» »

Arogantnost, egoizem in nevarnost, kako ukrepati

Arogantnost, egoizem in nevarnost, kako ukrepati

Temo vidijo: vsi
««
2 / 12
»»

RejZoR ::

Edina aroganca tle je, da ga je tip izsilil, pol pa izvajal nanj teror kot da je bil on kriv. Vse ostalo so čist normalne reakcije jeze nad takimi prizadetki.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

menjalnik ::

Komaj čakam, da mi nekdo spet vozi za ritjo, da na polno zabremzam da se mi zabije v rit in mi zastonj nato popravijo odbijač, ker je zdaj malo popraskan:))Dajte no, nimam srca in časa da bi se brezveze zaletaval, pač bedaki so in bodo na cesti, pa bodite vi pametnejši in se ne ozirajte na njih razen, če bodo s pištolo grozili8-Otakrat pa sam gas čez njega

lebdim ::

zanimivo, da ko vozimo po tujih državah, smo precej bolj previdni ... NA CESTI NISTE SAMI.

mujek ::

Kaj pa recimo ta teorija:
Nekdo se ti iz bilo katerega razloga lepi na rit... in pa se lepo na bližnji avtobusni postaji ustaviš in ga pustiš naprej?

V kolikor pa se on tudi ustavi in te napade pa... imaš lepo čas _varno_ poklicati policijo in javiti podatke. Mogoče med tem lahko še kakšno sliko narediš.

francek1 ::

Vsakič, ko se mi kakšen tak debil prilepi na rit preizkusim, če so moje zavore funkcionalne. Ob tem upam, da ima cepec enako količino refleksov kot pameti. Potem pa naj frajer razlaga policistu, da je imel primerno varnostno razdaljo. Meni je pač priletela mačka čez cesto, pa kaj? Moram pa povedat, da imam Transporterja z vedno montirano vlečno kljuko...

Se mi je pa lani na popolnoma istem križišču zgodilo, da me je na pol ceste izsilil srebrn Audi. Takrat sem bil z motorjem. Samo refleksi so rešili mojo desno nogo in še kaj...Imel je srečo, da sem bil malo v šoku, drugače bi mu razbil zobe.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

lebdim ::

@mujek,

meni se pa dostkrat zgodi, da me nekdo prehiteva, potem gre pa v isto smer kot jaz, in prav tako more čakat pri semaforju. kaj je pridobil s tem, ko mi je bil prej za ritjo???

solatko ::

jype - Samo prva je prepovedana. Zaradi samoobrambe ni šel še nihče v zapor, seveda je potrebno bit malo natreniran, da veš koliko ga lahko po kepi, da ne pride do prekoračitve.
Nisem sicer bil v situaciji, da bi moral udarit, se je pa večkrat zgodilo, kot piše OP, da je kak prepotenten možakar hotel več, kot je bil sploh sposoben.

Po samozavestnem nastopu in vprašanju okoli zdravstvenega zavarovanja, so se do sedaj še vsi, lepo vsedli nazaj v avto in začuda, pričeli obnašati kulturno.

Vedno si naredim toliko časa, da potencialnega samomorilca, lahko opozorim, kako nevaren sem. Zaenkrat mi v življenju to še ni bilo potrebno dokazovat. Saj tudi te kreteni, niso tako kretenski, da nebi zastopili, ko nekaj ne gre po njihovo. Hitro postanejo čisto spodobni, včasih kakšen še na kavico povabi, po razgovoru.

Večina se jih kretensko obnaša zaradi frustracij in svoje nesposobnosti, normalnega funkcioniranja v nenormalni državni tvorbi.

Bežal pa nebi nikoli, saj ne veš, če si dovolj hiter, ko pa te ujame si še utrujen in zadihan, tako da o kakšni pametni obrambi, ne moreš več razmišljat. Umikam se samo toliko, da lahko razložim v čem je point in do sedaj so vsi zastopli, da je bolje, častni umik, kot sramota z razbitim nosom.
Delo krepa človeka

first_line ::

solatko je izjavil:

jype - Samo prva je prepovedana. Zaradi samoobrambe ni šel še nihče v zapor, seveda je potrebno bit malo natreniran, da veš koliko ga lahko po kepi, da ne pride do prekoračitve.
Nisem sicer bil v situaciji, da bi moral udarit...

Še nikoli se nisi tepel, drugače pa obvladaš ker si gledal filme od Čaka Norisa?

Taki strokovnjaki so v fajtu zmeraj pametni ko Tyson, ko zamahne te pa zloži... od krohota ko maha kot mačji mladič s tačko.

Ne pametnuj o stvareh ki jih nisi niti od daleč izkusil.

m0LN4r je izjavil:

Samo za tebe first_line, glej kolko nesreč vidim pa se sploh ne vozim. Kaj šele če bi mel fotografa s sabo, ko se vozim... in govorimo dejansko o življenju, ki se odvija okoli nas.

No, očitno imaš ti dejansko fetiš na avtomobilistične nezgode, ali pa tako prazno življenje da nimaš kaj drugega početi. Malo se sprosti, globoko dihaj in pa punco pelji na sprehod. Preden ugotovi da se drugim v njihovih razmerjih ne dogaja tako šajze.

Zgodovina sprememb…

Engineer_ ::

veste, obstaja tudi nekaj čemer bi jaz rekel "opravičilo čeprav nisi kriv". Opravičiš se mu na nek način in odpelješ dalje.

kaj te boli moško premoženje, je to prenizko za vas? Pač nisi bil ti kriv ampak vseeno se opravičiš, pomahaš in greš mirno naprej s punco na kavo.

Če to lahko delam jaz, ki vozim avto s katerim bi avto tega, ki te je jebal v glavo lahko privezal in odvlekel na odpad, lahko to storiš tudi ti v tvoji "gari".

Ampak je očitno lažje merit kurce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Engineer_ ()

TheJack ::

Jah, jaz se usedem v avto, obrnem ključ, zaprem oči in pritisnem gas do konca. Čez nekaj časa se znajdem pred službo. Kaj ne delajo vsi tako?

jype ::

TheJack> Kaj ne delajo vsi tako?

Potrjujem.

solatko> Zaradi samoobrambe ni šel še nihče v zapor, seveda je potrebno bit malo natreniran, da veš koliko ga lahko po kepi, da ne pride do prekoračitve.

Ne smeš ga po kepi, sploh, če nočeš bit kriv tega, da si ga po kepi.

Jaz sem se že tepel in vedno sem prejel samo zelo šibak prvi udarec, ker sem v tistem trenutku vedno že bežal. Nikoli ni nikogar nič bolelo zaradi mene - razen morda koga ego, ko športnik ni ujel bajsija v gojzarjih.

jype, zakaj ga prepričuješ da naj divja in beži pred napadalce, ki mu v tem primeru vozi 10 cm za ritjo?

Ali pa pričakuješ da bo ustavil avto in peš bežal naprej, avto pa bo ostal tam sredi ceste za vse večne čase?

Beg ni rešitev.

Zgodovina sprememb…

Engineer_> jype, zakaj ga prepričuješ da naj divja in beži pred napadalce, ki mu v tem primeru vozi 10 cm za ritjo?

Dokler je v avtomobilu sploh ne moremo govoriti o nobeni resni ogroženosti.

Engineer_> Beg ni rešitev.

O, ja, je - izjemno pogosto celo edina smiselna za žrtev napada.

Hayabusa ::

Jype bo počakal da ga fino nabutajo, povaljajo v katranu & perju in mu vržejo kolo/telefon v Ljubljanico, potem bo iz bližnje pošte poklical miličnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa> počakal

Nisem še nikoli.

Nope. Preden izkrvavi dobro premisli, kako se je znašel v položaju, ko je soočen z napadalcem s hladnim orožjem, pa nima možnosti za beg.

Hayabusa ::

Torej ne narediš ničesar.
Next, please !

mujek ::

lebdim je izjavil:

@mujek,

meni se pa dostkrat zgodi, da me nekdo prehiteva, potem gre pa v isto smer kot jaz, in prav tako more čakat pri semaforju. kaj je pridobil s tem, ko mi je bil prej za ritjo???

S tem je pridobil čisto nic. Mogoče mu ni bil všeč tvoj stil vožnje. Mogoče se počuti bolj varnega pred tabo kot za tabo. Ali pa samo enostavno rad prehiteva.

Smisel mojega posta je bil... ogni se norca pa tudi če imaš voz. Sam se tudi tu pa kaj živciram kako drugi vozijo - ampak kaj lahko naredim? Nič - saj je delo policije, da se ukvarja s tem (in to se premalo!). Raje poslušam radio in pazim na sebe (in druge).

lebdim je izjavil:

@mujek,

morda pospešuješ kot 80 letna babica in ga to živcira. Morda rabiš 5 minut da pospešiš do neke "normalne" hitrosti, po ovinkih pretirano zaviraš ali kaj podobnega.

Morda voziš skrajno neodločeno, cukaš po cesti, delaš neke nagle gibe in ga spravljaš ob živce....

Morda mu bleščijo tvoje zadnje luči.

ne išči kretenov naokoli, najprej poglej kako sam voziš.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Morda pa preprosto vozi hitreje. In? Kaj ste res tako zaostali v razvoju, da vaš ego sloni na tako banalni zadevi kot je kup pleha? Kaj so že komu jajca odpadla, če je koga spustil mimo?

Imaš budalo, ki te izsili in taista budala pelje za tabo na prekratki varnostni razdalji. In večina vas ima tako slabo razvite možgane, da kot edino rešitev vidite to da se obnašate enako idiotsko in brezmzate ter po možnosti fizično obračunate s takim voznikom? Jao, navadne opice.

Nazadnje, ko sem se znašel v točno taki situaciji sem mirno ustavil na prvi avtobusni postaji. Kretenček je pripeljal vzporedno, mahal in pizdil. Ko pa je videl, da sem v roke vzel telefon je odpeljal dalje (in ponovno izsilil nekoga, ki si je drznil takrat peljat mimo). Situacija je bila razčiščena v točno 30 sekundah. Karkoli drugega pač samo kaže na to, da je pri razvoju prišlo do resne duševne motnje.

GamerBoy ::

Nisem vsega prebral, ampak je zanimivo kakšne "pi*ke" sedijo za volanom a na troblji so v velikosti Švarcenegerja. Se peljem domov ponoči, za mano avto z dolgimi, da sem komajda kaj še videl.. Po parih km mi dopizdi in malo pobremzam, da mu pokažem , da se mi z doglimi ne lepi na rit. Mi začne še blendat, jst popizdim, se mi čisto vtrga, ustavim stopim ven, notri pa en še ne 70kilski cucek, ki se zaklene pa me gleda kot da ga z bazuko merim, dar govora pa mu je itak izginil... Jo je tako ucvrl, da če bi ga kje naprej policaj opazil, bi vozniško na mesto izgubil...

Ni ravno zgledna reakcija, samo če ti par km masirajo živce se zgodi... Napake mirno odpuščam in sem nadpovprečno strpen, saj jih vsi počnemo,ampak objestnost me pa spravi na njihov nivo... V avtorjevem primeru bi se ustavil in najmanj pomenil z njim. Mogoče sem res skoraj stokilski dvometraš , ampak je zagotovo kak kje, ki me lahko razbije kot cucka, ampak ko ti dvignejo tlak, mi je vseeno, al on al jst, primitivno al ne, nekje je meja za vsakogar... Ker po drugi strani lahko tudi kazenskemu zakoniku rečemo da je primitiven, ker zapira ljudi proti njihovi volji... Sicer pa opažam, da probleme s pretirano agresivnostjo imajo ponavadi osebki nižje rasti, napoleonov kompleks ali ?!? Poznam cel kup ljudi, ki trenira v fitnesu in borilne veščine pa so mirnejši od 80% ostale populacije (tudi ženske).

Lakotnik prosim ne piši o opicah, ker v zadnjih mesecih so ravno tvoji posti opičji, kjer je več kot očitno, da manjko poguma v face2face svetu kompenziraš z svojim agresivno nastrojenim pisanjem na ST. Sem bil tiho, ampak si glasen povsod, pa ti samo moj pogled na tebe predstavim, ker vidim da se čislaš zelo visoko.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GamerBoy ()

Nisem vsega prebral, ampak je zanimivo kakšne "pi*ke" sedijo za volanom a na troblji so v velikosti Švarcenegerja. Se peljem domov ponoči, za mano avto z dolgimi, da sem komajda kaj še videl.. Po parih km mi dopizdi in malo pobremzam, da mu pokažem , da se mi z doglimi ne lepi na rit. Mi začne še blendat, jst popizdim, se mi čisto vtrga, ustavim stopim ven, notri pa en še ne 70kilski cucek, ki se zaklene pa me gleda kot da ga z bazuko merim, dar govora pa mu je itak izginil... Jo je tako ucvrl, da če bi ga kje naprej policaj opazil, bi vozniško na mesto izgubil...

ja, sta se pač na kupu našli dve opici.

Lakotnik prosim ne piši o opicah, ker v zadnjih mesecih so ravno tvoji posti opičji, kjer je več kot očitno, da manjko poguma v face2face svetu kompenziraš z svojim agresivno nastrojenim pisanjem na ST. Sem bil tiho, ampak si glasen povsod, pa ti samo moj pogled na tebe predstavim, ker vidim da se čislaš zelo visoko.

tvoje mnenje o meni na noben način ne spremeni dejstva, da je ravnanje, ki si ga opisal zgoraj primer resne duševne motnje in zaostalosti v razvoju. Ker če bi človeka, ki ti za ritjo vozi z dolgimi lučmi spustil mimo bi se za vsaj pol leta lahko poslovil od erekcije.

Dejstvo je, da v situaciji kot jo opisuje avtor teme NE more prit do situacije kjer si brez možnosti pobega soočen z napadalcem z nožem razen, če aktivno ne delaš na temu.

Jerry000 ::

St235 je izjavil:

Dejstvo je, da v situaciji kot jo opisuje avtor teme NE more prit do situacije kjer si brez možnosti pobega soočen z napadalcem z nožem razen, če aktivno ne delaš na temu.

Dejstvo je da je slo-tech poznan po tem da ko OP odpre neko temo se tema razvije v 100 drugih tem. Se opravičujem, ampak tako je vedno

Aston_11 ::

To je povsem naravno, saj nismo roboti, da bi slepo sledili začrtani temi. Asociacije pač gredo svojo pot, edino zgolgočasenim brez domišljije ne gredo nikamor.

Sam vseeno dajmo ostat vsaj pri osnovnih premisah, kot je promet, obnašanje voznikov, kreteni za volanom...

Dragi lakotnik razlika med nama je, da meni poči manj kot 1x letno in to v izrednih situacijah, ti si pa pain in the ass celo leto, skoraj v nobenem tvojem komentarju ni nobene pozitive, ampak skos neka negativna nastrojenost, kjer prav kažeš, da imaš slabo samokontrolo. Potem pa ti debatiraj kaj je duševnam motnja in zaostalost, če se poslužim tvojih "slavnih besed". Stavim da si v realnosti tih kot bubica, ko pride do podobnega konflikta kot na internetu, kjer kraljuješ. In nekateri to svoje kraljestvo iz interneta/domače bajte (kjer je baba skos v zmoti) prenesejo še v avto in potem se ni za čuditi od kje taki objestneži, ki vsem normalnim parajo živce...
Potem podpiši:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GamerBoy ()

spovedničar, moraš se zavedat da si na geekovskem forumu, tu bi večina utrpnila če bi nekdo stopil iz avta in jim pristopil do avta.

So pa vele pomembni na slo-techu ja. Vsi pišejo kak bi bremzal in kak bi šli iz avta in se pizdli, v resnici pa bi s solzami v očeh upal da bodo obdržal celo kožo.

Zgodovina sprememb…

GamerBoy je izjavil:

Dragi lakotnik razlika med nama je, da meni poči manj kot 1x letno in to v izrednih situacijah, ti si pa pain in the ass celo leto, skoraj v nobenem tvojem komentarju ni nobene pozitive, ampak skos neka negativna nastrojenost, kjer prav kažeš, da imaš slabo samokontrolo. Potem pa ti debatiraj kaj je duševnam motnja in zaostalost, če se poslužim tvojih "slavnih besed". Stavim da si v realnosti tih kot bubica, ko pride do podobnega konflikta kot na internetu, kjer kraljuješ. In nekateri to svoje kraljestvo iz interneta/domače bajte (kjer je baba skos v zmoti) prenesejo še v avto in potem se ni za čuditi od kje taki objestneži, ki vsem normalnim parajo živce...

Razlika med nama je predvsem v temu, da meni dol visi kakšno mnenje imaš ti o meni. Predvsem pa mi je kristalno jasno, da ne glede na to kako se jaz obnašam na forumu/resničnem življenju/luni to na noben način ne vpliva na dejstvo, da je ravnanje kot si ga ti opisal primitivno in primerno za živalski vrt in jasno nakazuje na resne duševne težave, če zaradi tako banalne zadeve kot so dolge luči ogrožaš sebe in ostale udeležence v prometu.

tehnično gledano, dolge luči ponoči ogrožajo, če voziš za nekom, ogrožajo. zelo. niso niti približno "banalna zadeva".

Zato ker neveš kako dobro tisti pred tabo vidi ponoči, lahko da ga dolge luči 1000% zaslepijo in ne vidi popolnoma nič. Lahko pa da ima tak vid, da lahko vozi normalno. Samo tisti zadaj tega ne more vedeti in ga torej resno življenjsko ogroža s takšnim vedenjem. Skoraj toliko, kot če bi prehiteval v škarje, po mojem mnenju.

Ko mu je malo pribremzal, mu je uni zadaj še blendal. ponoči.

100% življenjsko ogrožanje. nevem kje ti tu vidiš "banalno zadevo".

Zgodovina sprememb…

Se strinjam. Banalno se je nanašalo na to, kako enostavno se je kretenu z dolgimi lučmi izognit. Vsak civiliziran človek bi v taki situaciji mirno spustil voznika za sabo pred sebe (če ga dolge luči motijo) in nadaljeval z vožnjo. Kako ravnajo duševno zaostale opice pa piše na prejšnji strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

jaz bi, če drugega ne, vklopil vse 4 utripalke in počasi ustavil. Seveda na neki ravnini, ne sredi ovinka. Če ni primernega mesta za umik.

Lahko pa ga pač nekaj km gledaš v ogledalu in popizdevaš do trenutka ko čisto znoriš....recimo.

Zgodovina sprememb…

Imel je dokaj široko cesto brez ovinkov, sam sem peljal z najvišjo dovoljeno hitrostjo, imel je vse možnosti, da me prehitri.. In ko se tak za tabo 2-3km šlepa in na koncu začne blendat, si naj kaj mislim o njemu ? Paff ni izgovorov, to je tudi sam vedel, saj se je zaklenil še preden me je celega videl zlesti iz avta, lahko bi jaz imel 150cm in 60kilc in bi on isto naredil... Torej izmeček od človeka.

In vsak civiliziran človek nima takega negativnega odnosa preko interneta kot ga imaš ti, no včasih ne pa 90% postov, ki samo dokazujejo, da ti v RL vsi serjejo po glavi. V resnici si tistemu 60kilskemu palčku ne bi upal ničesar reči v obraz, pa čeprav upravičeno... Zakaj nekdo kot jaz znori ? Ker un voznik za vsem tistem plehu avtomobilski sedež zamenja za svoj domači naslonjač v katerem kraljuje na slotechu... Razlika med tistem vozniku in teboj Lakotnik je le to, da te nisem v avtomobilu srečal in me ne ogrožaš pa te dokaj zlahka prenašam, v avtomobilu se pa s takim načinom kar začni preventivno zaklepat, ker jaz sem precej počasne jeze proti nekaterim...
Potem podpiši:

alexa-lol ::

Enkrat sem podobno zgodbo slišu...

En naj bi nekoga izsilil in ko sta prišla do semaforja se je prvi avto (ta ki je izsilil) ustavil kljub temu da je bila prižgana zelena luč. Unmu zadej je po 2-3 semaforjih poču film in je prišel ven in voznika iz prvega avta prebutal. Nato sta šla vsak po svoje naprej. V roku nekaj ur pride "prebutani" voznik v bar kjer je bil "napadalec" in ga trikrat ustreli.

Drugače pa vse živo se vozi po cestah.
Imaš voznike, ki postanejo živčni če ne pospešuješ točno tako kot bi si oni želeli, in te pač prehitijo. V 99% jih ujameš na naslednjem semaforju.
Potem maš take, ki ti vozijo za ritjo ob polnoči v LJ ko ni žive duše na cesti ampak on mora vozt 1m za tabo, čeprav pelješ popolnoma po predpisih.

Imel je dokaj široko cesto brez ovinkov, sam sem peljal z najvišjo dovoljeno hitrostjo, imel je vse možnosti, da me prehitri.. In ko se tak za tabo 2-3km šlepa in na koncu začne blendat, si naj kaj mislim o njemu ? Paff ni izgovorov, to je tudi sam vedel, saj se je zaklenil še preden me je celega videl zlesti iz avta, lahko bi jaz imel 150cm in 60kilc in bi on isto naredil... Torej izmeček od človeka.

popolnoma enako kot izmeček, ki je zaviral in skakal iz vozila, ker ni sposoben kulturnega obnašanja.

In še 10x, moje obnašanje pa naj bo za volanom ali na forumu na noben način ne vpliva na to, da je obnašanje, ki si ga ti opisal na prejšnji strani primer duševne motnje.

alexa-lol je izjavil:

Enkrat sem podobno zgodbo slišu...

En naj bi nekoga izsilil in ko sta prišla do semaforja se je prvi avto (ta ki je izsilil) ustavil kljub temu da je bila prižgana zelena luč. Unmu zadej je po 2-3 semaforjih poču film in je prišel ven in voznika iz prvega avta prebutal. Nato sta šla vsak po svoje naprej. V roku nekaj ur pride "prebutani" voznik v bar kjer je bil "napadalec" in ga trikrat ustreli.

Drugače pa vse živo se vozi po cestah.
Imaš voznike, ki postanejo živčni če ne pospešuješ točno tako kot bi si oni želeli, in te pač prehitijo. V 99% jih ujameš na naslednjem semaforju.
Potem maš take, ki ti vozijo za ritjo ob polnoči v LJ ko ni žive duše na cesti ampak on mora vozt 1m za tabo, čeprav pelješ popolnoma po predpisih.

Problem je v tem, da na to kakšno govedo vozi v avtomobilih okoli tebe težko vplivaš. Lahko pa bistveno vplivaš na to kako reagiraš, ko se s takim idiotom srečaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

WarpedGone ::

Maš hupo, maš blendanje. S tem glasno poveš kaj si o idiotu misliš, brez da bi kogarkoli ogrožal.

V nedeljo zvečer mi je en KReten v belem mondeotu pri celju zapeljal iz uvoza direkt na prehitevalni pas pred mene, ki sm šel mimo šleperjev 130.
Zabremzat sm mogu na cca 90 in šaltat dol. Tipu ni pomagalo nič in je lepo lagano sportski pospeševal od 90 tja nekam proti 150 in izginil v noč.

Sm ga nahupal in nablendal in šel posvoje. Upam, da je bil ponosn nase.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ali te je zaradi hupanja kaj manj izsilil? Si moral kaj manj zavirat?

Ker glede na opisano zgoraj bi moral voznik pred tabo zaradi tvojega hupanja in blendanja, čim močneje zabremzat, ti mu seveda ne bi smel odstat dolžan in bi moral skočit iz avtomobila in fizično obračunat z njim.

alexa-lol ::

Narediš se francoza in pelješ kot da se ni nič zgodilo. Vsekakor bolje kot da se stepeš z vsakim ki te malo izsili/ vozi direkt za tabo/ ti blenda z lučmi.

Lahko se greš tudi keepin' it real, kakor komu paše.

PS druge so situacije če se ti voziš po avtocesti in en zapelje pred tabo - to je lahko smrtno nevarno - in če mu pohupaš in poblendaš ni nek pretiran odziv, ker itak bi moral pogledati če lahko zamenja vozni pas.

Zgodovina sprememb…

Hupanje ima smisel, če lahko kakorkoli pozitivno vpliva na situacijo. Hupanje in blendanje after the fact pa ne služi ničemur.

dexterboy ::

Prebral vse poste tu pa mi gre na bruhanje...
Eni tukaj res pišejo in podajajo mnenje kot da so stari devet let...
Preprosto; proti norcu je najboljša nora taktika.
Če se bomo vsi izogibali takim moronom, jih bo iz dneva v dan več in več.
Žal. In takrat bo le edino cepivo: 9 mm Para.

V premislek:
vsi otroci, ki se rodijo, gredo v osnovno šolo. Kakšen mini promilček je ne dokonča. Zaradi dela, nezmožnosti, kar koli...
Ostali otroci, zdaj šolarji, končajo osnovno in gredo naprej v srednjo šolo, oz. gimnazijo.
Zopet se najde, sedaj že odstotek, ki srednje šole nikoli ne zaključi. Takšni in drugačni razlogi.

Ampak vsi zgoraj našteti, pa končali šolo ali ne, dopolnijo polnoletnost in gredo v avto šolo.
In čisto VSI opravijo to šolo in dobijo v roke izpit za avto...
In se potem čudite podalpski vozniški kulturi?
Zakaj že?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Ali te je zaradi hupanja kaj manj izsilil? Si moral kaj manj zavirat?

Ne. Ne.

Ker glede na opisano zgoraj bi moral voznik pred tabo zaradi tvojega hupanja in blendanja, čim močneje zabremzat, ti mu seveda ne bi smel odstat dolžan in bi moral skočit iz avtomobila in fizično obračunat z njim.

Sarkazem mečeš napačnemu v obraz.

Hupanje ima smisel, če lahko kakorkoli pozitivno vpliva na situacijo. Hupanje in blendanje after the fact pa ne služi ničemur.

Če se ga je moje hupanje vsaj malo prijelo in bo ob naslednjem vključevanju na AC najprej preveril ali je prehitevalen pas prazen predno po polžje zapelje nanj, je moje hupanje bilo koristno. Komot je tudi komu obvarovalo življenje. Morda celo njegovo.

Če vsi tiho ignoriramo vse prometne izpade, ni praktično nobenega pritistka da idioti nekaho bit idioti. Policaji takih zadev ne sankcionirajo če nimaš idiot ravno tak ogromen krompit da tkole izsili kako provido. Pa še potem je vprašljivo če ma policaj dovol besede in volje za kazen.

Problem je v tem, da do take situacije pride iz dveh razlogov. Lahko dejansko človek naredi napako. Jebat ga, se zgodi vsakemu. Hupanje in blendaje aafter the fact tukaj nima nekega učinka, ker kar je je. Drug scenarij pa je da imaš opravka z idiotom, ki mu za to dol visi za to kako vozi. Takega hupanje in blendanje še manj gane. V najslabšem primeru pa nabašeš na opico, ki zaradi blendanja eksplodira in kar naenkrat si v sceni iz Mad Maxa.

Sarkazem mečeš napačnemu v obraz.

ni bilo mišljeno osebno. Zgolj kot povzetek kako se "pravilno" ravna kadar nekdo za teboj trobi in blenda.

Manu ::

m0LN4r je izjavil:

Vprašanje:
Zanima me kako reagirati in ukrepati v taki situaciji. Glede nato, da te potem ta oseba še 1-2 kilometra zasleduje in ti vozi par cm v riti. Ti kaže fakiče in po možnosti še, ko pride do istavitve (križišče) stopi iz avta in začne grozit "kaj si jaz mislim". ?
Ali je tudi kriva manjvrednost, saj imam MS tablice. ?

Glede na to, da praviš, da se ti take stvari pogosto dogajajo si kupi kamero. Če je voznik za tabo in vozi zelo blizu tebe bo tako in tako on kriv, če bi prišlo do trka. Če pa je voznik pred tabo, pa imaš posnetek kamere. Če pride do okna se zakleni in ne naredi ničesar.

Svojo jezo namesto v fizično obračunavanje ali razburjanje usmeri v klic (ali obisk) na policijsko postajo in svojo prijavo podkrepi s posnetkom.

Na ta način boš zadovoljil svoji jezi na bolj prefinjen način in ne boš kriv fizičnega napada, kar bi bilo škoda, saj pri takih dogodkih, kot si ga opisal, nisi bil čisto nič kriv.

Samo poskrbi, da boš ostal anonimen (da te ne bo kdo obiskal na dom) in pozanimaj se kako je s posnetkom kot dokaznim gradivom v primeru prijave prekrška (ali se upošteva ali ne). Ali pa naj nekdo, ki te stvari ve, naj tu gor napiše.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Problem je v tem, da do take situacije pride iz dveh razlogov. Lahko dejansko človek naredi napako. Jebat ga, se zgodi vsakemu.

Jup. In če te noben ne opozori nanjo, je lepa verjetnost da se je sploh ne zavedaš in jo boš lepo ponavljal.

Glede na to, da KReten kljub plozanju in blendanju ni zapeljal nazaj na vozni pas ampak je vztrajal s svojimi 90 na prehitevalnem pasu gre pa žal verjetno za drugo možnost...

Problem je, da če nekdo za tabo vozi z dolgimi lučmi 3km na ravni cesti ni napaka, ampak objestnost in še kaj več, če pa sem vozil max dovoljeno in prehitevanje je dokaj enostavno... In ti na koncu začne blendat... Potem pa spizdi kot največji cucek... Kaj si mislit o takem človeku ? Je moja jeza iz afekta res primerljiva z njegovem obnašanju ? Lakotnika pa itak ne jemljem resno, sva na različnih frekvencah (če sem jaz občasno v avto kreten&opica&whatever, je on to na ST vsak dan)...
Potem podpiši:

ja bogi revček. 3km ti je zaritjo vozil z dolgimi lučmi, da pa bi dal nogo z gasa in ga spustil mimo pa tvoj ego ne bi preživel? In ne zdaj megle prodajat, ker blendat ti je začel takoj po tem, ko si mu jasno nakazal da imaš tudi ti bližnje sorodstvo z opico.

Zakaj misliš, da sva na različnih frekvencah? mislim, da smo jasno ugotovili, da sva oba na nivoju neandretalcev. Tebi to ven tolče v prometu, meni pa na forumu. Sem pa mogoče vseeno kakšno evolucijsko stopničko višje, ker za razliko od tebe se nisem loteval vleč vzporednic med tvojo vožnjo z manjvrednostnim kompleksom, ki ga trpiš izven svojega pleha. Pač dopuščam možnost, da tvoji izpadi za volanom niso posledica travm iz otroštva in vsakodnevnih muk, ker razen za volanom nisi sposoben izrazit svojih frustracij.

Problem je, da če nekdo za tabo vozi z dolgimi lučmi 3km na ravni cesti ni napaka, ampak objestnost in še kaj več,

ni nujno. lahko je samo res malomaren ali nepozoren da ni opazil, da ima prižgane dolge luči. Je pa nedvoumno objestnost in še kaj, da nenadoma zaviraš in skačeš iz vozila.

matvoz ::

Čisto mimogrede. Če je tip za Spovedničarjem poblendal, je moral dejansko izklopiti dolge luči, poblendati in nazaj vklopiti dolge luči? Je možno da je imel samo previsoke kratke luči in/ali poln prtljažnik?

koprive ::

Na to sem tudi sam pomislil.

Sicer pa je bencin prepoceni. To je največja težava.

m0LN4r ::

koprive je izjavil:

Na to sem tudi sam pomislil.

Sicer pa je bencin prepoceni. To je največja težava.

Je do neke mere.

Sam sem sicer mnenja, da je treba ukrepat, ker smo ljudje socialna bitja in bi si morali pomagati. Upati na policijo ni rešitev, ker nimamo toliko policajev v sloveniji in tako hitrost ukrepanja.
En način je pač, da opozoriš druge ljudi na napake, ki jih delajo. Lahko da se bo spremenil in nebo ponovil napake, lahko pa da se nebo. Še vedno je boljše nardit nekaj, kot nič.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

solatko ::

Sam sem predvsem mnenja, da je potrebno delati na tistih najmlajših. Torej, kot starši pazite, kako se v družbi obnašate. Otroci uspešno agrasivnih staršev, bodo tudi sami agresivni, po navadi še bolj kot starši, sploh, če bodo odlični učenci.

Odlično je, kadar taka agresivna opica dobi lekcijo lepega vedenja, v pričo otrok, da tudi otroci spoznajo, kakšno nesmiselno početje, je agresivnost.

Meni se je zgodilo, da me je opičnjak težko izzival in je bil ves ponosen, ker je bil fizični zmagovalec, videl sem, kako je ta njegova nadvlada, vplivala na njegov naraščaj.
Po njegovem izlitju nizkih strasti, sem ga povabil na trening in dodal, da bi bilo v redu, da tudi otroke pripelje s seboj, da bodo videli, kako superiornega očeta imajo.

Vabo je zagrabil in se oglasil na treningu. Ko se je do podplatov osmešil, saj so ga po blazinah metali 16, 17 let stari fantje, je doživel prebujenje. Otroci so zahtevali, da jih začne vozit na trening.

Po več kot 10-ih letih, se velikokrat v družbi spominjamo njegovih neandertalskih izpadov, saj je postal skupaj z otroci, eden od najprizadevnejših učencev v klubu.
Obnašanje se mu je spremenilo za 360 stopinj, če bi gledal posnetek od takrat in danes, nebi verjel, da gre za istega človeka. Tako po zunanjosti, predvsem pa notranjosti, je postal krotek, kot sosedov cucek, če prav je postal po znanju in sposobnostih, veliko močnejši in nevarnejši.
Enostavno ne čuti nobene potrebe več, da bi se ga vse okoli njega balo, dobil je na samozavesti.

Agresivni so slabiči z nebroj manjvrednostih kompleksov.
Delo krepa človeka
««
2 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Letos smrtnih žrtev že več kot lani (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15424679 (22032) Mavrik

Vozi tik za zadkom avta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37776559 (67553) dzinks63
»

Izrek za vožnjo na cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

24749429 (44824) solatko

Več podobnih tem