Forum » Loža » DIY-Okvirjanje slik
DIY-Okvirjanje slik
PacificBlue ::
Ima kdo nasvet, kako najlažje okvirit slike oz kanvase? Ne mislim hodit privatniku, ker lahko to naredim sam. Lahko tudi kupim material, pa ni važno ali je to plastika ali les. Torej imam par slik, ki so sestavljene iz več delov, ki dajo skupaj celoto. Dimenzije so različne, zanima me s katerim materialom bi to najlažje naredil oz, če je kdo če počel kaj podobnega. Pa tudi beseda okvirjanje verjetno ni najboljša, ker gre v bistvu za podlago na kateri bo prilepljena/prikovana slika. Ker če bi bili okvirji, bi to motilo celo podobo, če veste kaj mislim.
Hvala in lep pozdrav!
Hvala in lep pozdrav!
harvey ::
Temu se reče slepi okvir. Najenostavneje boš to razrešil, če imaš platna že takšnih dimenzij kot so ti slepi okvirji. Malo se razglej v kakšni trgovini s slikarskim priborom, če ti mere tipskih okvirjev že ustrezajo. Finta teh slepih okvirjev je, da imajo na vogalih na notranji strani zagodzde in lahko res lepo napneš platno, potem ko si ga pritrdil na okvir.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
PacificBlue ::
Fajn ideja. Ne vem sicer, a bo šlo cenovno skozi, ker teh slik je kar nekaj(dimenzije so tudi čist različne-jih moram še izmeriti) in me ne mika dati za okvirje več kot za slike. Imam nekaj mašin doma za obdelavo lesa, tako da v najslabšem primeru se bom tega sam lotil. Me pa zanima kako izgleda slepi okvir in bom preveril v kakšni trgovini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37363 (2207) | Hudobec82 |
» | Poceni umetniške slikeOddelek: Loža | 6376 (734) | Karen |
» | Malo boljši projektor¸?Oddelek: Kaj kupiti | 3408 (2046) | chort |
» | Nadomestek za tabloOddelek: Loža | 3179 (229) | dirkac71 |
» | ohišje iz aluminijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5615 (4787) | krucymucy |