» »

Spalnica - Magnetno sevanje

Spalnica - Magnetno sevanje

1 2
3
»

bluefish ::

Ampak to nima blage veze s "sevanjem".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

zdravkok ::

Deejay---oglasi se.

jest10 ::

Kaj boš reklamiral?

hotlips ::

Živjo, tema je kar taprava čeprav je prostor drug.
Uglavnem, prenavljam kopalnico in sem se odločil položit el. talno ogrevanje. Sprva sem nameraval vzet "klasično" el. talno ogrevanje, potem pa sem zvedel za varianto podjetja i-eko, ki jo sedaj ponujajo tudi preko petrola. Gre za ogrevanje z aluminijiskimi trakovi (http://www.petrol.si/talno-ogrevanje#i-... / http://i-eco.si/gretje/20/talno-stensko...
Rešitev mi iz večih razlogov bolj "prav" pride kot "klasično" el. talno, me pa skrbi, možno el-mag. sevanje. Sej kakor se jaz laično razumem v tem primeru skozi al trakove precej visok tok, glede na to da je v cca 7 m2 (8moj prostor) pri ogrevanju z nizkimi V (3-12/24) vseno cca 1kw moči to pomeni da gre po teh trakovih cca 100A. Poleg tega da ti zdraven vgradijo še precej močan/velik transformator oz dva, kar pomoje tud ni nujno najbolj nedolžno.
A sem paranojičen al bi znalo bit kaj na tem?

mojca ::

Jaz ne bi šla v to varianto. Če imaš klasično ogrevanje, "kadarkoli" lahko zamenjaš energent (kupiš novo peč na drva, ki jih nasekaš v gozdu). Ali imaš lahko zalogovnik vode, ki ga ogrevaš na cenejšo nočno tarifo s toplotno črpalko. Pri tej opciji boš pa vedno odvisen od milosti in nemilosti cen električne energije. V trenutku, ko boš ugasnil elektriko, bo mraz.

Ni mi jasno, kako točno so trakovi speljani. V primeru vzporedne vezave bi lahko imel 50 trakov po 2 A namesto enega traku s 100 A. Malce čudno mi je, da bi po tem traku teklo 100 A. V spalnico tega ne bi dala. Ni, da bi bilo zdaj znanstveno dokazano problematično in za kopalnico ni problem, samo mene tu moti še vse kaj drugega kot samo elektrosmog.

Po enostavnosti izdelave je to sicer daleč najlažja rešitev.

Daljša tema je na http://www.podsvojostreho.net/forum/vie...
Tam se omenja tok 8 A.

hotlips ::

Ja saj jaz sem tudi zasledil podatek o 8A vendar kot je videt
gre to vse po enem alu traku, kar pomeni višje da more skozi teči višji tok. Mislim, da sem na istem forumu (podsvojosterho) videl informacijo da je maksimalen tok 65A, kar pa ne vem, če je še vedno tako neškodljivo, poleg tega pa kilovatni transformator najverjetneje tudi ni čisto nedolžen.
V kopalnici imam še eno klasičen radiator (lojtro) in bi dal talno zaradi večjega udobja ne kot edini vir ogrevanja, se pravi da si predstavljam avtomatičen vklop v jutranjih urah v hladnem delu leta in pa morda dodaten vklop zvečer. Je pa res da imam spalnico zdraven kopalnice, se pravi da bi bila postelja oddaljena od talnega mogoče nekje 1,5 metra.

BigWhale ::

Dejte mir.

Ze lansk let sem reku, da dejte mir. ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev routerja v najemniški hiši

Oddelek: Pomoč in nasveti
442566 (1567) val46
»

wifi sevanje - izklapljate ponoči? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8412091 (8826) nekikr
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691713 (27471) Ganon
»

Pozicija (orientacija) pojstelje vpliva na spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7911887 (9813) oemdzi
»

Spanje zraven vtičnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5012663 (11437) SmeskoSnezak

Več podobnih tem