» »

Situacija v AMD se izboljšuje

««
6 / 12
»»

hojnikb ::

ko pomisliš, da stvar nima niti nativnega usb3 ali pci-e 3.0 in da je ta čipset ubistvo iz leta 2008, se pa zamisliš..
#brezpodpisa

gddr85 ::

sej bojo tud to kmal updejtal

nebojo :)
#brezpodpisa

FlyingBee ::

Konec je s high end desktop od AMD

ah kje...pustimo se presenetit :D

Isotropic ::

tist countdown od amd je za mobile kaveri. glup marketing.

klkkkkkkkkkk ::

AMD vsaj ne meče denarja stran tako kot intel. INTEL je ena navadna NULA brez AMD-ja in to nekateri neznate spoštovati. Kar me zelo moti... Seveda kupiš i7 ali i5 K model, ker je pa intelova arhitektura boljša.

Še vseeno pa sovražim "bedake", ki govorijo take bedarije kot da AMD ni nič dobrega naredil. No saj tako je v življenju...

AMD se zelo bori za performance, če bi jim to uspelo z CMT arhitekturo... Vendar se vsi dobro zavedate, da je to "mission impossible".

Kar bi amd naredil je to, da bi izdal steamroller athlona x4 z 40W TDP-ja 3.0-3.3Ghz :)

Ubistvu je tu ta INTEL, ki zaustavlja razvoj software za PC oz. nič nepripomore.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Dej nehi bit fanboi ... intel dela zadnje čase tolk na softveru, da me skrbi za njihov hw oddelek ;)

klkkkkkkkkkk je izjavil:

AMD vsaj ne meče denarja stran tako kot intel. INTEL je ena navadna NULA brez AMD-ja in to nekateri neznate spoštovati. Kar me zelo moti... Seveda kupiš i7 ali i5 K model, ker je pa intelova arhitektura boljša.

Še vseeno pa sovražim "bedake", ki govorijo take bedarije kot da AMD ni nič dobrega naredil. No saj tako je v življenju...

AMD se zelo bori za performance, če bi jim to uspelo z CMT arhitekturo... Vendar se vsi dobro zavedate, da je to "mission impossible".

Kar bi amd naredil je to, da bi izdal steamroller athlona x4 z 40W TDP-ja 3.0-3.3Ghz :)

Ubistvu je tu ta INTEL, ki zaustavlja razvoj software za PC oz. nič nepripomore.

ah dej nehi bluzit. Kr lepo poglej, kdo je #1 proizvajalec x86 čipov in sam pionir na tem področju :)

Sj amd je prispeval velik, ampak rečit, da bi intel bil podn danes brez je pač neumnost.
#brezpodpisa

Ja oba sta dobra. Intel je trnutno boljši oz. prodaja boljše čipe :)...

pa sej smo že rekl....amd low budget, intel high....oz. če hočeš več kot i5, vzameš xeon/i7, navzdol od tega je pa vseeno kaj, ker je performance isti oz. dobiš lahko za manj enak power, problem je samo keš in na katero stran te vleče

klkkkkkkkkkk je izjavil:

heheh, fanboy, upam, da te bo enkrat nehal jezit, ko AMD kaj dobrega spet naredi, v času Athlona XP na Intel niti pomislu nisem

hehe, meni je vseeno :) Mma FX 6300 in sem zelo zadovoljen :) Naj bi pa AMD pripravljal 16 jedernega steamrollerja.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

hehe, meni je vseeno :) Mma FX 6300 in sem zelo zadovoljen :) Naj bi pa AMD pripravljal 16 jedernega steamrollerja.

1. ni ti vseeno
2. ni rečeno, da imaš res fx 6300
3. če je 1 in 2 res, potem si mogoče res zadovoljen, čeprav verjetno že nekaj časa ne več
4. kaj pripravlja? a bo 300W dovolj? hehhe, saj nismo od včeraj

16 jederne zadeve _gotovo_ ne pridejo na desktop :)
#brezpodpisa

Ja za serverje zanima me poraba pa performance :)

@stojansto
to je odvisno od tebe ali verjameš ali ne... Saj jaz tudi nevem kaj imaš ti. Mogoče pa ti....

ker so server zadeve tak relavantne zate :))
#brezpodpisa

a boš sestavlu server ?
#brezpodpisa

nevem še...

drgač sm gledu take zadeve
http://www.computeruniverse.net/en/prod...

hahah, bo spet namišljeni brat sestavlu datacenter ? :))
#brezpodpisa

Opteron 6128 za gaming? ah.....potem bolš i7 920

in sej ne da so plate za ta socket pregrešno drage..
tam od 350EUR naprej...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

kdo si tukaj izmišljuje.... no poleg tega, zakaj ti sploh pravim.

Lp

klkkkkkkkkkk je izjavil:

kdo si tukaj izmišljuje.... no poleg tega, zakaj ti sploh pravim.

Lp

Samo ti :\
#brezpodpisa

Brane22 ::

To so zlimani 2xQuadcore. G34 je dvodelno podnožje. Na vsaki strani ma en kos silicija s svojo gručo CPUjev in dvema memory controllerjema.

Če pogledaš bližje to zadevo, boš videl da niti nima tako nizke porabe. 80W TDP za 2GHz.

To je par generacij nazaj. Pa G34 plate niso tako poceni.

Škoda ker tako trmoglavijo s ceno za Optyje, potem ko so že izpušili pri serverjih.

Drugače bi kak 12-core znal biti povsem zanimiv workstation, če bi ga dobil poceni.

Seveda... mogoče pa si pa ti še zmeraj na starem quadu.

jap res so malo dragi.

Zgodovina sprememb…

mam veš proofov na tem forumu, da si dejansko lastim ˇˇ to i5ko :)

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Seveda... mogoče pa si pa ti še zmeraj na starem quadu.

jap res so malo dragi.

potem pa pogledaš cene plat in te srat stisne. Pač treba je gledat ceno celotne platforme, ne samo procesorja. In stvar niti ni tako hitra, ker ma dost nizko frekvenco + star arch.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

mam veš proofov na tem forumu, da si dejansko lastim ˇˇ to i5ko :)

pa saj ti verjamem. Meni je pa vseeno ali ti verjameš ali ne. Samo neobsojaj.

Ti si pa ne izmišljij raznih zgodbic, pa bomo lahko imel debato na nivoju ;)

http://geizhals.at/eu/supermicro-h8sgl-...
evo najcenejša plata za to platformo..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Pač ja, te zadeve niso za vsakogar. Afterall plata za 200€+ nima niti usb3 niti zvočne kartice :)
#brezpodpisa

meh grem raje intel :)
Čeprav s tole plato bi še nekak šlo.

PS:
Drgač pa je resnica, da sem frendu sestavil xeon-a+ R9 280X, čeprav je hotel FX 8350....

mah, to ni zate..

Za 300EUR lahko sestaviš xeon+b85 sistem, ki bo posekal tega opteron-a po hitrosti in po feature setu (vsaj tistemu, ki je relavaten za tebe). Pa ti še ostane keša za gajbo pira.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

bolje, da kupim SSD :) lol

še 1x
http://wccftech.com/mantle-api-ported-d...

A niso rekli, da GCN/maxwell/kepler nebo podpiral vseh funkcij DX12? Zdej pa je lahko Mantle portan? ... Seprav bi so bile same laži, da je mantle narejen za GCN (ker ste nakteri izražali)?

Zgodovina sprememb…

A niso rekli, da GCN/maxwell/kepler nebo podpiral vseh funkcij DX12?

Sj jih nebo. Za podporo _vseh_ feature setov DX12 bo potrebn nov arch.

Seprav bi so bile same laži, da je mantle narejen za GCN (ker ste nakteri izražali)?

Exactly.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Tale slide mi je še najbolj všeč
DX11 - DX 12 (mantle) = medium

hehe :) edino pravilno bi bilo portat vse DX11 igre na mantle.

Archeage (MMO- cryengine 3) je lahko eden prvih, ki bo podpru mantle. Potem bi bilo pa možno 100vs100 z konstatnimi 30-40 fps-ji.

Brane22 je izjavil:

Škoda ker tako trmoglavijo s ceno za Optyje, potem ko so že izpušili pri serverjih.
Ko sem primerjal sandy xeone in 6300 opterone, sem prišel do zaključka, da za isti denar dobiš pri intlu dual socket, pri amdju pa quad socket piksno, ki da od sebe cca 15% več računske zmogljivosti (in to že na SSE2, FMA4 niti nisem utegnil stestirat). Kar se lepo izide, če imaš elektriko po sindikalni ceni ;)
Sedaj ivy bridge xeoni ponujajo ravno teh nekaj % več, nisem pa še uspel priti do 6300p opteronov, ki ravnotako obljubljajo nekaj več.

Tako da kar se mene tiče je AMD še vedno zelo v igri ...

Also, če razumeš svojo aplikacijo in res veš, kaj rabiš, si lahko z AMDjem zgradiš veliko bolj prilagojeno mašino zase. To je ena velika prednost AMDja pred Intlom, sedaj ti ponujajo tudi custom silicij po tvojih željah. Zato so dobili deal s konzolaši, zato imajo v paci še deale, ki še niso javni.

kako se bo odražalo na "namiznem" trgu, da ne bo več konkurence ničemur več nad i3? mantle in Dx12 sta vsekakor z razbremenitvijo CPU-ja rešilna bilka in AMD ju rabi kot še nikoli

ne vem niti ali lahko nekdo vpliva v primeru, ko sta samo sva konkurenta pa eden ni več sposoben dohajat, a se kaj v tem primeru mora zregulirat?

pegasus je izjavil:

Also, če razumeš svojo aplikacijo in res veš, kaj rabiš, si lahko z AMDjem zgradiš veliko bolj prilagojeno mašino zase. To je ena velika prednost AMDja pred Intlom, sedaj ti ponujajo tudi custom silicij po tvojih željah. Zato so dobili deal s konzolaši, zato imajo v paci še deale, ki še niso javni.

zapiranje platforme in it v posamezne namenske izdelke kot rešitev? v PC areni? mogoče, ker so prodajne številke vse nižje!

Zgodovina sprememb…

Ne, to je odpiranje platforme in veliko bolj oseben pristop do strank, ker jim tako lahko ponudiš boljši produkt.

te stranke so pa DOD in par drugih podobnih kalibrov (+ konzole), ker noben drug nima keša za mass produce sebi prilagojenega hardvera.
ajd, alpa kaksni FPGA proizvajalci, ceprav je tle intel bolj zanimiv (in mislim, da bo fpga v enem atomčku).
me prav zanima, kdo so tiste neobjavljene stranke.

Zgodovina sprememb…

Mobile Kaveri ... tko tko http://www.tomshardware.com/reviews/fx-... ni pa porazno

Jst ::

V bistvu je dober produkt. Vendar sem sam na (Win)Intelove prenosnike tako navajen iz večih razlogov, da ne vidim, če bi sedaj kupoval, da bi kupil AMD. To pa so dobra baterija, SSD, prekleto dober performance (v prenosnikih jaz 3D ne gledam - oziroma mi je bolje, če je dražji prenosnik brez "diskretne" grafe) v 1000-1200EUR segmentu, in ko priklopiš prenosnik na pošten monitor, nimaš feelinga, da delaš na prenosniku.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Heh vsaj sandforce nebo..
#brezpodpisa

kva je blo sploh s temi radeon rami, performance pa nek gaming serija itd...kakšna prednost oz. boost, al samo gimmick + fancy hladilnik?

SuperVeloce ::

gimmick. ram je ram, oziroma ista zadeva ko se gleda identicne specifikacije. Itak AMD nima niti razvoja niti proizvodnje pomnilniskih cipov.

Glavno je, da se premikajo. No amd je naredil lep preskok iz jaguar na puma+ jedra. Govorim o P/W
Z apu-ji so lahko zelo močni DDR4+ če bi dodal še kakšen ES-RAM... no verjetno bodo take ponudbe samo v konzolah :)

Zgodovina sprememb…

««
6 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD se poslavlja od GlobalFoundries, po 7 nm k TSMC-ju

Oddelek: Novice / Procesorji
297875 (5280) D3m