Forum » Sedem umetnosti » Brave new world (1980) BBC
Brave new world (1980) BBC

vostok_1 ::
Na žalost nisem prebral Huxleyeve uspešnice. Sem le pogledal omenjeno filemsko adaptacijo (ki je zlo lahko dostopna na youtube-u btw).
Tisti, ki ste prebrali in tudi poznate film (ali si ga sedaj ogledali), mi lahko poveste, če se bistveno razlikuje od knjige. Vsaj v pomembnih delih?
Škoda, ker mi je sedaj film že tako ustvaril sliko, da se ne bi moral spravit k branju.
OT: Me pa je izrazito prejela celotna ideja dela. Tudi kako odlično je orisal nekatere prevladujoče vzorce človeškega obnašanja in jih postavil v kontekst dogajanja. Še toliko bolj relevantne za današnji čas seamless consumerisma.
Stunning.
Tisti, ki ste prebrali in tudi poznate film (ali si ga sedaj ogledali), mi lahko poveste, če se bistveno razlikuje od knjige. Vsaj v pomembnih delih?
Škoda, ker mi je sedaj film že tako ustvaril sliko, da se ne bi moral spravit k branju.
OT: Me pa je izrazito prejela celotna ideja dela. Tudi kako odlično je orisal nekatere prevladujoče vzorce človeškega obnašanja in jih postavil v kontekst dogajanja. Še toliko bolj relevantne za današnji čas seamless consumerisma.
Stunning.

PaX_MaN ::
Preber knjigo. Ker gre pač za visoko kulturo jo vsak doživlja po svoje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova anketa: (e)knjige? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 21770 (17829) | PNG |
» | Harry Potter in Svetinje smrti - 1. delOddelek: Sedem umetnosti | 1083 (874) | guest #44 |
» | POZOR vsi ljubitelji znanstvene fantastike! (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17729 (12901) | Tanja.C |
» | Wafa Sultan o Islamu (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5081 (4217) | Calligula |
⊘ | Vrnitev kralja - knjiga ali film: kaj je boljše?Oddelek: Sedem umetnosti | 2211 (1850) | DoloresJane |