogs/xx_factor/20...
arnecan1> Pa saj to trdimo tisti, ki smo realisti, že cel čas.
Tisti, ki si mislite da ste realisti, pravite marsikaj - med drugim tudi to, da ni problem, da ženske zaslužijo manj, ker da baje itak tudi delajo manj, čeprav se podatki ne ujemajo z vašimi prepričanji.
arnecan1> In sedaj naj verjamemo, da smo ženske in moški skoraj enaki?
Imamo 100% enak dedni material.
arnecan1> A je vseeno, če moškega damo v vrtec, žensko pa v rudnik? Seveda je možno, ampak če bi naključno izbirali, je verjetnost nekje okoli 1%.
Taka verjetnost je posledica družbene diskriminacije, ne pa posledica sposobnosti.
arnecan1> Sedaj pa seveda nastopi pozitivna diskriminacija, da mora npr. ženska doseči 80% psihofizičnih zahtev, ki veljajo za moškega. Potem pač pade v vodo tvoja teorija o skoraj 100% podobnosti moškega in ženske.
V resnici mora ženska doseči 100% zahtev.
Tisti, ki si mislite da ste realisti, pravite marsikaj - med drugim tudi to, da ni problem, da ženske zaslužijo manj, ker da baje itak tudi delajo manj, čeprav se podatki ne ujemajo z vašimi prepričanji.
arnecan1> In sedaj naj verjamemo, da smo ženske in moški skoraj enaki?
Imamo 100% enak dedni material.
arnecan1> A je vseeno, če moškega damo v vrtec, žensko pa v rudnik? Seveda je možno, ampak če bi naključno izbirali, je verjetnost nekje okoli 1%.
Taka verjetnost je posledica družbene diskriminacije, ne pa posledica sposobnosti.
arnecan1> Sedaj pa seveda nastopi pozitivna diskriminacija, da mora npr. ženska doseči 80% psihofizičnih zahtev, ki veljajo za moškega. Potem pač pade v vodo tvoja teorija o skoraj 100% podobnosti moškega in ženske.
V resnici mora ženska doseči 100% zahtev.
Zgodovina sprememb…
Hudiča, to pa je res ultraliberalno. Deklice se lahko poročijo pri 9 letih?
http://www.rtvslo.si/svet/manifest-razk...
Torej na eni strani imamo ISIS, na drugi moderne feministke, ki predstavljajo feministično Zahodno različico ISIS-a (brez obglavljanj, seveda). Prava pot je verjetno nekje na sredini. Eni uničujejo življenja ženskam, druge moškim.
P.S.: Eni obglavljajo glave, drugi kastrirajo. Na kakšnem področju ženske mogoče nimajo do pičice enakih možnostih kakor moški, ampak zato jih imajo na drugih več. Generalno gledano, pa so ženske na Zahodu danes enakopravne moškim. Vsa ta borba zadnjih 20 let gre na rovaš moških, razgrajuje družbo. In Zahod počasi propada, pred našimi očmi. Ukvarjamo se s tem, koliko žensk bo sedelo v parlamentu (zakaj ne v rudniku?) in ne, kako bomo kontrolirali podivjano neoliberalni finančno elito. Ironično so dostikrat ženske izvoljene preko kvot uslužne izvrševalke teh elit, bolj kot tiste, ki v politiko vstopijo po lastni želji.
Evo, eden od predlogov levo-feministične stranke iz Švedske lepo ponazori, kam pluje Zahod. http://www.huffingtonpost.com/2012/06/1...
http://www.rtvslo.si/svet/manifest-razk...
Torej na eni strani imamo ISIS, na drugi moderne feministke, ki predstavljajo feministično Zahodno različico ISIS-a (brez obglavljanj, seveda). Prava pot je verjetno nekje na sredini. Eni uničujejo življenja ženskam, druge moškim.
P.S.: Eni obglavljajo glave, drugi kastrirajo. Na kakšnem področju ženske mogoče nimajo do pičice enakih možnostih kakor moški, ampak zato jih imajo na drugih več. Generalno gledano, pa so ženske na Zahodu danes enakopravne moškim. Vsa ta borba zadnjih 20 let gre na rovaš moških, razgrajuje družbo. In Zahod počasi propada, pred našimi očmi. Ukvarjamo se s tem, koliko žensk bo sedelo v parlamentu (zakaj ne v rudniku?) in ne, kako bomo kontrolirali podivjano neoliberalni finančno elito. Ironično so dostikrat ženske izvoljene preko kvot uslužne izvrševalke teh elit, bolj kot tiste, ki v politiko vstopijo po lastni želji.
Evo, eden od predlogov levo-feministične stranke iz Švedske lepo ponazori, kam pluje Zahod. http://www.huffingtonpost.com/2012/06/1...
arnecan1> Torej na eni strani imamo ISIS, na drugi moderne feministke, ki predstavljajo feministično Zahodno različico ISIS-a
Zahodna različica ISISa ste kar lepo kristjani: http://www.dailykos.com/story/2015/02/0...
arnecan1> Evo, eden od predlogov levo-feministične stranke iz Švedske lepo ponazori, kam pluje Zahod. http://www.huffingtonpost.com/2012/06/1...
Smiseln predlog. Vsi pametni moški že itak sedimo med uriniranjem, ker je med stanjem nemogoče desetprstno tipkat.
Nekateri so sicer še vedno za časom, ampak saj bodo eventuelno sprevideli svojo zmoto, ali pa izumrli.
Zahodna različica ISISa ste kar lepo kristjani: http://www.dailykos.com/story/2015/02/0...
arnecan1> Evo, eden od predlogov levo-feministične stranke iz Švedske lepo ponazori, kam pluje Zahod. http://www.huffingtonpost.com/2012/06/1...
Smiseln predlog. Vsi pametni moški že itak sedimo med uriniranjem, ker je med stanjem nemogoče desetprstno tipkat.
Nekateri so sicer še vedno za časom, ampak saj bodo eventuelno sprevideli svojo zmoto, ali pa izumrli.
Zgodovina sprememb…
Zakaj pa bi želel tipkati med uriniranjem? Uriniranje je meditativno, sproščujoči event, vsaj zame. Sedenje je bistveno bolj time and energy intensive kot pisoar. V določenih situacija je tudi bistveno bolj nehigienično ali celo nemogoče (pomanjkanje deske).
vostok_1> V določenih situacija je tudi bistveno bolj nehigienično ali celo nemogoče (pomanjkanje deske).
Ne boš verjel, v takih situacijah ženske ščijejo stoje!
Ne boš verjel, v takih situacijah ženske ščijejo stoje!
SimplyMiha> Čepe. Stoje sploh ne morejo scat prez posebnega pripravka, ne da bi se poscale.
Če so jih celo življenje mlatili, namesto da bi jih spodbujali, ko so se poskušale naučit uriniranja stoje, potem verjetno res.
Če so jih celo življenje mlatili, namesto da bi jih spodbujali, ko so se poskušale naučit uriniranja stoje, potem verjetno res.
SimplyMiha> Kakšna je razlika med vozniki in voznicami?
Pejt še na Švedsko nardit to raziskavo.
Pa za jest vzem sabo, k boš dolg čaku!
Pejt še na Švedsko nardit to raziskavo.
Pa za jest vzem sabo, k boš dolg čaku!
kornhole ::
vostok_1> Skratka zelo neudobna poza.
Kdo ti je pa rekel, da je neudobna?
Sem sam poizkusil, večkrat. Mišice so bistveno bolj stresirane v takem pol-stoječem-pol-čepečem stanju, kot pa če bi eno ali drugo počel.
Ženske (in seveda tudi moški), to običajno počnejo, ker školjka ne dovoljuje čepenja (razen, če bi recimo nanjo stopil) in sedenje pa je out of the question. Ne preostane drugega kot ta poza.
Če smo že pri tem, so tudi WCji na štrbunk grozno nekomfortni, vsaj meni.
vostok_1> Sem sam poizkusil, večkrat.
Kaj? Stoje srat?
vostok_1> Če smo že pri tem, so tudi WCji na štrbunk grozno nekomfortni, vsaj meni.
Misliš čučavci (ker na štrbunk je lahko tudi dila z luknjo, na kateri sediš)? Morda se ti to zdi, ampak v resnici je to stvar navade.
vostok_1> Mišice so bistveno bolj stresirane v takem pol-stoječem-pol-čepečem stanju, kot pa če bi eno ali drugo počel.
Za ljudi ki so v normalni kondiciji to v resnici ne predstavlja nobene težave.
Kaj? Stoje srat?
vostok_1> Če smo že pri tem, so tudi WCji na štrbunk grozno nekomfortni, vsaj meni.
Misliš čučavci (ker na štrbunk je lahko tudi dila z luknjo, na kateri sediš)? Morda se ti to zdi, ampak v resnici je to stvar navade.
vostok_1> Mišice so bistveno bolj stresirane v takem pol-stoječem-pol-čepečem stanju, kot pa če bi eno ali drugo počel.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha je izjavil:
Kakšna je razlika med vozniki in voznicami?
Hudiča, še bradati islamisti so toliko uvidevni, da so se umaknili brez razgrajanja. Glej 2:43.
P.S.: Če ste že pri tem, poglejte še 3:20.
kornhole ::
vostok_1> Sem sam poizkusil, večkrat.
Kaj? Stoje srat?
Mah, ti si pa res eno gobezdavo teslo. Polčep ne predstavlja težav povprečnemu človeku?
Ali si to naredil raziskavo, ali sumiš le po svoji superiorni sposobnosti?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: garamond ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 57583 (51875) | BigWhale |
» | So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Rezultati | 62320 (56243) | jype |