» »

Kako do reda na diskih

Kako do reda na diskih

«
1
2

tintorel ::

Koliko imate štale po diskih?
Npr.: mp3 komade v mapi "downloads", "mp3ji", "za_peko", "temp", podvojene, nametane ali pa... fotke iz piknika v mapi "fotke", DV filmček s ta istega piknika pa v mapi "filmi"....
Problem nastane ko je treba na hitro nekaj najti.

Verjetno je kdo med vami arhivar, da razloži kako s čim manj truda imeti čimboljši red na diskih; oziroma kakšne finte ste kaj naumili, da dosežete easy_red...?

...pa komp z več user-ji. Tam so šele štale...

ziher ::

Jah no najbolj pomaga samodisciplina ;)
Pač si postaviš mape z dokaj zgovornimi imeni in v njih shranjuješ tisto kar sodi v določeno mapo.
Tudi z mape download, ko se ti nekaj do kona prenese premakneš potem v drugo mapo.
V mapi za začasne fajle (recmo za_peko) pa kopiraš zgolj kopije, tak da lohk vsebino celotne mape kadarkol pobrišeš, ne da bi prej pomislu.

Sam drgač mamo pa pomoje doma vsi mal nametan...
Konkretno u službi se pa držim reda, ker se določene mape vsakodnevno bekapirajo in si ne moram prvoščt da bi delo enega dneva kr zgubu, ker diski pač občasno tud crkujejo.

Aja za več uporabnikov so pa itq zdej profili pa ma vsak po svoje, za skupne reči maš pa pač eno mapo šerano in znotraj tud razdeljen na podmape.

Pomoje je važn da so imena čim bolj zgovorna, pa v isti mapi (recmo piknik) maš lohk fotke in filmčke (je pomoje mejn zmede

ganzi ::

Hehe js mam tut take probleme in sicer po formatu je vse kak mesec dva lepo in urejeno potem pa kr vse na namizju shranjujem :\
In ratuje čista zmeda s temi mapami "za posnet" "kr neki" "download"...
Zdej sm lih pred tem da vse skup spet formatiram pa se prov bojim da bom kej pomembnega zbrisu pa kr odlašam pol:) .

tintorel ::

Zdej mi je kapnl. WhereIsIt dela tudi harddisk image. To pripomore k dosegljivosti fajlov...

M323SBA ::

Meni je veliko dela olajšal multi-rename tool v total commanderju. Drugače imam glasbo, ki je najbolj delikaten del mojega diska, poimenovano strogo po svoje (x:\mp3\izvajalec\album\01_-_izvajalec_-_naslov.MP3). Vse MP3-datoteke so opremljeni z značko ID3 obeh verzij (za to uporbljam MP3-tag studio).
Prav tako preimenujem vse datoteke, ki jih poberem na internetu in ki gredo v arhiviranje. Raznih bsplayerjev in podobnih drobnarij niti ne arhiviram, zato sproti brišem inštalacijske pakete.
Kar dobim preko P2P, takoj izgubi svoje digitalno dostojanstvo, ker vse datoteke preimenujem po svojem okusu in premaknem v za to točno določeno mapo.

Moje namizje je večino časa prazno (pri sveži inštalaciji OS-a skrijem tudi koš, moj računalnik ipd.).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M323SBA ()

bond007 ::

Moje namizje je večino časa prazno (pri sveži inštalaciji OS-a skrijem tudi koš, moj računalnik ipd.).


Kaj je potem sploh namen namizja, če ga imaš praznega? Da lahko v celoti vidiš tisto slikco, ki jo imaš za ozadje?:\ Tega res ne razumem...

frke ::

Meni tudi ustreza, če imam namizje (in tudi fizično mizo) prazno.
Zato, ker je to znak, da so zadeve pospravljene na svoja mesta.

Keyser Soze ::

JA no. Na namizju imaš trenutno aktualne zadeve. Tisto s čimer se ukvarjaš. Približno tako kot na pisalni mizi. Gor imaš stvari, ki jih rabiš, kar ne rabiš imaš pa v predalih (Moji dokumenti in ostali folderji).

Je pa hudo imet pregleden disk, če to ne delaš sproti. Ko se enkrat nabere dreka je treba še pa še sortiranja. Tak da je res najboljše sproti dosledno pospravljat stvari in jih arhivirat.

M323SBA ::

Kaj je potem sploh namen namizja, če ga imaš praznega? Da lahko v celoti vidiš tisto slikco, ki jo imaš za ozadje?:\ Tega res ne razumem...


Za to imam start -> programs. Včasih na namizju gledam kakšen film, ikone pa potem samo motijo.

bond007 ::

Zanimivo. In kaj je prednost, če gledaš film na namizju namesto v full screen?

M323SBA ::

In zakaj te to zanima? Ker ni tvoj sistem urejanja vsebine namizja, te to najbolj peče pri tem?

bond007 ::

Ne ne, nisem hotel zajebavat. Samo zanimalo me je v čem je prednost - mogoče še sam začnem gledat filme na namizju, če vidim da bo to imelo kako prednost v funkcionalnosti...;)

M323SBA ::

Čisto banalni primer: imaš nek program, ki te opozarja na svoje delovanje z utripanjem v orodni vrstici. Ko imam v nuendu velik projekt (recimo 50 GB materiala), se nekaj časa nalaga. Ko dodajam kompresorje, tudi nekaj časa traja. Med tem pogledam recimo eno epizodo Simpsonovih.

M323SBA ::

Aha, še to - koša ne rabim, ker vedno brišem shift + delete. Mojega računalnika ne rabim, ker imam total commander. Najhitrejši dostop do sistema je preko tipke start + pause.
Kar rabim (firefox, outlook, winamp, total commander, slovarji), je v quick launchu.

Osebno ne poznam "aktualnih" zadev. Uporabljam samo zadeve, ki so meni osebno pomembne. Glede na to, da imam štiri kolone v startu, bi bilo malce čudno, če bi imel ikone vseh aplikacij na namizju. Niti nikdar nisem pomislil na to.

bond007 ::

Glede na to, da imam štiri kolone v startu, bi bilo malce čudno, če bi imel ikone vseh aplikacij na namizju


To se strinjam. To sodi ali v quick launch ali pa pod start/programs. Sam imam na namizju bližnice do mape z slikami, do mape z filmi in pa nekaj aktualnih datotek, my computer in pa koš:)
Orodno vrstico je pri meni 2 vrstici. V zgorni vrstici so pač programi, ki so trenutno odprti, v spodnji pa quick launch, kjer je recimo ene 15 ikon.

Mercier ::

Na osebnem računalniku svoj profil prestavim ma ločeno particijo, z namizja odstranim vse ikone in ga uporabljem kot temp folder za vsa sranja. V "klasične namene" namizja nikoli ne uporabljam. Stalno domovanje datotekam pa poiščem na še eni ločeni particiji. Gura se nekako.

BigFoot ::

Sam imam zelo hud red na svojem PCu. To je glede na količino datotek kar nujno, ker drugače bi več časa iskal ta pravo datoteko kot pa delal kaj pametnega. :)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Boeing ::

Po mojem disku(ih) so fajli popolnoma na random razmetani, redkokaj je organizirano v folderje... Index imam v glavi, in zaenkrat deluje flawlessly :)

Izjema je sistemska particija, na kateri nimam popolnoma nič razen OS-a.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

waLkeR^! ::

Jaz si bom čimprej uredil ozadje, ker imam toliko fajlov da se mi meša. Naredil bom mape:
Glasba
Slike
Igre
Programi
Ostalo
...
Don't annoy me. I can be really really strange.

iskra ::

Meni je nekaj časa še uspevalo držat red, potem pa sem se razpustil in imam v mapi s poročili za fax totalno zmešnjavo, glasbo in filme imam v štirih folderjih (odvisno od programa za DL) in na namizje odlagam vsegaboga neumnosti. Identično stanje imam na realnem namizju :D

Nekaj časa sem še inštaliral programe na drugo particijo kot imam OS ampak nekatere sem pozabil spravit tja pri inštalaciji in sedaj imam res celo zbrko. A je kaka razlika v hitrosti sploh, če spravim programe na drugo particijo? Konkretno imam 200GB disk, 10GB za XP, 60GB za programe in ostalo za dokumente/muziko/filme.

Probleme mi dela tudi mapa Documents and settings - je mogoče vse te mape vseh uporabnikov računalnika zbasat na drugo particijo? Zgolj zaradi backupa. Mapo My documents se da prelinkat drugam, za druge pa ne morem nič... Al pa se še nisem dovolj igral s tem. :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

IČA ::

Ordnung muß sein

Je res kar težko obdržati red na diskih. Samodisciplina je potrebna.
Jaz osebno imam kar lepo popredalčkano. Linke in bližnjice na namizju, za vsako zadevo mapo na disku (mp3, filmi, slike, dokumenti, DL...).
Potrebno si je pač zastaviti en sistem in se ga striktno držati.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Kami ::

Ah, red je težko obdržat, vsaj pri meni :)

Nevem no, ko sem mel windowse, sem mel vedno vse razmetano, v linuxih pa mam vse lepo poštimano, nevem zakaj samo tu mi lažje obdržat red :)

Jan987 ::

najbolj važn je red v moji dokumentih (vsaj zame)

Stampl ::

jst mislm da mam vse lepo pospravljeno za moj okus. Ko fomartiram hocem imet tako kako je bilo prej, ker sm bil navajen tako da mam na namizju okrog 10 ikonc, ki jih dam zmerej nazaj:)
potem pa se mam 2 mape za musko( brat pa jst) pa eno "Namizje" kamor namece vse kar je tako kar ne sodi na namizje tak da vem kje iskat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stampl ()

Sami ::

Od vsake sveže inštalacije winsov imam vse lepo po mapah, edina zmeda ki včasih nastane je na namizju, kjer shranjujem vse možne vrste mp3-jev in programov, ki jih morem še sortirat.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

BigWhale ::

Na desktopu imam tri ikone: Home, Trash in System. Na nobeno se nisem kliknil.

kar se pa reda na diskih tice, je pa stvar easy:

~/Work/Projects kjer so KDevelop projekti
~/Work/Speech kjer so predavanja
~/Work/Text kjer so razni texti

~/Pics kjer so slike zajete iz digitalca
~/Movies kjer so filmi zajeti iz kamere

mp3 filetkov nimam, kar se pa filmov, filmov tice, so pa na serverju v ustreznih direktorijih, da ni vse pomesano.

Potem imam pa se silom prilike ~/Desktop in ~/Desktop1, ki ju naredi KDE.

Zacasni direktoriji pa so v /tmp ali pa ~/1, ~/2, ...

Lex ::

kar se pa reda na mojmu disku tiče sm pa ful picajzlast.

1. Na namizju ni niti ene ikone. Ne rabim. V bistvu namizje gledam glih prvih par sekund mojga dela z računalnikom, da bi hotu neki z namizja kliknt bi mogo vse minimirat in tist iskat.

2. Start meni. 5 najpogosteje uporabljanih programov mam tak al tak na tistem spisku. Med statičnimi čisto an vrhu zgolj explorerja in beležnico. Pri startu mam quicklunch za minimiraj vse (čeprav nkol ne nucam) pa firefox. All programs mam pa razdeljeno na mapce

Office (microsoftov, duh)
Graphics (razni grafični programi)
Music (programi za musko)
programming
games (ta je itak bol prazna)
Accesories
tools (nero, bsplayer, bulk rename utility ipd)

tak da mam najpogosteje uporabljane stvari oddaljene klik daleč, ostale pa max 3. In vse je pregledno blizu, tak da ti ni treba iskat, za razliko če bi mogo prvo minimirat vse, pol pa med kopico ikon na namizju iskat tist kar hočeš kliknt. Nadzorno ploščo mam kot meni, isto administrative tools
in connect to, da je tut čimprejšnji dostop do tistega kar rabim.
Do zdj ste zihr že opazl da mam vse v angleščini ;>

3. Particije. Zakaj ne mape? Ker lah lepo sformatiram particijo s sistemom, če mi kj ne paše in vse ostalo ostane na mestu, nedotaknjeno.

particije: win, linux (tega itak večinoma uporabljam sam za proganje tu pa tam, tak da tam mi ni treba vzdrževat reda), appz (mi je bolj pregledno k če mi vse nasmeti v program files), games, music, my documents (jap, svojo particijo majo) in še temp.
V tempu mam vse kar si shranim z neta v roku enga tedna, mečem lepo vse na en kup, ker sprot se mi preveč mudi da bi urejo. Zato mam pa fino bat datoteko, k mi vse fajle glede na to ker tip so skopira v določeno mapo. Npr, vse jpgje, gife, pngje ipd v temp_pics (čeprav sm si zj ubodo fajni plugin za ff, k to že dela avtomatish). Pol sam še tiste mapce pogledam, izločm česar nočem, pravilno preimenujem in dokončno pospravm v mapce kamor sod.

4. kar je za zapečt si sprot vodm v enem xcel fajlu, tak da mam tu označeno pot, če je treba zapečt/če sm že, na kerem cdju/dvdju v kerem predalu je itd. To si morm enkrat v bližnji prihodnosti nek svoj program narest. S tem da prvo se morm naučit dost dobr progat seveda ;>

5. mp3ji so posortirani po zvrsteh prvo kot prvo. Pol pa odvisno, če je npr trance, house, dance pa te fore mam razdeljeno po letih (znotraj teh se še vedno najdejo podmape avtor - plata lahko seveda), za rock, rap, itd mam po avtor - ime plate (leto izdaje), Za razne single mam pa po zvrsteh podmape v.a.. Pa v svojem priljubljenem mp3 programu (ki ni winamp) mam lepo posortirane playliste, pa itak mi išče sam glede na avtorje, zvrsti, leta, založbe itd. Aja, id3ji so nafilani s čimveč informacij, kolkr jih lah dobim.še deli refrenov včasih :D

6. my documents se deli na doce, my pictures (to so moja "grafična dela", ostale fotke so v drugi mapi), programming, school, itd.

7. zjbavam se, 7. točke ni več. al pa, možno da je kj kar sm še pozabu ;>

O zaščiti winsow vem tut dost, da ne pokasiram raznih sranj (odkar so pršl xpji ven nisem nanje (originalne) staknu še niti enga virusa, trojanca, česarkol). Demo programov ne nalaga, takisto igrc. Tak da če gre vse po sreč formatiram zgolj nekje 2× na tistih par let kolkr so trenutni winsi "in".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lex ()

CaqKa ::

>>> Osebno ne poznam "aktualnih" zadev. Uporabljam samo zadeve, ki so meni osebno pomembne. Glede na to, da imam štiri kolone v startu, bi bilo malce čudno, če bi imel ikone vseh aplikacij na namizju. Niti nikdar nisem pomislil na to.

hmm jaz imam v startemnuju folderje narete..
InterNet (mozila ff, ftp klient)
Multimedia\grafika
\zvok
\video
\3d

system (adware, junction link, folder sizes, diff commander, powertoys...)
dokumenti (word, latex, acrobat, ultraedit, mind manager...)

in ostale win mape (pripomočki, startup...)
v quicklaunxhu je nekaj tahitrih od tega. sicer ultraedit pa maxthon laufata itak ves dan...

nicjasno ::

Zanimivo...

Jaz na namizju prav tako nimam nobene ikone. Vse ikone imam v quicklaunchu, lepo posortirane.

Na disku pa imam win+programi na eni particiji

Tadrugo particijo in se en disk pa mam lepo posortiran po mapicah /slike, /filmi, /serije, /mp3, /dokumenti,.....

Sovrazim stalo. Ko je en vidu enkrat sliko mojega dejanskega namizja je reku da zgleda, kot da tu noben ne zivi :D
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nicjasno ()

BigWhale ::

Jimija vprasajte kaj je red! Nazadnje je imel na dekstopu prostora se za dve ikoni... ;>

perci ::

uh, jst mam tut na 1280 * 1024 sam se pol dekstopa frej...največ zato, ker vse temporary stvari, ki jih dljam, dljam ravno na desktop ;)

Microsoft ::

Ma ja, zdej mam mal bol urejen.Dekstop trenutno izgleda takole. Je razdeljen na 5 dele:
- Prvi del je tisto, ko se levo zgoraj zacnejo nalagat razne bliznice pa ce kako stvar na hitro dol potegnem ali pa kaj naredim pa nevem kam s tem.
- Drugi del je desno spodaj, kjer morejo biti obvezno tri stvari. Kos, Remote Deskotp zmodoficiran, da gre direkt v session, pa se verzija.
- Tretji del je od desnega spodnjega dela proti levi, kjer devam trenutne projekte, ki jih ustvarjam pa to.
- Cetrti del je od desnega zgornjega dela navzgor do sredine, kjer so kake bol pomemben stvari, katere nevem, kam bi dal...
- Peti del je desno zgoraj, kjer mam stvari, ki jih berem (CHMji)

Diske mam urejene, kot se nikoli.

Prvi disk: 10GB - 10 GB - 36GB.
Prva particija je Windows XP, pa nic drugega. Naslednja particija je namenjena za Virtual PC, kjer je Windows Server 2003 (en sam vhd fajl). Kar ostane (36GB), sem poimenoval Backup. Gor mam solato, od filmov, do muske, do bekupov, do razno, do fajlov, do projektov, razni preizkusi, temp fajli. Skratka razno. Med drugim se znajde se en fajl (vhd), v katerem so Windows XP.
Drugi disk: 80GB
Gor so samo MP3ji pa se mogoce kakih 100 fajlov razne solate. Vseh fajlov 17.500. Vse je razmetano, mape so nesmiselno poimenovane, so mape, ki vsebujejo takoj pod sabo recimo 1000 fajlov. Za primer, prvi direktoriji na disku se imenujejo: All MP3, DC++, DC+++, DC++++ in se en mp3 fajl. Skratka, razmetano. Ce bi sel tole kdaj pravilno razvrscat v mape in poimenovat, bi trajalo vsaj nekaj mesecev. Ce ne bi prej odnehal.Poleg tega je gor se pagefile.sys.
Tretji disk: 66GB - 8GB
Prva particija je poimenovana Stuff. Gor je zmetana vsa roba, ki ne gre na Backup disk. Vsebina je razno; od mp3, muske, do PDFjev, CHMjev, podnapisov, slik, programov. Na manjsi particiji pa je en sam fajl (vhd), kjer je se en Windows Server 2003.

Najdem pa vse po spominu ali pa (v redkih primerih) uporabim iskanje.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Microsoft - kreativni kaos torej, tako kot windowsi sami.....

Jaz imam le eno particijo. Gor sta dva pomembna diektorija. Eden je Začasno, ki je v bistvu my documents, kamor spravljam vse projekte, na katerih delam. Drugi je baze, kamor spravljam vse projekte, ki so končani in vse, kar je za backup. V bazah imam tudi emaile (tiste, ki grejo v backup, ko s jih nabere nekaj) in pa kompletne karte Slovenije in Hrvaške. Ko delam backup enostavno presnamem mapo baze na CD (seveda brez kart) in to je to.

MP3 fajle imam posortirane po izvajalcih v mapi muska v začasno. Filmov nimam gor, ker imam premali disk (le 20 GB).

DC++, kazaa, donkeya in ostalih ne uporabljam, ker imam zaprte porte.
Vse je za neki dobr!

Nejc Pintar ::

Jimi zakaj rabis modan RD, a ti MaliMehki ni mogel zagotoviti dobrega:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Microsoft ::

Se en komedijant? A zdej ce sem dodal pet crk v target od bliznice, je pa ze to nek über modanje?

Pa se ena ideja. Ce nas ma dost te digitalne fotoaparate, bi lahko odprli novo temo, poslikali namizja, jih pokazali in pokomentirali. Ker jst res ne stekam, kak lahka delas za pospravljeno mizo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Napisal si da je modan:\

Drugace pa mize nebi ravno slikal, prevec vsega:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

BigWhale ::

sej to, da das parameter ns konc vrstice je ze moddanje... ;> Da ne bom clo reku hekanje :P

Microsoft ::

Ja za nekatere res mogoce. Kaj je pol sele Command Pompt? Über leet hekanje?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

kakih pet črk si dodal v bližnjico?

Microsoft ::

Dodal sem /console v Target:.


by Miah
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

kaj pa to naredi sploh?

Microsoft ::

Poskus, pa bos videl. Unicit nimas kaj.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Nejc Pintar ::

verjetno odpre v konzolnem naèinu, CMD or sth?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Microsoft ::

Nop. Odpri Task Manager, tab Users. S tem se prijavis tja noter, kjer je pod Session napisan Console.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Sba ::

Moj računalnik je tenutno nekoliko neurejen.
Sicer pa imam posebno particijo, kjer so Moji dokumenti. Glasba, ki jo običajno poslušam (dam desn klik na Moja glasba in predvajaj z WMP) je razvrščena po izvajalcih, nato pa po albumih. Glasba katero poslušam le občasno je razvrščena po zvrsteh, nato izvajalcih in nato albumih. Filmi imajo svojo mapo, videi pravtako. Stvari za šolo so v svoji mapi...potem pa so tu še neuvrščeni elementi, ki so pometani po mapi (jih ni veliko). Kar dobim z MSNja je v mapi Moje prejete datoteke, nato pa potuje kamor spada, če je neuvrščeno ostane notri in se sčasoma zbriše. Slike so v mapi Moje slike, znotraj mape pa je razporejeno po "dogotkih" oziroma temah, zopet je nekaj neuvrščenih.
Z mape Download ponavadi kopiram v namenske mape (original ostane v mapi nekaj časa), programi (nenaloženi in taki ki se mi jih neda vedno DLjati) so v svoji mapi. Kar pride z interneta ima svojo mapo, nato se kopira v mapo kamor spada (če mi ni všeč ostane noter in se sčasoma briše). Igre so v mapi Igre (jih je le 5) Ostala neuvrščena šara potuje prosto po particiji in se kmalu briše...

Torej, Moji dokumenti so na particiji E; DL, Igre... so na particiji D; OS ter ostali programi pa so na particiji C

Na namizju je le 5 ikon, med njimi mapa Neuporabljene bljižnice namizja in Koš. Pogosto uporabljeni programi so v vrstici Quick launch. Sicer pa je včasih namizje vklopljeno, včasih izklopljeno... Start meni se skrije, tako da se slikca lepše vidi (prav sexy zgleda namizje samo s sliko.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Tear_DR0P ::

jst sm kar se tiče pospravljanja po disku tud hud red, razen na particiji razno je kaos, ki ga občasno popucam.
me pa zanima če je red na vaših računalnikih enak tistemu v realnem življenju?
men namreč po mizi ležijo izvijači, cdji, škatle za cdje, papir, izpiski in računi, kuliji, še kaka knjiga in zvezek, samo hrane, pijače ali ostankov teh ni moč najt (pa čikov in kakih lepljivih ostankov opazovanja prona)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

junej ::

Mene pa osebno moti to, da imajo nekateri znanci in sorodniki polno nekih ikon na namizju in še sami nevejo katera je za ka,j ker jih je enostavno preveč. Jaz imam ikone malce drugače poštimane na namizju.Naprimer imam mapo na namizju; Programi in v njej ikone programov, ki jih večkrat rabim, potem je tu še mapa Snemalniki v kateri je nero in clone dvd ter podobni programi za peko,Mapo večpredstavnost v kateri so ikone winamp, bsplayer,.....Na tak način sem se znebil ogromno ikon na namizju so pa lepo pospravljene v štirih mapah, ki ti na namizju ne zavzamejo neke vidne površine.Res pa je da nimam ikon kot so Moj računalnik,moji dok.,omrežne povez., ker to ne rabimš če uporabljaš totalcommanderja.
Sicer pa vsak po svojenaj ima kakor hoče, ker je to le malenkost osebna stvar vsakega individuma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: junej ()

Elemen_T ::

Ne bom bral vsega šmorna ker sem nedolgo tega opravil izpit iz organizacije prostora na disku v lastni produkciji. Škoda ker teme nisem videl že prej.
Stanje ki ga imam na disku sedaj mi lepo špila (vendar to je itak stvar posameznika, en se bo najbole znašel taka drugi drugače)



- V desktopu so povezave do programov, ki jih pogosto uporabljam
- Na D: je delovni in deloma zabavni kotiček, kjer se poleg tazaresnih datotek skriva folder DLs kjer je vse lepo popredalčkano na Shared mapo kamor gre vse iz p2p in www folder kamor gre vse drugo kar se prenese iz neta. Gor se nahajajo še slike in filmi.
- ker sem strastni poslušalec glasbe imam na G: 120GB placa za muziko :)
- sistemski disk c: je dodeljen res samo sistemu in programju.

Tako nekako.
Aja če se sprašujete zakaj tisti fancy šmensi znakci; zato ker se tako laže znajdem pa še mass ti ne nastane z drugimi folderji, ki jih v fazi nereda ustvariš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

BigWhale ::

Kako ostudno grdo poimenovani folderji. Bleeh! Se ti vidi, da cmd.exe se povohal nisi... :P

gzibret ::

Se strinjam! 8 črk za ime in 3 za končnico. Pa pika! Pa bog ne daj presledkov uporabljat.
Vse je za neki dobr!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izginilo namizje, ikone, start meni prazen

Oddelek: Operacijski sistemi
328842 (8127) k4vz0024
»

Pri urejanju ne pokaže vseh particij

Oddelek: Operacijski sistemi
303340 (2821) Malajlo
»

ničesar ni..

Oddelek: Pomoč in nasveti
495224 (4483) nina_s85
»

Virtual desktop - kateri zna delati z ikonami

Oddelek: Programska oprema
292330 (1803) misek
»

SP2 uničil moje dokumente

Oddelek: Pomoč in nasveti
101028 (765) Ajax

Več podobnih tem