Forum » Problemi človeštva » 85% mladih živi pri starših
85% mladih živi pri starših
Temo vidijo: vsi
ZaphodBB ::
Jaz sem 30 letnik, kmalu 31..in povem vam, da smo generacija, ki bo prestala najhujše preizkušnje, od ekonomskih do socialnih in nobeden ne bo vedel za to. Sem mogoče srečnež, ker imam solid job in kup poznanstev, se pa tudi zavedam sovrstnikov, ki tavajo v temi, brez dela in živijo pri starših, ker to je njihov edini dosegljiv life.
Wahahahahah. Dej ne to jamrat, ti bo še kdo verjel.
Poslušam o naši naduti generaciji, pa si mislim folk je utrgan. Pol pa preberem tole se pa počutim star 65 let.
D3m ::
nubes> To je nekam nesramna tolažba za tiste, ki jim na mesec priliva na račun nekajkrat nižji znesek, kot tebi, se ti ne zdi? :)
Ne, ni. Jaz sem začel z nič. Starši so mi nudili žgance in sobo, za računalnik sem moral zaslužiti sam. Po treh letih sem se odselil in začel plačevati najemnino.
PrihajaNodi> Motivacija pri prostovoljnem delu bi bila če bi se to kje upoštovalo, recimo pri delodajalcu, potem bi vsi z veseljem delali tam.
Meni je vseeno, če se to, da sem pomagal čistiti gozd, nikjer ni upoštevalo.
Pri katerih letih?
|HP EliteBook|R5 6650U|
solatko ::
ZaphodBB - To so dejstva, če je uspelo samo cca 10% generacije, situacija ni rožnata. Naslednja bo še na slabšem.
Nekateri mladi, bodo morda še nekaj mest pridobili, saj se bo precej zaposlenih upokojilo, potem pa bo šlo, kar se tiče zaposlitev in kolikortoliko solidnih prejemkov, samo še dol.
Samozaposleni pa ne morej biti vsi, saj moraš za ta način imeti še kaj več, kot voljo.
Nekateri mladi, bodo morda še nekaj mest pridobili, saj se bo precej zaposlenih upokojilo, potem pa bo šlo, kar se tiče zaposlitev in kolikortoliko solidnih prejemkov, samo še dol.
Samozaposleni pa ne morej biti vsi, saj moraš za ta način imeti še kaj več, kot voljo.
Delo krepa človeka
Karaya 52 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ker fantek moj, tudi v Germaniji si brez izkušenj nula. Lahko pa greš tja malo na izlet.
Sam sem prvo resno delo iz foha našel ravno v tujini, brez kakšnih posebnih izkušenj. Prvo leto potrebuješ vazelin, potem pa gre tudi brez. Moraš pa biti malo f****** in pripravljen na Slovence, ki ti bodo jemali pogum, ker ga sami nimajo. Bi pa šel iz Slovenije v vsakem primeru, ker na srečo vem, kaj dela civilizacije uspešne in zakaj bo Slovenija životarila. Kar seveda ne pomeni, da si ni možno narediti dobrega življanja v Sloveniji, ampak hrčkovega teka se ne grem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
LeQuack ::
Peščica ljudi se ima v Sloveniji super, pravzaprav se kopajo v denarju. Taki res najbrž ne razmišljajo o odhodu.
Quack !
ZaphodBB ::
ZaphodBB - To so dejstva, če je uspelo samo cca 10% generacije, situacija ni rožnata. Naslednja bo še na slabšem.
Kaj je dejstvo, da mora generacija rojenih v 80h prestajati najhujše preizkušnje od... kdaj?
Ne me jebat, gre za generacijo ki ima največje privilegije in priložnosti v zgodovini človeštva.
Ne vem kaj ti spet blodiš o samozaposlenih in teh jajcih. Dela in priložnosti je dovolj. Kdor je zadnjih deset let sedel na riti in čakal, da mu bodo prinesli na mizo se je pa zajebal. Najbolje, da taki začnejo čimprej migat, da ne bodo čez deset let ugotovili da še vedno niso dobili ničesar na mizo.
jype ::
solatko> ZaphodBB - To so dejstva, če je uspelo samo cca 10% generacije, situacija ni rožnata. Naslednja bo še na slabšem.
To pomeni, da lahko 90% generacije živi praktično v brezdelju, kar se meni sliši precej več kot rožnata situacija.
Sicer ta statistika ne drži, ker si si podatek 10% izmislil, ampak kljub vsemu je nemara res, da vedno več otrok odraste v življenje, ko so preskrbljeni, ne da bi v to vložili kakršenkoli trud.
Meni se to ne zdi slabo. Da marsikdo otrok ne zna vzgojiti v samostojne odrasle z delovnimi navadami je veljalo že prej - le da so prej ti ljudje vseeno morali delat za preživetje, zdaj pa lahko zgolj jamrajo.
To pomeni, da lahko 90% generacije živi praktično v brezdelju, kar se meni sliši precej več kot rožnata situacija.
Sicer ta statistika ne drži, ker si si podatek 10% izmislil, ampak kljub vsemu je nemara res, da vedno več otrok odraste v življenje, ko so preskrbljeni, ne da bi v to vložili kakršenkoli trud.
Meni se to ne zdi slabo. Da marsikdo otrok ne zna vzgojiti v samostojne odrasle z delovnimi navadami je veljalo že prej - le da so prej ti ljudje vseeno morali delat za preživetje, zdaj pa lahko zgolj jamrajo.
ZaphodBB - A ti živiš v drugi državi. Dela s katerim bi se lahko preživel, enostavno za vse ni, ni niti za 20% brezposelnih.
Nas boš razsvetlil in pokazal, kje je delo za vsaj 500 mladih, seveda redno in redno plačano!
Glede na razpise, ki so več ali manj objava za že zasedene pozicije, dela niti za 500 takih ni, ki bi prijeli za vsako delo.
Če je tebi uspelo, da si izkoristil kakšno od zvez ali uspel kot samozaposlen, ne more bit to pokazatelj za cel svet.
Bodi vesel, da so te znašli ali, da si se sam, ne ponižuj pa tistih, ki te sreče niso imeli ali je niso spoznali prav moment.
Verjemi, da jih veliko miga, nekateri pa so pri svojih 30+ obupali nad to skupnostjo, verjetno pa jim primanjkuje samozavesti, da bi državo zapustili.
jype - Na žalost je za tiste, ki ne znajo svoje znanje prodajat na trgu, brez posrednika (delodajalca), situacija niti pod razno ni rožnata.
Dobro veš da v populaciji (katerikoli ne samo slovenski) živi velik procent ljudi, ki niso sposobni na trgu dela, delovati samostojno.
Brez delodajalcev, ki bi potrebovali njihovo znanje ali bi jih bili pripravljeni naučiti kaj drugega, med tem pa nuditi sredstva za golo preživetje, so taki obsojeni na nezaposlenost in revščino.
Ravno v tem je caka, prej so imeli tudi taki, kaj delat, sedaj pa tudi tisti, ki morda znajo veliko, tega njihovega znanja ni nihče pripravljen uporabit. Vsi pa mcDonald-u pa tudi ne morejo delat.
Nas boš razsvetlil in pokazal, kje je delo za vsaj 500 mladih, seveda redno in redno plačano!
Glede na razpise, ki so več ali manj objava za že zasedene pozicije, dela niti za 500 takih ni, ki bi prijeli za vsako delo.
Če je tebi uspelo, da si izkoristil kakšno od zvez ali uspel kot samozaposlen, ne more bit to pokazatelj za cel svet.
Bodi vesel, da so te znašli ali, da si se sam, ne ponižuj pa tistih, ki te sreče niso imeli ali je niso spoznali prav moment.
Verjemi, da jih veliko miga, nekateri pa so pri svojih 30+ obupali nad to skupnostjo, verjetno pa jim primanjkuje samozavesti, da bi državo zapustili.
jype - Na žalost je za tiste, ki ne znajo svoje znanje prodajat na trgu, brez posrednika (delodajalca), situacija niti pod razno ni rožnata.
Dobro veš da v populaciji (katerikoli ne samo slovenski) živi velik procent ljudi, ki niso sposobni na trgu dela, delovati samostojno.
Brez delodajalcev, ki bi potrebovali njihovo znanje ali bi jih bili pripravljeni naučiti kaj drugega, med tem pa nuditi sredstva za golo preživetje, so taki obsojeni na nezaposlenost in revščino.
Ravno v tem je caka, prej so imeli tudi taki, kaj delat, sedaj pa tudi tisti, ki morda znajo veliko, tega njihovega znanja ni nihče pripravljen uporabit. Vsi pa mcDonald-u pa tudi ne morejo delat.
Delo krepa človeka
solatko> Dobro veš da v populaciji (katerikoli ne samo slovenski) živi velik procent ljudi, ki niso sposobni na trgu dela, delovati samostojno.
Ja, pa? Živijo na ulicah? Umirajo od lakote ali mraza? Ne? Potem očitno ni tako hudo.
Dejstvo, da uvažamo delovno silo, meni ogromno pove o tem, koliko je zares dela. Da je slabo plačano, mene ne moti - vedno se da dobiti tudi dobro plačano delo, če ga znaš opravljati.
solatko> Ravno v tem je caka, prej so imeli tudi taki, kaj delat
Še danes plačujemo ta njihov privilegij.
Ja, pa? Živijo na ulicah? Umirajo od lakote ali mraza? Ne? Potem očitno ni tako hudo.
Dejstvo, da uvažamo delovno silo, meni ogromno pove o tem, koliko je zares dela. Da je slabo plačano, mene ne moti - vedno se da dobiti tudi dobro plačano delo, če ga znaš opravljati.
solatko> Ravno v tem je caka, prej so imeli tudi taki, kaj delat
Še danes plačujemo ta njihov privilegij.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mipe ::
Dejstvo, da pri 140 tisočih brezposelnih še uvažamo delovno silo, meni ogromno pove o tem, kako delujejo podjetja pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
m0LN4r ::
Če si rajši doma za 200€, kot pa delat za 400€ potem nekaj res ni kul z našimi brezposelnimi.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mipe ::
Mogoče je pa tistih 400€ enostavno premajhna motivacija, glede na to, da s to vsoto ne pokriješ najemnine in mesečnih položnic, medtem ko imaš pri sociali del teh stroškov oproščenega ali subvencioniranega?
Mipe> Mogoče je pa tistih 400€ enostavno premajhna motivacija, glede na to, da s to vsoto ne pokriješ najemnine in mesečnih položnic, medtem ko imaš pri sociali del teh stroškov oproščenega ali subvencioniranega?
S tem ni nič narobe. IMO je OK, da so ljudje, ki se jim ne splača delat, doma - ampak družba še vedno smatra, da so taki ljudje pijavke. Niso. Vedno več jih bo in če kaj, potem potrebujejo predvsem podporo, da jih država in ljudje ne bodo imeli za breme, ampak jih bodo spodbujali, da svoj čas izkoristijo tako, da ne bodo depresivni in osamljeni, če jim znese pa tudi tako, da bodo družbeno koristni.
Tudi dejstvo da te, če se kot brezposeln potrudiš začet svoj biznis, država takoj kaznuje s precejšnjim minusom (nenadoma ne samo izgubiš vse ugodnosti, ampak moraš začeti plačevati tudi znatne mesečne stroške), ni ravno naklonjeno pošteni iznajdljivosti, ki bi marsikaterega brezposelnega v doglednem času prelevila v uspešnega samozadostnega podjetnika, čeravno majhnega.
S tem ni nič narobe. IMO je OK, da so ljudje, ki se jim ne splača delat, doma - ampak družba še vedno smatra, da so taki ljudje pijavke. Niso. Vedno več jih bo in če kaj, potem potrebujejo predvsem podporo, da jih država in ljudje ne bodo imeli za breme, ampak jih bodo spodbujali, da svoj čas izkoristijo tako, da ne bodo depresivni in osamljeni, če jim znese pa tudi tako, da bodo družbeno koristni.
Tudi dejstvo da te, če se kot brezposeln potrudiš začet svoj biznis, država takoj kaznuje s precejšnjim minusom (nenadoma ne samo izgubiš vse ugodnosti, ampak moraš začeti plačevati tudi znatne mesečne stroške), ni ravno naklonjeno pošteni iznajdljivosti, ki bi marsikaterega brezposelnega v doglednem času prelevila v uspešnega samozadostnega podjetnika, čeravno majhnega.
Socialna pomoč je samo kredit, dokler ne dobiš pravi šiht. Tak da je vseeno. Na nek način boš ta dnar vrnil prej ali slej. Če ne posameznik pa njegovi potomnci, če jih ima.
Sem bil na zavodu in se pozanimal, ni variante da bi šel v to. Zdravstveno si pač plačam iz privarčevanega, za hrano pa delam pr tastarih kolko je pač treba.
Motivacija bi moralo biti delo, ne pa dnar. Od teh 140k jih verjetno krnekaj ne dela, ker jim je izpod časti.
Sem bil na zavodu in se pozanimal, ni variante da bi šel v to. Zdravstveno si pač plačam iz privarčevanega, za hrano pa delam pr tastarih kolko je pač treba.
Motivacija bi moralo biti delo, ne pa dnar. Od teh 140k jih verjetno krnekaj ne dela, ker jim je izpod časti.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
jype -
O tem smo pa že veliko prediskutirali v drugih temah, pa se še vedno dogaja isto. Torej je interes države, da socialni podpiranci tam tudi ostanejo.
O tem smo pa že veliko prediskutirali v drugih temah, pa se še vedno dogaja isto. Torej je interes države, da socialni podpiranci tam tudi ostanejo.
Delo krepa človeka
Ampak to je problem zakonodaje, ki se mora spopadati z mentaliteto goljufov, ki poskušajo na račun države prihraniti na vsakem koraku.
GamerBoy ::
Problem je da so tudi zakonodajalci goljufi in da "zdrava pamet" večine šteje bore malo pri sprejemanju nekaterih zakonov, ker se tem goljufom gre:
1. za lastno rit
2. Vse ta to, da jih ne odkrijejo
3. šele nato naredijo nekaj za narod(kar tudi morajo, če drugega ne pa zaradi krinke), kar je pa malenkost v primerjavi koliko škode naredijo s svojimi igricami "pod mizo"
Je pa tragokomično gledati ko se megagoljufi trudijo loviti male goljufe in celo prepričati nekatere, da so mali tisti glavni problem, ker problem so oboji.
1. za lastno rit
2. Vse ta to, da jih ne odkrijejo
3. šele nato naredijo nekaj za narod(kar tudi morajo, če drugega ne pa zaradi krinke), kar je pa malenkost v primerjavi koliko škode naredijo s svojimi igricami "pod mizo"
Je pa tragokomično gledati ko se megagoljufi trudijo loviti male goljufe in celo prepričati nekatere, da so mali tisti glavni problem, ker problem so oboji.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
No, oboje hkrati se lahko prekine le s prenovo zakonodaje, ki bi bila kolikor je mogoče preprosta, življenska in smiselna.
lambda ::
jype > nehajte si predstavljat kako se imajo bogati fino, raje si predstavljajte, kako se imate fino vi, ker niste begunci
nubes > To je nekam nesramna tolažba za tiste, ki jim na mesec priliva na račun nekajkrat nižji znesek, kot tebi, se ti ne zdi? :)
jype > Ne, ni. Jaz sem začel z nič. Starši so mi nudili žgance in sobo, za računalnik sem moral zaslužiti sam. Po treh letih sem se odselil in začel plačevati najemnino.
Narobe si razumel. Apeliral sem na to, da tvoje besede zvenijo podobno, kot izjave kakega našega tajkuna, ki tistim na minimalcu pri nekaj mesecih zamude plače razlaga naj bodo srečni, da sploh imajo službo.
nubes > To je nekam nesramna tolažba za tiste, ki jim na mesec priliva na račun nekajkrat nižji znesek, kot tebi, se ti ne zdi? :)
jype > Ne, ni. Jaz sem začel z nič. Starši so mi nudili žgance in sobo, za računalnik sem moral zaslužiti sam. Po treh letih sem se odselil in začel plačevati najemnino.
Narobe si razumel. Apeliral sem na to, da tvoje besede zvenijo podobno, kot izjave kakega našega tajkuna, ki tistim na minimalcu pri nekaj mesecih zamude plače razlaga naj bodo srečni, da sploh imajo službo.
nubes> Narobe si razumel. Apeliral sem na to, da tvoje besede zvenijo podobno, kot izjave kakega našega tajkuna, ki tistim na minimalcu pri nekaj mesecih zamude plače razlaga naj bodo srečni, da sploh imajo službo.
Jaz ne pravim ljudem, da naj bodo srečni, ampak da naj bodo realistični - ne zato, ker bi se mi zdela njihova situacija super, ampak zato, ker pravijo, da so "jebena generacija", kar je tako daleč od resnice, da bi težko bilo bolj.
Jaz ne pravim ljudem, da naj bodo srečni, ampak da naj bodo realistični - ne zato, ker bi se mi zdela njihova situacija super, ampak zato, ker pravijo, da so "jebena generacija", kar je tako daleč od resnice, da bi težko bilo bolj.
-valvoline- ::
Dejstvo, da pri 140 tisočih brezposelnih še uvažamo delovno silo, meni ogromno pove o tem, kako delujejo podjetja pri nas.
Se strinjam, vendar to veliko pove tudi o solstvu v Sloveniji. Družboslovje glavna smer, pa tudi pri naravoslovcih nobenega prakticnega in uporabnega znanja. Nobenemu se ne da delat, vsi bi greli foteljcke in mesal zrak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
lambda ::
Občutek sreče je relativen, pozabljaš na to. Sicer jim poskušaš to dopovedat, ampak ne vem koliko boš uspešen v boju z evolucijskimi pridobitvami.
-valvoline-> Se strinjam, vendar to veliko pove tudi o solstvu v Sloveniji. Družboslovje glavna smer, pa tudi pri naravoslovcih nobenega prakticnega in uporabnega znanja. Nobenemu se ne da delat, vsi bi greli foteljcke in mesal zrak.
A lahko nehaš stresat idiotizme? Hvala!
A lahko nehaš stresat idiotizme? Hvala!
Naj mediji, če že mislijo objavijo podatek o izobrazbi tistih, ki so brez šihta v procentih.
Koliko % je unih z osnovno 6let, osnovno 8let, srednjo poklicno, gimnazijo, instant fax, pa normalen fax, pa seveda kak promil mag. in dr.
Ali se da ta podatek kje dobit?
Koliko % je unih z osnovno 6let, osnovno 8let, srednjo poklicno, gimnazijo, instant fax, pa normalen fax, pa seveda kak promil mag. in dr.
Ali se da ta podatek kje dobit?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jaz sem imel v mislih bolj razčlenjeno. Pa vseeno hvala.
Tu so preveč pogrupirani. Kot da lahko 6. 7. 8. stopnjo mečejo v isti koš. Če jih je pa verjetno 7. in 8. le par komadov. Pa naj ločijo še gimnazijo od poklicnih, tisti z gimnazijo tak al tak nemore nič nikjer (na papirju).
popravek: 2013 je to kar sem iskal.
popravek2: wow I. in IV. in V. je dejansko 100.000 komadov. Ni čudno.
- Upam da med tem in udeležbo na volitvah ni korelacije.
Zdaj pa bi bilo še fajn vedeti korelacijo med življenjem pr starših glede na izobrazbo, zaposlenost in ali si samski al z svojo družinco.
Tu so preveč pogrupirani. Kot da lahko 6. 7. 8. stopnjo mečejo v isti koš. Če jih je pa verjetno 7. in 8. le par komadov. Pa naj ločijo še gimnazijo od poklicnih, tisti z gimnazijo tak al tak nemore nič nikjer (na papirju).
popravek: 2013 je to kar sem iskal.
popravek2: wow I. in IV. in V. je dejansko 100.000 komadov. Ni čudno.
- Upam da med tem in udeležbo na volitvah ni korelacije.
Zdaj pa bi bilo še fajn vedeti korelacijo med življenjem pr starših glede na izobrazbo, zaposlenost in ali si samski al z svojo družinco.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
jype> A lahko nehaš stresat idiotizme? Hvala!
BTW, ne pravim, da šolstvo ne nosi nič odgovornosti - zagotavljam pa, da ni problem v družboslovju ali v neuporabnem znanju inženirjev, niti ne v delovnih navadah, temveč predvsem v nepovezanosti akademskih organizacij in industrije na fakultetnem nivoju in osnovne ekonomske in računalniške pismenosti na osnovnošolskem in srednješolskem nivoju.
BTW, ne pravim, da šolstvo ne nosi nič odgovornosti - zagotavljam pa, da ni problem v družboslovju ali v neuporabnem znanju inženirjev, niti ne v delovnih navadah, temveč predvsem v nepovezanosti akademskih organizacij in industrije na fakultetnem nivoju in osnovne ekonomske in računalniške pismenosti na osnovnošolskem in srednješolskem nivoju.
Zgodovina sprememb…
Karaya 52 ::
Jah, popolnoma napačno razumevanje ekonomije. Ker v ljubljanskem mehurčku zaznavaš vedno več brezposelnih osebkov, prideš do zaključka, da je to naslednja evolucijska stopnja kapitalizma.
To kar ti zaznavaš je degeneracija "work ethic", potem pa narediš klasično cause/effect napako. Južnokorejski delavec naredi 1000 ur več na leto od nemškega, brezposelnost je v Južni Koreji pri 3%, BDP na prebivalca pa je bistveno višji od slovenskega. Skratka, delajo več, pa še nižjo brezposelnost imajo, a ni to čudno? Ni, če poznamo Say-ev zakon. Ostali pa se čudijo in fantazirajo o UTD...
Če je pa kdo dobil občutek, da se bo v 21. stoletju manj delalo, naj obišče Kitajsko, kjer komunistična partija razume in uporablja kapitalizem bolje od Obame, kaj šele od kakšne random tajnice z misterijem (magisterijem FDV). Ali pa naj vsaj pregleda OECD sezname, koliko več se mora na Zahodu zadnje desetletje delati za isto kvaliteto življenja. Navadite se na "Designed in China, assembled in Slovenia". Čez leto, dve ali tri bo BDP Kitajske nad ameriškim in to je game changer.
Brezposelni pa se bodo morali hitro zaposliti, morali bodo začeti delati, ker jih družba že zdaj ne more suportirati. Nemški socialni sistem je bil pred 20. leti veliko bolj radodaren kot je danes, crkavajo pa države, ki še vedno živijo v 80tih, ko je Zahod imel še lepo prednost pred Azijo. Ti časi so pa-pa. Prižgite jim svečko na oknu, potem pa nazaj na delo. Tudi brezposelni se bodo bolje počutili, ko bodo delali, saj ljudje nismo opice, ki lahko dan za dnevom visijo na veji, bulijo predse in se imajo fajn.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Gandalfar ()
bluefish ::
Karaya 52> Južnokorejski delavec naredi 1000 ur več na leto od nemškega, brezposelnost je v Južni Koreji pri 3%, BDP na prebivalca pa je bistveno višji od slovenskega.
Nemški delavec kljub temu naredi dvakrat večjo dodano vrednost na leto, čeprav dela znatno manj časa.
Nemški delavec si lahko privošči financirat socialno državo, južnokorejski je pa noče, zato tam več ljudi več dela - in manj naredi.
Karaya 52> Čez leto, dve ali tri bo BDP Kitajske nad ameriškim in to je game changer.
Je, ja - ampak samo za tiste, ki poskušajo kitajcem konkurirat z dumpingom - pa še to zgolj zato, ker danes kitajci počno enako.
Karaya 52> Brezposelni pa se bodo morali hitro zaposliti, morali bodo začeti delati, ker jih družba že zdaj ne more suportirati.
To je totalen BS, mimogrede. Večina vzdrževanih brezposelnih danes sploh ni nikjer prijavljenih.
Nemški delavec kljub temu naredi dvakrat večjo dodano vrednost na leto, čeprav dela znatno manj časa.
Nemški delavec si lahko privošči financirat socialno državo, južnokorejski je pa noče, zato tam več ljudi več dela - in manj naredi.
Karaya 52> Čez leto, dve ali tri bo BDP Kitajske nad ameriškim in to je game changer.
Je, ja - ampak samo za tiste, ki poskušajo kitajcem konkurirat z dumpingom - pa še to zgolj zato, ker danes kitajci počno enako.
Karaya 52> Brezposelni pa se bodo morali hitro zaposliti, morali bodo začeti delati, ker jih družba že zdaj ne more suportirati.
To je totalen BS, mimogrede. Večina vzdrževanih brezposelnih danes sploh ni nikjer prijavljenih.
Zgodovina sprememb…
Je še en problem, kjer živiš v takoimenovanem "mama" hotelu.
In sicer v nekaterih primerih otroke vzgajajo izključno stari starši, medtem pa starši hodijo še vedno ven, žurajo, luftajo in živijo študentsko življenje, kadarkoli se jim sprdne otroke pošljejo en štuk nižje in so se rešili malih tečnob.
Posledično sploh ne poznajo svojih otrok. Otroci pa svojih staršev.
Po mojem to ni pogosto, hkrati pa ni redek pojav.
In sicer v nekaterih primerih otroke vzgajajo izključno stari starši, medtem pa starši hodijo še vedno ven, žurajo, luftajo in živijo študentsko življenje, kadarkoli se jim sprdne otroke pošljejo en štuk nižje in so se rešili malih tečnob.
Posledično sploh ne poznajo svojih otrok. Otroci pa svojih staršev.
Po mojem to ni pogosto, hkrati pa ni redek pojav.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Utk ::
Ja, če je pa ceneje Romunu plačat avionsko karto do Slovenije, da ti zamenja sekret in gre nazaj domov, kot vzet slovenskega vodovodarja, čeprav ima potem tist konkretni vodovodar 5 evrov bruto na uro ali pa še manj.
Invictus ::
Mogoče je pa tistih 400€ enostavno premajhna motivacija, glede na to, da s to vsoto ne pokriješ najemnine in mesečnih položnic, medtem ko imaš pri sociali del teh stroškov oproščenega ali subvencioniranega?
Od kdaj pa pripada vsakemu pravica da živi na svoje?
To je skoraj že luksus. Preprosto se dogovoriš s kolegi in greš v skupno stanovanje, kjer se vse deli.
Zasebnosti manj, ampak cena je tudi manjša. Sam sem tako živel 5 let. Ni bilo potrebe o odselitvi, ker smo bili dobra ekipa.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Mufasa ::
Od kdaj pa pripada vsakemu pravica da živi na svoje?
To je skoraj že luksus. Preprosto se dogovoriš s kolegi in greš v skupno stanovanje, kjer se vse deli.
Zasebnosti manj, ampak cena je tudi manjša. Sam sem tako živel 5 let. Ni bilo potrebe o odselitvi, ker smo bili dobra ekipa.
Sklepam da jih doma čudno gledajo in/ali je doma kako prazno nadstropje ali pri tašči in potem slovenska tašča/mati uveljavi svoje...moški pa brez jajc oz lažje manj delat in se šlepat, kot pa "denar skozi okno metat za najemnino".
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Mufasa> Sklepam da jih doma čudno gledajo in/ali je doma kako prazno nadstropje ali pri tašči in potem slovenska tašča/mati uveljavi svoje...moški pa brez jajc oz lažje manj delat in se šlepat, kot pa "denar skozi okno metat za najemnino".
Ampak vse to so popolnoma legitimna stališča. Če te ne moti, da "tašča/mati uveljavi svoje", ker se te v resnici ne tiče, potem je to precej majhna cena za prihranjeno najemnino. Če te moti, je cena lahko visoka in zato raje plačaš najemnino.
Če si brez jajc (ali pa na kak drug način dosežeš sožitje) pač prideš skozi znatno ceneje.
Prazno nadstropje pa... Na vprašanje "Zakaj ste pa še enga nardil?" je oče odgovoril z "Že kej prov pride, pa še cegu je ustou!". Dodatno nadstropje je seveda nabasano s popolnoma neuporabno šaro in vselitev bi v vsakem primeru pomenila ponovno izgradnjo nadstropja zaradi neustreznih materialov, neobstoječe izolacije in neuporabne postavitve. Gradnja prostorov na zalogo je pač neke vrste nacionalni šport in kot taka ne potrebuje nobenih racionalnih vzgibov.
Ampak vse to so popolnoma legitimna stališča. Če te ne moti, da "tašča/mati uveljavi svoje", ker se te v resnici ne tiče, potem je to precej majhna cena za prihranjeno najemnino. Če te moti, je cena lahko visoka in zato raje plačaš najemnino.
Če si brez jajc (ali pa na kak drug način dosežeš sožitje) pač prideš skozi znatno ceneje.
Prazno nadstropje pa... Na vprašanje "Zakaj ste pa še enga nardil?" je oče odgovoril z "Že kej prov pride, pa še cegu je ustou!". Dodatno nadstropje je seveda nabasano s popolnoma neuporabno šaro in vselitev bi v vsakem primeru pomenila ponovno izgradnjo nadstropja zaradi neustreznih materialov, neobstoječe izolacije in neuporabne postavitve. Gradnja prostorov na zalogo je pač neke vrste nacionalni šport in kot taka ne potrebuje nobenih racionalnih vzgibov.
Jype, se popolnoma strinjava ! Kakšni zajedalci so ti z dodatnimi nadstropji, samo zaradi njih imamo tako nizek standard, ker so oni vse v svoj dodaten "neuporaben" štuk dali in to iz našega žepa ! Predlagam, da ustanovimo komisijo, ki bo rušila vse prostore(tudi kleti in pritličja), ki so izven uporabe več kot leto dni !
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Dejstvo je da so se naši starši zainvestirali s prevelikimi bajtami. Pa še danes se marsikdo. Ker bodo notri živele naslednje 3 generacije ...
Ves ta denar v nepremičninah bi bil lahko veliko bolje porabljen. Recimo razvoj novih produktov in neodvisnost posameznikov od hipotekarnih kreditov ...
Ljudje so pač čustveno navezani nanje (gradnja z golimi rokami), in po teoriji da se dragi materiali splačajo. Pravzaprav se ne ...
Investicijski fail je že v tem da si dal za bajto več kot je potem vredna na trgu ...
Ves ta denar v nepremičninah bi bil lahko veliko bolje porabljen. Recimo razvoj novih produktov in neodvisnost posameznikov od hipotekarnih kreditov ...
Ljudje so pač čustveno navezani nanje (gradnja z golimi rokami), in po teoriji da se dragi materiali splačajo. Pravzaprav se ne ...
Investicijski fail je že v tem da si dal za bajto več kot je potem vredna na trgu ...
Okapi ::
Ves ta denar v nepremičninah bi bil lahko veliko bolje porabljen. Recimo razvoj novih produktovJa, povprečen Slovenec se ukvarja z razvojem novih produktov, in mu za to početje zmanjkuje denarja, ker je preveč vložil v hišo. Le kako ti je uspelo prepoznati naš glavni problem?
V resnici bi bil denar, če ne bi bil vložen v nepremičnino, zapravljen (da ne rečem vržen stran), tako so pa vsaj nepremičnine ostale.
O.
V resnici bi bil denar, če ne bi bil vložen v nepremičnino, zapravljen (da ne rečem vržen stran), tako so pa vsaj nepremičnine ostale.
O.
To je res ... Folk bi zapravil denar za kurbe, pijačo in karte .
Tako so pa ostali s prevelikimi nepremičninami, ki niso nič vredne in katerih vzdrževanje stane celo premoženje ...
Okapi ::
To s strašno dragim vzdrževanjem je nek mit. V resnici bi bili stanovanjski problemi mladih pri nas 10x hujši, če ne bi bilo vseh teh nepremičnin, ki so jih gradili starši in stari starši.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Mr.B ::
Ne samo prej bi se začeli s problemi ukvarjati in reševati. Sedaj pa, sej ne vidimo torej ni problem...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
O.
To je res ... Folk bi zapravil denar za kurbe, pijačo in karte .
Tako so pa ostali s prevelikimi nepremičninami, ki niso nič vredne in katerih vzdrževanje stane celo premoženje ...
Bi pa kurbe imele še večje hiše, ostali bi pa živeli v kartonastih škatlah. Verjetno je to tudi cilj tistih, ki jih privat nepremičnine tako strašno motijo.
Ja vzdrževanje res strašno stane...vsako leto je treba pol ciglov zamenjat. V bloku v najemu ti pa pripada nova kopalnica in kuhinja vsakih 10 let, sveti Peter časti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Saj zato pa je tako stanje oz. se ga ne rešuje, ker ima že samo 20 ljudi vsaj 3 različne poglede na to problematiko in vsi svoje vzroke. Je pa pomanjkanje denarja tista skupna točka, ki povezuje večino teorij...
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Dejan_007 ::
S punco živiva v najetem stanovanju. Najemnina je 350E + stroški 150E. Oba imava zaposlitev za nedoločen čas. Najini skupni prihodki so 2400E. Imava 9 let star avto. Zbrala sva 15kE, ki ga zbirava za polog za stanovanje. Jaz sem star 31 ona pa bo letos 30. Do sedaj sva bila skupaj na dopustu na Portugalskem, Turčiji in Angliji. Ni nama hudo, vendar si brez službe oz rednega dohodka tega ne bi mogla privoščit. Kredita si ne upava vzeti, otroka pa bi imela, samo je spet to en velik strošek (vrtec).
Saj zato pa je tako stanje oz. se ga ne rešuje, ker ima že samo 20 ljudi vsaj 3 različne poglede na to problematiko in vsi svoje vzroke. Je pa pomanjkanje denarja tista skupna točka, ki povezuje večino teorij...
Kje pa je tu kak problem, ki ga bi bilo potrebno reševat? Država naj poskrbi, da se bojo firme lahko odpirale (in zapirale) pod normalnimi pogoji. Drugega problema ni. Če bojo ljudje imeli službe, bojo šli na svoje, ali pa ne bojo, njihova stvar. Če nimajo služb, je pa itak jasno, da ne morejo nikamor.
gruntfürmich ::
Ja vzdrževanje res strašno stane...
ne, vzdrževanje je blazno poceni. tako zelo, da statistike kažejo katastrofalno sliko stanja slovenskih nepremičnin.
in seveda mladi nimajo denarja, in še tisti ki so zaplankani ostanejo v hišah (slovenska fama biti na 'svojem' in ne imeti 1km okoli soseda) ki jih ne zmorejo vzdrževati, pa je krog propadanja slovenskih nepremičnin sklenjen...
dodaj temu 2× precenjene cene, pa lahko vidiš slovenijo v ruševinah v naslednjih parih desetletjih.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Kje so te statistike? Če si postaviš hišo pri 30 letih, boš lahko celo življenje preživel v njej tudi samo s flikanjem strešnih ceglov. Če bo v njej živela še naslednja generacija si jo pa naj obnovi, ali se jim pa naj podre na glavo, njihov problem.
Kaj je drugače če si v najemu? Lastnik je samo še manj zainteresiran za obnovo, najemnik je pa tudi ne bo plačal poleg najemnine.
Kaj je drugače če si v najemu? Lastnik je samo še manj zainteresiran za obnovo, najemnik je pa tudi ne bo plačal poleg najemnine.
Matako ::
Bedna random tematska šala: "85! Še dobro, da imamo veliko ne več tako mladih, ki živijo pri starših, sicer bi bil procent še višji!!"
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Bedna random tematska šala: "85! Še dobro, da imamo veliko ne več tako mladih, ki živijo pri starših, sicer bi bil procent še višji!!"
Enkrat je bil naslov članka da veliko otrok še živi pri starših.
Samo kako reči 30 letniku otrok ?!?!?! Poleg tega se statistično šteje populacijo za mlade do 30 leta. Potem uradno niso več šteti med mlade ...
Mr.B ::
Utk,
da in otrokom boš pustil podrtijo. Ker ko boš ti star 80 let, in ne boš vlagal v obnovo nič, razen menjave strehe, se bo tisti ki bo podedoval to nepremičnino spraševal : Ali je ceneje da vse skupaj zrušim ter postavim na novo ?
da in otrokom boš pustil podrtijo. Ker ko boš ti star 80 let, in ne boš vlagal v obnovo nič, razen menjave strehe, se bo tisti ki bo podedoval to nepremičnino spraševal : Ali je ceneje da vse skupaj zrušim ter postavim na novo ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 25160 (21014) | zobnik |
» | Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28967 (23041) | ProGo |
» | Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28561 (25470) | bender rodri |