» »

Moške zadeve (#2)

Moške zadeve (#2)

Temo vidijo: vsi
««
5 / 25
»»

vostok_1 ::

Wrong. Mizoginija je nastala mnogo prej.

jype ::

Težko sodim o kulturi pred kameno dobo, ampak do nastanka prvih resnih religij se je ženske iz plemena častilo, ostale pa posiljevalo - in enako je veljalo za moške.

Najbrž to misliš

Težko reči. Direktno vodstveno vlogo so pomojem redko imele. Vedno so bolj posredno vplivale. Sicer pa častiti ne vem, če nujno pomeni tudi spoštovati.
Grki so zaničevali ženske, kljub temu, da so imeli eno za boginjo. Weird arrangment.

Speaking of Greece.

Artemisia I of Caria @ Wikipedia

T-h-o-r ::

itt: desničarji se še vedno na smrt bojijo žensk

hahah, zanimivi ste :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T-h-o-r je izjavil:

Nisem desničar, ampak kako to misliš bati žensk?

Če bi bila na nasprotni strani bojišča, bi se je najbrž zelo bal.

Aja, vi levičarji itak mislite, da ženske kaj več kot kuhalnice ne morejo dvignit.

PS...Kje je sedaj tisti Okapijev trademark rolleyes smiley koga rabiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

BTW...ženske so lahko izjemno dobre ostrostrelke. (če lahk mal generaliziram)

T-h-o-r ::

bati? tako da napišeš 3 strani sovražnih komentrajev uperjenih proti ženskam ,lloll
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T-h-o-r je izjavil:

bati? tako da napišeš 3 strani sovražnih komentrajev uperjenih proti ženskam ,lloll

Daj ti prvo razumi kaj sem pravzaprav pisal, namesto, da trosiš take neumnosti.

vostok_1> Grki so zaničevali ženske, kljub temu, da so imeli eno za boginjo. Weird arrangment.

Ja, isto kot mi danes.

Skrajni čas, da se reši tako škodljivo nekonsistentno obnašanje.

Mipe ::

vostok_1 je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

Nisem desničar, ampak kako to misliš bati žensk?

Če bi bila na nasprotni strani bojišča, bi se je najbrž zelo bal.

Vraga, bojijo se jih celo na lastni strani. Zato jih ne pustijo na frontno črto. Pa zelo popuščajo pri kriterijih - narediti morajo trikrat manj sklec kot moški, na primer, da jih sprejmejo.

Ti garantiram, da te snajperka preluknja na 600m

http://www.postanivojak.si/fileadmin/co...

tri dvigi trupa gor ali dol. (pardon the pun)

Lyudmila Pavlichenko @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Lyudmila Pavlichenko @ Wikipedia

In May 1942, Lieutenant Pavlichenko was cited by the Southern Army Council for killing 257 German soldiers. Her total of confirmed kills during World War II was 309,[2][3] including 36 enemy snipers.

Vasily Zaytsev @ Wikipedia

during the Battle of Stalingrad, he killed 225 soldiers and officers of the Wehrmacht and other Axis armies, including 11 enemy snipers.[

Ne rečem, da ne znajo streljati, a...

Top 10 Snipers in History

Ena ženska na žuru klobas.

Redke so bile vojske, ki so sploh dale ženskam šanso za kaj več kot samo flikat ranjence.

Hardy what i'd call fairplay.

Unknown_001 ::

vostok_1 je izjavil:

Redke so bile vojske, ki so sploh dale ženskam šanso za kaj več kot samo flikat ranjence.

Maybe zarad tega ker so že v naprej vedl, da bo slej kot prej prišlo do krega in s tem nestabilnosti v četi. Pa še biologija bi bila ženskam v napoto (periode,splošno nizka raven testosterona-posredni neželjeni rezultati,...). In najhuje bi bilo,ko bi na plano prišla situacija, kjer bi zadevo lahko ogrozila čustva. Pa še bi lahko potencialnih težav v mešani skupini našel.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Raptor F16> ker so že v naprej vedl,

Narobe, ja, vemo.

Ni izraelska vojska prva, ki je dejansko izmerila, da se ženske v vojski ne samo splačajo, ampak da so za ogromen del nalog znatno boljše - tudi v prvih bojnih linijah. Še posebej, ko se je treba boriti proti skrajno mizoginističnemu nasprotniku.

Women in the Israel Defense Forces @ Wikipedia

Predvsem je super, da so ugotovili, da je obsceno, da so pravice in dolžnosti moških in žensk različne in predlagali, da se izenačijo, kar so tudi storili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Unknown_001 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Maybe zarad tega ker so že v naprej vedl, da bo slej kot prej prišlo do krega in s tem nestabilnosti v četi. Pa še biologija bi bila ženskam v napoto (periode,splošno nizka raven testosterona-posredni neželjeni rezultati,...). In najhuje bi bilo,ko bi na plano prišla situacija, kjer bi zadevo lahko ogrozila čustva. Pa še bi lahko potencialnih težav v mešani skupini našel.

Mogoče so že vnaprej vedli, da so tedanji moški opice in želeli številnim ženskam prišparat facepalme. Could be, could be.

jype je izjavil:

Narobe, ja, vemo.

Ni izraelska vojska prva, ki je dejansko izmerila, da se ženske v vojski ne samo splačajo, ampak da so za ogromen del nalog znatno boljše - tudi v prvih bojnih linijah.

Predvsem je super, da so ugotovili, da je obsceno, da so pravice in dolžnosti moških in žensk različne in predlagali, da se izenačijo, kar so tudi storili.

U spet spet sem ga polomil. (ne vem zakaj sem razmišljel o mešani četi)
vzamem nazaj

Ampak zamisli situacijo. Ženska četa proti moški. Zanimivo bi bilo videti, kako bi ta bitka potekala.

vostok_1 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Mogoče so že vnaprej vedli, da so tedanji moški opice in želeli številnim ženskam prišparat facepalme. Could be, could be.

Ne ne ne ne ne. Pozabi vse skupaj. Zajebal sem že s tem, da sem pomislil, da bi sploh kdo sestavil mešan vod vojakov. Spola sta v vojski strogo ločena.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Raptor F16> Ženska četa proti moški. Zanimivo bi bilo videti, kako bi ta bitka potekala.

Ja, izredno zanimivo. Prepričan sem, da bi bilo manj smrtonosno, kot če se moški borijo proti duhovom.

Raptor F16> Spola sta v vojski strogo ločena.

Ne, nista. Vsaj v IDF, rdeči armadi in vseh živih partizanskih enotah nista bila popolnoma nič ločena.

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

jype je izjavil:

Narobe, ja, vemo.

Ni izraelska vojska prva, ki je dejansko izmerila, da se ženske v vojski ne samo splačajo, ampak da so za ogromen del nalog znatno boljše - tudi v prvih bojnih linijah.

U spet spet sem ga polomil. (ne vem zakaj sem razmišljel o mešani četi)
vzamem nazaj

Ampak zamisli situacijo. Ženska četa proti moški. Zanimivo bi bilo videti, kako bi ta bitka potekala.

vostok_1 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Ne ne ne ne ne. Pozabi vse skupaj. Zajebal sem že s tem, da sem pomislil, da bi sploh kdo sestavil mešan vod vojakov. Spola sta v vojski strogo ločena.

Sicer pa bi ženske downright zmagale. Najdi mi kako militantno opico, ki ne bi čist blokirala ob pogledu na prvo golo joško ali podcenila sovražnika, ki naredi 3 dvige trupa manj.

Jype, maš še ti kako vojaško taktiko?

vostok_1> Jype, maš še ti kako vojaško taktiko?

Ja, sej sm dal link:

Zgodovina sprememb…

I say we nuke'em from orbit....it's the only way to be sure.

vostok_1> I say we nuke'em from orbit....it's the only way to be sure.

They aren't even there. Zavezniki so sami sebe pobijali na enem zabačenem otoku sredi oceana.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Raptor F16> Ženska četa proti moški. Zanimivo bi bilo videti, kako bi ta bitka potekala.

Ja, izredno zanimivo. Prepričan sem, da bi bilo manj smrtonosno, kot če se moški borijo proti duhovom.

Raptor F16> Spola sta v vojski strogo ločena.

Ne, nista. Vsaj v IDF, rdeči armadi in vseh živih partizanskih enotah nista bila popolnoma nič ločena.

Možda si u pravu. Ampak ti govoriš za čase, ko je bila kriza in je bilo potrebno vsakega sposobnega za boj ponucat, pa še takrat so raje videli, če je celoten vod homogen. Drugače pa se spole v vojski praviloma loči.

Begabt

Raptor F16> Drugače pa se spole v vojski praviloma loči.

Ne. Spole v vojski ločujejo tisti, ki ne razumejo enakopravnosti in se bojijo, da jim bo kdo rekel "ti pa s pičkami služš".

Nihče ne pravi, da je treba vse ženske strpat med komandose, marsikdo pa pravi, da ženske ne sodijo tja, čeprav marsikatera ženska pelje scat marsikaterega moškega v takšnih najbolj zahtevnih pogojih.

Odkar je strava, se zelo dobro vidi, da nekatere ženske z bicikli pridejo prej na hrib kot katerikoli moški.

jype je izjavil:

Ne. Spole v vojski ločujejo tisti, ki ne razumejo enakopravnosti in se bojijo, da jim bo kdo rekel "ti pa s pičkami služš".

Nihče ne pravi, da je treba vse ženske strpat med komandose, marsikdo pa pravi, da ženske ne sodijo tja, čeprav marsikatera ženska pelje scat marsikaterega moškega v takšnih najbolj zahtevnih pogojih.

Odkar je strava, se zelo dobro vidi, da nekatere ženske z bicikli pridejo prej na hrib kot katerikoli moški.

Je razlika pognati bicikelj s 70kg žensko al pa 100kg deca z bierbauchom.

Begabt

Raptor F16> Je razlika pognati bicikelj s 70kg žensko al pa 100kg deca z bierbauchom.

Ne seri.

http://www.strava.com/pros/180297
http://www.strava.com/pros/4196733

Obe imata en kup klancov, kjer sta hitrejši od vseh top armstrongov, čeprav "imajo ženske v povprečju mal nižji VO2max/kg".

[D]emon ::

jype je izjavil:

vostok_1> I say we nuke'em from orbit....it's the only way to be sure.

They aren't even there. Zavezniki so sami sebe pobijali na enem zabačenem otoku sredi oceana.

If you ever think that you've made a big mistake, just remember that in 1788 the Austrian army attacked itself and lost 10,000 men.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

[D]emon> 1788 the Austrian army attacked itself and lost 10,000 men.

Yup, cel kup takih primerov!

Žensk "na drugi strani" sploh ne potrebuješ.

jype je izjavil:

Raptor F16> Je razlika pognati bicikelj s 70kg žensko al pa 100kg deca z bierbauchom.

Ne seri.

http://www.strava.com/pros/180297
http://www.strava.com/pros/4196733

Obe imata en kup klancov, kjer sta hitrejši od vseh top armstrongov, čeprav "imajo ženske v povprečju mal nižji VO2max/kg".

Eh, in kaj naj sedaj zaradi 2 nadpovprečnih začnem gledati na vseeeee ženske kot generalno superiorne in se začnem podcenjevat ker imam klobaso med nogami?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

in se začnem podcenjevat ker imam klobaso med nogami?

:))

Ce se bos potem bolje pocutil... izvoli. :)

[D]emon je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

in se začnem podcenjevat ker imam klobaso med nogami?

:))

Ce se bos potem bolje pocutil... izvoli. :)

Nein, danke.

Begabt

Sploh pa ne vem, zakaj bi se moral podcenjevat. A se pocutis ogrozenega ? :)

A ti tolk po egu usekata ti dve atletinji ?

[D]emon je izjavil:

Sploh pa ne vem, zakaj bi se moral podcenjevat. A se pocutis ogrozenega ? :)

A ti tolk po egu usekata ti dve atletinji ?

Niti ne, ker to ni moje področje in mi zato ne predstavljajo nobene konkurence.

ps. a si slučajno začel podjebavat?

Begabt

Vprasam samo. Ti si zacel s tistim o "podcenjevanju zaradi klobase med nogami." :)

Normalnemu cloveku ne pade kaj takega na pamet.

[D]emon je izjavil:

Normalnemu cloveku ne pade kaj takega na pamet.

Kam neki meriš? Mojster, bližaš se robu tolerance.

In tole je bilo zgolj cinično retorično vprašanje, s katerim sem izrazil nestrinjanje oz. sem hotel opozoriti, da Jype malo precenjuje in generalno posplošuje na podlagi dveh ekstremov.

Begabt

Merim na to, da si ti iz nule potegnil nek obcutek inferiornosti. :)

Unknown_001 je izjavil:

jype je izjavil:

Je razlika pognati bicikelj s 70kg žensko al pa 100kg deca z bierbauchom.

100kg deca z bierbauchom niti jaz ne pripeljem kaj dosti daleč, pa ne spadam med najbolj švoh del populacije. Jaz bi ga tam pustu pa reku naj neha pretiravat s proteini.

[D]emon je izjavil:

Merim na to, da si ti iz nule potegnil nek obcutek inferiornosti. :)

You dont say?

Begabt

Ups...my mistake, z pivom, ne proteini.

jype je izjavil:

Narobe, ja, vemo.

Ni izraelska vojska prva, ki je dejansko izmerila, da se ženske v vojski ne samo splačajo, ampak da so za ogromen del nalog znatno boljše - tudi v prvih bojnih linijah. Še posebej, ko se je treba boriti proti skrajno mizoginističnemu nasprotniku.

Začuda teh izraelskih vojakinj ni nikjer v ospredju konfliktov. Sem pogledal na stotine posnetkov teh palestinskih konfliktov, povsod so sami Izraelski vojaki, ki molijo orožje v Palestince.

Enako je bilo tudi v Iraku in Afganistanu, ko so se Američani hvalili, da imajo ženske v vojski - pa so dobili samo posiljevalske afere, ženske so obračale papirje, medtem ko jih na bojišču skorajda ni bilo. So vse potisnili v ozadje, ker da so vojaki nosili glavo naprodaj, čim je bila kakšna vojakinja zraven.

Teorija je eno, bi pa res rad videl prakso.

Mipe> bi pa res rad videl prakso.

Jaz pa ne, ker me nič ne mika videti še več oboroženih spopadov, vem pa dovolj o praksi, da razumem, zakaj žensk ne vidiš na posnetkih - ker so ženske in moški v uniformah videti popolnoma enaki.

Raptor F16> Jype malo precenjuje in generalno posplošuje na podlagi dveh ekstremov.

Res? Da ni ravno obratno? Da na podlagi povprečja moški radi podcenjujejo posameznice samo zaradi oblike mednožja?

Ne, res? Pokaži mi kakšno sliko, kjer IDF solderke sodelujejo v konfliktu. Pa ne govorim o paradah, koledarjih in kampanji rekrutiranja.

Poguglaj IDF female soldier. Velika večina jih je nališpanih, pomankljivo oblečenih ali pa tako in drugače objektiviziranih. Izraelska vojska jih je sprejela samo zaradi PR-ja. Na bojišču jih skorajda ni, če pa so, se v ozadju nastavljajo kameram, medtem ko možje pobijajo Palestince.

To je dejstvo, zakopano pod debelo plastjo liberalnega lišpa.

jype je izjavil:

Res? Da ni ravno obratno? Da na podlagi povprečja moški radi podcenjujejo posameznice samo zaradi oblike mednožja?

Slab stereotipni predsodek, ki je zopet presplošen, da bi ga vzel zares. Podcenjevanje je danes moč zaslediti samo še v kaki gostilni in mogoče neškodljivi šali.

In kje si ti v moji besedi zasledil kakršnokoli podcenjevanje ko si ravno v to smer zajadral?

Begabt

Res ali ne, še vedno te snajperka prav tako učinkovito preluknja kot snajper.
Bombe iz UAV pa tud ne poznajo spola.

Ne. Preluknja te naboj iz ostrostrelske puške, ki jo lahko sproži kar opica.

Bolj bi bilo na mestu vprašanje, kdo nameri učinkoviteje.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Bolj bi bilo na mestu vprašanje, kdo nameri učinkoviteje.

Ženske.

Napačen odgovor.

Najbolj učinkovito nameri računalnik.
««
5 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42664360 (58652) BigWhale
»

So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Rezultati
25470707 (64630) jype

Več podobnih tem