» »

Moške zadeve (#2)

Moške zadeve (#2)

Temo vidijo: vsi
««
24 / 25
»»

jype ::

kornhole> To so dejatva!

Kaj (natanko) so dejstva? Da so moški preštorasti, da bi prehiteli žensko? Sej to že skos pravm!

Če bi jih nehal pretepat, bi ble ženske boljše znanstvenice, boljše športnice in boljše umetnice, tko pa... Po par letih odnehajo, ko so revce skos čist plave.

SimplyMiha ::

No vidiš, če ne bi pretepal svoje, bi bila najmanj astronavtka in odkriteljica zdravila za rak!

kornhole ::

jype je izjavil:

kornhole> To so dejatva!

Kaj (natanko) so dejstva? Da so moški preštorasti, da bi prehiteli žensko? Sej to že skos pravm!

Če bi jih nehal pretepat, bi ble ženske boljše znanstvenice, boljše športnice in boljše umetnice, tko pa... Po par letih odnehajo, ko so revce skos čist plave.

Tebi je pa mama vcepila globok prezir do moških? Zakaj si tako poln sovraštva?

SimplyMiha> No vidiš, če ne bi pretepal svoje, bi bila najmanj astronavtka in odkriteljica zdravila za rak!

Je ne pretepam in zato je oboje, pa še klavir špila tko, kot ga ti nikol ne boš!

kornhole> Tebi je pa mama vcepila globok prezir do moških? Zakaj si tako poln sovraštva?

Nisem. Jaz samo zapisujem nasprotja idiotskih izjav v tej temi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

arnecan1 ::

BigWhale je izjavil:

Men je najbolj zanimivo to, da imamo temo v katerih se prakticno izkljucno moski kregajo o tem, a bi smele biti zenske enakopravne. :D

Ženske so enakopravne. Vsaj v nekaterih družbah. Tudi v naši. Saj tu ni dvoma in to nihče ne zanika.

Problem nastane, ko se začnejo uvajat kvote ter se lestvica enakopravnosti prevesi na drugo stran. Pa ni važno, na katero.

Kar se prepiramo je to, da nekateri trdijo, da so ženske fizično močnejše od moških, oz. po mnenju nekaterih boljše na vseh področjih od moških. Kar je neumnost. Vsekakor so ženske boljše na nekaterih področjih, fizična moč to pač ni. Tudi od najmočnejše ženske, ki bi vse nas v tej temi krepko prekašala v moči, se še vedno najde na deset tisoče moških, ki so krepkejši od nje. In četudi bi se kdaj zgodilo, da bi se rodil ženski genetski čudež, ki bi bila močnejša od vsakega moškega na planetu, se bi to verjetno zgodilo samo vsakih 10 tisoč let.

Če od 100 zakonskih pretepov moški pretepejo 95 žensk, ženske pa samo 5 moških, to še ne pomeni, da ženske niso enakopravne moškim. Seveda so enakopravne in sicer na sodišču pred zakonom, pri pretepih pač ne. Razlogi za več pretepih žensk kakor moških so drugje, moški so fizično močnejši, agresivnejši, večji odstotek je alkoholikov, spore prej razrešijo z nasiljem, različen pogled na ponos, vzgoja .....

Še enkrat, ženske in moški nismo "skoraj popolnoma enaki". Med moškimi je več debilov in več genijev, več uspešnih in več alkoholikov ter klatežev, moški so praviloma močnejši in hitrejši, storijo pa več samomorov, so manj potrpežljivi in doživijo manj živčnih zlomov, so višji in težji, prej zapustijo družino in ne rodijo .... Še in še bi lahko našteval, med drugim tudi to, da nekatere bolezni bolj prizadenejo moški spol, druge bolj ženski spol. Važno pa je nekaj drugega, npr. to, da lahko ženska kandidira za predsednico in je tudi izvoljena. Na Hrvaškem npr. pred kratkim. Ali pa je premierka, npr. Merklova (ali naša Bratuškova, čeprav to ni bila volja volivce, ampak bolj volja stricev iz ozadja, ki so jo potem tudi zrušili).

Evo en link http://www.theguardian.com/society/2010... Sicer ne verjamem številkam, ampak v resnici dostikrat ženska v družinskem sporu prva udari moškega. Le-ta dostikrat ne odgovori z nasiljem, dostikrat, še posebej pod vplivom alkohola, pa udari nazaj. Tako da bi verjetno bilo zanimivo vedeti, v koliko primerih je prvi udarec padel s strani ženskega spola. Sedaj samo vemo, v koliko primerih je moški spol zadal zadnji udarec.:|

P.S.: Tipični primer uspeha feminizma je v tem, da je otrok praviloma dodeljen materi. Torej smo kot družba zavzeli stališče, da je ženska boljši starš kakor moški. Kar je po mojem sicer res, samo ne v takem razmerju, kot to prakticiramo v Sloveniji, 6 odstotkov skrbnikov je moških, 14 odstotkov deljeno, 80 odstotkov pa so skrbniki ženske. Sicer pa je najbolj pomembno kaj je dobro za otroka in ne kaj starša mislita, da je pravično. In to je deljeno skrbništvo, v kolikor je to možno (geografska oddaljenost). Za otroka je še vedno najbolje, da ima vzgojo obeh staršev, četudi ne živijo pod skupno streho. Trenutno stanje je samo zmaga za feminizem in poraz za otroke.

jype je izjavil:

Praktično z gotovostjo lahko trdim, da na planetu obstaja ženska, ki bi bila v _vseh športih_ (vključno s formulo 1, dvigovanjem uteži, šahiranjem in curlingom) boljša od _vseh moških_, le tako smolo ima, da nikoli ne tekmuje tam, kjer tekmujejo najboljši moški, potem pa zgleda, kot da so moški boljši. Verjetno je iz Pakistana.

Eh, trolaš. Škoda teme, ker odpira par dobrih vprašanj.

P.S.: Bodi moški in priznaj, da si pri Vonnovi vsekal v prazno.>:D

jype je izjavil:

SimplyMiha> No vidiš, če ne bi pretepal svoje, bi bila najmanj astronavtka in odkriteljica zdravila za rak!

Je ne pretepam in zato je oboje, pa še klavir špila tko, kot ga ti nikol ne boš!

kornhole> Tebi je pa mama vcepila globok prezir do moških? Zakaj si tako poln sovraštva?

Nisem. Jaz samo zapisujem nasprotja idiotskih izjav v tej temi.

Ajaaaaaa, si si pozabil prestaviti koledar. Upam da ne živiš več v času, ko smo še škrge imeli.

Zakaj pa se ne boriš za pravice črncev v Izraelu?
Pa belcev v JAR?

kornhole> Zakaj pa se ne boriš za pravice črncev v Izraelu?
kornhole> Pa belcev v JAR?

Vsak dan se borim za pravice vseh tistih, ki so jim kratene.

kornhole> Ajaaaaaa, si si pozabil prestaviti koledar. Upam da ne živiš več v času, ko smo še škrge imeli.

Tistile ženski so organizatoji maratona poskušali preprečit, da bi tekmovala, ker jih je bilo - enako kot tebe - patološko strah tega, da bo neovirana ženska premagala vse moške.

arnecan1> P.S.: Bodi moški in priznaj, da si pri Vonnovi vsekal v prazno.>:D

Ne, nisem. Sprijaznit se bo treba s tem, da je bil njen čas krajši od časa vseh moških in da ji niso dovolili enakovredno tekmovati, ker jih je strah, da bo ženska prehitela vse moške in sprožila plaz, ki ga ne bo mogoče ustaviti.

arnecan1> Ženske so enakopravne. Vsaj v nekaterih družbah. Tudi v naši. Saj tu ni dvoma in to nihče ne zanika.

Ne, v resnici niso in samo največji konzervativni lažnivec je lahko tako nesramen, ali pa pač tako zelo zabit, da trdi takšno očitno in obsceno laž. Ženske so pri nas popolnoma eksplicitno diskriminirane že v zakonodaji, kaj šele v družbeni realnosti, kjer podatki zelo jasno kažejo, da smo še daleč od idealov, ki bi lahko vsem prinesli večjo blaginjo, pa se jih nekateri otepate - dobesedno kot hudič križa.

Zgodovina sprememb…

Torej lahko ženske pretepejo moškega, ki zavije v damsko stranišče, moški pa ne smejo odslovit ženske, ki zavije v žentlemenskega?

SimplyMiha je izjavil:

Torej lahko ženske pretepejo moškega, ki zavije v damsko stranišče, moški pa ne smejo odslovit ženske, ki zavije v žentlemenskega?

Jaz si z rdečim labelom namažem ustnice in mi ne sme nihče popolnoma nič, ko s trdim stojim na ženskem stranišču.

SimplyMiha> Torej lahko ženske pretepejo moškega, ki zavije v damsko stranišče, moški pa ne smejo odslovit ženske, ki zavije v žentlemenskega?

Nihče ne sme nikogar pretepat.

kornhole> Jaz si z rdečim labelom namažem ustnice in mi ne sme nihče popolnoma nič, ko s trdim stojim na ženskem stranišču.

To je skoraj popolnoma pravilno - zoper tebe sme ukrepati izključno policija na podlagi t.i. "JRM" zakonodaje.

Če gre za tvoje zasebno stranišče, potem pa niti policija ne sme!

jype je izjavil:

SimplyMiha> Torej lahko ženske pretepejo moškega, ki zavije v damsko stranišče, moški pa ne smejo odslovit ženske, ki zavije v žentlemenskega?

Nihče ne sme nikogar pretepat.

kornhole> Jaz si z rdečim labelom namažem ustnice in mi ne sme nihče popolnoma nič, ko s trdim stojim na ženskem stranišču.

To je skoraj popolnoma pravilno - zoper tebe sme ukrepati izključno policija na podlagi t.i. "JRM" zakonodaje.

Če gre za tvoje zasebno stranišče, potem pa niti policija ne sme!

Jop, ko se našminkam lahko tudi ženske tepem in mi nihče ne sme nič reči, ker ga potem lahko tožim da krati moje pravice. Zadnjič sem šminko pozabil, pa so me pa kifljeci nabutali pa zaprli. Sem tožil mojega osebnega zdravnika, ker mi ni predpisal zdravil za demenco.
En je omenjal nekaj zdravo pamet, pa sem se našminkal in ga nabutal. Sedaj pa je v arestu ker mi ni plačal odškodnine za povzročitev blagega psihičnega stresa.

kornhole> lahko tudi ženske tepem

Mogoče si zgrešil tole:

jype> Nihče ne sme nikogar pretepat.

Okoli tega ne moreš, žal mi je. Razumem, da imaš zaradi zlorabe različnih snovi nizek prag proženja histeričnih epizod in da svoja dejanja zaradi podobnih vzrokov zelo težko nadziraš, ampak če potrebuješ strokovno pomoč, jo vedno lahko dobiš, tako da te vse te okoliščine žal ne odvezujejo od spoštovanja predpisa.

Super, potem definirajmo pretepanje. Ali šteje tudi psihično nasilje?

SimplyMiha> Ali šteje tudi psihično nasilje?

Vsekakor, a gre za znatno kompleksnejšo kategorijo. Že več let obiskujem nekoga, ki ga je psihično nasilje stalo duševnega zdravja, pa je dokazovanje pretežko tudi za najboljše odvetnike. Glavni vir težav je predvsem v tem, da mnogi za psihično nasilje smatrajo tudi povsem običajno vzgojo, kjer starši otroku naložijo sodelovanje pri hišnih opravilih (na primer to, da mora za seboj pospraviti posodo z mize), pa sodišča pri nas k sreči še niso dovolj obscena, da bi se s tako raztegnjenim pomenom psihičnega nasilja strinjala, drugi pa za psihično nasilje smatrajo zgolj odkrite grožnje s fizičnim nasiljem.

Problem bomo v vsakem primeru reševali še dolga leta in nikakor ga ne gre podcenjevati.

K sreči nima bistvene zveze s to temo, ker so storilci, žrtve in tisti, ki samo nemo opazujejo, pripadniki obeh spolov, najrazličnejših starosti, vseh verskih in filozofskih prepričanj in vseh narodnosti.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

(Modi...prosim NE zaklenit! Tnx)

jype je izjavil:

arnecan1> P.S.: Bodi moški in priznaj, da si pri Vonnovi vsekal v prazno.>:D

Ne, nisem. Sprijaznit se bo treba s tem, da je bil njen čas krajši od časa vseh moških in da ji niso dovolili enakovredno tekmovati, ker jih je strah, da bo ženska prehitela vse moške in sprožila plaz, ki ga ne bo mogoče ustaviti.

http://www.bbc.com/sport/0/winter-sport... Vonnova je sama rekla, da si želi priti med prvih 30 (to, da je najhitrejša v njenem imenu izgleda praviš samo ti:))). Torej sama priznava, da ne cilja na 1 mesto. Pravzaprav izgleda tudi ne med prvih 10. Sicer pa ima dovolj posla s sotekmovalkami. Rajši gledam, ko se bori za prvo mesto z ženskami, kakor pa za morebitno uvrstitev med prvih 30 med moškimi.

Resnično ne vem, kaj je tvoj cilj? Da ukinemo ločena moška in ženska tekmovanja? Ali da moški tečejo 1500 metrov, ženske pa začnejo pri 800 m? Ker drugače ne vidim veliko možnosti, da bo ženska dobila olimpijsko kolajno v prihodnosti. Ali pa je tvoj cilj trolat?

jype je izjavil:

arnecan1> Ženske so enakopravne. Vsaj v nekaterih družbah. Tudi v naši. Saj tu ni dvoma in to nihče ne zanika.

Ne, v resnici niso in samo največji konzervativni lažnivec je lahko tako nesramen, ali pa pač tako zelo zabit, da trdi takšno očitno in obsceno laž. Ženske so pri nas popolnoma eksplicitno diskriminirane že v zakonodaji, kaj šele v družbeni realnosti, kjer podatki zelo jasno kažejo, da smo še daleč od idealov, ki bi lahko vsem prinesli večjo blaginjo, pa se jih nekateri otepate - dobesedno kot hudič križa.

Zakaj so diskriminirane? Vem za veliko žensk na vodilnih mestih. Tudi premierko smo imeli. Še celo NSi ima žensko predsednico. Janković je obkrožen z ogromno ženskami, pa kaj, ko so isto kot on vpletene v sumljive posle.;(( Šolstvo je feminizirano. Sodstvo prav tako - tretja veja oblasti. Socialne službe so večinoma v ženski domeni. Plača povprečne ženske je za par evrov res manjša od moške, ampak ženske so ponavadi več v bolniški, na porodniški, zasedajo manj vodstvenih položajev. Razliko v plači nanesejo tudi nadure pri varilcih in delavcih na strojih, kjer so ženske pač v manjšini.

V državni upravi so ženske in moški plačani isto po plačnih razredih, pa ne vidim zaradi tega neke učinkovitosti. Če bi mogoče bili plačani po učinku, ne glede na spol in papirnato enakost, bi mogoče bilo bolje.

Sicer pa razen tega, da si se spustil na osebno raven, nisi odgovoril nič pametnega na moj post. O feminizaciji sodstva, šolstva in socialnih služb, skrbništvu o otrokih si lepo tiho.

arnecan1> to, da je najhitrejša v njenem imenu izgleda praviš samo ti

A to se samo delaš, da si funkcionalno nepismen?

arnecan1> Zakaj so diskriminirane?

Zato, ker so zaradi oblike mednožja (in drugih delov telesa) obravnavane drugače kot moški. Skratka, šolski primer.

arnecan1> Sicer pa razen tega, da si se spustil na osebno raven, nisi odgovoril nič pametnega na moj post. O feminizaciji sodstva, šolstva in socialnih služb, skrbništvu o otrokih si lepo tiho.

Ne, nisem, ampak tebe itak ne zanima, kaj sem o tem zapisal, zato si seveda preskočil, kot se za vsakega patološkega lažnivca spodobi.

ohnowhy ::

jype je izjavil:

Ne, nisem, ampak tebe itak ne zanima, kaj sem o tem zapisal, zato si seveda preskočil, kot se za vsakega patološkega lažnivca spodobi.

Jype, oprosti, ampak men se zdi, da ti resnično ene malo preveč poenostavljaš. Ok, morda je to tvoj način komunikacije in če drugih ne moti, ne moti niti mene. Prvič, dvomim, da si kvalificiran za dajanje analogij diagnoz psihopatologije, če pa že si, pa dvomim, da lahko svoje ugotovitve tako nonšalantno trosiš :) Sami bi predlagal mirnejši ton debate, če je možno :) Je pa res, da si izredno zaščitniški tip do žensk; sam nimam konkretnih izkušenj glede nasilja, kar se tiče žensk, izsiljevanja (preko čustev), manipulacij in obrekovanja pa se, vsaj nekatere, ženske precej rade poslužujejo ;)

fartman> Sami bi predlagal mirnejši ton debate, če je možno

Mirnejši ton nima nobenega smisla. Ljudje, kakršen je arnecan1, so del problema in jih je treba prevzgojiti. Da potrebujejo trdo roko, so prepričani sami.

fartman> Je pa res, da si izredno zaščitniški tip do žensk

Ne, ni. Zaščitniški sem do tistega, ki ga nekdo s pozicije moči smatra za manj vrednega. V tem primeru so to moški in ženske, v kakšnem drugem pa Turki in Armenci.

fartman> sam nimam konkretnih izkušenj glede nasilja, kar se tiče žensk, izsiljevanja (preko čustev), manipulacij in obrekovanja pa se, vsaj nekatere, ženske precej rade poslužujejo ;)

Ženske so moškim v resnici veliko bolj podobne, kot bi si večina moških in žensk želela.

To ne spremeni dejstva, da je popolnoma abotno, da ženskam ne dovolijo tekmovat z moškimi.

jype je izjavil:

To ne spremeni dejstva, da je popolnoma abotno, da ženskam ne dovolijo tekmovat z moškimi.

Razumem, če pa ženske res želijo tekmovati z moškimi,
da za to sploh ni ovir, prej nasprotno,
za sam šport oz. marketing bi to bilo zelo zaželeno,
več ljudi bi se začelo ukvarjati z (zmerno) aktivnostjo,
občinstvo in oglaševalski prihodki bi se podvojili,
če ne računamo še na kakšne dodatne učinke tekmovalnosti med spoloma.

PS: Presneto, jaz sem res čisto neoliberalno zblojen :)

Ja, ampak ves čas ženskam prepovedujemo, da bi bile enakopravno udeležene. Čemu? Hja, v resnici zato, ker smo patriarhalna družba, ki ženske poskuša učit, da so v resnici manj vredne.

To danes zares verjame celo ogromno žensk.

pirat ::

jype je izjavil:

Hja,
prav fajn so skupaj startali, imeli isto traso, iste postaje, skupaj gledali soncni vzhod, se skupaj prebijali skozi oblake in meglo, bili skupaj ožuljeni in mokri, pritekli skozi isti cilj...in zdaj so tudi skupaj na risultati ufficiali http://ultratrail.it/files/2014/classif...

jype je izjavil:

...

Tudi možno, ne moreš od ljudi pričakovati hipnih sprememb. Počakaj, da se kakšna športna korpa spomni tega glede povečanih prihodkov (me sicer čudi, da se še ni, če projekcije o prihodkih vsaj približno držijo), pa kakšno leto, dve reklam, pa bo. Ampak fizičnih lastnosti še tudi ne gre povsem zanemarit, žensko telo in intelekt sta se skozi evolucijo prilagodila za ene dejavnosti, moško telo in intelekt za druge, se mi zdi, da gre za bolj dopolnjevanje, ne toliko tekmovanje samo po sebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

BigWhale ::

V konjenistvu tekmujejo moski in zenske skupaj. Ze dolgo. V bistvu so na zadnji olimpijskih igrah veliko medalj pobrale zenske. Tudi v ekipnem tekmovanju so mesane ekipe. Potem so se avto-moto sporti, jadranje, ... najbrz se kaj.

Pri enih sportih zenskam sploh niso dovolili nastopiti. Skok s palico, smucarski skoki, hokej ... Kot, da bi se zenske kaj bolj polomile pri teh sportih. :?

fartman> Ampak fizičnih lastnosti še tudi ne gre povsem zanemarit, žensko telo in intelekt sta se skozi evolucijo prilagodila za ene dejavnosti, moško telo in intelekt za druge, se mi zdi, da gre za bolj dopolnjevanje, ne toliko tekmovanje samo po sebi.

Ja, ampak nič od tega ni res.

pirat> prav fajn so skupaj startali, imeli isto traso, iste postaje, skupaj gledali soncni vzhod, se skupaj prebijali skozi oblake in meglo, bili skupaj ožuljeni in mokri, pritekli skozi isti cilj...in zdaj so tudi skupaj na risultati ufficiali

Seveda. Saj ni razloga, da česarkoli od tega ne bi.

Ampak enim še vedno ne dovolijo. Čisto jasno je, čemu: Ker se mačoti bojijo, da jih bo ženska nabrisala.

Zgodovina sprememb…

BigWhale je izjavil:

V konjenistvu tekmujejo moski in zenske skupaj. Ze dolgo. V bistvu so na zadnji olimpijskih igrah veliko medalj pobrale zenske. Tudi v ekipnem tekmovanju so mesane ekipe. Potem so se avto-moto sporti, jadranje, ... najbrz se kaj.

Pri enih sportih zenskam sploh niso dovolili nastopiti. Skok s palico, smucarski skoki, hokej ... Kot, da bi se zenske kaj bolj polomile pri teh sportih. :?

Naj bodo mešane ekipe, kjer je to smiselno in lahko spola v resnici dosegata podobne rezultate. Zakaj hoče jype in ostali feministi to vsiliti na ravneh, kjer je zaradi fizičnih razlik med spoloma nemogoče? A bomo morali v košarki na silo imeti kvote in gledati na parketu 3 moške in 2 ženski? Kako boš spravil ženske v finale na 100 metrov? Z pozitivno diskriminacijo? Ker jaz pri atletiki gledam tako ženske in moške. Če bi to združili, bi v atletiki gledal samo moške, ker se nobena ženska sploh ne bi kvalificirala na olimpijado. Ne vem no, pravzaprav je mukoma čitati nebuloze, ki jih spravlja ven jype. Tako ženski kot moškemu.

jype je izjavil:

Ampak enim še vedno ne dovolijo. Čisto jasno je, čemu: Ker se mačoti bojijo, da jih bo ženska nabrisala.

Eh, zopet nabijaš. Vsaki ženski, ki je od mene močnejša, pametnejša, višja, lepša ali hitrejša, sem to pripravljen priznati. In takšne ženske obstajajo.

Je pa tudi res, da Vonnova ne more posegati po medaljah v moškem smuku. Mogoče nekoč katera druga.

arnecan1> Je pa tudi res, da Vonnova ne more posegati po medaljah v moškem smuku. Mogoče nekoč katera druga.

Mhm, pa iz Alberta Einsteina nikoli ne bo nič, ker je lenuh, pa Hanna Reitsch ne bo nikoli letela, ker se ženske bojijo letenja.

Marsikdo nabija v tej temi, ampak to nisem jaz.

arnecan1> Naj bodo mešane ekipe, kjer je to smiselno in lahko spola v resnici dosegata podobne rezultate.

Čemu? Zakaj je tako narobe, če so mešane ekipe povsod? Ti je nerodno povedat, da imaš ženske za manj vredne? Pravilno!

arnecan1> Če bi to združili, bi v atletiki gledal samo moške, ker se nobena ženska sploh ne bi kvalificirala na olimpijado.

To ni niti približno res.

jype je izjavil:

Čemu? Zakaj je tako narobe, če so mešane ekipe povsod? Ti je nerodno povedat, da imaš ženske za manj vredne? Pravilno!

Zato ne, ker bo moški pri košarki vedno šel na žensko, da doseže lažji koš. Potem bo to igra taktike.

Ženske so toliko vredne kot moški. Tako je. So pa v povprečju fizično šibkejše in počasnejše. Ampak po drugi stran je med njimi manj morilcev, kriminalcev in pedofilov. Pa bolj dolgo živijo. In manj trpijo za plešavostjo.

Skratka, med spoloma so razlike. Na nekaterih področjih se to zelo izraža, na drugih občutnih razlik ni. In lahko se postaviš na glavo, tako pač je.

In smuke je že tako področje, da ima moški prednost. Na žalost. Samo da se večina zaradi tega ne sekira in to sprejema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

arnecan1> Zato ne, ker bo moški pri košarki vedno šel na žensko, da doseže lažji koš. Potem bo to igra taktike.

Že zdaj je igra taktike.

arnecan1> So pa v povprečju fizično šibkejše in počasnejše.

Ampak pri vrhunskih športih je povprečje v resnici popolnoma nepomembno.

arnecan1> Skratka, med spoloma so razlike.

Seveda so - ampak ne take, kot ti trdiš, da so.

arnecan1> In smuke je že tako področje, da ima moški prednost. Na žalost. Samo da se večina zaradi tega ne sekira in to sprejema.

Pa kljub temu, da ima prednost, ga baba nabriše!

jype je izjavil:

Razlike med spoloma so tolikšne, da to v veliki meri vpliva na življenje. Med drugim ženske rodijo in bolj dolgo živijo. In v povprečju porabijo več časa za parkiranje.8-) In da ne omenjamo razlike v agresivnosti.

In ja, vse to zelo vpliva na rezultate v vrhunskem športu. Če ženske in moški v atletiki tekmujejo skupaj, nobena ženska verjetno ne bi osvojila medalje. Ne v maratonu, kjer so razlike manjše, sploh pa ne pri teku na 100 metrov ali v metu kopja, kjer pa so razlike gromozanske.

Lahko pa tekmujejo v konjeništvu, tam verjetno res ni velike razlike. Pravzaprav ima mogoče ženska celo prednost, saj je v povprečju lažja od moškega (čeprav ne vem ali je tu mišljeno preskakovanje ovir?)

arnecan1> verjetno

Ha! Pa te mamo! V resnici se zelo dobro zavedaš resničnosti, samo zanikaš jo, dokler gre.

arnecan1 je izjavil:

Naj bodo mešane ekipe, kjer je to smiselno in lahko spola v resnici dosegata podobne rezultate. Zakaj hoče jype in ostali feministi to vsiliti na ravneh, kjer je zaradi fizičnih razlik med spoloma nemogoče?

A res samo jaz juretovo trolanje vidim kot kontrastno karikaturo nekaterih izjav in trditev o zenskah? A noben ne razume, da se ze od zacetka teme dela norca iz stvari kot so "baba ni za v avto", "sudo make me a sandwich", "you throw like a girl" ... ?

Sej to ni tolk zlo med vrsticami napisano.

V povprecju so zenske pri opravljanju katerih koli del povsem enake moskim in lahko opravijo prav vsa dela povsem enako kvalitetno in hitro kot moski. Fizicna dela? Gradbenistvo, gozdarstvo, rudarstvo? Ja, kaka skala se najde kje, ki je fizicno sibkejsa zenska ne bi mogla dvignit. Ampak najde se tudi skala, ki je moski ne more dvignit. Opeko prelagati iz enega kupa na drug kup zna pa prav vsak. Tako kot zna prav vsak vlacit drva iz gozda in tako kot se lahko prav vsak nauci voziti tovornjak, popravljati avtomobile ali pa programirati.

Zakaj ni zensk v nekaterih poklicih? Zato, ker se jim ze ob rojstvu rece, da nekatere stvari pa niso za punce. Razlogi za to pa izhajajo iz pradavnine, ko je bila neka delitev del morda se smiselna, danes je pa nepotrebna in butasta.

Ce misli kdo napisati: 'dejmo za moske zahtevat, da morjo met pravico do rojevanja otrok', naj raje se enkrat premisli in razmisli o tem kako butasto razmislja.

arnecan1 je izjavil:

In v povprečju porabijo več časa za parkiranje.

No vidis. Zarad taksnih neumnosti je feminizem povsem upravicen. Zenska se ze na zacetku svoje kariere kot voznica avtomobila pocuti manj vredno. Izpit gre delat po tem, ko ji ze od otrostva okolica razlaga, da so zenske zanic voznice. Pa zenske ze kar nekaj let dokazujejo, da so pri voznji povsem enakovredne moskim.

arnecan1 je izjavil:

Lahko pa tekmujejo v konjeništvu, tam verjetno res ni velike razlike. Pravzaprav ima mogoče ženska celo prednost, saj je v povprečju lažja od moškega (čeprav ne vem ali je tu mišljeno preskakovanje ovir?)

V vseh disciplinah konjenistva se tekmuje mesano. Tako jahaci, kot konji. Prednost ima pa tisti, ki bolje obvladuje konja. Tistih nekaj kg nima nekega pomena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BigWhale je izjavil:

Zenska se ze na zacetku svoje kariere kot voznica avtomobila pocuti manj vredno.

Od kod ti veš, kako se voznice avtomobilov počutijo? In zakaj? Kdo jim (menda) od malega vceplja te zadeve? Menda smo moški (v povprečju) boljši šoferji zaradi boljše prostorske zaznave, menda pridobljene skozi evolucijo. Meni je to neumestno, da je potrebno vsiljevati neke kvote, naj se ženske angažirajo pri športu, za biznis bo odlično, če bodo lahko parirale moškim, od N-lige do profesionalne lige. Pojma nimam, od kod vam ideje, da so ženske zapostavljene. Pač se lotevajo poklicev, ki jim bolj ustrezajo, in nekako dvomim, da je to tesanje, zidarjenje ipd. na fizični ravni. Če pa jim delo ustreza, kdo jim brani, če bodo uspešne, jim bo uspelo navkljub neprivoščljivosti okolice, a ni to še toliko slajše? Mislim, drugič, ko potrebuješ kakšno popravilo, pač zahtevaj serviserko, enako kot lahko zahtevaš profesorja (moškega) za poučevanje ali pa varovanje svojih otrok. Men se zdi, da je vam samo dolgčas in se pač nekaj prepucavate tukaj.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

Od kod ti veš, kako se voznice avtomobilov počutijo? In zakaj? Kdo jim (menda) od malega vceplja te zadeve?

'Vozis k baba' in 'baba ni za volan' je nekaj kar se pogovorno uporablja kot zaljivka za voznike. Dokler bodo ljudje taksne stvari ponavljali bodo tako zenskam, kot moskim podzavestno sporocali, da so zenske slabse voznice kot moski.

Ce ti nekdo od majhnega sporoca, da si slabsi od nekoga drugega, se bos moral fejst potrudit, da pridobis toliko samozavesti, da se ne bos pocutil slabsega. Nekateri to lahko naredijo, drugi pa ne.

ohnowhy je izjavil:

Menda smo moški (v povprečju) boljši šoferji zaradi boljše prostorske zaznave, menda pridobljene skozi evolucijo.

Tudi ce slucajno obstaja kaksna miniaturna evolucijska prednost, je ta tako majhna, da ni omembe vredna. Voznja avtomobila ni tako kompleksna zadeva, da bi rabil kaksno posebno evolucijsko prilagoditev zanjo.

ohnowhy je izjavil:

Pač se lotevajo poklicev, ki jim bolj ustrezajo, in nekako dvomim, da je to tesanje, zidarjenje ipd. na fizični ravni. Če pa jim delo ustreza, kdo jim brani, če bodo uspešne, jim bo uspelo navkljub neprivoščljivosti okolice, a ni to še toliko slajše?

Ze od pamtiveka se uci otroke, da so nekateri poklici za zenske in nekateri za moske. Tudi pripadniki teh poklicev so mnenja, da je pa to njihov poklic. To pomeni, da se mora ena zenska dosti bolj potrudit za neko stvar, ker takoj, ko bo naredila kakrsno koli napako, jo bodo pripisali njenemu spolu. Prometne nesrece so tipicen primer tega.

BigWhale je izjavil:

Tudi ce slucajno obstaja kaksna miniaturna evolucijska prednost, je ta tako majhna, da ni omembe vredna. Voznja avtomobila ni tako kompleksna zadeva, da bi rabil kaksno posebno evolucijsko prilagoditev zanjo.

Ja ja, evolucija je res neka brezpredmetna stvar. Vsi smo enaki, moški, ženske, ptiči, sloni... ni razlike. Razen rasistov in seksistov, ti so evolucijsko manj razviti. Vsaj zadnjih 50 let se niso razvijali v smeri evolucije politične korektnosti.

BigWhale je izjavil:

...

Ajd, malo bluziš in posplošuješ, saj vem, tudi jaz :)
Če pa res konkretno veš (jaz namreč ne), je to verjetno iz tvoje primarne družine :)

Sicer res moram potrditi, da ženske (povečini, ne vse, jasno) ne parkirajo rade bočno, ne zadensko, niti ne prehitevajo rade.
To velja na splošno, imajo pa druge kvalitete, ampak vsi pač v povprečju nismo enaki dobri za vsa opravila.
Ni potrebno delat drame iz tega.

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Povsem logično, glede na to, da jim takšni kot ti od malega vcepljajo v glavo, da so slabše za volanom kot moški.

Sicer pa moram jaz potrditi, da moški parkirajo malo slabše kot ženske, a mislijo, da to počnejo veliko boljše.

thramos je izjavil:

Povsem logično, glede na to, da jim takšni kot ti od malega vcepljajo v glavo, da so slabše za volanom kot moški.

Kdo jim to vceplja od malega, ko še ne znajo voziti? Mama, ata? Ja nič, socialno službo poklicat, da naredijo red.

thramos je izjavil:

Sicer pa moram jaz potrditi, da moški parkirajo malo slabše kot ženske, a mislijo, da to počnejo veliko boljše.

No, odvisno, kaj šteješ kot "dobro parkiranje", tudi sam ne poravnam avta v celoti, ker mi to ni bistveno, če se mi mudi. Najdem prostor precej hitro, ni mi problem parkirat bočno ali zadensko in to hitro opravim. Za vse (vem, precej redkih) primere žensk, ki jih poznam, ne morem tega trditi. Aja, saj res, sem bil na tistem amzs poligonu varne vožnje in celo enkrat edini pohvaljen :) Čisto na pamet, menda, ne govorim :)

Zgodovina sprememb…

No, in si prepričan, da bi enako odlično parkiral, če bi ti že od malega okolica sugerirala, da boš to počel slabo, zgolj zato ker ti nekaj binglja med nogami?

thramos je izjavil:

No, in si prepričan, da bi enako odlično parkiral, če bi ti že od malega okolica sugerirala, da boš to počel slabo, zgolj zato ker ti nekaj binglja med nogami?

Ne, nikoli nisem bil priča takšnemu sugeriranju, niti ne vem, kdo in kje tako sugerira. Če ti to osebno poznaš, je tvoja državljanska pravica in dolžnost, da posreduješ na Center za socialno delo, da odvzamejo otroke takšnim staršem, ker nepravilno vzgajajo svoje hčere. Ne vem, kakšen bo odziv, ampak ti dajem samo predlog.

kornhole je izjavil:

Ja ja, evolucija je res neka brezpredmetna stvar. Vsi smo enaki, moški, ženske, ptiči, sloni... ni razlike.

Kje si pa to prebral? A nalasc stvari jemljes iz konteksta in se delas, da ne razumes, al res ne razumes? Ce res ne razumes, ti lahko bolj podrobno razlozim stvari.

ohnowhy je izjavil:

Sicer res moram potrditi, da ženske (povečini, ne vse, jasno) ne parkirajo rade bočno, ne zadensko, niti ne prehitevajo rade.
To velja na splošno, imajo pa druge kvalitete, ampak vsi pač v povprečju nismo enaki dobri za vsa opravila.
Ni potrebno delat drame iz tega.

Kako lahko to potrdis? A si delal kaksno anketo?

Ker jaz potrjujem, da zenske povsem rade parkirajo bocno, vzratno in tudi prehitevajo rade.

ohnowhy je izjavil:

No, odvisno, kaj šteješ kot "dobro parkiranje", tudi sam ne poravnam avta v celoti, ker mi to ni bistveno, če se mi mudi.

To je samo izgovor, ker v resnici parkiras se slabs k ena baba, a ne? Zvito! "Men se mudi, nimam cajta leps parkirat!"

ohnowhy je izjavil:

Aja, saj res, sem bil na tistem amzs poligonu varne vožnje in celo enkrat edini pohvaljen :) Čisto na pamet, menda, ne govorim :)

Zato ker so tebe na AMZSju pohvalil, si mnenja, da ne govoris na pamet? Za tole dobis ziher kak 'achievement unlocked' badge.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BigWhale je izjavil:

Kako lahko to potrdis? A si delal kaksno anketo? Ker jaz potrjujem, da zenske povsem rade parkirajo bocno, vzratno in tudi prehitevajo rade.

Da, lahko bi rekli, moje dolgoletne osebne izkušnje na sicer majhnem vzorcu ljudi :) Ironično je sicer, da je moja naredila izpit relativno prej kot jaz :) Ti imaš verjetno večji vzorec?

ohnowhy je izjavil:

To je samo izgovor, ker v resnici parkiras se slabs k ena baba, a ne? Zvito! "Men se mudi, nimam cajta leps parkirat!"

Ti pa res živiš v črno-belem svetu. Še dobro zate, da je vse tako enostavno :)

ohnowhy je izjavil:

Zato ker so tebe na AMZSju pohvalil, si mnenja, da ne govoris na pamet? Za tole dobis ziher kak 'achievement unlocked' badge.

Da, žal njihovo mnenje (dokazano) bolj upoštevam kot tvoje, dragi neznanec, ki menda VE, kako so ženske diskriminirane glede vožnje avta, ker jaz tega ne vem, samo lastne ugotovitve skozi zgodovino navajam. Ki so lahko zmotne, ne zanikam možnost, zagotovo pa nisem vplival na njihov način vožnje :)

PS: A boš prijavil svojo družino (ne vem sicer, kje si ti delal anketo, kako kdo pripravlja na vožnjo) na CSD, ker nepravilno vzgajate svoje hčere? Ne boš? Potem si še bolj kriv kot jaz, ki teh problemov ne zaznam :) Na pamet se menda ne kregaš z mano, ali pač?

Zgodovina sprememb…

fartman> Ne, nikoli nisem bil priča takšnemu sugeriranju,

Nemogoče, glede na to, da je praktično v vsaki trafiki naprodaj "humorna tablica", na kateri piše "pozor, ženska za volanom".

thramos> Sicer pa moram jaz potrditi, da moški parkirajo malo slabše kot ženske, a mislijo, da to počnejo veliko boljše.

Tako je!

BigWhale je izjavil:

kornhole je izjavil:

Ja ja, evolucija je res neka brezpredmetna stvar. Vsi smo enaki, moški, ženske, ptiči, sloni... ni razlike.

Kje si pa to prebral? A nalasc stvari jemljes iz konteksta in se delas, da ne razumes, al res ne razumes? Ce res ne razumes, ti lahko bolj podrobno razlozim stvari.

Ali nista zaradi evolucije nastala 2 spola? Zakaj jaz kot moški nimam maternice? Zakaj me narava tako diskriminira?

Vsi smo enaki, ni razlike... tipične izjave političnih korektivcev, skreganih z zdravo pametjo in logiko.

kornhole> Ali nista zaradi evolucije nastala 2 spola?

Ne.

kornhole> Zakaj jaz kot moški nimam maternice?

Saj jo imaš, samo zanemarjal si jo, pa je zakrnela.

kornhole> Zakaj me narava tako diskriminira?

Naravi je vseeno. Meni ni. Ti bom pomagal prit do maternice, ko boš demonstriral intelektualno kapaciteto za vzgojo otrok.

kornhole> Vsi smo enaki, ni razlike

To izključno ti ponavljaš.

kornhole> tipične izjave političnih korektivcev, skreganih z zdravo pametjo in logiko.

Sicer drži, da si skregan z marsičem, ampak politični korektnež pa zagotovo nisi, ker si antisemitist.

jype je izjavil:

Nemogoče, glede na to, da je praktično v vsaki trafiki naprodaj "humorna tablica", na kateri piše "pozor, ženska za volanom".

Sorry, nisem opazil, sem pa opazil, in tudi mi opozarjamo, da smo imeli in še imamo male otroke v avtu. Kaj ti gledaš, ne vem, očitno se trudiš najti problem, kjer jih ni. Se opravičujem, da po preko 20 let vozniškega staleža in 300.000 prevoženih km ne znam tako dobro parkirati kot BigWhale, jype in njune partnerke :) Verjetno sem res slepa ulica evolucije, čeprav bi se amzs inštruktorji varne vožnje (morda, samo morda) malenkost popraskali po temenu prej :)

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

Ne, nikoli nisem bil priča takšnemu sugeriranju, niti ne vem, kdo in kje tako sugerira. Če ti to osebno poznaš, je tvoja državljanska pravica in dolžnost, da posreduješ na Center za socialno delo, da odvzamejo otroke takšnim staršem, ker nepravilno vzgajajo svoje hčere. Ne vem, kakšen bo odziv, ampak ti dajem samo predlog.

Slabo opazuješ. Nič nenavadnega: kadar gre za blago in vsepovsod prisotno obliko sugestije in posledično diskriminacije, jo tisti, ki niso žrtve ampak storilci težko opazijo.

Zgodovina sprememb…

««
24 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657583 (51875) BigWhale
»

So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Rezultati
25462320 (56243) jype

Več podobnih tem