Forum » Problemi človeštva » Moške zadeve (#2)
Moške zadeve (#2)
Temo vidijo: vsi
SimplyMiha ::
Res mi ni jasno, zakaj bi kdorkoli - sploh v teh dneh - izbral roza kiklo izmed žakljev ter udobnih puloverjev. No, če ni hlač, raje vzamem žakelj in pulover. Ne bi rad, da mi jajca zmrznejo.
thramos ::
Vajenc ::
Predvsem pa sem prepričan, da predispozicija za fizično moč, ugajanje rdeče barve pa še marsikaj o čemer govorite, nimajo prav nobenega vpliva na neenakopravnost žensk dandanes. Iz preprostega razloga, ker te razlike niti približno ne morajo biti podlaga za slabše programiranje, izbiro drugih poklicov ali pa slabše vodenje podjetij.
S tem se strinjam in glede na stanje pri nas bi rekel, da se večina strinja. Neenakopravnosti glede tega pri nas ne sme biti in to je možno brez kvot in pozitivne diskriminacije. Zakaj bi puncam na silo vsiljeval programiranje, kjer bodo podjetja zaradi kvot raje zaposlovali ženske? Še več, kvote so neenakopravne.
Slabe teorije so, glede na to da zgodovinarji lahko povejo, da je to precej moderen trend.
Ja, včasih niso imeli roza pa modrih oblekc, ker so bila barvila draga k žafran in zlato. So pa v časih iz tvojega linka punce imele rade rože bolj kot moški, vsaj v filmih je tako.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
S tem se strinjam in glede na stanje pri nas bi rekel, da se večina strinja. Neenakopravnosti glede tega pri nas ne sme biti in to je možno brez kvot in pozitivne diskriminacije. Zakaj bi puncam na silo vsiljeval programiranje, kjer bodo podjetja zaradi kvot raje zaposlovali ženske? Še več, kvote so neenakopravne.
Sicer ne vidim nobenega vsiljevanja, ampak dobro - kaj pa naj potem naredimo, da bomo odpravili neenakopravnost?
Sicer ne vidim nobenega vsiljevanja, ampak dobro - kaj pa naj potem naredimo, da bomo odpravili neenakopravnost?
Spol ne sme biti en izmed pogojev za zaposlitev. Nič drugega.
Woody Allen
Woody Allen
jype ::
Vajenc> Spol ne sme biti en izmed pogojev za zaposlitev. Nič drugega.
Saj baje ni, pa vseeno obstajajo škodljivi stereotipi, zaradi katerih je očiten bias pri zaposlovanju.
Saj baje ni, pa vseeno obstajajo škodljivi stereotipi, zaradi katerih je očiten bias pri zaposlovanju.
@Vajenc To je vse? Saj zdaj je uradno tako, pa imamo dokaj slabo stanje. Ker je neuradno precej drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Vajenc> Spol ne sme biti en izmed pogojev za zaposlitev. Nič drugega.
S kvotami se to res naredi hitreje, je pa neenakopravno in nasilno.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> S kvotami se to res naredi hitreje, je pa neenakopravno in nasilno.
Če imaš boljši predlog (ki deluje - z "izobraževanjem" smo že poizkusili), bi ga vsekakor rad podprl.
Če imaš boljši predlog (ki deluje - z "izobraževanjem" smo že poizkusili), bi ga vsekakor rad podprl.
Sej te sprašujemo, kako naj to izvedemo enakopravno in nenasilno. Pa po možnosti v tem tisočletju.
nevone ::
Saj ne sme biti. Samo problem je, da bi moral potem vedno zaposliti 2 (moškega in žensko) za isto mesto, da bi se temu izognil v popolni meri.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Vajenc> S kvotami se to res naredi hitreje, je pa neenakopravno in nasilno.
Z izobraževanjem smo uspešni. Zato je na zahodu stanje enakopravno. Še vedno pa vaški gostinec raje zaposli kelnarco, ker ima pretežno moške stranke. To, da večina moških raje gleda lepo kelnarco kot lepega tipa ni neenakopravno, je pa v neskladju s feministi.
Saj ne sme biti. Samo problem je, da bi moral potem vedno zaposliti 2 (moškega in žensko) za isto mesto, da bi se temu izognil v popolni meri.
o+ nevone
V tem je problem. Zakaj bi moralo bilo izravnano št. rudark in rudarjev? To nima veze z enakopravnostjo. Ne poznam ženske, ki bi si želela biti rudarka. Vam moramo tak mem spremeniti?
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
Vajenc> Z izobraževanjem smo uspešni.
Ne, nismo: Veliko moškim in ženskam še vedno vztrajno ponavljamo, da naj se ne trudijo, ker to ni zanje, ker da so napačnega spola.
Vajenc> Zato je na zahodu stanje enakopravno.
Ne, ni. Če bi bilo, potem bi imela samska ženska pravico do oploditve z biomedicinsko pomočjo - pa je še vedno nima.
Ne, nismo: Veliko moškim in ženskam še vedno vztrajno ponavljamo, da naj se ne trudijo, ker to ni zanje, ker da so napačnega spola.
Vajenc> Zato je na zahodu stanje enakopravno.
Ne, ni. Če bi bilo, potem bi imela samska ženska pravico do oploditve z biomedicinsko pomočjo - pa je še vedno nima.
Ne, nismo. Jype ti je že dal primere panoge, kjer so tako razmerje zaposlenih kot plače izrazito neenakopravne, kljub temu, da so lastnosti potrebne za uspeh na strani žensk. Enako je videti v statistiki žensk na vodilnih položajih, politiki, ...
Zgodovina sprememb…
Sej te sprašujemo, kako naj to izvedemo enakopravno in nenasilno. Pa po možnosti v tem tisočletju.
To je pa misija nemogoče. Vedno bo nekdo čutil nasilje nad seboj, karkoli naredimo. Vprašanje tukaj je samo, kaj kot posameznik želiš, in kaj misliš, da je bolje.
o+ nevone
Ne, nismo. Jype ti je že dal primere panoge, kjer so tako razmerje zaposlenih kot plače izrazito neenakopravne, kljub temu, da so lastnosti potrebne za uspeh na strani žensk. Enako je videti v statistiki žensk na vodilnih položajih, politiki, ...
Povej mi primer, kjer se pri nas plača za enako opravljeno delo moškega več kot žensko. Uradno tega ne more biti oz. je to zrelo za vnaprej dobljeno tožbo.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Zakaj bi moralo bilo izravnano št. rudark in rudarjev?
Ni treba, da je izravnano število rudark in rudarjev, ampak da ne zaposliš rudarke, čeprav je močnejša od polovice rudarjev, je posledica predsodkov, ki jih izobraževanja še niso izkoreninila, kvote jih pa bodo: Po eni strani zato, ker se bodo ljudje navadili, da so ženske tudi v vojski, v rudnikih in na traktorjih in po drugi strani zato, ker se bodo ljudje navadili, da so moški tudi lahko porodničarji in učitelji in vzgojitelji in bo posledično družba boljša. Če ne drugega, se bo taka družba veliko lažje spraševala o tem, čemu bi za enako delo ljudi plačali različno.
Vajenc> Povej mi primer, kjer se pri nas plača za enako opravljeno delo moškega več kot žensko.
Ker nimava vpogleda v osebne podatke ti seveda ne morem pokazat na konkreten primer, da takih primerov ni malo je pa popolnoma jasno na podlagi statističnih podatkov, ki jih objavlja SURS.
Ni treba, da je izravnano število rudark in rudarjev, ampak da ne zaposliš rudarke, čeprav je močnejša od polovice rudarjev, je posledica predsodkov, ki jih izobraževanja še niso izkoreninila, kvote jih pa bodo: Po eni strani zato, ker se bodo ljudje navadili, da so ženske tudi v vojski, v rudnikih in na traktorjih in po drugi strani zato, ker se bodo ljudje navadili, da so moški tudi lahko porodničarji in učitelji in vzgojitelji in bo posledično družba boljša. Če ne drugega, se bo taka družba veliko lažje spraševala o tem, čemu bi za enako delo ljudi plačali različno.
Vajenc> Povej mi primer, kjer se pri nas plača za enako opravljeno delo moškega več kot žensko.
Ker nimava vpogleda v osebne podatke ti seveda ne morem pokazat na konkreten primer, da takih primerov ni malo je pa popolnoma jasno na podlagi statističnih podatkov, ki jih objavlja SURS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Zakaj bi moralo bilo izravnano št. rudark in rudarjev? To nima veze z enakopravnostjo. Ne poznam ženske, ki bi si želela biti rudarka. Vam moramo tak mem spremeniti?
Saj mi v resnici nočemo, da je ženska rudarka, če tega noče. Problem so (morda) tiste, ki bi želele biti, pa imajo zaradi vpliva okolice slabše možnosti.
o+ nevone
Povej mi primer, kjer se pri nas plača za enako opravljeno delo moškega več kot žensko. Uradno tega ne more biti oz. je to zrelo za vnaprej dobljeno tožbo.
Glede na tajnost podatkov o plačah precej težko. Statističnih analiz tistih, ki vsaj posredno lahko dostopajo do podatkov, pa ti ne bo pretežko najti samemu, a?
Je že bilo povedano, da težko primerjaš plačo rudarja in plačo tajnice z enako stopnjo izobrazbe in delovnih ur.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Je že bilo povedano, da težko primerjaš plačo rudarja in plačo tajnice z enako stopnjo izobrazbe in delovnih ur.
Za to (in vrsto drugih spremenljivk) pismeni analitiki kontrolirajo.
Vprašanje ni, ali obstaja razlika, temveč kako škodljiva je in koliko družbo stane, da jo odpravi. Kvote so dovolj nenasilen način vplivanja na razvoj družbenih vzorcev, da smo se jih v EU obvezali uvest. Čez generacijo (ali že prej) bomo lahko izmerili učinke in če je tvoj strah upravičen (ali pa če se bo stanje že toliko izboljšalo) prenehali z njihovo uporabo.
Vajenc> SURS pa tiste tvoje eu statistike.
Nope.
Za to (in vrsto drugih spremenljivk) pismeni analitiki kontrolirajo.
Vprašanje ni, ali obstaja razlika, temveč kako škodljiva je in koliko družbo stane, da jo odpravi. Kvote so dovolj nenasilen način vplivanja na razvoj družbenih vzorcev, da smo se jih v EU obvezali uvest. Čez generacijo (ali že prej) bomo lahko izmerili učinke in če je tvoj strah upravičen (ali pa če se bo stanje že toliko izboljšalo) prenehali z njihovo uporabo.
Vajenc> SURS pa tiste tvoje eu statistike.
Nope.
Zgodovina sprememb…
SURS pa tiste tvoje eu statistike.
Boš pokazal na del metodologije, ki to kaže?
Ne. Ti pokaži, da je tajnica v enakem podjetju z enako st. izobrazbe in plačilnem razredu slabše plačana kot moški. Drugačna metodologija kot sem napisal sploh ne more biti, ker je takšna neenakopravnost prepovedana.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> ker je takšna neenakopravnost prepovedana.
Boš pokazal na zakon, ki meni prepoveduje podpisati dve različni pogodbi z dvema različnima zaposlenima, ki imata enake delovne obveznosti?
Boš pokazal na zakon, ki meni prepoveduje podpisati dve različni pogodbi z dvema različnima zaposlenima, ki imata enake delovne obveznosti?
Vajenc> ker je takšna neenakopravnost prepovedana.
Če te toži zaradi spolne neenakosti velja Ustava, pa vrsta novih usklajevanj zakonodaje z evropsko ali pa kar eu zakonodaja na višjih instancah.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha je izjavil:
Dokler tega ne nosiš v službo
Svoje žene tudi ne pustiš v hlačah v službo?
Si tako konzervativen, da ženskam odrekaš hlače in jim vsiljuješ kratka krilca?
Ne. Ti pokaži, da je tajnica v enakem podjetju z enako st. izobrazbe in plačilnem razredu slabše plačana kot moški. Drugačna metodologija kot sem napisal sploh ne more biti, ker je takšna neenakopravnost prepovedana.
Če je prepovedano, potem se ne dogaja, a ne? Drog se ne dobi nikjer in pijanci ne vozijo po cestah.
Lej - statistika o razliki v višini plač je jasna. Na tebi je najprej, da pokažeš, da je ta razlika izključno zaradi različne strukture delovnih mest. Nato pa lahko dokažeš še, da se za ta delovna mesta ženske odločajo povsem prostovoljno in da bi se enako odločale tudi, če bi jih okolica obravnavala enakopravno.
SimplyMiha je izjavil:
Si tako konzervativen, da ženskam odrekaš hlače in jim vsiljuješ kratka krilca?
Jaz? Od kje takšne ideje? Jaz vsem dopuščam, da nosijo kar želijo. Ali česar ne želijo. Medtem ko ti odrekaš nekaterim, da oblečejo kar želijo na delovno mesto. Samo predvidevam, da enako velja za tvojo ženo.
Zgodovina sprememb…
Zakaj potem meni očitaš, kaj nosi moja žena? Btw, meni so ljubše na toplem v hlačah kot premražene v kratkih krilcih, pa če se modni guruji na mojem vrtu iz protesta postavijo na glavo in glumirajo vrtne palčke.
SimplyMiha je izjavil:
Zakaj potem meni očitaš, kaj nosi moja žena?
Medtem ko ti odrekaš nekaterim, da oblečejo kar želijo na delovno mesto. Samo predvidevam, da enako velja za tvojo ženo.
Če je prepovedano, potem se ne dogaja, a ne? Drog se ne dobi nikjer in pijanci ne vozijo po cestah.
A, če dobijo pjanci denar za taksi nikoli več ne vozijo po cestah?
Woody Allen
Woody Allen
SimplyMiha je izjavil:
Zakaj potem meni očitaš, kaj nosi moja žena?
Medtem ko ti odrekaš nekaterim, da oblečejo kar želijo na delovno mesto. Samo predvidevam, da enako velja za tvojo ženo.
A, to misliš! Služba ni modna pista niti slačibar. Oblecite se svojemu delovnemu okolju primerno - gradbenikom čelade na glavo in trdne čevlje, tajnicam normalne cote pa to (in, človek božji, brez litrov parfuma, nekateri tu skušamo dihati!) pa tako naprej. Common sense.
Če v službi paradira en transeksualec, ki vztraja pri mešanju zasebnega in službenega življenja, trpi produktivnost. Enako velja za eksibioniste in striptizete.
A žena pa gre lahko v službo v kavbojkah? Ker pred nekaj časa, je blo s strani takšnih kot ti, to enako nesprejemljivo, kot danes, da jaz oblečem kar hočem.
Kaj je narobe s kavbojkami? Si ti tak zadrtež, da bi raje videl mojo ženo v kiklah?
Kolikor vem, se šteje leto 2014, pa še to ne za dolgo. Nisva v letu 1914.
Kolikor vem, se šteje leto 2014, pa še to ne za dolgo. Nisva v letu 1914.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
A žena pa gre lahko v službo v kavbojkah? Ker pred nekaj časa, je blo s strani takšnih kot ti, to enako nesprejemljivo, kot danes, da jaz oblečem kar hočem.
Argument čemu je to? Tudi moški včasih niso smeli v kavbojkah drugam kot v bar pa krave past. To je moda in izobraževanje, ne pa razlog za kvote in pozitivne diskriminacije.
Woody Allen
Woody Allen
In? Leta 2114 bodo z enakim gnusom gledali na nekatere naše sodobnike, kot danes gledamo na tiste, ki so leta 1914 govorili:
"Če po cesti paradira ena ženska v hlačah, trpita morala in spodobnost. Enako velja za matere samohranilke."
"Če po cesti paradira ena ženska v hlačah, trpita morala in spodobnost. Enako velja za matere samohranilke."
Tudi moški včasih niso smeli v kavbojkah drugam kot v bar pa krave past. To je moda in izobraževanje, ne pa razlog za kvote in pozitivne diskriminacije.
Ja sej, modo hočemo spremeniti. Modo, da se kar sprejema neke vzorce, čeprav nimajo nobenega smisla.
o+ nevone
In? Leta 2114 bodo z enakim gnusom gledali na nekatere naše sodobnike, kot danes gledamo na tiste, ki so leta 1914 govorili:
To ti gledaš z gnusom. Meni je to zgodovinsko dejstvo. Ženske l. 1914 niso trpele zaradi tega.
Tudi moški včasih niso smeli v kavbojkah drugam kot v bar pa krave past. To je moda in izobraževanje, ne pa razlog za kvote in pozitivne diskriminacije.
Ja sej, modo hočemo spremeniti. Modo, da se kar sprejema neke vzorce, čeprav nimajo nobenega smisla.
o+ nevone
Pa sej ta se zadnja stoletja pospešeno spreminja. Skladno z razvojem in izobrazbo, kjer fizična moč nima več glavnega pogajalskega izhodišča in brez kvot in "pozitivne" diskriminacije. Slednje vodi nazaj v neenakopravnost.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
Pa sej ta se zadnja stoletja pospešeno spreminja. Skladno z razvojem in izobrazbo, kjer fizična moč nima več glavnega pogajalskega izhodišča in brez kvot in "pozitivne" diskriminacije. Slednje vodi nazaj v neenakopravnost.
Fizična moč ni edina moč, ki ima vlogo pri tem.
o+ nevone
Vajenc> Če te toži zaradi spolne neenakosti velja Ustava
Ne more me, ker ustava tega ne prepoveduje.
Vajenc> Skladno z razvojem in izobrazbo, kjer fizična moč nima več glavnega pogajalskega izhodišča
V naši družbi ima fizična moč za znaten del žensk še vedno nadvse usodno pogajalsko moč.
Ne more me, ker ustava tega ne prepoveduje.
Vajenc> Skladno z razvojem in izobrazbo, kjer fizična moč nima več glavnega pogajalskega izhodišča
V naši družbi ima fizična moč za znaten del žensk še vedno nadvse usodno pogajalsko moč.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha> Ja, valjar bi morali prepovedati. V ženskih rokah je še premočno pogajalsko orodje.
A to je kisla šala?
Ker smešna ravno ni.
A to je kisla šala?
Ker smešna ravno ni.
SimplyMiha je izjavil:
Ja, valjar bi morali prepovedati. V ženskih rokah je še premočno pogajalsko orodje.
Še dobro da so ga imele takrat, ko so se borile za pravico, da hodijo po cesti v hlačah. Pa volilno pravico. Mislm, kaj si pa mislijo, da paradirajo po voliščih in obkrožajo številke! Kako trpi demokracija!
Aljaz1980 ::
Ne vem kako ste prišli na kavbojke.....
Delam v podjetju z 80% žensk in imajo oblečeno vse živo, pa se noben ne pritožuje.
Kaj je narobe z njimi?
Kdo jih diskriminira?
Če misliš na dejstvo, da moški ne želijo imeti z njimi opravka v ljubezenskem področju. Be my guest pa ti preživljaj genski material drugega aka put your money where your mouth is.
Pa itak neumestno, ko so ženske isto plehke do moških samohranilcev.
Delam v podjetju z 80% žensk in imajo oblečeno vse živo, pa se noben ne pritožuje.
Enako velja za matere samohranilke."
Kaj je narobe z njimi?
Kdo jih diskriminira?
Če misliš na dejstvo, da moški ne želijo imeti z njimi opravka v ljubezenskem področju. Be my guest pa ti preživljaj genski material drugega aka put your money where your mouth is.
Pa itak neumestno, ko so ženske isto plehke do moških samohranilcev.
GregaG87> Kdo jih diskriminira?
Trenutno slovenska zakonodaja, na primer.
GregaG87> Pa itak neumestno, ko so ženske isto plehke do moških samohranilcev.
Nihče ne dvomi, da smo ljudje nesramni idioti. Zakonu je pa z ustavo prepovedano, da bi bil tak.
Trenutno slovenska zakonodaja, na primer.
GregaG87> Pa itak neumestno, ko so ženske isto plehke do moških samohranilcev.
Nihče ne dvomi, da smo ljudje nesramni idioti. Zakonu je pa z ustavo prepovedano, da bi bil tak.
Zgodovina sprememb…
Ne vem kako ste prišli na kavbojke.....
Tako, da bi nekateri v tej temi svojim sodelavcem prepovedali, da v službo oblečejo kar želijo. Takšni kot oni, so pred nekaj časa enako počeli z ženskami, ki so hotele nositi hlače.
Kaj je narobe z njimi?
Eh, fuck.
SimplyMiha> Ja, valjar bi morali prepovedati. V ženskih rokah je še premočno pogajalsko orodje.
A to je kisla šala?
Ker smešna ravno ni.
Ne, ni šala:
More than 40% of domestic violence victims are male, report reveals
Ženske so bolj "enake" kot si misliš.
SimplyMiha> Ženske so bolj "enake" kot si misliš.
Žal mi je, ampak čeprav verjamem, da se ženske in moški med seboj ne razlikujejo bistveno glede nasilništva, so ženske kljub temu bolje vzgojene, ker zdravniki zdravijo predvsem posledice družinskega nasilja nad ženskami in le redko nad moškimi:
Look it up.
O, lej, o čem piše Guardian:
Zdaj veš, s čim se sooča skoraj četrtina vseh žensk in kako se počutijo, ko jim rečejo "Prov ti je, zakaj pa nisi nč nardila!"
Žal mi je, ampak čeprav verjamem, da se ženske in moški med seboj ne razlikujejo bistveno glede nasilništva, so ženske kljub temu bolje vzgojene, ker zdravniki zdravijo predvsem posledice družinskega nasilja nad ženskami in le redko nad moškimi:
Though both men and women reported engaging in topographically similar aggressive acts, the percentage of women reporting injuries, especially severe injuries, was much higher than the corresponding percentage of men. Injuries were also related to use of more severe aggressive behaviors as assessed by the Conflict Tactics Scale. These results provide support for conceptualizations of spouse abuse which stress the importance of addressing impact dimensions of aggression in addition to topographic dimensions in comparing this phenomenon across genders.
Look it up.
O, lej, o čem piše Guardian:
CASE STUDY
Ian McNicholl, 47, has painful memories to remind him of the terror he endured when he found himself a male victim of domestic violence.
His then fiancee, Michelle Williamson, punched him in the face several times, stubbed out cigarettes on his body, lashed him with a vacuum cleaner tube, hit him with a metal bar and a hammer and even poured boiling water on to his lap. That at 6ft he was almost a foot taller than her made no difference. He still has burn marks on his left shoulder from when she used steam from an iron on him. Williamson, 35, is now serving a seven-year jail sentence for causing both actual and grievous bodily harm.
During the trial last year McNicholl told the court that, during more than a year of attacks and intimidation, he had lost his job, home and self-respect. He had been too scared to go to the police and had considered suicide. She was only arrested after two neighbours saw her punch him.
Sentencing her at Grimsby crown court last year, judge John Reddihough told Williamson: "Over the period of time you were with him you destroyed him mentally and seriously harmed him physically, leaving him with both physical and mental scars."
Zdaj veš, s čim se sooča skoraj četrtina vseh žensk in kako se počutijo, ko jim rečejo "Prov ti je, zakaj pa nisi nč nardila!"
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 57588 (51880) | BigWhale |
» | So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Rezultati | 62331 (56254) | jype |