Forum » Strojna oprema » Napajalnik
Napajalnik
Calaway ::
Lep pozdrav!
Pred 4-5 leti mi je strela skurila PC.
Danes sem se odločil da ga malo raztavim.
Zanima me če je kaka možnost da je v računalniku še kakšna napetost zaradi strele saj bi rad sprobal napajalnik če deluje. Sprobal bi pa s tem -
Lp Calaway
Pred 4-5 leti mi je strela skurila PC.
Danes sem se odločil da ga malo raztavim.
Zanima me če je kaka možnost da je v računalniku še kakšna napetost zaradi strele saj bi rad sprobal napajalnik če deluje. Sprobal bi pa s tem -
Lp Calaway
d4vid ::
Najlažja je ta metoda prikazana na videoposnetku, "prebrikaš" kable, torej zeleno žico na črno. Če ne zavrti, je napajalnik fuč.
Tale stavek mi pa ni čisto jasen:
Tale stavek mi pa ni čisto jasen:
Zanima me če je kaka možnost da je v računalniku še kakšna napetost
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
hojnikb ::
zna bit še kej naboja v kondenzatorjih, sam po 5 letih so se najbrž že razelektril..
Čeprav nwm zakaj se mučiš... če je strela noter odarla, je napajalnik skor ziher fuč..
Čeprav nwm zakaj se mučiš... če je strela noter odarla, je napajalnik skor ziher fuč..
#brezpodpisa
Calaway ::
Probat ni greh :)
Ker če bi nebi delal napajalnik ga lahko zamenjam in bi lahko računalnik še mogoče delal...
Ker če bi nebi delal napajalnik ga lahko zamenjam in bi lahko računalnik še mogoče delal...
hojnikb ::
če se gre za kako staro kišto, sploh ne zgubljat cajta. Če je napajalc fuč, bo strošek novga kvalitetnega presegal vrednost celotnega kompa..
#brezpodpisa
d4vid ::
če se gre za kako staro kišto, sploh ne zgubljat cajta. Če je napajalc fuč, bo strošek novga kvalitetnega presegal vrednost celotnega kompa..
+1
Če maš možnost, si sposodi napajalnik (ali pa ga vzami iz kakega drugega PCja) in poskusi če se PC vžge...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
Ale3š ::
Po 4-5 letih napetosti sigurno ni če pa ga bi razstavljal in preizkušal se dotikal kablov predvsem plusa ko bi strela udarila v računalnik pa je možnost ,da bi te malo stresla elektrika. Če se ti vklopi napajalnik še ne pomeni ,da deluje ker ima v notranjosti več elektronskih sklopov lahko ,da je delno skurjen . Verjetno pa je naapjalnik fuč in lahko si vesel , če ni spustil visoke napetosti v osnovno ploščo , kar bi posledično privedlo da odpovedi ostalih sklopov disk, grafična, procesor . Če je fuč imam lc powerja 550 w 6650 za prodat sicer pa 26 januar .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugasne/ zmrzne - overclocking failed (nič ni OC)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2741 (2116) | Han |
» | RT-AC66U_B1 port 3 UnpluggedOddelek: Pomoč in nasveti | 1799 (1385) | TOP |
» | ProšnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2254 (1751) | mihco |
» | udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10022 (7467) | gregor |
» | strele in izklapljanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6964 (5147) | klemenSLO |