» »

Prošnja

Prošnja

ann ::

Zadeva je takšna...

pri mojih starših je udarila strela v modem in uničila LCD monitor.
Zadevo smo poslali v tujino kot reklamacijo, vendar je ne priznajo.
Potrebujemo potrdilo (žig in podpis dopisa) iz slovenije, da je modem uničila strela.
Zato naprošam nekoga, ki ima računalniški servis in lahko da žig ter podpis, da je monitor uničila strela, da lahko to pošljemo v Beligijo, kot reklamacijo. Ne vem sicer zakaj tako komplicirajo, ampak želijo potrdilo iz Slovenije, predno bodo urejali oni :S in reklamacijo priznali.
Prosim za kakršnokoli pomoč ali info kdo bi mi lahko pri tem pomagal oz. na koga se lahko obrnem.

hvala in lep pozdrav



Lepa hvala!!!
  • spremenil: ann ()

Spajky ::

LOL, strela se ne prizna za reklamacijo :-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

St235 ::

Odvisno od pogojev garancije. Kakšno potrdilo pa rabijo? ker to je malo smešno, da moraš ti dajat njihove artikle pri nas na servis, da boš dobil potrdilo.

ann ::

naprošam samo nekoga ki ima rac. Servis da mi da žig in podpis dopisa, češ da je monitor uničen. Je kdo pripravlen to stosit ali če pozna koga? Lepo prosim!! Rabim da posljemo dopis v belgijo.

Izi ::

Po moje gre samo za metanje peska v oči, ker dobro vedo, da tega potrdila ne boš dobil. Strela namreč nikoli ni razlog za garancijo.
Edina izjema je, da imaš vso potrebno protistrelno zaščito priznanih izdelovalcev, ki ti nudijo garancijo v primeru skurjene opreme, in če ti je preko vseh zaščit skurilo opremo potem se da od izdelovalca protistrelnih zaščit, katero ti je skurilo dobiti (sicer s težavo) potrdilo, da ti je po njihovi krivdi skurilo opremo.

Drugače pa prodaj od izdelovalca modema ali od tiste firme, katera ti je dala modem na uporabo, dobiti potrdilo, da je bil modem skurjen zaradi strele. Ampak dvomim, da bo kaj pomagalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

telexdell ::

Malo se mi zdi čudno. Kakšno zvezo ima modem in monitor? Če strela udari telefonsko napeljavo se skuri telefonski (ADSL) del modema in prenapetost ne preide na stikalni del (RJ45 konektorje). Pa tudi modem je običajno povezan z mrežno kartico računalnika. Torej bi se skurila ta v računalniku in ne monitor. Če pa si imel kakšen monitor priključen na modem preko žične povezave in DLNA vmesnika bi pa teoretično lahko odpovedala mrežna kartica na monitorju, ne pa sam monitor.
Samo to tudi ne bi bila takšna okvara mrežne kartice, da bi lahko kdo trdil, da je nastala zaradi strele. Če je monitor v garanciji, ga bi dal enostavno v popravilo in ti bi napako odpravili brez vprašanj.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Ziga Dolhar ::

Zadevo smo poslali v tujino kot reklamacijo, vendar je ne priznajo.
Potrebujemo potrdilo (žig in podpis dopisa) iz slovenije, da je modem uničila strela.


1. Ko ste poslali monitor - kaj ste napisali? Da ga je skurla strela?

2. Kaj so ti dejansko odgovorili? Da ne priznajo garancije, ALI da potrebujejo potrdilo, da je res udarila strela?

3. Kaj je strela uničila? Modem ali LCD zaslon? Ali LCD zaslon na modemu? :-)
https://dolhar.si/

Valentin ::

ann je izjavil:

naprošam samo nekoga ki ima rac. Servis da mi da žig in podpis dopisa, češ da je monitor uničen. Je kdo pripravlen to stosit ali če pozna koga? Lepo prosim!! Rabim da posljemo dopis v belgijo.



Kaj komplicirate?

Saj je lepo pojasnil, kaj bi rad.
Samo potrdilo in žig servisa, da je monitor fuč!

BALAST ::

Prijatelju je skurilo TV, računalnik in telefon in je moral plačati pregled in potrdilo cca. 15EUR po napravi pri nekem neuradnem servisu (mojstri za vse).
Potem je pa poslal na zavarovalnico, kjer je imel zavarovano tudi proti sdaru strele in so mu povrnili vrednost naprav in pregleda po priloženih računih.

Ziga Dolhar ::

Komplicira, ker se bojimo, da je tip narobe razumel, ZAKAJ mu servis ne prizna garancije.

Ker se bojimo, da misli, da mu garancije ne priznajo, ker ne verjamejo, da je napravo skurila strela. Ker se nam morda zdi, da mu je ne priznajo ravno zaradi tega, ker verjamejo, da je skurila strela, česar garancija ne krije.
https://dolhar.si/

ann ::

Samo lepo sem napisal, če je kdo, ki servisira računalnike in bi mi lahko pomagal pri tem, da ožigosam in podpišem dopis, katerega bi poslal v Belgijo, da mi priznajo garancijo.
Oni so pač tako napisali, da potrebujem potrdilo, da je modem uničila strela in to je to.
Zato če je kdo ali mogoče koga pozna, ki bi bil pripravljn dopis ožigosati, naj se javi.
Bdw: monitor je res uničila strela!!"

Lepa hvala vsem za informacije!

KoMar- ::

Očitno še vedno ne razumeš...

Nobeno podjetje z normalno garancijo ne krije strele in ostalih višjih sil. Če ti strela trešči, je to tvoj problem in ne njihov. Pozabi na vse skupaj. Nobenega potrdila ti ne more nihče napisat, ker se takih potrdil ne piše in ne obstajajo.

tony1 ::

No, možno je tudi, da so hoteli Belgijci (ali kdo že...) to povedati, pa niso znali dovolj angleščine in so pač napisali neumnost.

Skratka: običajno nobena normalna garancija ne krije udara strele, ker, preprosto rečeno, za to proizvajalec ne more biti odgovoren. Ampak dobro, če bi rad poskusil, pa sprintaj en brezvezni list papirja v slovenščini in gor nafotošopaj žig od lokalne računalniške štacune.... :D

Če imaš v zavarovanje hiše vključen indirektni udar strele, pokliči na zavarovalnico in krij nov monitor iz tega naslova.

Izi ::

Potrdilo se že lahko napiše, ampak ne zastonj in ne brez pregleda skurjene naprave. Ta potrdila so v konči fazi vedno namenjena zavarovalnicam. Za udar strele se splača zavarovati moderne velikanske LCD-je, ki stanejo več kot 2000 EUR. V primeru strele potem servis pregleda televizijo in izda potrdilo zavarovalnici, ki ti izplača denar. Popravljati tako ni kaj kadar udari strela, ker je znotraj vse zažgano do nerazpoznavnosti. Pa v navadi je, da ti zavarujejo samo v primeru če imaš vse primerno zavarovano vtikači s protistrelno zaščito. Zavarovalniški agent vse pregleda na domu >:D

Kaj bodo Belgijci počeli s potrdilom ne vem, niti ni važno, kaj zraven omenjajo nek modem je še manj jasno, ampak kakorkoli že, če hočeš potrdilo boš moral na servis prinesti skurjeni LCD monitor, ki pa ga nimaš več, zato se mi vse skupaj zdi nerešljiva zadeva.

tony1 ::

No, tole pa je ena pametna ideja: obstaja minimalna možnost, da proizvajalec eno takšno izjavo da v roke SVOJI zavarovalnici. Malo verjetno, ampak, recimo da ne neverjetno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

Blindeye ::

Še mogoče to vprašanje se poraja: v kolikor ti en servis (žal ga ne poznam) napiše, da je strela uničila LCD. Kako to ugotovi? Da ga od zunaj pogleda? Verjetno ga mora odpreti - takrat pa (vsaj ponavadi) pogoji garancije prenehajo (če sam ali neavtorizirani servis odpirajo/popravljajo zadevo)...
Druga zadeva pa res: če vdari strela, garancija (zelo verjetno) ne krije - kot je nekdo zgoraj napisal. Razen v primerih te dodatne garancije, ki jo ima Big-Bang (oz. podobni).


LP

Izi ::

Big-Bangov "Se zgodi", če ga plačaš ob nakupu, preverjeno krije vse poškodbe, ki jih ne krije nobena garancija (strela, požar, poplave, padec na tla, malomarno ravnanje) ampak ne v celoti.
Če gre za mobilne naprave moraš sam kriti tretjino stroškov, pri stacionarnih napravah pa sam kriješ četrtino stroškov.

ann ::

Hvala vsem za izčrpne tekste.
Mogoče sem pozabil omeniti, da se uveljavlja reklamacija za kabel (ki naj bi bil za preprečevanje streh, se pravi, ta naprava naj bi varovala aparate pred strelo).
V belgijo smo ta kabel že poslali in so nam priznali uničenje tipkovnice in računalnika. Za LCD monitor pa želijo imeti iz Slo. potrdilo, da ga je uničila strela.
Kot sem že omenil, so nam iz Beligije izreco rekli, da naj pošljemo ožigosan dopis, da je strela, kljub temu kablu uničila monitor. In če tako pravijo, potem takšno potrdilo že mora obstajati!

Zato samo prosim nekoga, ki je serviser in ima svojo dejavnost, da podpiše ta dopis (ga že imam sestavljenega), tako nam bodo iz Belgije povrnili tudi stroške LCD monitorja, kot nam bodo za tipkovnico in računalnik.

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ann ()

bluefish ::

No, končno si jasen.
V vsakem primeru boš moral peljati monitor na pooblaščeni servis, kjer ti bodo morda naklofali potrdilo.

ann ::

:)
mogoče je res napaka da nisem še to obrazložil :/
Drugače mi pa ni jasno, da za tipkovnico in računalnik niso nič komplicirali in zahtevali kakšega potrdila, za LCD monitor pa želijo. :/
No, če je kdo pripravljen dati en podpis pa naj javi ali da kontakt.

Lepa hvala!

mihco ::

jizs...in zakaj si v prejsnje poste sploh vkljuceval modem? Vse je bilo napisano,kot da ste poslali gor tv in da cakajo se potrdilo za ta tv(ali monitor)~ Ce je le ta se doma ga pa sam nesi na servis in si legitimno pridobi to potrdilo.....sicer pa sem iz napisanega nekako razbral tudi moznost prevar v tej smeri...je ze kdo probal?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Udar strele - koliko bo krila zavarovalnica ?

Oddelek: Loža
2711321 (4673) ;-)
»

Big Bang 'se zgodi' zavarovanje po 45 dneh... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22951598 (28291) primorc007
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
939643 (7088) gregor
»

Strela in ADSL

Oddelek: Pomoč in nasveti
162514 (1974) PacificBlue
»

Nevihta in PC

Oddelek: Loža
472569 (1694) neoto

Več podobnih tem