» »

nVidia Maxwell

nVidia Maxwell

««
17 / 26
»»

54j0 ::

49106 je izjavil:

54j0 je izjavil:

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Senitel je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Zakaj mora GPU dosegat 60°C če bi jih lahko 75 in bi bil pri tem res neslišen.

Ker bo pri 75°C poraba višja. Nekje v spominu imam 1°C ~ 1W (to je blo na Radeon-ih 7x00), bi pa moral poiskat vir in točne cifre. To pa nekak pomeni, da moraš pri 75°C odvajat 15W več kot pri 60°C.

Wow, 15W več. Like i give a f, ko mi sistem žre na res polni obremenitvi pol kilovata...

Ka me briga kaj ga teb dvigne... Point je, da se bo moral ventilator zato, da bo kartico držal na 75°C vrtet hitreje kot zato, da jo bo držal na 60°C.

To ni res :))).

Enlighten us

Preberi konec posta, preden sem citiral in boš razsvetljen. Če ne boš, pa šment.

oo7 ::

Koliko EUR je poštnine če naroćiš z Nemčije ali Austrije?

delfinus ::

Nic, sem kupil eVGA GTX 970 ACX, da se ne bom naslajal predolgo. Pa se freebisi kot je backplate in 5 let garancije je zelo dobrohotno. Hvala za info o tem. Bomo videli kakako bo. Pomoje bo kar preskok iz HD6870.

lp, d.

killer86 ::

Kje si naročil?

Jaz bi tudi:)

Dr_M ::

Verjetno je uposteval moj nasvet in narocil direktno pri Evga :)
http://eu.evga.com/products/prodlist.as...

Mozno, da je narocil nekje drugje, ker na evga kaze samo notify me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

RejZoR ::

Sem se spomnil še ene zanimive zadeve pri DSR. Pred leti, če si hotel snemat gameplay v npr 1080p si moral dejansko imet tak monitor. Če si slučajno imel manjšega, tough luck, sploh ni šlo. Sedaj pa lahko snemam tud 4K na 1080p, ker programi zajemajo framebuffer, ki pa bo povečan na izbrano nastavitev. Isto velja za screenshote.

Sicer so obstajal hacki, da si preko softwara prepričal Windowse, da si naredil podobno in je potem downscalalo softwarsko ampak to ni bilo to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Narocil sem preko Caseking. Sicer pa bomo videli kako bo z backplatom. Ce je pogoj narocilo preko eVGA. Ce ne bo slo cez pa tut prav.
Slednje se razume tudi drugace.
For a limited time only, simply register your EVGA GeForce GTX 900 Series* graphics card (select GTX 970 cards only), and sign up below, and we'll send you an EVGA backplate directly to you for FREE!

Pa tudi pod profilom na eVGA imam moznost dodati kartico, ko jo seveda dobim. Prepise se zgolj serijsko z nalepke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

54j0 ::

delfinus je izjavil:

Nic, sem kupil eVGA GTX 970 ACX, da se ne bom naslajal predolgo. Pa se freebisi kot je backplate in 5 let garancije je zelo dobrohotno. Hvala za info o tem. Bomo videli kakako bo. Pomoje bo kar preskok iz HD6870.

lp, d.

Super nakup, sem rahlo "fauš" (čeprav si bom skoraj 100% tudi sam omislil nekaj podobnega). Vseeno pa moram omeniti, da asus-ka že pride z backplate, brez registracije in čakanja...

Sem pogledal na evga stran in za 980/970 je tri leta garancije, ne pet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

m0LN4r ::

To so pa na zlo malo napisali:
* Promotion valid from 19 September 2014 to 31 December 2014, or while supplies last in EU Region Only when purchased from a participating etailer.

A teh 5 let garancije bo lahko tudi uveljavljal, tudi recimo 2. oz. 3. lastnik ali je vezano na osebne podatke osebe, na katero je registered ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

A mi lahko nekdo samo pove če zamenjam Gtx770 2gb z Gtx 970 če bo velika sprememba? Imam pa 8gb Ram-a in i5 4570.

m0LN4r ::

oo7 je izjavil:

A mi lahko nekdo samo pove če zamenjam Gtx770 2gb z Gtx 970 če bo velika sprememba? Imam pa 8gb Ram-a in i5 4570.

Poglej si grafe, kaj drugega ti tudi mi nemormo povedat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

D3m ::

RejZoR je izjavil:

Celo mal gledam GTX 980 model. Dinokomp jo ima za 550 EUR, kar je za povsem novo top end grafično celo dokaj sprejemljivo. Bi enkrat za foro kupil res top end, do zdej sem vedno jemal en model nižje.

Sem imel nekaj podobnega in, ko gre k vragu se ti kar malo bedno zdi. To je bolj mišljeno za ljudi, ki se ne sekirajo za denar pa, če pri tem tudi crkne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

K vragu kaj? Edina grafična, ki mi je kadarkoli crknila je crknila zaradi moje krivde, ker sem se igral s coolerji. Vse ostale so delale bp, pa niti ena še ni delovala na stock frekvencah. Je pa res da nobena ni bila v sistemu več kot 2-3 leta.

Že kdo naročal tukaj?
http://www.cclonline.com/product/157634...

Kartica pride 349 eur + 30 eur poštnine z Uk 29 septembra ali se bolj splača naročiti z Nemčije?

DarwiN ::

oo7 je izjavil:

Že kdo naročal tukaj?

Kartica pride 349 eur + 30 eur poštnine z Uk 29 septembra ali se bolj splača naročiti z Nemčije?

Me, me, me... Že dvakrat naročal in so kul. :P

Imaš tudi opcijo Zotac GTX970 za 260 funtov, plus cirka 15€ poštnine preko Cheaper&More.

Ampak ja, iz DE je praviloma ceneje.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Cyberport.de je tud ok. Pred mesci sem pri njih kupil Windows 8.1 tablico. Vidim, da imajo kar ok cene GTX 9xx graf.

DarwiN je izjavil:

oo7 je izjavil:

Že kdo naročal tukaj?

Me, me, me... Že dvakrat naročal in so kul. :P

Imaš tudi opcijo Zotac GTX970 za 260 funtov, plus cirka 15EUR poštnine preko Cheaper&More.

Ampak ja, iz DE je praviloma ceneje.

Kako je pa z garancijo? Nisem našel nikjer.
Pa tudi Cheaper&More nisem nikoli uporabljal. to se samo registriraš?

Hvala

RejZoR je izjavil:

Cyberport.de je tud ok. Pred mesci sem pri njih kupil Windows 8.1 tablico. Vidim, da imajo kar ok cene GTX 9xx graf.

Sem gledal prvo na Nemških straneh pa ne razumem popolnoma nič tudi nisem nikjer našel za angleški jezik tako, da sem šel gledat v UK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Če ti nemščina ne leži uporabi Google Chrome začasno, ti prevede katerokoli spletno stran v željen jezik. Tud če je HTTPS...

Ahiles ::

mlacom zgleda razprodal svojo zalogo 970

"Iskani izdelek v spletni trgovini ni več na voljo."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ahiles ()

medenko ::

Katero grafično bi se reklo, da se vzame do max 200€? Imam MSI GTX 460 še hehe.

D3m ::

Torej boš dal dejansko 200€ ali ne?
|HP EliteBook|R5 6650U|

DarwiN ::

Ahiles je izjavil:

mlacom zgleda razprodal svojo zalogo 970

"Iskani izdelek v spletni trgovini ni več na voljo."

AGT jih ima toliko, da jih nimajo kam dat. :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

D3m je izjavil:

Torej boš dal dejansko 200€ ali ne?

moral bi se prisiliti, saj me pc nekaj jebe, ko igram igre, mi zmrzne....benchmarki pa vse ok - krneki.

s6c-gEL ::

Hoj js sem eVGA GTX 970 ubodel na Caseking.de. Cena je 317EUR + postnina 17EUR. Gre pa zelo hitro po njih.

Tista novica o backplate, ki jo je objavil m0LN4r je pa izginila na eVGA strani. Pomoje je bil en prevec radodaren? No ostala je pa novica o 5 letih garancije.

caseking ima tudi včasih kako 3% kodo. Zakaj kupujete tako hude grafične? Banalno vprašanje.

Zato, ker je cas za upgrade iz Radeona HD6870, ker ni tko power pozresna in ker je fajn met kdaj pa kdaj tut novo igraco doma :).

Potem ste hard PC gamerji, kar jaz ne spadam med njimi, 3/4 na konzolah raje, kjer ne šteka nič.....se pa matram z MSI GTX 460 že kar v letih :P

Xserces ::

Bo kakšen naročal da bi se delila poštnina?

ZS
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Sem bolj low-mid gamer, ampak kdaj pa kdaj mi zapase met kak dober kos novega hardwara in zaspilat kak spil. Kar se pa tice stekanja, pa je to zgolj stvar nastavitev v novodobnih spilih. Sedaj bo slo lahko iz Low in Mid nastavitev na Ultra. Verjetno bodo spili dobili na lepem izgledu :).

lp, d.

Kaj pa če ni back plate zdraven?

Ce ni back plate zraven, ko ga sljivi :). Tist je itak bolj za izgled kot pa kaksna posebna funkcija. Mi je pa hecno, da so umaknili novico. Mogoce so ze vse potalali, ali pa si je nekdo premislil in jih ne bodo dajali kot freebie.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

hojnikb ::

medenko je izjavil:

tole http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

:)
#brezpodpisa

Pomoje bodo cene GTX 770 in GTX 760 stromoglavile v roku kmalu, ko se trg zave teh novih GTX 970 in GTX 980. Pomoje je dobro pocakat teden in dva se bo dalo dobiti tako GTX 770 kot GTX 760 pomoje kar dosti ugodneje. Pa tudi pomoje second hand market na ebayu in drogod se bo pomoje zasicil s 770kami.

lp, d.

Še zadnje vprašanje predno pritisnem Ok in plačam in naročim>:D

GTX 970 je definitivno boljša kot Gtx 770???>:D

Ke boš naroču in katero? :D

M-power, da. Sej si lahko pogledas teste na prejsnjih straneh. Pa dosti manj pozresna je ta nova.
Za primerjavo: GTX 770 = cca 250W, medtem, ko je GTX 970 = 145W.

Katero grafo imas sedaj not?

lp, d.

Xserces je izjavil:

Ke boš naroču in katero? :D

http://www.caseking.de/shop/catalog/EVG...

17 eur poštnina

delfinus je izjavil:

M-power, da. Sej si lahko pogledas teste na prejsnjih straneh. Pa dosti manj pozresna je ta nova.
Za primerjavo: GTX 770 = cca 250W, medtem, ko je GTX 970 = 145W.

Katero grafo imas sedaj not?

lp, d.

MSI Gtx 770 2 gb Gaming

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

ma dej, 770gtx se ne spača menjat z 970 no
#brezpodpisa

To se pa ne splaca menjat M-power. Ce bi imel kaj druga ja. Tole pa ne :)

raje počakaj na poceni second hand 770ke in naredi SLI.
#brezpodpisa

Jst bi prislonu skledo da se deli poštnina če misle kdo nabavlat tole. Iz okolice LJ da se potem ne pošilja po pošti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Dr_M ::

delfinus je izjavil:

Pomoje bodo cene GTX 770 in GTX 760 stromoglavile v roku kmalu, ko se trg zave teh novih GTX 970 in GTX 980. Pomoje je dobro pocakat teden in dva se bo dalo dobiti tako GTX 770 kot GTX 760 pomoje kar dosti ugodneje. Pa tudi pomoje second hand market na ebayu in drogod se bo pomoje zasicil s 770kami.

lp, d.

Ne se zanasat na to. Kartic ne bo toliko naprodaj, kot jih je bilo npr AMDjevih po miningu. Tako da tudi cene ne bodo sle zelo nizko. Sploh 4GB verzijam ne.

Ja sem spraševal na prejšnji strani pa mi ni nobeden hotel odgovorit;(

sj si dobu zdej dogovor. nesplača se
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

sj si dobu zdej dogovor. nesplača se

Torej bolje, da počakam, da pace cena kartici Gtx 770 in dam notri še eno isto. A potem se poraba toka poveča še za enkrat?

Dr M. 4Gb mogoce ne toliko, ampak vsekakor bo morala biti pod 250EUR. 2GB pa bo verjetno sla pod 200EUR, nekje v rang second hand Radeon 280x predvidevam. Bomo tako videli lahko v zivo kaj se bo dogajalo na ebayu.

Pomoje bo second hand market teh 2gb razlicic GTX 770 postal vecji kot je bil se vceraj. Nekateri ljudje imajo tudi tisti upgrade bug kot pri mobilcih, ko je treba imet kartico najnovejse generacije v masini. Sam delam preskok iz Radeon HD6870 in se upgrade izplaca.

lp, d.

tako je. Počakaj.
Ja poraba se itk poveča...
#brezpodpisa

49106 ::

hojnikb je izjavil:

medenko je izjavil:

tole http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

:)

Problem je, da je bilo veliko radeonov zgonjenih za rudarjenje btc/ltc
««
17 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prednosti grafičnih kartic AMD vs NVIDIA (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Strojna oprema
1425184317 (134208) D3m
»

AMD napovedal družino Polaris v 14-nm FinFET (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5414595 (12482) m0LN4r
»

grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50784957 (14633) PredatorX
»

Novi AMD-jevi čipi R9 3xx (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
16741764 (33451) m0LN4r

Več podobnih tem