» »

Zbrisane datoteke

Zbrisane datoteke

Shift3 ::

Imam računalnik star okrog 2 mesca, windows 7, in do zdaj ni bilo nobenih problemov. Pred kratkim pa, ko se je nažgal, so iz namizja izginile vse mape in bližnjice, oz. vse kar sem pač mela na namizju. Na C disku pa so še vedno bile, tako da sem jih nazaj prestavila in je vse izgledalo ok. Naslednji dan pa, ob ponovnem zagonu računalnika, spet ni bilo nobene mape/bližnjice nikjer, tokrat tudi več ne delujejo (slike, glasba, itd..). Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo? Verjetno gre za kak virus, pa vem tud da verjetno se ne bo dalo nazaj obnovit izgubljenih stvari, ampak vseeno vprašam.

ToniT ::

Če gre samo za izginule ikone, je rešitev na teh linkih:
http://www.sevenforums.com/graphic-card...

http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Bilo bi dobro, da preveriš, če je vse OK z diskom oz. z RAM.

solatko ::

Tip prenosnika?
Delo krepa človeka

Ok hvala.:) Ni prenosnik ,je pa lenovo.

Rias Gremory ::

Nekje dobi GNU/Linux distribucijo, ki jo potem uporabiš kot LiveCD in narediš backup ASAP.
Potem pregledaš disk. Lahko tudi preveriš RAM z memtestom (je tudi vključen pri nekaterih GNU/Linux distribucijah). Pa glej, da je računalnik čist nesnage.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Mislim, da ga bo potrebno k nekomu odnest, ker tolk sposobna pa tud nism :)

Rias Gremory ::

Prosi kakšnega prijatelja, ki zna to.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Bom zrihtala neki, hvala.

Shift3 - Prenosnik je sorazmerno nov, zato ga nesi na servis in prosi, da ti vzamejo ven disk, da ga lahko neseš kakšnemu prijatelju, da ti naredi kopijo podatkov. Verjetno se je sesul samo sistem, vendar boš, če je bil sistem prednaložen, z recovery particije izgubila vse podatke.
Lahko pa ti to naredijo tudi na servisu, vprašaj za ceno, več kot 20€ ti za prenos podatkov, nebi smeli računati.

Sama ali prijatel ti računalnika ne sme odpirat, saj lahko izgubiš garancijo.
Delo krepa človeka

NI prenosnik :) Sem se dogovorila z enim, ki se ukvarja s tem, pa bo on pogledal, hvala.

Tudi če ni prenosnik, je po navadi opremljen z nalepko, zaradi katere ti mora poseg v mašino narediti poobleščen servis.
Če na ohišju ni waranty nalepke, potem lahko disk vzame ven kdorkoli. Ga preizkusi na drugi mašini, saj je lahko zanič kontroler na matični plošči, kabel napajanja diska......
Delo krepa človeka

Seljak ::

Samo vprašam,kako pa je kaj obkljukano,ko daš desni klik na namizje in pogled? Imaš obkljukano pokaži ikone? Saj vem,da morda ni to krivo,ker vedno je nastavljeno privzeto,da so ikone prikažejo na namizju ampak vseeno.

Ja, mam obkljukano, pa vseeno ne kaže.

Iz vseh podatkov je razvidno, da se ti je sistem sesul. Morda si izključila računalnik, ko so tekle posodobitve?
Rešitev je recovery disk (če si ga naredila, v kar dvomim), drug medij z enakim sistemom.

Datoteke pa lahko rešiš tako, da disk vzameš ven in na drugem računalniku narediš kopijo na drug disk.
Delo krepa človeka

Ne, med posodabljanjem ga nisem nikol ugasnila.. Sem pa si pred kratkim iz partisa potegnla eno večjo stvar, pa je bil očitno tam problem. Hvala :)

GiGaBaJt ::

Si bom sposodil to temo. Mene pa samo zanima, če imaš SSD disk in trdi disk, kako naštimaš da ti vse datoteke shrani na disk D. Se pravi trdiu disk ? Saj sem že vedel samo sem pozabil.
M.S Gigabyte 280x

gddr85 ::

Katere vse datoteke?

Vse dokumente,ki jih bom v prihodnosti naložil (torrent-filmi)... Da mi ne bi bilo treba pri vsakem downloadu izbirati na kateri disk naj naloži.
M.S Gigabyte 280x

gddr85 ::

Jah ne vem, jst imam utorrent in v nastavitvah izbereš kam oz na kater disk ti shranjuje datoteke, enako velja za browser, naštimaš v nastavitvah kam ti shranjuje.

Aja ok, hvala.
M.S Gigabyte 280x

V Mozili, uTorrentu in večini programov, kjer se dogajajo download-i, se praviloma da nastavit mapo, v katero se snema.
V dokumentih sistema windows, se lahko vse mampe, v katerih se shranjujejo po defaultu različni faili, prenese na drug disk - mapa - lastnosti - mesto - prenos na drug disk.
Delo krepa človeka

crniangeo ::

verjetno se ji nalozi temp profil ,predlagam da narediš nov profil :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490443774 (9455) jedateruk
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811674 (7009) solatko
»

Pri urejanju ne pokaže vseh particij

Oddelek: Operacijski sistemi
303653 (3134) Malajlo
»

Kako do reda na diskih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
656382 (4944) Doman

Več podobnih tem