» »

Asus X750J (dead pixel)

Asus X750J (dead pixel)

smonito ::

Pozdravljeni,

pred tednom dni sem kupil v BB Maribor prenosnik Asus X750J in danes sem opazil,
da se pri črni barvi vidi mrtvi pixel (moder) ni velik ampak vseeno me zanima
kakšna je politika Asus-a glede mrtvih pikslov in ali je že kdo imel tak problem.

LP, Gregor

Zheegec ::

Politika Asusa je malo čudna, dopušča dobavitelju da se dejansko odloči sam. Ni drugega, kot da jih kontaktiraš.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mihaaelcek ::

Daj napiši kaj si rešil oziroma kako so se odzvali :)

hojnikb ::

zarad enga dead pixla ti gotovo nebodo šli menjat.
#brezpodpisa

Seljak ::

Načeloma sem do sedaj imel z BB (MB) dobre in korektne odnose. Nikoli niso komplicirali z menjavo izdelka in so dokaj fleksibilni. Z omenjenim problemom se še nisem srečal,ampak mislim,da,če boš šel z izdelkom do njih in jim razložil primer ne bi smelo biti težav z menjavo. Recimo Sony PSP sem nosil 4x k njim (odpoved zvočnika,polnjenje baterije,gumbi) in vedno dobil brez problema nov izdelek. Seveda mora izdelek na servis,kjer vse to odobrijo,ker pač prodajalec nima z tem nič in je brez veze njemu težit. Glede pixlov,ki izstopajo oz mrtvi pixli pa imajo določe znamke garancijo na le te. Kako je z Asusom ne vem,vem pa,da ko sem pred leti kupoval Sony TV sem imel garancijo na mrtve pixle,morda to ne obstaja več. Skratka nesi izdelek nazaj in poročaj kako si rešil.
Off topic:
BTW,če kdo še ne ve,ko kupujem v BB vedno barantam z ceno. Primer: Vsi veste,da ima Big Bang kar visoke cene izdelkov in se za to raje večina ljudi odloča za nakup tehnike preko spleta iz tujine. Ker sam nimam živcev za morebitne menjavanje izdelkov v primeru okvar,... in ker raje vzamem na obroke z kartico,se zelo pogosto odločim za nakup v omenjeni trgovini. Nazadnje sem vzel pri njih Logitech G27 volan. Cena je bila 340€. Povprašam za popust in mi je prodajalec rekel,da mi lahko da ceno 300€. Potem sem rekel,da imajo na Mimovrste za 270€ in,da bom pri njih kupil. Nakar prodajalec preveri na spletu in reče,da mi lahko da tudi BB za 270€. Tako sem prišparal kar nekaj denarja in še na izdelek nisem rabil čakati,ker sem zvečer že imel online dirko ;):)

gddr85 ::

To ni dead pixel ampak stuck pixel. Ponavadi lahko zalaufaš za eno urco rgb flash sam ne v ekran gledat da ne bo kakšnega epileptičnega al ga pa mal nežno zmasiraš mogoče se zbudi. Jst sem to enkrat na tak način rešil.

hojnikb ::

ali pa rahlo pritisneš na njega, tudi včasih pomaga.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus prenosnik N551JM - vrnitev kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
223658 (2507) xxpolhecxx
»

Dead or Stuck Pixel na novem monitorju

Oddelek: Loža
242200 (1525) galu
»

Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8412364 (10467) coffeetime12
»

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545469 (4324) Zheegec
»

Comtron ne da reklamacije na en mrtvi piksel

Oddelek: Loža
474372 (2846) kuglvinkl

Več podobnih tem